Erbakan: Tayyip'e Gül'e Numan'a hakkımı ....

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Erbakan: Tayyip’e Gül’e Numan’a hakkımı helal ediyorum

Siyaseti bırakmaya ise hiç niyeti yok..
Erbakan'dan öğrencilerine mesaj: Herkese hakkımı helal ederim..

Son dönemde yaşanan karmaşayla gündemdeydi Saadet partisi... Tartışmalı geçen süreç sonrasında mahkemeye taşınan Saadet Partisi kongresiyle ilgili karar çıktı. Kararın ardından kongreye giden Saadet'e Erbakan yeniden Genel Başkan olarak seçildi.. Numan Kurtulmuş'la Kendisini terk edip giden öğrencilerine birini daha ekledi.. Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, kendisiyle yollarını ayıran öğrencilerine mesaj yolladı.. "Gül'e, Tayyip'e ve Numan'a hakkımı helal ediyorum" diyen Erbakan, siyasetten özel hayatına kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Yemek arası yenilir yutulur şey değil
Aktif siyasete dönerek SP'nin başına geçen Milli Görüş Hareketi'nin lideri Necmettin Erbakan, Balgat'taki evinin kapılarını Zaman'a açtı. Akşam yemeğinde, siyasette yaşadıklarından gündemdeki konulara uzanan ilginç açıklamalarda bulundu. İlerlemiş yaşına rağmen güçlü hafızası, olaylara hakimiyeti ve esprileriyle daha başlarken renkli kişiliğinden bir şey kaybetmediğini gösteriyor Erbakan. "Bugünden bakınca 28 Şubat'ta daha farklı tavır sergiler miydiniz?" sorusuna, "Yemek arasında yenilir yutulur bir şey değil, sonra konuşalım." karşılığını veriyor. Kahvesini yudumlarken "İzin verirseniz işe aslından başlayalım." diyerek sohbete geçiyor. Uzun uzadıya Siyonizm'i anlatıyor; 20. haçlı seferinin halen devrede olduğunu öne sürüyor. Bu noktada 28 Şubat sürecine getiriyor sözü. 18 maddelik kararlar için, "ABD Savunma Başdanışmanı Makovski tarafından hazırlanan planın askerler tarafından 'teklifimiz' diye ortaya konulduğunu sonradan öğrendik." diyor.

Demirel, onlarla beraber. Çiller, susuyor
Bu kararları neden reddetmediklerini ise şöyle açıklıyor: "Müslüman birinin bunları yazamayacağını düşündük. 5 saat konuştular. Biri bırakıp biri alıyor. Aczimendi'yi televizyona koyup, 'görmüyor musun efendim' diyorlar. Neyi göreceğim, sizin oyununuz bu. Gerçeği biliyoruz da, her şey söylenmiyor. Demirel, onlarla beraber. Çiller, susuyor. Ben tek başımayım. DYP'deki 50 kişi, "Hepinizi Yassıada'ya götüreceğiz" diye tehdit edildi. Ordunun geneli işin içinde değildi, cuntacılar vardı. Ben tek başıma iktidar mıyım, ortağımı tanımam mı? Tek başına iktidar olsam, hiç şüphesiz ilgililer kimlerse bir saniye bekletmezdim, görevden alırdım."

Cuntacılar, ihtilal yapabilmek için bu tertibi hazırladı
SP liderine göre, asker amacına ulaşamayınca 4 ay boyunca başka taktikleri devreye soktu. Hükümet çekilmeseydi darbe olmayacaktı ama başka oyunlar oynanacaktı. Erbakan, Türkiye'nin 28 Şubat yüzünden 14 yıl kaybettiğine, sürecin 2011 seçimlerinde biteceğine inanıyor. Zaman zaman bayramlaşmak için görüştüğü Demirel'in yanlış yerde durmasının hesabının ayrı olduğunu söylüyor. Necmettin Erbakan, 12 Eylül darbesine gerekçe yapılan meşhur Konya mitinginde yaşananların da tertip olduğunu savunarak, "Cuntacılar, ihtilal yapabilmek için bu tertibi hazırladı." iddiasında bulunuyor.

Herkese hakkımı helal ederim
Yaşanan bütün bu süreç hatırlatılarak, "Hakkınızı helal eder misiniz?" sorusuna cevap verirken Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Numan Kurtulmuş'u da ekleyerek, "Herkese ederim." diyor.

Nermin Hanım'la cennette de bir arada olacağız inşallah
Erbakan, genelde Balgat'taki SP Genel Merkezi'nin yakınındaki evinde çalışıyor. Oğlu, kızları ve sekiz torunuyla birlikte oturuyor. Akrabalarıyla topluca senede bir yemekte buluşuyor. Oğlu Fatih'in, bu Kurban Bayramı'nda doğan ikizleri Merve ve Mina, ayrı sevinç katmış aileye. "Uzun süre çocukları olmadı. Dua ettik, ikiz geldi. Dahası da olur inşallah. Nermin Hanım adı da konabilir. Oğlan olursa Necmettin adı konulmasından memnun olurum." diyor. Erbakan için kuşkusuz evin tek ama önemli bir eksiği var. 4 yıl önce hayatını kaybeden hayat arkadaşı Nermin Hanım'ı özlüyor. Duygularını şöyle aktarıyor: "Aile çok mukaddes bir yapıdır. Özel bir sevgi halk eder Cenab-ı Allah. Aile ebedidir. Cennette de bir arada olacağız inşallah. Her İstanbul'a gittiğimde mezarını ziyaret ederim. Fatiha ve diğer duaları okurum."

Cep telefonu kullanıyor
Erbakan, cep telefonu kullanıyor. Elindeki cihaz bir hayli eski. Arkasına, yakınında görev yapanlar ile çocuklarının telefon numaraları yapıştırılmış. Bu durumu, "Bazı eski şeyler çok kıymetlidir." diye anlatıyor.

Oğlum Fatih, ileride partinin başına geçebilir
Erbakan, lider çocuklarının siyasetle ilgilenmesine sıcak. Oğlu Fatih Erbakan'ın bir partinin başına gelebilecek tecrübeyi edinip edinmediğine cevabı ise şöyle: "İleride gelir inşallah. Allah bilir. Osmanlı babadan oğula geçti, bütün dünyaya saadet getirdi. Fatih, elektrik yüksek mühendisi. Doktorasını yapmış. Milletvekili adaylığına kendi karar verir."

Kılıçdaroğlu çarşaf giyse de CHP iflah olmaz
Seçim ittifaklarına kapı aralayan Erbakan, CHP'ye ise tavırlı. "Halk Partisi, din düşmanlığı yaptığı için mühürlenmiştir. İster çarşaf giysin isterse Hacı Bayram'dan çıkmasın. Kılıçdaroğlu ne hava yakalarsa yakalasın, iflah olmaz." diyor. Numan Kurtulmuş'un HAS Partisi'ni değerlendirme gereği duymuyor. MHP için ise, "Görüyorsunuz söndü gitti. Baraj altında kalsa ne olur, kalmasa ne olur?" ifadelerini kullanıyor.

Köşk adaylığımı halka sorun
Erbakan, ileride 'malıyla, canıyla mücadele eden bir Müslüman olarak anılmak' istiyor. Siyaseti bırakmaya ise hiç niyeti yok. "Siyaset cihattır, insan gücü yettiği kadar bu işi bırakmaz." diyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olaraksa, "Bunu halka sorun." ifadesini kullanıyor.

En son haber
 

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Bugün de Erbakan NTV de canli yayinda Erdogan ve

Gül temiz cocuklardir dedi.
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Hoca güldürdü: AKP Siyonizm'e hizmet ediyor! :)

Erbakan, AK PARTİ'nin İsrail'e hizmet ettiğini, İslam dünyası ile yakınlaşmanın, vizelerin kalkmasının ve hatta "one minute" olayının İsrail oyunu olduğunu söyledi! Erbakan'ın klasikleri arasında ise, milletin, anketlerde %2 ila %3 oranlarında oyu gözüken Saadet Partisi'ne kaydığını iddia etmesi vardı.

"Bunlar iyi niyetli insanlarımızdır. Bunlar benim talebelerim, kendilerine iyi niyet ve şefkat beslerim. Ve onlara bu şefkatle her zaman hatırlatıyorum ancak onlar "biz biliriz edasındalar". Bunu kullanmıyorlar ve tüm bunlar İsrail'in oyunlarıdır. Son olayda da böyledir. Millet aslına dönüyor ve Saadet Partisine kayıyor. İsrail endişeli bütün tedbirlerini alıyorlar.

Hepsi İsrail'in senaryosudur. AKP'yi işbaşına getirdiği zaman "bana bak sakın ha beni aldatıp da şeriat getirmeye kalkma, sonra sana hesap sorarım" diye azarlayıp duruyordu, İmam Hatip'ten bahsetmeyeceksin, tesettürden bahsetmeyeceksin diyordu fakat millet Milli Görüş'e dönünce bu sefer AKP'nin milletten oy olabilmesi için maneviyata hizmet eden bir parti olarak gösterilmesi lazım. Başladı AKP'ye rötüş yapmaya. Bana çak diyor. Niye? Camiye giden Hüsnü Bey, Saadet Partisi'ne oy vermesin. Bunlar maneviyata hizmet ediyor diye AKP'ye oy versin. Bende AKP'ye büyük İsrail planını kurmak için adım adım bu planı kabul ettireyim. Burada AKP'nin kendisi sürüklenen yapraktan ibarettir. Ne yaptığını bilmiyor, bilerek hata yapmak bunlar benim evlatlarım. Fakat bilmeden İsrail'e alet oluyorlar. "Bana çak" diyor, "one minute" de diyor İsrail. Suriye ile vizeleri kaldır Müslümanlarla ilişki içinde gözük diyorlar .Maneviyatçı insanlarımızın oyunun Akp'ye gitmesini sağlıyorlar."

Kaynak : http://www.internethaber.com/erbakandan-erdogana-7-onemli-ogut-313485h.htm#ixzz17TdvYeRW
 

saliha kalem

Profesör
Katılım
3 Kas 2010
Mesajlar
1,705
Tepkime puanı
125
Puanları
0
girdap

sizin verdiğiniz linke tıkladım böyle bir başlık yok: ''Hoca güldürdü: AKP Siyonizm'e hizmet ediyor! :)''

Neden alaycı uslup kullanıyorsunuz bu gülünecek birşeymi? Siz eğer bu sözlere katılmıyorsanız gülmeniz alaya almanız doğrumu?

Sonrada gelip milli görüşçüleri kötü usluptan dolayı tenkit ediyorsunuz.

Siz ve sizin gibi değerlerimize alaycı usluplar kullananlar oldukça bu forumda ayrımcılık hareketi sizler tarafından asla bitmeyecek.

Erbakan hocamız yol gösterici ve kucaklayıcı yaklaştıkça siz ''haaa şuna bak ya nede komik''' imasında bulunacak yorumlarla alaya alıyor ve bizi kırıyorsunuz.

Saygılı ve seviyeli yaklaşan diğer üyelerimizi tenzih ederim.

Fakat böyle alaycı yaklaşımlar daima ayrımcılıkları ateşliyor ve forumda seviyeyi müthiş derecede düşürüyor.

Katılmadığınız düşünceler varsa bunu bilgileriniz dahilinde dile getirin ama alaya asla almayın O alaya aldığınız adam normal biri değil, milyonlarca insan tarafından alim ve emir'el mü'minin olarak sevilen ve sayılan bir şahsiyettir.

girdap kardeşimizden bu uslubunu düzeltmesini temenni ediyorum kendisine duacı olurum.



selam ve dua ile
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Ben üslubumun yanlış olduğunu düşünmüyorum. Yalnız siz dua edin yine de, yanlış olduğu halde ben göremiyorsam elbette ben de kurtulmak isterim. :)

Başlık ve ilk paragraf haberde yok, ben ekledim yorum olarak. Niye kırılıyorsunuz ki? İsrail'e en ağır baskıları yapan, her platformda İsrail'i hizaya getirme çabalarına giren bir başbakanı ve ülkeyi, "yönetildiklerini bilmeyen ahmaklar" seviyesine koyuyor Erbakan'ın açıklamaları. Tayyip Bey İsrail'e hizmet ediyor, farkında değil. Abdullah Gül İsrail'e hizmet ediyor, farkında değil. % 47 Siyonizm'e oy veriyor aslında, onlar da farkında değil. Bu, kendisinden başkasını aptal yerine koyma değildir de nedir?

Dış politikadaki açılım/atılım hamlelerinin hepsi göz boyamaymış.. Böyle bir iftira olabilir mi? Hadi iftira demeyelim, nasıl bir sui zandır bu?

Böyle şeyler duyunca mecburen gülüyoruz işte..
 

saliha kalem

Profesör
Katılım
3 Kas 2010
Mesajlar
1,705
Tepkime puanı
125
Puanları
0
Ben üslubumun yanlış olduğunu düşünmüyorum. Yalnız siz dua edin yine de, yanlış olduğu halde ben göremiyorsam elbette ben de kurtulmak isterim. :)

Başlık ve ilk paragraf haberde yok, ben ekledim yorum olarak. Niye kırılıyorsunuz ki? İsrail'e en ağır baskıları yapan, her platformda İsrail'i hizaya getirme çabalarına giren bir başbakanı ve ülkeyi, "yönetildiklerini bilmeyen ahmaklar" seviyesine koyuyor Erbakan'ın açıklamaları. Tayyip Bey İsrail'e hizmet ediyor, farkında değil. Abdullah Gül İsrail'e hizmet ediyor, farkında değil. % 47 Siyonizm'e oy veriyor aslında, onlar da farkında değil. Bu, kendisinden başkasını aptal yerine koyma değildir de nedir?

Dış politikadaki açılım/atılım hamlelerinin hepsi göz boyamaymış.. Böyle bir iftira olabilir mi? Hadi iftira demeyelim, nasıl bir sui zandır bu?

Böyle şeyler duyunca mecburen gülüyoruz işte..

Sizin anlayışınız, ferasetiniz ve bilgileriniz Erbakan hocamızdan çokmuda onunla alay etmeye kalkışıyorsunuz biz buna kızıyoruz.
Alaya almak doğru bir davranış değil bunu kabul etmiyorum.
Sizdende bunu rica ettim çok birşey istemedim.
İnsanların değerleriyle alay etmek hiçde hoş değil.
Erbakan hocamızın analizinde hiçmi doğruluk payı olamaz?
sizin bu alaya aldığınız düşüncenizi yakın tarihden bir örnek ile nasıl olabileceğini göstereyim.

images

Enver Paşa pişmanlığını Mersinli Cemal Paşa'ya şöyle ifade eder : "Paşam , bütün ef'alimin(eylerimin) hesabını vermeye hazırım. Biz Turan yapmak istedik , viran olduk. Bizim asıl mes'uliyetimiz , Sultan Hamid'i anlamamak ve Siyonizme alet olmaklığımızdır.Acıdır , fakat hakikiat bu "


Demek ki insanlarımız bilmeden anlayamadan siyonizme hizmet ettirilebiliyormuş anlayabildinizmi?
 

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Anketlerde SP %1.5 gözüküyor.

Erbakanda 2011 de SP AKP ile yarisacak diyor.

Bu sözlere elbette gülünür.
 

mü'HÜR

Ordinaryus
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
2,563
Tepkime puanı
422
Puanları
0
Yaş
37
girdap

sizin verdiğiniz linke tıkladım böyle bir başlık yok: ''Hoca güldürdü: AKP Siyonizm'e hizmet ediyor! :)''

Neden alaycı uslup kullanıyorsunuz bu gülünecek birşeymi? Siz eğer bu sözlere katılmıyorsanız gülmeniz alaya almanız doğrumu?

Sonrada gelip milli görüşçüleri kötü usluptan dolayı tenkit ediyorsunuz.

Siz ve sizin gibi değerlerimize alaycı usluplar kullananlar oldukça bu forumda ayrımcılık hareketi sizler tarafından asla bitmeyecek.

Erbakan hocamız yol gösterici ve kucaklayıcı yaklaştıkça siz ''haaa şuna bak ya nede komik''' imasında bulunacak yorumlarla alaya alıyor ve bizi kırıyorsunuz.

Saygılı ve seviyeli yaklaşan diğer üyelerimizi tenzih ederim.

Fakat böyle alaycı yaklaşımlar daima ayrımcılıkları ateşliyor ve forumda seviyeyi müthiş derecede düşürüyor.

Katılmadığınız düşünceler varsa bunu bilgileriniz dahilinde dile getirin ama alaya asla almayın O alaya aldığınız adam normal biri değil, milyonlarca insan tarafından alim ve emir'el mü'minin olarak sevilen ve sayılan bir şahsiyettir.

girdap kardeşimizden bu uslubunu düzeltmesini temenni ediyorum kendisine duacı olurum.



selam ve dua ile

Kesinlikle katılıyorum, tek sorun bu; Hata varsa hemen farkedilir ve yerinn dibine geçirilir hata yapan... enteresan olan; hata yapılmayıp güzel bir hareket yapılınca da alay konusu edilir, yine yerin dibine geçirilmeye çalışılır.

Enteresan dimi... ?
 

mü'HÜR

Ordinaryus
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
2,563
Tepkime puanı
422
Puanları
0
Yaş
37
Bir insan hatasini kabul ederse o gün icin rezil olur.

Bir insanda hatasini Kabul etmezse ölünceye kadar Rezil olur.

İmzanız gözüme ilişti, alacak çok ders var!
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Benim bilgim Erbakan'dan az, o halde her dediğine eyvallah mı demeliyim? Elbette hayır.
Değerlerinizle alay etmiyoruz, Erbakan da her parti başkanı gibi bir siyasetçidir ve elbette bazı açıklamalarını komik bulma hakkımız vardır.
Ayrıca, insanlar bilmeden anlamadan siyonizme hizmet edebilir gerçekten de. Fakat bunun için analiz yapmak, dünya dengelerine bakmak, sonucu öngörmek gerekiyor. Komplo teorileri ile değil, belge ve fikirle suçlamak gerekiyor.
Hoca çıkıyor, ne diyor : Müslümanlar SP'ye değil AKP'ye oy versinler de Büyük İsrail planı gerçekleşsin diye, İsrail "bana çak, one minute çek" diyormuş, Tayyip bey "one minute" diyormuş. Aman vizeleri kaldır da seni maneviyata hizmet ediyor sansınlar diyormuş, AKP de vizeleri kaldırıyormuş.
Diyoruz ki, bir delil, bir emare gösterseniz.. Ufak da olsa kabulümüz.. Ortalık tam tersi emarelerle doluyken, İsrail tarihinin en zor zamanlarından geçerken, aynı şekilde Türkiye de tarihinin en özgür/bağımsız devrini yaşarken bunun tam tersini iddia etmenin amacı ne olabilir, bilemiyorum..
 

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Bir insan hatasini kabul ederse o gün icin rezil olur.

Bir insanda hatasini Kabul etmezse ölünceye kadar Rezil olur.

İmzanız gözüme ilişti, alacak çok ders var!

Evet imzamdan alinacak cok ders var.

Meleklerin Hocasi Allah katinda bir hata yapti

ve yaptigi hatayi kabul etmedi.

Kabul etseydi o gün icin Rezil olacakti

Ama Meleklerin Hocasi ölünceye kadar Rezil

olmayi kabul etti.

Evet bu olay hata yapipta hatasini kabul etmeyen

insanlar icin bir derstir.
 

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Anketlerde SP %1.5 gözüküyor.

Erbakanda 2011 de SP AKP ile yarisacak diyor.

Bu sözlere elbette gülünür.

Erbakan hoca yanıltmaya ve güldürmeye alışıktır...

Seçimlerde sıfır çeker gene 2 gün sonra çıkar derki bir sonraki seçimde Yüzde Yüz oy alacaz...

Şaşırmamak lazım...

 

mü'HÜR

Ordinaryus
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
2,563
Tepkime puanı
422
Puanları
0
Yaş
37
Ukubat bunun adı siyasettir, her parti en oy olamayacak parti dahi oy olacağız der. Der ki, insanlar o partiye yönelsinler.

İnsanın kendisine güveni yok ise ona kimse güvenmez. Tabiki Erbakan oyları alamayacağı halde alacağız diyecek! kendisi inanmazsa kimseyi inandıramaz.Ayrıca Rabbim nasip ederse şu yaşında bile Erbakan tekrar başa gelebilir.Akp ilk geldiğinde sıfırdan parti açtığın da acaba buralara geleceğine kimler inandı? Rabbim nasip etti mi ne beğenilmeyenler de başa gelir. Ben şunu anlayamıyorum akp nin temeli saadettir neden bu kin saadete? saadetten nefret eden,genel başkanına laf atan insanlar Tayyib Erdoğanı, başbakanımız'ı nasıl benimseyebiliyorlar? hocayı beğenmeyen talebesinide beğenmez.

İnsanlar nasıl yaşarlarsa öyle yönetilirler korkmayın böyle yaşadığımız sürece saadet zaten başa gelmez ;)
 

mü'HÜR

Ordinaryus
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
2,563
Tepkime puanı
422
Puanları
0
Yaş
37
Siyaset = kandırmaca! aksi olursa kimse siyaset yapamaz.Siyasete gelip kandırmayan bir siyasetçi gösteremez siniz.

Her denilen dua hükmündedir, dua saatine gelirse kabuldür Rabbimiz'in izni ile.

Boşa dememişler bir kişiye kırk gün deli de delirir, kırk gün akıllı de akıllanır.

Söylenen sözler hayr yolda olursa Rabbim hayra çevirir.

Bir insanın kendisinin inandığı bir konuyu başkalarına söylemesi ne zamanda beri kandırmaca ki? siyasette kandırmaca boldur ama bu durum kandırmacaya girmez.
 

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Siyaset = kandırmaca! aksi olursa kimse siyaset yapamaz.Siyasete gelip kandırmayan bir siyasetçi gösteremez siniz.

Her denilen dua hükmündedir, dua saatine gelirse kabuldür Rabbimiz'in izni ile.

Boşa dememişler bir kişiye kırk gün deli de delirir, kırk gün akıllı de akıllanır.

Söylenen sözler hayr yolda olursa Rabbim hayra çevirir.

Bir insanın kendisinin inandığı bir konuyu başkalarına söylemesi ne zamanda beri kandırmaca ki? siyasette kandırmaca boldur ama bu durum kandırmacaya girmez.

Hadis: Bizi kandiran bizden degildir.
 

mü'HÜR

Ordinaryus
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
2,563
Tepkime puanı
422
Puanları
0
Yaş
37
Hadisi inkar eden yok. Bana göre bu kandırmaca değil, siyasette o kadar kandırmaca var ki, bu söylediğimiz kandırmacanın k sı dahi olamaz.İşte diyorum ya kandırmayan bulun bakalım bulabilecek misiniz?

Şurda iki kelime siyaset konuşuluyor yapılmadık günah kalmıyor, dedikodular,kalp kırmalar hava da uçuyor. Siyasetin içindekiler den çok fazla şey beklememek lazım. Nefis var herkeste, sizde bende olduğu gibi onlarda da nefis var.

Kimse peygamber değil.
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Siyaset = kandırmaca! aksi olursa kimse siyaset yapamaz.Siyasete gelip kandırmayan bir siyasetçi gösteremez siniz.

Her denilen dua hükmündedir, dua saatine gelirse kabuldür Rabbimiz'in izni ile.

Boşa dememişler bir kişiye kırk gün deli de delirir, kırk gün akıllı de akıllanır.

Söylenen sözler hayr yolda olursa Rabbim hayra çevirir.

Bir insanın kendisinin inandığı bir konuyu başkalarına söylemesi ne zamanda beri kandırmaca ki? siyasette kandırmaca boldur ama bu durum kandırmacaya girmez.

Sözleri hüsnü zan ile yorumlamışsınız, ne güzel. Her söylenilen dua hükmüne geçer diye çok uyarmış büyükler.. Peki Erbakan'ın "AKP İsrail'e hizmet ediyor" söylemini nasıl değerlendiriyorsunuz, ondan da bahsetseniz.. Onun da dua yerine geçme tehlikesi yok mu? Ya da iftira vebaline girme?
 

mü'HÜR

Ordinaryus
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
2,563
Tepkime puanı
422
Puanları
0
Yaş
37
Eğer öyle birşey yoksa iftira olur tabiki. Ben içlerine bizzat bilmediğim için kulağımla,gözümle şahit olmadığım için ne Tayyip Erdoğan böyle bişryey yapıyor derim, nede yapmıyor derim. Bizler bir şekilde öyle yada böyle oy veriyoruz. Her partinin içini adan zeden bilsek belkide verdiklerimize vermez,belkide vermediklerimize oyumuzu veririz. Adem gözü ile ne kadar ögrebiliyorsak onu görüyoruz.Akp sadece TayyipErdoğan değil içlerinde yanlış insanlar da olduğu muhakkak (her partide olduğu gibi) şimdi onlardan birileri gerçekten İsraile hizmet ediyor olabilirde,olmayabilirde

Erbakan hoca yanılabilirde,yanılmayabilirda bilemeyiz, Siz biliyor sunuz sanırım?

Rabbim hakkımız da hayırlısını kılsın inşaAllah.

Erbakan hoca'nın Tayyip Erdoğan, başbakanımız için; onlar bizim evlatlarımızdır Amerika, ve İsrail yeni bir İsrail ülkesi kurmaya çalışıyorlar bizim evlatlarımız bilmiyorlar farkında olmadan onlara hizmet ediyorlar dediğinide kulağımla duydum.

Aslında ne siz, ne biz Erbakan hoca ile Tayyip Erdoğanın arasına giremeyiz. Ne Tayyip Erdoğan kendisi için hocasının yerilmesini ister, nede Erbakan hoca şahsı yüzünde talebeleri'nin zarar görmesini ister. Talebe ile hoca arasına girilmez. Hoca istediğini der bu talebesiyle hocası arasındadır.

Bu sözler üzerinden ne Tayyip Erdoğanı madur görebiliriz ne de Erbakan hocayı kötü ilan edebiliriz.

Ben insanların konuştuğu kadar Tayyip Erdoğanın konuştuğunu görmedim çünki hocası! Saygısın dan hocasına karşı konuşmaktan ar ediyor. Keşke Tayyip Erdoğanın tavrını tüm insanlar örnek alsa. Erbakan hocada hoca olarak taleebelerine sitemlerini sunuyor.

Ayrıca hiç birşeyi bilemeyiz, sizler birbirinizi yerken saadet,akp diye, belkide içten içe saadetle akp birliktir nerden bilebiliriz? Her olayın görünmeyen tarafı vardır. Müslüman bunun bilincine vararak gözü ile görmediğine,kulağı ile duymadığına inanmamalı,hüsnüzan beselemelidir.
 

saliha kalem

Profesör
Katılım
3 Kas 2010
Mesajlar
1,705
Tepkime puanı
125
Puanları
0
Zafer inananlarındır ve zafer yakındır sözünü incelemeye alın derim.
Erbakan hocamızın sözü vardır ''biz hiçbirzaman kaybetmeyiz.'' bunun manası seçimlerde alınan oy oranları değil.bunun manası ''milli görüşçüler hiçbirzaman sadece dünyaya aldanıp siyaset yapmadık, ırkçı emperyalizme alet olmadık--///--aksine, milli görüşçüler hem dünyadaki imtihanı geçmeye hemde ahireti kazanmaya yönelik siyaseti cihad olarak yaparlar''

Yani Allah'ın rızasına uygunmu siyaset yapıyoruz yoksa Amerikanın rızasına göremi siyaset yapıyoruz? Milli Görüş herzaman Allah'ın rızasına uygun siyaseti yapar. Bu yüzdende asla kaybetmez. Bu yönden bakan Erbakanı anlar ama sadece oy oranlarına bağlantılı olarak siyasette kazanılacağını umanlar yanılırlar.
Bir siyasi parti isterse %99 oy alsın bu bizim için zafer olarak birşey ifade etmez niçinmi çünkü Allah'ın değil Amerikanının rızasına göre siyaset yapıyorsa o %99luk parti bize göre kazanmamıştır.
Bize göre %0,1 oy alsa bile sadece Allah'ın rızasına göre siyaseti cihad namıyla yapan parti o %99luk parti karşısında asıl kazanandır.

Bu inanç ve itikadla Erbakan hocamız zafer sözlerini büyük bir özgüvenle söyleyebiliyor.
Üstelik Erbakan hocamız geçen gün tvde siyaseti cihad için yaptığınıda söylemiştir.
İster bu söylediklerimi anlayın isterseniz anlamayın ama en azından saygı duyulmasını bekliyorum.
Erbakan hoca gibi alim bir şahsiyetin sözlerini gülünç olarak yorumlamak bize dokunuyor bundan razıda değilim.
Bizde başka insanların saygı duyduğu kişilerin ifadelerini gülünç bulsaydık buda doğru olmazdı.
O yüzden kimse nefsiyle yazmasa çok iyi olurdu.
geceniz mübarek olsun
 
Üst