Erdoğan: Artık Kürt Sorunu Diye Bir Şey Yok

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık Kürtlerin sorununun olmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Ekonomi Ödülleri 2015 Töreni”nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kürt soruna ilişkin, “Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok” dedi. Erdoğan ayrıca, ülkenin bir anonim şirket gibi iş adamı tarafından yönetilmesi gerektiğini de söyledi.
Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şöyle:
‘2023’ten sonra bambaşka Türkiye olacak’
“Hiç endişe etmeyin çoğu gitti azı kaldı. 2023’ten sonraki Türkiye tıpkı 2002’den sonraki Türkiye gibi bambaşka Türkiye olacak. Soruyorsun peki senin isteğin ne arkadaş söylesene. Ne bir proje var ne bir dikili taşları var. Ama karalama deyince var. Anadolu’da güzel bir söz var “oturarak hızır beklenmez” hedeflerimize ulaşmak için çok çalışacağız.”
‘Şimdi de faizle, dövizle…’
“Bu süreçte açık konuşayım, dış güçler kadar içerideki maşaları da çıktı. Kimi zaman kapatma davalarıyla ortaya çıktılar. Kimi zaman ekonomik siyasi sosyal kriz çıkarma çabalarıyla Türkiye’yi kötü günlerine döndürmenin gayreti içine girdiler. Gezi’den 17-25 Aralık darbe teşebbüsüne kadar son yıllarda yaşadığımız tüm hadiselerin gerisinde hep aynı amaç var.
Şimdi de dövizle, faizle, manipülasyonla, fısıltıyla, MİT Müsteşarı ile ellerine ne geçerse onunla, aynı yöndeki gayretlerini sürdürüyorlar. Ekonomideki belirsizlik, bir kriz görüntüsü oluşturmak için özellikle çalışıyorlar ama nafile. Bunların hiçbirisi bizim aklımıza girmez. Biz ne yaptığımızı nasıl çalıştığımızı aldığımız neticelerle ortaya koyuyoruz. Filanca iş adamının, holdingin, yazarın yazdıkları yazılar bizim aramızdaki muhabbeti ortadan kaldırmaz. Bunların hepsi koskoca bir hiç, bunları başaramazlar. Bundan sonra da başaramayacaklar.”
Birileri köşelerinde yazıyor, sayın Gül ile ilgili, şahsımla ilgili, başbakanımızla ilgili yazıyorlar. Dertleri bunları birbirine düşürebilir miyiz? Yahu boşuna uğraşmayın, bunu yapamazsınız. Eğer üreteceğiniz bir şey varsa gelin bu yarışa girin ve yerinizi alın.”
Kürt sorunu
“40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. Hala bunlar buradalar, böyle yürünmez. Ülkeye zarar veriyorsunuz. Karşımızda tüm umudunu sokak olaylarına, vandalların eylemlerine bağlamış bir hastalıklı zihniyet var. Buralarda bizim terörle mücadelede neler kaybettiğimiz belli. Eğer biz bu kayıplara uğramamış olsaydık, bugün çok çok farklı yerde olacaktık.
Şimdi varsa bakıyorsun, Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok. 2005’te Diyarbakır konuşmamda açıkladım. Her etnik unsurun kendine has sorunları var. Dün Roman kardeşlerime de söyledim, Türk’ün de Roman kardeşlerimin de sorunu var, Boşnak’ın da sorunu var, Laz’ın da sorunu var. hepsinin sorunu var.”
‘Bizden farklı neyiniz var?’
“Neyin eksik senin, başbakan çıkardın mı, bakan çıkardın mı çıkardın. TSK da var mısın var, ne istiyorsun daha ne istiyorsun? Allah aşkına bizden farklı neyiniz var, her şeye sahipsiniz. Yol yoktu yolunuzu yaptık, havaalanı yapıyoruz yaptırtmıyorlar. İş adamlarının müteahhitlerinin makinalarını yakıyorlar. E niye yakıyorsun?
Iğdır’a yaptık, Ağrı’ya yaptık, Kars’a havalimanı. Bu devlet bir ayrım yaptı mı? Kardeşlerim dert başka. Biz ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Biz asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Çünkü biz şunu söyledik, yaratılanı yaratandan ötürü sevdik, seviyoruz, seveceğiz. Başbakanken de Türk’e kardeşim dediğim gibi Kürt’e de kardeşim dedim, Laz’a da kardeşim dedim, bugün de öyle.”
‘Ülkeyi bir anonim şirketi gibi yönetmek’
“Başkanlık sistemine karşı çıkanlara bakıyorsunuz, kendileri soğuk savaş dönemi artığı 27 mayıs üretimi 12 eylül darbesiyle tahkim edilmiş bir sistemle Türkiye devam etsin diyorlar. Bu sistemde ısrar etmek milletimize haksızlıktır. Benim derdim ne biliyor musunuz? Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye böyle yönetilmelidir. Yoksa bileklerine bağlıyorlar prangayı yürü yürüyebilirsen. Bu ülke bu şekilde sıçramaz.
Başkanlık sistemi
ABD parlamenter demokrasiyle başlamıştı, fakat yürümedi, başkanlık sistemine geçtiler. Fransa’da öyle. Orada da aynı şekilde bakıyorsunuz ta geçmişe gittiğiniz zaman o zamanlarda, çekildikten sonra peşine düştüler, geldi ve istediği sistemi oturttu orada da yarı başkanlık sistemi çıktı.”
Partilerin kapatılması
“Ben diyorum ki bir siyasi partinin kapatılması gibi bir madde gündeme gelse, bunun için söylenmesi gereken, ‘bir siyasi partinin kapatılması teklif dahi edilemez’ diye bir hükmün oraya gelmesi lazım. Ancak suçu işleyen kimse, onlar bu işin bedelini öder. Kökünden bunun kazınması lazım. Tüzel kişiye ceza verilir mi Cezanın kime verilmesi lazım, gerçek kişiye verilmesi lazım. Bir partinin başkanı suç işlediyse ver. Üyeleri suç işlediyse kendisine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun.”

Kaynak: İMC TV
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
Elbette Kürt Sorunu diye birşey yok, bizce hiç olmadıda.

Sadece "Kürt Sorunu" olmasını isteyenler var, hükümet partisinin içinde dahi.

Zaten C.Başkanının "Kürt Sorunu" şeklinde telaffuz etmesi, önceden böyle bir sorunun varmış algısını oluşturmaktadır.

Ünlü düşünür Başbakan Yardımcısı - Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın dediği geldi aklıma. "O çocukların yerine olsam, bende dağa çıkarıdım..."
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,185
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
Elbette Kürt Sorunu diye birşey yok, bizce hiç olmadıda.

Sadece "Kürt Sorunu" olmasını isteyenler var, hükümet partisinin içinde dahi.

Zaten C.Başkanının "Kürt Sorunu" şeklinde telaffuz etmesi, önceden böyle bir sorunun varmış algısını oluşturmaktadır.

Ünlü düşünür Başbakan Yardımcısı - Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın dediği geldi aklıma. "O çocukların yerine olsam, bende dağa çıkarıdım..."

biraz reel bakmalısınız
ulusçu devlet ve asimile politikaları üzerine dine açılan iki yüzyıldır süren savaşı inkar etmemelisiniz.
asimile edilen sadece kürtler olmadı malesef
türklerin yarısı şimdi amerikan kültürü ile ayaktadır
acilen din merkezli olarak, tarihimizden koparılmışlık giderilmelidir.
kürtlerin ve türklerin gerçek kültürü iade edilmeli, bu yönde çalışmalar yapılmalıdır.
türklerin de devletlerine sızan tüm yabancı unsurlar temizlenmelidir

yüzyıldır süren ve cezalandırılan türkler ve kürtler elele vererek
dünyaya kan ve gözyaşı sunmuş emperyalizme dur demelidirler.
uçuk bir ideal değil bu
zira iki millet stratejik kilid noktasındadırlar

bunun içinde paralel tüm yapıların çökmesi
ve pkk vb terörizmin son bulması gerekir

sayın arıncın sözüne gelince adam haklı
yani bu şartlar ve zorlamalar altında
kapılmamak için
ya dini bütün olmalısınız
ya da kör ve sağır olmalısınız

çocukluğumun geçtiği köyümüzde
pkk ya ekmek verdiler diye (hele bir vermeyin)
üç gün işkence gören üç köylü (yaşları geçkin)
döndüklerinde ayakta duramıyorlardı

şimdi bunları bu halde gören çocukları dağa çıksa çok mu garip karşılanacak
sen olsan ne yapardın hocam
devletin vuran eli dert görmesin mi diyecektin
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
O kadar çok yazdım kiiii, gönderemedik yav, vardır bi hayır :)

Sonuç : Biz sizi, siz bizi Allah cc için seviyoruz. Sevmekten başka da çaremiz yok. Bizi Rabbül Alemin kardeş kılmış. Gerisi teferruat.

Kardeşler arası tantana olur mu olur ? Derdimiz kansız olsun, baş yarılmadan olsun, göz çıkarmadan olsun.

Ümmetin birliği ilim ile olur, alimlerin çoğalması ile olur. Alim ki ilmi ile amil olsun. Bunun da çaresinin medrese hayatının yeniden canlanması, Osmanlı'da olduğu gibi her sokakda mollaların dolaşması ile olur.

Bugün, ayak bastığımız bu toprakları nasıl ki Alp Erenlere borçlu isek, bunun devamı içinde Alp Erenlere, mollalara, ehli sünnet alimlerine ihtiyaç vardır.

Biz devletimizi seviyor ve dua ediyoruz.
 

Serasker

Yasaklı
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
142
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Seçimler yaklaştı. Apo ile Türkiye'yi paylaşma pazarlığı yapanlar şimdi milliyetçi takılıyor. Madem Kürt sorunu yok Apo ile kandil ile neyin müzakerisini pazarlığını yapıyorsunuz. PKK silah bırakmadı aksine 100 bin kişiyi toplamak için halk savaşına hazırlanıyorlar. Seçimler yaklaştı millete oynuyor millet de koyun sürüsü gibi ne derse inanıyor.

PKK sınırdan çekilecek çözüm süreci başlayacak dediler o günlerden bugüne geldik tek bir terörist çekilmedi tek bir tanesi silah bırakmadı. Aksine her geçen gün militan sayılarını artırıyorlar. PKK nın silah bırakacağını iddia eden ya geri zekalıdır ya vatan haini..
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Kürt Sorunu yok demekle yok oluyorsa, şu halde insana sormazlarmı ki, çözüm sürecini şu an sen kiminle sürdürüyorsun?
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
erdoğanın bu sözlerine katıldığımı "yeni türkiye" filan başlıklı bir konuyada yazmıştım. kürt sorunu diye bir sorun belki ak partiden önce biraz vardı, kürtçe televizyon falan yoktu,vs.vs. ama ak parti gerçekten bu anlamda kendinden önceki hükümetlere nazaran birşeyler yaptı. özel radyo televizyonlardan tutunda trt şeşe kadar oldu. ekonomik anlamdada doğu bölgemize elinden geleni yapıyor. kürt sorunu diye niteleme yapan, kürtçülük yapan bütün insanların en nihayi amaçlarının kürdistan olduğunu,vatanı toprakları bölmek olduğunu düşünüyorum.bu insanlar ister akpden,ister hdpden ister chpden çıksınlar,aynıdır benim için. cemil bayık açıkladı,apo serbest kalsın babında birşeyler söyledi,adamların niyetleri bu. bakmayın federasyon demokratik özerklik diyenlere,onlarında amacı bu. öncelik demokratik özerklik laflarıyla belediyelerin önü açılacak sonra federal devlet,en sonunda bölünme. bunu ak parti görmüyor mu? hala neyin müzakeresi daha? erdoğanın bu sözlerine katılıyoruz ama neden şimdi? neden 2009dan beri kürt açılımı? hep seçimler yaklaşında milliyetçi insanlarımızın böyle sözlerle gururu okşanıyor.
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,185
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
erdoğanın bu sözlerine katıldığımı "yeni türkiye" filan başlıklı bir konuyada yazmıştım. kürt sorunu diye bir sorun belki ak partiden önce biraz vardı, kürtçe televizyon falan yoktu,vs.vs. ama ak parti gerçekten bu anlamda kendinden önceki hükümetlere nazaran birşeyler yaptı. özel radyo televizyonlardan tutunda trt şeşe kadar oldu. ekonomik anlamdada doğu bölgemize elinden geleni yapıyor. kürt sorunu diye niteleme yapan, kürtçülük yapan bütün insanların en nihayi amaçlarının kürdistan olduğunu,vatanı toprakları bölmek olduğunu düşünüyorum.bu insanlar ister akpden,ister hdpden ister chpden çıksınlar,aynıdır benim için. cemil bayık açıkladı,apo serbest kalsın babında birşeyler söyledi,adamların niyetleri bu. bakmayın federasyon demokratik özerklik diyenlere,onlarında amacı bu. öncelik demokratik özerklik laflarıyla belediyelerin önü açılacak sonra federal devlet,en sonunda bölünme. bunu ak parti görmüyor mu? hala neyin müzakeresi daha? erdoğanın bu sözlerine katılıyoruz ama neden şimdi? neden 2009dan beri kürt açılımı? hep seçimler yaklaşında milliyetçi insanlarımızın böyle sözlerle gururu okşanıyor.

kürtlerin ana damarında bağımsızlık değil ümmetçilik fikri vardır.
öte yandan, asimile olmaya dirençli ve sağlam kalmayı başaracak bir kültürleri vardır.
başta dediğim gibi ümmetçi olmaları sebebiyle ulus devlet kurmayı düşünmediler
böyle olsalardı osmanlının dağılma sürecinde bunu başarmamaları için bir sebeb yoktu

gelinen noktada türklerin ve kürtleri tehtid eden ulusçuluk değil
küresel kültür istilaları ve postmodernist bireycilik, dinsizlik bataklığıdır

kürtlerdeki ümmet fikrine büyük darbe vuran pkk
şimdi dindarmış görünen bir küresel kültürel bir istilanın taşeronluğunu yapacaktır
bu yüzden chp ve hdp bu oyunda asli oyuncular ve birlikte hareket eden oyuncular olacaktır

bu istilanın farkına varmış derin türkler
dine ve sn erdoğana olan ön yargılarını bir kenara alıp
sn erdoğanı yeni zırhlara büründürmüşlerdir

kürtler ve türklerin ana damarı, dindar kesimleri
bu küresel istilaya karşı
gerçek kültür ve islam dinine gereken önemi vererek
ayakta kalmalıdırlar

oyun çetin geçecektir
ve kolektif bilincimize, kültürel birikimimize ne kadar zarar verip
bizi daha ne kadar dinimizden edeceği de belirsizdir

şu an beni sevindiren tek nokta
bu devasa istilacıların
ligt-modernist islamistleri aynı zamanda paralel yapının, farkedilip
tarihin çöplüğüne yollanmaya çalışılmasıdır
 

Serasker

Yasaklı
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
142
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Kürtlerin ana damarı ümmetçilikmiş. Birde bunu söylerken sanki elinde bilimsel bir donuç bir çalışma rapor var havasıyla yapıyor. Sen kürtsün herhalde ve pkkyi apoyi ve milyonlarca hdp fanatiğini kendin gibi saniyorsun anlasilan.
Sevsinler size de dama rınızıda
Pkk ve apo vüneydoğuyu Azadi Kürdistan`ın bir parçadı yapmak için milyonlarca Kürt tarafından destekleniyor
Neyin ümmetçiliği bu
Ülke bölünmeye gidiyor neyin pazarlığı bu
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,185
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
Kürtlerin ana damarı ümmetçilikmiş. Birde bunu söylerken sanki elinde bilimsel bir donuç bir çalışma rapor var havasıyla yapıyor. Sen kürtsün herhalde ve pkkyi apoyi ve milyonlarca hdp fanatiğini kendin gibi saniyorsun anlasilan.
Sevsinler size de dama rınızıda
Pkk ve apo vüneydoğuyu Azadi Kürdistan`ın bir parçadı yapmak için milyonlarca Kürt tarafından destekleniyor
Neyin ümmetçiliği bu
Ülke bölünmeye gidiyor neyin pazarlığı bu

kürtlerin yüzde ellisi zaten akparti gibi birleştiren bir partiye oy veriyor
kalanların yarısından çoğu da ayrılıkçı değil
hak arama adına yapıyor
ben bir kürdüm ve kürtlerin ne istediklerini ve hissettiklerini senden daha iyi bilirim
ve senin gibi paralellerin onların başına ne ördüklerini de bilirim


al sana istatistik
Emekli Büyükelçi İlter Türkmen, Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk ve emekli bakan ve generallerin bulunduğu BİLGESAM’ın,”Kürtler ve Zazalar Ne düşünüyor? Ortak Değer ve Sembollere Bakış” araştırması yankı yarattı. Araştırmaya göre bağımsızlık isteyen Kürt vatandaşların oranı sadece yüzde 9.9,
 
Üst