Erdem Beyazıt unutulmadı

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Erdem Beyazıt unutulmadı
Güzel bir program
Şair Erdem Bayazıt'ı anmak için Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'ın ev sahipliğinde tören düzenleniyor.Programda, şairin hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi yanında Türk Halk müziği sanatçısı Recep Ergül tarafından bestelenen Erdem Bayazıt şiirleri ilk kez sevenleriyle buluşacak.
Program sonunda Erdem Bayazıt şiirlerinden bestelenen türkülerin ve şiirlerinin olduğu kitap ve cd katılımcılara hediye edilecek. Program Güngören'deki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde 18 Aralık 2011 Pazar günü saat 18.00'de başlıyor.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Erdem Bayazıt ne güzel insandı


Maveraya Hicret eden Şair Erdem Bayazıt doğum gününde bir programla anıldı.




Güngören Belediyesi 18 Aralık Pazar günü genel ulaşım noktalarına göre biraz içeride olan Çincin Deresi mevkiinde bulunan Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde güzel bir programa ev sahipliği yaptı.
Neden böyle güzel bir program Pazar gününün geç saatlerinde düzenlendi sorusunun cevabını sonradan öğrendik. Meğerse 18 Aralık günü Kahramanmaraşlı şair Erdem Bayazıtın doğum günü olduğu için anma günü de doğum gününe denk getirilmiş.
Bizi kapıda karşılayan şık giyimli bayanlar önce ikram salonuna geçmemizi istediler. Saat 18’de başlaması gereken program ne yazık ki 18.50 civarında başladı.
Doğrusunu söylemek gerekirse salona girdiğimizde kendi kendime ‘keşke çalınan müzik yerine şairin kendi sesinden şiirleri yayınlansa daha güzel olurdu.’ dedim.
Programın bir kısmının sunuculuğunu Selahaddin Kocaarslan geriye kalan kısmını ise Fatih Eren yaptı. Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’ın sahneye mezuniyet müziği eşleğinde davet edilmesini biraz garipsediğimi belirtmek isterim.
Gece, belgesel ile başladı
Başkanın konuşmasından sonra bir neslin ağabeyi olan Erdem Bayazıt’ın hayatını anlatan belgeseli izledik. Mavera’nın kurucuları arasında yer alan Erdem Bayazıt’ın Turgut Özal’ın ancak ölümünden sonra anlaşıldığını söylediğini bu filmde öğrendim. Programda şairin kendi sesinden, Tayyip Erdoğan’ın da okuduğu, Telgrafın Tellerini Kurşunlamalı şiiri de dinletildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın taziye mesajlarının tam metninin yer aldığı tanıtım filminin güzel hazırlandığını belirteyim. Keşke TRT’de yayınlanan Erdem Bayazıt belgeselinden de bazı bölümler izletilseydi iyi olurdu.
Bugünlerin temelini atan bir şair
Bir yüzü doğuya, bir yüzü batıya dönük olan şairi ilk önce yakın arkadaşlarından Ersin Nazif Gürdoğan anlattı. ‘Bugünlerin temelini atan bir şair olan Erdem Bayazıt baskılardan dolayı Viyana’ya giden gençleri ziyaret ettiği zaman çok heyecanlandı’ demesi herkesi duygulandırmış olmalı diye düşündüm.
Programda şairin aile çevresi de hazır bulundu. Erdem Bey’in kızı milletvekili Sevda Beyazıt telgrafıyla katıldı. Eşi salondaydı. Oğlu Ökkeş Bayazıt babasının çok sabırlı biri olduğunu ve bu özelliğinin aynı zamanda şiirinin de temelini oluşturduğunu söyledi.
Kimlerden beslendi?
Daha sonra Sadık Yalsızuçanlar konuştu.
Yalsızuçanlar, Erdem Bayazıt için ‘O, bu toprakların sedası olan bir bilge şairdir. Şiiri okununca insanların sustuğu bir şair. Mütevazı ancak sesi gür çıkan çilekeş bir şair. Yunus’tan, Sezai Karakoçtan, Nuri Pakdil’den ve Fethi Gemuhluoğlundan beslenen bir şair.’ dedi.
Maraş-der başkanı Av. Şaban Kurt, Prof.Dr İsmail Kıllıoğlu, öğretim üyesi Hüseyin Yorulmaz ve şarin aile dostu Yüksel Yalçınkaya’nın söz aldığı anma programı Recep Ergül’ün Erdem Bayazıt’ın şiirlerini seslendirdiği Türkü Şöleni programıyla sona erdi.
Kitap hediye edildi
İstenilen düzeyde katılımın olmadığı programa gelenlere Maveraya Hicret Eden Şair isimli kitap ve CD’nin hediye edilmesi tebrik edilecek bir hizmet olarak anılmayı hak ediyor. Birçok etkinlikte yaşanan programın duyurusunu güzel yapma eksikliği acaba belediye personelinden mi yoksa organizasyonu yapan şirketten mi kaynaklandığı da ayrı bir sorun olsa gerek. Artık bu başka bir değerlendirmeye kalsın. Keşke bu programı daha çok kişi izleseydi diyerek eksikliklerine rağmen ciddi bir emek harcanarak düzenlenen bu programda emeği geçenleri kutluyoruz.
Biz de şair ve yazar olan aynı zamanda Akabe Yayınları ve Mavera dergisini kuran, öğretmenlik, milletvekilliği ve kütüphane müdürlüğü yapan en önemlisi çevresindeki insanları organize eden ve herkese ağabeylik yapan dervişane bir hayat yaşayan Erdem Bayazıt’ı rahmetle anıyoruz.

Mahmut Balcı haber verdi
 
Üst