Erbakan'ın İlk Siyasete Girişi, Dünden Bugüne...

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
ERBAKAN ın ilk Siyasete girişinden bugüne kadar ki gelişmeler belgeler dahilinde.

ERBAKAN ve ÖZAL Allah cc sevdiği Kul olan KOTKU Hz lerinin ileri görüşü nedeni ile hazırlanmışlardır siyasete.

KOTKU Hz leri sistemi çözmüş ve sistemin İslamı yaşam a karşı tehlikelerini bertaraf etmek için bir rota çizmişti.

ERBAKAN ın ilk siyaset adımı DEMİREL in partisinden MİLLETVEKİLİ adaylığı idi fakat DEMİREL bunu çok iyi bildiğinden MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞINDAN çıkartmış bunun üzerine ERBAKAN Konyadan bağımsız aday olup MİLLETVEKİL olduktan sonra DEMİREL in partisinden Milletvekili transfer edip İLK MECLİS gurubunu kurmuştur.

Yukarıdaki yazdıklarımda yanlış var ise belirtin

Not : Bölüm Bölüm devam edecektir kilitlenmesse tabi.
 

Duha

Profesör
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
794
Tepkime puanı
34
Puanları
0
Web sitesi
www.risaletalim.com
Var
1) Belgen Yok

2) Demirel onu adaylıktan çıkarmamıştır.Konya DP'nin kalesi olduğu için parti için çok mühim adaylar Konya'dan listeye alınmış. DP'nin diğer bir kalesi ve tulum çıkardığı Tokat Adaylığı teklif edilmiş. Kendisi "Bakın DP dindarları partisinde barındırmıyor vaveyla ederek istifa etmiş. konyadan bağımsız aday olmuştur.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Var
1) Belgen Yok

2) Demirel onu adaylıktan çıkarmamıştır.Konya DP'nin kalesi olduğu için parti için çok mühim adaylar Konya'dan listeye alınmış. DP'nin diğer bir kalesi ve tulum çıkardığı Tokat Adaylığı teklif edilmiş. Kendisi "Bakın DP dindarları partisinde barındırmıyor vaveyla ederek istifa etmiş. konyadan bağımsız aday olmuştur.

2 nin cevabı

Necmettin Erbakan



--------------------------------------------------------------------------------

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı
Görev Süresi
28 Haziran 1996 – 30 Haziran 1997
Yerine geldiği Mesut Yılmaz
Yerine gelen Mesut Yılmaz

--------------------------------------------------------------------------------

Doğum 29 Ekim 1926 (1926-10-29) (83 yaşında)
Sinop, Türkiye
Partisi Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi, Saadet Partisi
Eşi(leri) Nermin Erbakan (1967-2005)

Prof. Dr. Necmettin Erbakan, (d. 29 Ekim 1926, Sinop). Türkiye Cumhuriyeti'nin eski milletvekili ve başbakanı. Mühendis, akademisyen, siyasetçi. Koalisyon hükümeti Başbakanı olarak görevde olduğu 1996-1997 arası bir yıllık dönemde Türkiye ekonomisi %7.5 oranında büyümüş ve Türkiye'nin GSMH'si Dünya toplamının binde 11.96'sınden binde 12.37'sine yükselmiştir.[1]

Sinop Kadı Vekili Mehmet Sabri ile Kamer Hanım'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Baba tarafı Adana'nın Kozan ilçesinin tanınmış ailelerinden. İlk öğrenimine Kayseri'de başlamasına karşın babasının tayin olması dolayısıyla Trabzon'da tamamladı. İstanbul Erkek Lisesini birincilikle bitirdi . İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nden 1954 yılında mezun oldu. Teknik üniversitedeki sınıf arkadaşları arasında Süleyman Demirel ve Turgut Özal da vardı. Fakülte'ye 2. sınıftan başlamıştı. Aynı yıl aynı yerde "Motorlar Kürsüsü"nde Asistan oldu.

Üniversite tarafından 1951'de gönderildiği Almanya'da Reinisch Westfalische Technische Hochschule Aachen: RWTH Aachen (Aachen Teknik Üniversitesi)'da doktorasını yaptı. Alman Ordusu için araştırma yapan DVL Araştırma Merkezi'nde Prof. Dr. Schmidt ile çalışmalar yaptı ve Alman Üniversiteleri’nde doktorasını verdi, 1953'de Doçentlik sınavını vermek üzere İstanbul'a döndü. 27 yaşında 1954'de İTÜ'de Doçent oldu. Araştırmalar yapmak üzere tekrar Federal Almanya'nın Deutz fabrikalarına gitti. Leopard tanklarını geliştirme çalışmasında araştırma başmühendisi olarak görev aldı (1951-54). Mayıs 1954-55 arasında askerlik yaptı. Tekrar Üniversiteye döndü. 1956-1963 arasında 200 ortaklı ilk yerli motoru üretecek olan Gümüş Motor'u kurdu ve Motor üretimini gerçekleştirdi. 1965'te Profesör unvanlarını aldı. 1967'de TOBB Genel Sekreterliği'ne seçildi. Aynı yıl Nermin Erbakan'la (1943-2005) evlendi.

1969'da Adalet Partisi'nden milletvekili aday adaylığı Süleyman Demirel tarafından veto edildiği için,Konya'dan bağımsız aday oldu ve iki milletvekili seçtirecek oy alarak milletvekili seçildi. 1970'de Milli Nizam Partisi'ni kurdu, ancak parti kısa bir süre sonra Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. 11 Ekim 1973'de MNP kadrosuyla Milli Selamet Partisi'ni kurdu. 1974-1978 döneminde üç ayrı kaolisyon hükümetinde başbakan yardımcılığı yaptı. 1973 seçimlerinde Milli Selamet Partisi 48 milletvekili çıkardı.Bu dönemde, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapılmasını savundu ancak harekattan sonra adanın tamamının ele geçirilmesi ve harekatı o bölgedeki Türk vatandaşlarının haklarının savunmaktansa bir fetih harekatına dönüştürmeyi amaçlayan görüşleriyle hükümeti zor duruma soktu.Bu olay koalisyon hükümetin dağılmasına en büyük etkenlerden birisidir. 17 Kasım 1974'de hükümet dağıldı.Daha sonra 1977 seçimlerinde Milli Selamet Partisi yarı yarıya oy kaybederek 24 milletvekili çıkardı.

6 Eylül 1980'de partisinin Konya 'da düzenlediği Kudüs Mitingi'nde olaylar çıktı.Sonraları 12 Eylül'ü yapan generallar bu mitingin 12 Eylül Askeri müdahalesi'nin sebeplerinden birisi olduğu söylenmiştir.

12 Eylül'de bir süre İzmir Uzunada'da gözaltında tutuldu. 15 Ekim 1980'de 21 MSP yöneticisiyle birlikte 'MSP'yi illegal bir cemiyete dönüştürmek ve laikliğe aykırı davranmak ' suçlamasıyla tutuklandı. 24 Temmuz 1981'de serbest bırakıldı ve beraat etti.

1982 Anayasası gereğince 10 yıl siyaset yapma yasağı aldı. 1987'de halk oylamasıyla tekrar siyasete döndü. 19 Temmuz 1983'te kurulan Refah Partisi'ne daha sonra genel başkan seçildi. 1991 seçimlerinde Konya'dan milletvekili oldu.

Refah Partisi 1995 seçimlerinde 158 milletvekili ile birinci parti oldu. DYP-ANAP koalisyonu başarısız olunca DYP ile kurduğu REFAHYOL hükümetinde 28 Haziran 1996'da başbakan olarak göreve başladı.

28 Şubat 1997 tarihli MGK 'da alınan kararlar ve ardından yaşanan 28 Şubat süreci , 18 Haziran 1997 'de Necmettin Erbakan'ın Başbakanlık görevinden istifa etmesine yol açtı.

21 Mayıs 1997'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, RP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu ve RP kapatıldı. Kurucusu olduğu Milli Görüş Hareketi'nin 2001 yılında bölünmesinden sonra Erbakan'ın da desteklediği Milli Görüş'çü kanat Recai Kutan başkanlığındaki Saadet Partisi'ni kurdu. Hakkında açılan kayıp trilyon davasından sonra cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından cezasının affedilmesi üzerine ev hapsi kaldırıldı.................
.....................................................................................................


1 nin cevabı

Siyasete yön veren tarikatİİsmini 14. yüzyıl ortalarında Buharalı hoca Mehmed Bahaüddin Nakşibend'den alan ve yaklaşık on beş kolu bulunan Nakşibendi tarikatının en 'ünlü' kolu, İskender Paşa cemaati, Milli Nizam Partisi ve Milli Selamet Partisi'nin kuruluşunda etkili olan, bir dönem hükümet politikasını belirleyen bir merkez olarak biliniyor.
Turgut Özal, Recai Kutan gibi isimlerin bağlı olduğu İskender Paşa cemaatinin Mahmut Esat Coşan'dan önceki lideri Mehmet Zahit Kotku, Necmettin Erbakan'dan, Turgut Özal ve Süleyman Demirel'e kadar birçok siyasetçinin saygısını kazanmış bir şeyh olarak tanınıyor.


Siyasetin gözde dergahı İskenderpaşa cemaati

1969`da Erbakan`a Milli Nizam Partisi`nin kuruluşunda açık destek veren Kotku, fiili olarak Nakşiliğin Türk siyasi hayatında yer almasını sağladı. 12 Mart sonrası cemaat, Milli Selamet Partisi`ni kurdu.

Nakşilerin efsanevi şeyhi Mehmet Zait Kotku, imam olarak görev yaptığı İstanbul Fatih`teki İskenderpaşa Camisi ve çevresini tarikatın çekim merkezi haline getirmişti. Bu nedenle Nakşilik halk arasında İskenderpaşa cemaati olarak da adlandırıldı. Kotku`nun ölümü sonrası yerine Prof. Esat Coşan geçti. Ancak bu süreçte tarikatın merkezi yapısı bozuldu. Tarikatın gücü Adıyaman`daki Menzil ile İstanbul`daki Erenköy ve İsmailağa cemaatleri arasında dağıldı. Başlangıçtaki merkezi otoritesini büyük ölçüde yitirse de İskenderpaşa cemaati, Nakşilik içindeki geleneksel etkisini hala sürdürüyor. Mehmet Zait Kotku`nun medresede pozitif bilimlerle de tanışması, onun `münzevi yaşam merkezi` olan dergahı bireyahlakAllah üçgeninden dışarı çıkarmasına yol açtı. Kotku yüzyıllardır gelenekçi ve tutucu bir çizgi izleyen tarikatta 1700`lerden beri ilk kez pozitif bilime önem veren ve modern Müslüman`ı öne çıkaran bir ekol yarattı. Ve Nakşilik yüzyıllar sonra `okumuş, şehirli aydın` tarikatı oldu. Kotku`nun üniversite öğrencilerine yönelik çabaları kısa sürede meyvesini verdi ve özellikle İstanbul Teknik Üniversitesi`nde yürüttüğü çalışmaların karşılığını aldı. Okulun en parlak akademisyeni Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın yanı sıra Turgut Özal gibi birçok `genç, zeki mühendis` bu cemaatin müdavimi oldu. Turgut Özal, Korkut Özal, Hüsnü Doğan, Necmettin Erbakan, Hasan Aksay, Temel Karamollaoğlu gibi isimler dergahın müdavimliğini sürdürdüler.


DEMİREL`LE SAVAŞ Süleyman Demirel`in başbakan olmasının ardından cemaat, Demirel`in hilafına rağmen Erbakan`ı Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı`na aday gösterdi. Seçimlerde Erbakan birinci oldu ve başkanlık koltuğuna oturdu. Demirel`in polis zoruyla da olsa Erbakan`ı bu koltuktan uzaklaştırmasıyla Kotku ve cemaati Demirel`e açık cephe aldı. Hatta Demirel`e destek vermeleri nedeniyle Nakşilerle Nurcular arasında küskünlük ortaya çıktı. 1969 yılında Erbakan ve arkadaşlarına Milli Nizam Partisi`nin kuruluşunda açık destek veren Mehmet Zahit Kotku, böylece fiili olarak Nakşiliğin Türk siyasi hayatında yer almasını sağladı. 12 Mart Muhtırası ile birlikte Milli Nizam Partisi kapatıldıktan sonra cemaat, Milli Selamet Partisi`ni kurdu. Ve MSP, kurulduktan hemen sonra girdiği ilk genel seçimlerde kazandığı milletvekilleri sayesinde koalisyon ortağı olarak hükümete girdi. Kotku`nun ölümünden sonra tarikatın başına damadı İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esad Coşan geçti. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra da politikada etkin olan İskenderpaşa cemaati, Erbakan ile Coşan arasında başlayan kavganın ardından gücünü yitirmeye başladı. Kavganın nedeni Coşan`ın Erbakan`dan partinin kontrolünü almak istemesiydi. Ancak Erbakan `Partiyi bana Kotku verdi` diyerek Coşan`ın isteğini reddetti. Siyasi planda ortaya çıkan bu kavga Kotku`nun ölümünden beri İskenderpaşa cemaatinin merkezi otoritesini, daha doğrusu Coşan`ın şeyhliğini kabul etmeyen diğer cemaatlerin bir anlamda bağımsızlıklarını ilan etmelerine de neden oldu. Hatta Avustralya`da bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Coşan`ın ölümü, aslında cemaatler arasındaki bu çekişmede `suikast` sonucu olduğu iddialarına da yol açtı. Coşan`ın 4 Şubat 2001`de ölümünün ardından yerine oğlu Nurettin Coşan geçti. Her şeye rağmen İskenderpaşa Cemaati bugün de Nakşilik`in önemli bir güç merkezi olmaya devam ediyor. Hatta tarikat içindeki gücünü yitirse de siyasetteki etkinliğini sürdürüyor

İsterseniz daha çok belge getirebilirim.

BEN KULAKTAN DOLMA BİLGİLER e DAYALI bu konuyu açmadım.
 

Azimli

Ordinaryus
Katılım
6 Nis 2008
Mesajlar
2,408
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Konum
bursa
Hayatı

madem hayatından başlanıyor birde biz yazalım hayatını

ÇOCUKLUĞU
» Prof. Dr. Necmettin Erbakan'in soyu ve dogumu Necmettin Erbakan Kozanoğulları soyundandır. 1800'lü yılların son döneminde Adana'nın Kozan ve Saimbeyli bölgelerinde asırlarca hüküm süren Kozanoğulları Beyliği...

» Erbakan'in dogumu Erbakan, Anadolu'nun kuzeye dogru en çok ilerleyen ve ince Burun ile sona eren kara çikintisina dogudan birlesen küçük bir yarim adanin yüksekligi az olan berzah kesiminde kurulmus ve 1924 yilinda vilayet yapilan Sinop ilinde dünyaya geldi. Babasi Mehmet Sabri Bey, Cumhuriyet'in üçüncü yilinin kutlandigi 29 Ekim 1926'da dünyaya gelen ogluna "Dinin Yildizi" anlamina gelen Necmettin adini koydu.

» Çocukluk Dönemi (1926-1938) Agir ceza reisi olarak görev yapan Erbakan'in babasi Mehmet Sabri Bey'in Kayseri'ye tayin edilmesi sebebiyle Erbakan çocukluk döneminin bir ila alti yas arasini Kayseri'de geçirdi.

» Çocukluk arkadaslarindan Vala Bey anlatiyor (TRABZON, 1932-1937) "Necmettin Bey o zamandan bu zamana hiç degismeyen bir olaydir. O zaman televizyon ve radyonun olmadigi bir dönemdi. Ancak köse kapmaca, salincakta sallanma veyahutda Necmettin Bey'in kurallarini koydugu oyunlarla oynardik.

» Erbakan kendi çocuklugu ile ilgili söyle diyor "Bizim konagin bahçesi genisti. Bütün memur çocuklari bizim bahçeye gelirler, bilhassa yaz tatillerinde böyle program dahilinde oyunlar oynardik. Bahçede herkesin ayri ayri dükkânlari vardi.


 

Azimli

Ordinaryus
Katılım
6 Nis 2008
Mesajlar
2,408
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Konum
bursa
Gençlik dönemi

» ilkokul Erbakan 1937 yilinda Istanbul tasindi. Babasi Mehmet Sabri Bey'in niyeti, oglu Necmettin Erbakan'i o yillarda Almanya'nin dünya'da giderek artan prestiji nedeniyle Alman Lisesi'ne kaydettirmekti. Ancak bu okuldaki ögrenim süresi hazirlik sinifiyla birlikte yedi yil oldugundan Alman Lisesi yerine Istanbul Erkek Lisesi'ni tercih etti.

» Prof. Dr. Berhan Bey anlatiyor (Istanbul, 1938-1941) "Neriman Tekil isimli beden egitim hocamiz vardi. O günkü Kültür Bakanligi bir kural koymustu. Lise talebesi 100 metreyi 14 saniyede katedecek. Bunu yapamayan tam not alamayacakti. Herkes kosuyor Necmettin Bey ve ben de kosuyorum fakat bunun ardinda onalti saniye 'ye düsüyoruz.

» Bu Hatirayi Erbakan anlatiyor (Istanbul, 1938-1941) "Istanbul Erkek Lisesi 2000 talebesi olan bir mektep, mektepte jimnastik dersinde hatirladigima göre bir tek ben 10 puan almisim. Herkes birbirine bahsediyor, bir kismi beni tanimiyor. Yahu bu nasil bir spor da bu kadar basarili bir adammis ki, bu meshur Neriman Tekil'den bu puani almis. Bahçede, koridorlarda birbirlerine beni gösteriyorlar. Zannediyorlar ki ben o puani spordaki maharetimden aldim." (11) Prof. Dr. Necmettin Erbakan

» Lise Yillarinda Erbakan Erbakan, orta okul yillarinda basarili oldugu gibi lise yillarinda da bu basariyi daha da yükselterek devam ettirdi. Bu basarilar onu arkadaslarinin ilgi odagi haline getirmisti. O "Dinin Yildizi" oldugu gibi okulun, sinifin ve basarinin da yildizi oluyordu. Okul arkadaslarindan biri "Erbakan'i söyle anlatiyor:

» Erbakan Liseyi birincilikle bitiriyor Erbakan okul derslerinde gösterdigi üstün basarilarla lise tahsilini devam ettirdi. Sonunda lise hayatini okulu birincilikle bitirerek noktaladi.

» Erbakan Üniversiteyi de birincilikle bitiriyor Erbakan liseyi birincilikle bitirdikten ve üniversite imtihanlarinda gösterdigi üstün basarindan sonra Istanbul Teknik Üniversitesi ikinci sinifinda okumaya basladi.

» Mehmet Bilge Erbakan'i anlatiyor Prof. Dr. Mehmet Bilge Erbakan'in Ögrencilik Arkadasi (Istanbul, 1943 -1946) "Necmettin Erbakan'a Istanbul Teknik Üniversitesi ögrencilik yillarinda çok çaliskan ve basarili oldugu için "Derya " ismini takmistik.

» Okul Albümünde Erbakan (Istanbul, 1944-1948) "Necmettin Erbakan, Toylardandir, dindardir, çaliskandir. Hayatinin yarısini namaz, yarısını da projeler isgal eder.

» Okul Albümü ile ilgili kendisi söyle diyor Okul yilliginin basindaki "TOY" kelimesini arkadaslarimiz Istanbul Teknik Üniversitesi ikinci sinifa gidenler için kullanirlardi. Ben üniversiteye ikinci siniftan basladigim için banada ayni ifadeyi tabir etmislerdi.
 

Azimli

Ordinaryus
Katılım
6 Nis 2008
Mesajlar
2,408
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Konum
bursa
Akademik hizmet

» Erbakan okul ardadaslarina hocalik yapti

» Prof. Dr. Mustafa Köseoglu anlatiyor Üniversitemizin mescidi vardi. Cuma günleri Erbakan'la beraber oluyorduk. Rahmetli Kirazoglu Abimiz de bizim basimizdi. Herkese bir konu verirdi.

» Erbakan ögrencilik yillarinda da Namazini kilardi Anne ve babasindan aldigi din egitimini, ilk ve orta ögrenimi sirasinda gittigi camilerdeki hoca efendilerden aldigi derslerle gelistiren Erbakan'in en etkilendigi Gönenli Mehmet Efendi ve Mehmet Zahit Kotku Hoca Efendi oldu.

» Erbakan simdi de namazini kiliyor Erbakan, bir konferans sebebiyle gitti i karde ülke Pakistan'da cemaatle namaz k larken görülüyo...

» Üniversite Erbakan'i Almanya'ya gönderiyor "1951 yilinda Istanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Motorlar Kürsüsü'nde hazirladigi yeterlilik tezindeki basarisindan dolayi üniversite Erbakan'i bilimsel arastirmalar yapmasi için Almanya'ya gönderdi.

» Prof. Dr. Selim Palavan anlatiyor Necmettin Erbakan Bey 'le Almanya 'da görüstük. Birlikte bir gün yemege gittik. Yemekte önce güzel bir çorba içtik. Yemegi yedikten sonra bir meyve salatasi getirildi.

» Almanya'daki dönemi Erbakan anlatiyor (ALMANYA, 1951-1953) "Biz ilk defa 1951 senesinde Almanya'ya gittik. Dünya Savasi 1945 de sona ermis, ama anlasmalar vesaire derken 1947 olmustu, Almanya 'da üç-dört sene evvel hiç bir sey yapilabilmis degildi.

» Almanya'li Bilim adami Erbakan'i anlatiyor 'Sayin Erbakan çok girisimci bir insan.Te-mel niteligi hem dizel hem benzinli motorlarda yanan bir yakit gelistirmekti. Ya da öyle bir motor gelistirmekti ki her iki yakitla da kullanilabilsin.

» Erbakan Almanya'dan Türkiye'ye dönüyor Kendi sanayimizi kurmali, batiya muhtaç olmamaliyiz düsüncesiyle yasayan Erbakan Almanya'nin nasil kalkindigini bizzat yasayarak gördü.

» Prof. Dr. Hakki Öz anlatiyor "Necmettin Erbakan iyi bir oda arkadasiydi. Oto Uzmanlar Motorlar Dersi en fazla ragbeti olan ve en çok ilgi görülen bir dersdi. Çünkü; teorik hem pratik, hem de dizayn olarak ögrencilere veriliyordu. Bu derslerin verildigi laboratuarda Necmettin Bey'le beraber olurduk

» Erbakan kendi ülkesinde Fabrika kuruyor "Almanya'dan büyük bir ask, sevk, azim ve heyecanla Türkiye'ye dönen Erbakan, l Temmuz 1956 yilinda 200 ortak toplayarak Konya'da Gümüs Motor Fabrikasi'ni kurdu.

» Gümüsmotor Ustasi 'anlatiyor (KONYA -1956-1957) "Necmettin Erbakan Bey in insana vermi oldu u de er, ikna edici bir mahiyet t...

» Genç Profesör is basinda O, iş ini titizlikle yapar. Takip etmenin netice almada en önemli etken olduğuna inanır. Fabrikada...

» Türkiye'de ilk yerli Otomobil yapan Erbakan'dir "Erbakan'in 1956 yilinda kurdugu Gümüs Motor Fabrikasi'nda 850 isçi çalismakta idi. Yilda yüzde yüz yerli 5000 dizel motoru yapiliyordu."

» Cemal Gürsel yerli Otomobil için Erbakan'a ne diyo (ANKARA, 1960) "Yerli arabam za "Devrim Otomobili" diyelim. Anlatt n hususlar Türk sanayii ad n...

» Türkiye kendi Otomobilini yapabilir Erbakan baskanliginda 22 Türk mühendisinin gece gündüz çalisarak 4,5 ayda tamamladigi Devrim adli bu otomobil için o günkü parayla yalnizca 1400 TL ödenek ayrilmisti.

» Ismet Inönü Erbakan için ne diyor?
(ANKARA, 1973) "Bu memleket bir tane adam yeti ştirdi. O da dinci çıktı ." (34) smet nönü TC. 2. ...

» Dinci olmak gerici olmak mi? Eski Cumhurbaskani Ismet Inönü'nün Erbakanla ilgili söyledigi söze bakildiginda, sanki dinci olmak, dinden yana olmak, dindar olmak kötüymüs gibi anlasilir.
"Erbakan İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesini 1948 yılında büyük bir başarı ile bitirdi. Aynı yıl l Temmuz gününden itibaren Makina Fakültesi'nin Motor Kürsüsünde asistan olarak görev aldı. Bu kürsüde doçent olarak görev yapan bir değerli bilim adamı askere gittiği için, Erbakan asistan olarak Fakültede ders vermeye başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ilk defa böyle bir şey oluyordu. Böylece kendisinden bir yıl sonra gelen öğrencilere hocalık yapmaya başladı." (18)
Hocalık yapma yeteneği olmasaydı, bir bilim adamının askere gitmesi sebebiyle böyle önemli bir görev kendisine verilmezdi. O, zekâsıyla, başarısıyla, yeteneğiyle, kabiliyetiyle bir ilke daha imza atmış oluyordu.

 

Azimli

Ordinaryus
Katılım
6 Nis 2008
Mesajlar
2,408
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Konum
bursa
bordo yerler likti neden açılmadı anlamadım
neyse ara veriyorum
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Azimli Hnm.

Ben im getirdiğim alıntılardaki açıklamaları tekrarlamışsınız.

Aslında yapmanız gereken benim yazmadıklarımı yazmanız.

Örneğin ne zaman emekledi ? , Ne zaman yürüdü ? , Nezaman Anne Baba dedi aslında bu söylediklerim e bende gülüyorum ama çocukça mesajlara çocukça cevap vermek zorundayım.

Ben şimdi çekiliyorum siz SOBETE ETMEK için yazacaklarınızı yazın bitince Konuya dönerim.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Azimli Hnm.

Ben im getirdiğim alıntılardaki açıklamaları tekrarlamışsınız.

Aslında yapmanız gereken benim yazmadıklarımı yazmanız.

Örneğin ne zaman emekledi ? , Ne zaman yürüdü ? , Nezaman Anne Baba dedi aslında bu söylediklerim e bende gülüyorum ama çocukça mesajlara çocukça cevap vermek zorundayım.

Ben şimdi çekiliyorum siz SOBETE ETMEK için yazacaklarınızı yazın bitince Konuya dönerim.

Azimli Hnm daha bekleyecekmiyyim Hani şimdi yazarımda siz bu sefer emekleme zamanına dönersiniz.
 

Azimli

Ordinaryus
Katılım
6 Nis 2008
Mesajlar
2,408
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Konum
bursa
cenazemiz vardı kaç gündür köydeydim tekrar dönücem
sizinle uğraşacak zamanım yok
istediğiniz yerden devam edin
cıvıtmanın bir anlamı yok
şididen başlamışsınız cıvıtmaya
dua edinde Allah bu yaştan sonra emeklemenin nasıl birşey olduğunu size tekrar öğretmesin
kendinizi tatmin edinceye kadar yazabilirsiniz
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
cenazemiz vardı kaç gündür köydeydim tekrar dönücem
sizinle uğraşacak zamanım yok
istediğiniz yerden devam edin
cıvıtmanın bir anlamı yok
şididen başlamışsınız cıvıtmaya
dua edinde Allah bu yaştan sonra emeklemenin nasıl birşey olduğunu size tekrar öğretmesin
kendinizi tatmin edinceye kadar yazabilirsiniz

Öncelikle başınız sağolsun.

Allah cc rahmetliye merhametini rahmetini eksik etmesin.

Ben cıvıtmadım yazdıklarımı tekrarlamışsınız.

İnsan lar yaşlandıkça çocukluk devrelerine dönerler emeklemek i Allah cc istedi ise kaderimize yazdıy sa itirazımız yok.

ALLAH cc zelil ihtiyarlıktan sığınırım.Amin.

Lütfen beni tenkit etmeden yazdıkalrınızı okuyun.
 

Azimli

Ordinaryus
Katılım
6 Nis 2008
Mesajlar
2,408
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Konum
bursa
öncelikle taziyeniz için teşekkürler
aynı şeyleri yazmış olabilirim mesajımın başındada belirtmiştim madem başlamışsınız sizin başladığınız yerden başlayalım diye
siz kendi doğrularınızı yazmışsınız ben kendi doğrularımı yazdım aynı noktada buluşmuşsak mesele yok demektir bundan neden gocunuyorsunuz?
 

Azimli

Ordinaryus
Katılım
6 Nis 2008
Mesajlar
2,408
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Konum
bursa
Azimli Hnm.

Ben im getirdiğim alıntılardaki açıklamaları tekrarlamışsınız.

Aslında yapmanız gereken benim yazmadıklarımı yazmanız.

Örneğin ne zaman emekledi ? , Ne zaman yürüdü ? , Nezaman Anne Baba dedi aslında bu söylediklerim e bende gülüyorum ama çocukça mesajlara çocukça cevap vermek zorundayım.

Ben şimdi çekiliyorum siz SOBETE ETMEK için yazacaklarınızı yazın bitince Konuya dönerim.

Azimli Hnm daha bekleyecekmiyyim Hani şimdi yazarımda siz bu sefer emekleme zamanına dönersiniz.

seviye ilk mesajdan sonra düşerse buna devam etmanin bir anlamı yok
insanları sürekli düelloya davet edip
ilk mesajlarda cıvıtıp,konuyu kilitlemeye götürüyorsunuz
hata bendeki sizi muhatap alıp yazmaya kalktım

ha bu arada CHP le ilgili yazdığınız ( yazıklar olsun bize) cümlesiyle biten mesajınıza katılıyorum
şu anda aynı duyguları taşıyorum.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
öncelikle taziyeniz için teşekkürler
aynı şeyleri yazmış olabilirim mesajımın başındada belirtmiştim madem başlamışsınız sizin başladığınız yerden başlayalım diye
siz kendi doğrularınızı yazmışsınız ben kendi doğrularımı yazdım aynı noktada buluşmuşsak mesele yok demektir bundan neden gocunuyorsunuz?

Bakın Azimli Hnm.

Onlarca mesajımda belirttim.

ALLAH cc ERBAKAN dan razı olsun Türk Siyasi tarihinde oluşan SİSTEM e karşı bir kapı açtı ve açtığı bu kapıdan GÜRÜL GÜRÜL geliyoruz.

Bugün Tayyip , Gül var ise buna vesile olan ERBANKAN dır Allah razı olsun
.

Bunları kabul etmeyen NANKÖR dür.

Ben ERBAKAN düşmanı değilim

YALNIZ

Erbakan ın o meşhur sık sık dile getirdiğim 93 ROPORTAJIN dan sonra ERBAKAN a karşı görüşüm değişti değişen görüşümde İMANI ile ilgili değil STAREJİSİ ile ilgili.

Bir tamam İki de tamam ama ya Üç Peki ya Dördüncü SİYASİ YENİLGİ yi neye bağlıyorsunuz siz ?

Hiç Bir kişi dayak yiyeceği kavgaya girmez.

Hiç bir esnaf zarar edeceği işi yapmaz.

Hiç bir kişi kaybedeceği mücadle girmez.


Evet hemen derler NETİCEYİ TEK ALLAH cc bilir Doğru ama Allah cc akıl vermiş.

Günün şartlarını bilmek gerek dengeleri bilmek gerek.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
ÇOK BEKLEDİM aklı yetip te kendine güveneni

Forum üyeleri arasında yok.

Olmayanlara derim ki.

AKLI YETEN çevrenizde Biri Birileri sayı varsa İHVBAN Forum a önemli değil beklerim.

Akıl bazında olacak Kulaktan dolma bilgiler olmucak vede KONUYU SOBETE ETMEK İÇİN YAZDIKLARIMI TEKRARLAMAYACAK AKLINA BİLGİSİNE GÜVENEN BİRİNİ ARIYORUM.
 

kemalali

Profesör
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Bakın Azimli Hnm.

Onlarca mesajımda belirttim.

ALLAH cc ERBAKAN dan razı olsun Türk Siyasi tarihinde oluşan SİSTEM e karşı bir kapı açtı ve açtığı bu kapıdan GÜRÜL GÜRÜL geliyoruz.

Bugün Tayyip , Gül var ise buna vesile olan ERBANKAN dır Allah razı olsun
.

Bunları kabul etmeyen NANKÖR dür.

Ben ERBAKAN düşmanı değilim

YALNIZ

Erbakan ın o meşhur sık sık dile getirdiğim 93 ROPORTAJIN dan sonra ERBAKAN a karşı görüşüm değişti değişen görüşümde İMANI ile ilgili değil STAREJİSİ ile ilgili.

Bir tamam İki de tamam ama ya Üç Peki ya Dördüncü SİYASİ YENİLGİ yi neye bağlıyorsunuz siz ?

Hiç Bir kişi dayak yiyeceği kavgaya girmez.

Hiç bir esnaf zarar edeceği işi yapmaz.

Hiç bir kişi kaybedeceği mücadle girmez.


Evet hemen derler NETİCEYİ TEK ALLAH cc bilir Doğru ama Allah cc akıl vermiş.

Günün şartlarını bilmek gerek dengeleri bilmek gerek.

sen daha ne konuşunuyorsun. şeriati inkar ettiğine forumu takip edenler şahit. zerre kadar samimiyet yok
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
sen daha ne konuşunuyorsun. şeriati inkar ettiğine forumu takip edenler şahit. zerre kadar samimiyet yok

İSPAT ET

Edemezsen Bu forum da seni İFTİRACI olarak ilan edicem ama yalnız bununla kalmıcam İDDİAN ın ruhu olarakta SANA AHİRETTE hesap sorucam.

Fakat siz ve sizin gibilerde yüz yokkki başka nicle girersininiz veya başka IP le.
 
Üst