Erbakandan kınama bekliyoruz..(Kurtulmuş)

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığının iftarı sırasında meydana gelen olaylarla ilgili, ''İşin ağır gelen tarafı, bana da Erbakan Hoca ağabeyime de ağır gelen tarafı, bütün bu saldırıların, bu gözü dönmüş tavırların maalesef Hoca'nın adına yapılmış olmasıdır'' dedi.


Kurtulmuş, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve beraberindekileri parti genel merkezinde kabul etti.
Kabul sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kurtulmuş, bir gazetecinin, Necmettin Erbakan ile dün akşam gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin detay sorması üzerine, ziyaretin ''ramazan ziyareti'' temelinde olduğunu ancak son günlerde yaşanan olayların da görüşüldüğünü ifade etti.


Kurtulmuş, şunları kaydetti:
''Geçtiğimiz cumartesi partinin İstanbul il iftarında fevkalade endişe verici, vahim bir olayla karşı karşıya kaldık. Buradaki olay siyasetin dışında bir şeydir. Bizim inancımız, ahlakımız, geleneğimiz, iftar sofralarında misafirlerimize karşı hiç tanımadığımız insanlar bile olsa onlara saygılı olmayı gerektirir. Yine iftar sofralarında Kur'an-ı Kerim okunurken böyle saldırgan bir üslupla bu işlerin yapılmış olmasının gerçekten bütün milletimizi yaraladığını biliyorum. Asla tasvip edilemez, asla bu olayların arkasında olanlar mazur görülemez. Sayın Erbakan ile görüşmemizde bu konuyu da konuştuk.
İşin ağır gelen tarafı, bana da, Erbakan Hoca ağabeyime ağır gelen tarafı, bütün bu saldırıların, bu gözü dönmüş tavırların maalesef Hoca'nın adına yapılmış olmasıdır. Bundan duyduğumuz derin üzüntüyü de kendisine ifade ettik ve olay, böyle önceden birtakım internet siteleri vasıtası ile günlerce hazırlanarak, birtakım çevreler kullanılarak ortaya çıkartılmıştır.''
Kurtulmuş, dün ve bugün yaptıkları başkanlık divanı toplantılarında, bu konuyla ilgili gerekli soruşturma ve araştırmayı parti olarak yapma kararı aldıklarını bildirdi.


''Bu anlamda Sayın Erbakan'ın da bu insanlarla, bu insanların tavırları ve davranışları ile hiçbir alakası olmadığını, bunu yapan insanların, böyle davranışlarda bulunan insanların Milli Görüş camiası ile hiçbir şekilde ilgisinin olmadığını da çok açık bir şekilde dile getirmesini arzu ediyoruz'' diyen Kurtulmuş, ''Kendisi de zaten bu kanaattedir, yani 'Bunların camiamıza yakışır bir tarafı yoktur' görüşünü paylaşıyor'' şeklinde konuştu.


Kurtulmuş, şunları söyledi:
''Bütün bu işler şunu ortaya koyuyor: 'Sadece teşkilatın içerisinde birkaç kişi kongre talep ediyor' meselesinin çok ötesine gitmiştir artık. Bu işin arkasında birtakım derin odakların olduğu görülüyor. Belki bunlar, bazı insanlar kullanılıyor ama bunun temel sebebi, özellikle referandum sürecinde Saadet Partisi'ni hareketsiz bırakmak ve bundan sonraki siyasal süreçlerde Türkiye'nin güçlü siyasal bir alternatif olarak ortaya çıkan Saadet Partisinin önünü kesmektir.''


Kurtulmuş, ''Tehdit mesajlarını derin yapılar mı veriyor?'' şeklindeki soruya,

''Bunlar internet sitelerinde yer almış, cep telefonlarımız da oralarda açıkça yayımlanarak yapılmış şeylerdir. Bunu araştırmak benim vazifem değil, emniyetin işidir. Emniyet gerekli araştırmaları yapıyor zannederim'' yanıtını verdi.
''Başvuruda bulundunuz mu?'' sorusu üzerine Kurtulmuş, ''Tabii o kadar açık bir durum var. Gizli kapaklı internet siteleri üzerinden yapılan açık tehditler var'' diye konuştu.


Numan Kurtulmuş, olağanüstü kongre taleplerine ilişkin soruyu yanıtlarken de ''Partimizin şu an karşılaştığı en önemli sorun, cumartesi karşılaştığımız vahim tablodur. GİK olağanüstü kongre talebini hukuki gerekçelerle ortadan kaldırmıştır. Biz bundan sonra bütün partimizi derleyip toparlayıp yolumuza devam ediyoruz. Kararlılıkla bu işlerin üstesinden gelir, bunları aşarız'' dedi.
Bir gazetecinin, ''Bu kişilerin milli görüşle ilgisinin olmadığını dile getirmesini arzu ediyoruz dediniz. Bu Erbakan'a bir çağrı mı?'' sorusuna da Kurtulmuş, ''Bunu kendisine de dün akşam söyledik. Bir açıklama yapmış ama daha net bir açıklamanın yapılması... Çünkü işler maalesef kendi ismi de kullanılarak yapıldığı için burada en çok zarar gören, en çok aslında itibar kaybeden bu olaylar karşısında Sayın Erbakan'ın şahsıdır. Dolayısıyla bunu da korumak bizim vazifemizdir'' diye yanıtladı.


Kurtulmuş, ''Önümüzdeki günlerde benzer olaylar olabilir mi?'' sorusuna ise ''Biz korkmadan, yılmadan yolumuza devam ederiz. Bu tür şeyler yapanlar utanır. Emniyet de bunların arkasındaki kişileri ortaya çıkarır ve zannediyorum bir daha hiç kimse bu tür meselelere girişmez'' cevabını verdi.
Kurtulmuş, görüşmede ''imam nikahının'' serbest bırakılmasını isteyen Bayraktutar'ın görüşlerine katılıp katılmadığının sorulması üzerine, ''fiili olarak uygulanan imam nikahının resmi olarak da yapılabilmesi gerektiğini'' ifade etti.
AA
 

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Erbakan hocanin tükürdügünü yalayacagini sanmiyorum.

Hic görmedim
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Bu görüntü Müslümanlara yakışmıyor!

Allah Teala, hayır getirsin.
 
Üst