Erbakan: İstifa et, yerine oğlum gelecek

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Liste krizi yaşanan Saadet Partisi'nde sular durulmuyor. Balgat'taki bugünkü toplantıda Erbakan'ın yakın çevresine Kurtulmuş'a 'SP'den istifa et yerine Fatih'i getireceğim' dediği iddia edildi. İşte detaylar:

Numan Kurtulmuş’un Erbakan’ın hazırladığı listeye tepkisinin ardından parti içinde genel başkanlık koltuğu mücadelesi hızla devam ederken bugün sürpriz bir görüşme olacağı bilgisi ortaya atıldı.

ERBAKAN’DAN KURTULMUŞ’A: GENEL BAŞKANLIĞI BIRAK
Bugün saat 17:00’da Erbakan’ın Balgat’taki konutunda SP Genel Başkanı Kurtulmuş’la görüşüceği öğrenildi.
Cafesiyaset.com’a konuşan Erbakan’a yakın kaynaklar SP Lideri Kurtulmuş’a burada görevden çekilmesi yolunda baskı yapılacağının kulislerde dile getirildiğini belirtti.



Necmettin Erbakan’ın, Kurtulmuş’u baskı sonucu görevinden istifa ettirse yerine oğlu ‘Fatih Erbakan’ı aday göstereceğim’ dediği öğrenildi.

KURTULMUŞ KARARA NE DİYECEK?
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un Erbakan’ın bu düşüncesine şiddetle karşı çıkacağı ve böyle bir istifanın kabul edilemez bir istek olduğunu dile getireceği parti kulislerinde görüşme öncesi kulaktan kulağa yayılıyor.

KONGRE İPTALİ İÇİN ERBAKAN YETERLİ OYU TOPLAYAMADI
SP’de liste krizi yaşandıktan sonra GİK üyelerinin yeniden belirlenmesi için harekete geçen Erbakan ve kurmaylarının bugüne kadar 130 delegenin imzasının parti genel merkezine gönderebildiği öğrenildi.
Cafesiyaset.com bu üyelerden 15’inin de imzasını geri çektiğini öğrendi. Oysa GİK üyelerinin yeniden belirlenmesi 646 delege imzası gerekiyordu.

GENEL BAŞKAN İÇİN İMZA TOPLAYAMIYORLAR
Oğlu Fatih Erbakan’ı SP Genel Başkanı yapmak isteyen Necmettin Erbakan’ın genel başkanlık değişimi için 850 delege oyunu toplamasının imkansız olması ihtimali üzerine ‘Kurtulmuş’a istifa et’ baskına başladığı partiye yakın kaynaklardan öğrenildi.
Gözler Balgat’ta baş başa yapılacak toplantıya çevrildi.


www.cafesiyaset.com
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Numan Kurtulmuşun yerinde ıolsam istifa ederdimm. Çünkü, Erbakan ve ak saçlıları ona asla rahat bir idare vermeyeceklerdir. Böyle bir partide genel başkan olmak insanı son derece yıpratır. Numan Bey, Erbakan ailesine fırsat vermeli ve millet de Erbakan ailesine boyunun ölçüsünü vermelidir. 40 yıldır akıllarını başlarına devşirmeyenler belki milletten yiyecekleri bu son tokatla iflah olabilirler ! Bu parti artık milletin yakasından düşmelidir diye düşnüyorum.
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL

inşaallah öyledir!
gelişmeler aksini söylemese de...
yaşayan görecektir.
***
yıllarca yolundan gitmiş, kalbinde sevgisini taşımış biri olarak "hocam" adına üzülüyorum...
kendi bulup getirdiği derviş gönüllü bir adama bu yaşattıkları, cümbür cemaat ailesiyle beraber yaptığı bu darbe kabul edilesi bu durum değildir.
yoksa numan bey de, "bizansın torunları" safına mı geçti?
hocam 87 yaşında ve hala aktif siyasetin içinde, ve hala evlatlarını, yetiştirdiği bir nesli bölmekle, küstürüp darıltmakla, doğrayıp yok etmekle meşgul!
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Kapatılan Refah Partisinin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Özel Kalem Müdürü Mehmet Karaman, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerdeki, ''Erbakan'dan Kurtulmuş'a imza baskısı'' ve ''Erbakan'ın Kurtulmuş'a Genel Başkanlığı bırak'' dediği ifadelerinin ''tamamen uydurma ve gerçekle hiçbir alakası'' olmayan ifadeler olduğunu bildirdi.
Mehmet Karaman, yazılı açıklamasında, söz konusu haberlerin bugün ''aynı kaynağa bağlı olarak maksatlı olarak malum iki internet sitesinde'' yayımlandığını belirtti.
''Bu haberlerin gerçekle hiçbir alakası yoktur ve maksatlı olarak uydurularak yazılmış haberlerdir'' değerlendirmesini yapan Karaman'ın açıklaması şöyle:
''Aynı metinle iki defa tekraren yapılmış olan bu gerçek dışı yayınlarda Milli Görüş lideri Prof. Dr. Sayın Necmettin Erbakan'a atfen 'Erbakan'dan Kurtulmuş'a imza baskısı', 'Erbakan'ın Kurtulmuş'a Genel Başkanlığı bırak' dediği ifade edilmiştir. Bu haberler tamamen uydurmadır ve gerçekle hiçbir alakası yoktur.
Yine bu haberlerde 'Kongre iptali için Erbakan yeterli imzayı toplayamadı' ifadesiyle sözde delegelerin etkilenmesine çalışılmıştır. Halbuki, Kongre için yeterli imza kat kat fazlası ile bir hafta gibi kısa bir zamanda temin edilmiştir.''
AA
 

SeTTaR

Profesör
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
1,148
Tepkime puanı
135
Puanları
63
Konum
Biryerlerde
Bence Numan KURTULMUŞ saadet partisi için bulunmaz lider,bu işi iyi götürür kanısındayım.Taze ilerici beyinlere ihtiyaç var Numan beyde buna örnektir.
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
seyyah kardeş kendi alıntılıadığın yalan haberi,kendin tekzip ettin.Herkez bu forumda senin gibi olsa.
Bu arada 1250 delegenin 1000 adetinden imza alınmıştır.
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
seyyah kardeş kendi alıntılıadığın yalan haberi,kendin tekzip ettin.Herkez bu forumda senin gibi olsa.

muhterem abim, bizim kimseye kastımız yoktur. değil erbakan hoca, düşmanım bile olsa, haksızlığa maruz bırakılmasına asla rıza göstermeyiz. bu benim şahsi fikrim ve kanaatim değil, dinimin, inançlarımın bizlere yüklediği sorumluluk, ahlak ve erdemdir. eminim, siz de olsaydınız, aynısını yapacaktınız, çünki bir müslüman olarak yapmak zorundaydınız.
 
Üst