Erbakan’ı anlamak

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Son dönemlerde kulvar değiştirmeyi âdet haline getiren Hasan Celâl Güzel, bazı olayları tahlil etme yeteneğini "tank gibi dipdiri duran boyuna posuna rağmen" kaybettiğini dünkü Vatan gazetesindeki yazısında teyit etti. Sayın Güzel gibi ipe sapa gelmez tahlillerle millete akıl satanların, Yavuz Semerci ve Rauf Tamer'in dünkü yazılarına bir göz atmalarında fayda var.
  • erbakani-anlamak-medium-0.jpg


Pek çok insan, Necmettin Erbakan'ın 84 yaşında Saadet Partisi'nin başkanlığına seçilmesini yadırgadı... Ben aksi düşüncedeyim. Eleştirenler zaten bu partiye başkan kim olursa olsun, oy vermeyecek olanlar. Halbuki delegeler vefa duygusunu, iktidar olma hırsından daha fazla önemsediler. Ve Erbakan'ı kimseye yem etmeyecekleri mesajını verdiler. Ayrıca bu olay, gerçek dava adamlarının koşullar ne olursa olsun sonuna kadar mücadelenin içinde olduklarını da ispatlıyor.
Millî Görüş çizgisi, bu ülkenin önemli damarlarından birisi. İktidar olmak için kıvırmayan, davasını ve siyasi yaklaşımlarını sulandırmayan, temsil ettiği kesimlerin hak ve özgürlüklerini her platformda dile getiren, iktidar olmaktan çok bir kitlenin sözcüsü olmayı önemseyen bir çizgi... Numan Kurtulmuş'u pek çok insan sevdi hiç şüphesiz. Partinin başındayken haksızlığa da uğradığını söyleyebilirsiniz.
Ancak partisini kitle partisi haline getirme şirinliği ana damarı rahatsız etti. O damarın Erbakan'a rağmen atacağını sandı. Bu partinin üyesi olsam, Erbakan'ı son nefesini vereceği güne kadar desteklerim. Hangi konumda olursa olsun... Çünkü Millî Görüş, bir kesim maneviyatçı vatandaş açısından kimliktir. Ve korunması gerekir. MHP de, CHP de (zaman zaman başka bir örgütlenmeyle olsa da) dava partileridir. Dünya görüşü benzeşenlerin sahiplendikleri partilerdir. Onlar da değişir, gelişirler ama onları var eden siyasi görüşe ihanet ettikleri gün ya da o düşünce sahipleri kalmadığında biterler.
AK Parti gibi partilerin ömrü ise o günkü siyasi konjonktüre göre değişiyor. Toplumdaki değişim dinamiklerini daha iyi tahlil edebiliyor bu tip partiler. Ama lidere bağımlı ömür sürüyorlar.
CHP'de Baykal gitti, Kılıçdaroğlu geldi. Oyu düştü mü? Erbakan, Allah uzun ömür versin, partinin başında olsa da olmasa da alınacak oy bellidir...
MHP Lideri Devlet Bahçeli yerine başka biri gelse. Bu parti biter mi? Türkeş'in vefatından sonra bitti mi?
Peki Tayyip Erdoğan'ı AK Parti'den çıkarın geriye ne kalır? Turgut Özal'ın Köşk'e çıktığında ANAP'ın başına gelen neyse o gerçekleşmez mi?
Davasını ölene kadar sürdüren inatçılığı ve kararlılığı ile temsil ettiği kesime nefes vermeye devam eden birisine saygı duyulur...

Yavuz Semerci
HABERTÜRK
 
Üst