Erbakan Başkan adayı olur mu?

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Saadet Partisi (SP) Kongre Çağrı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Necmettin Erbakan'ın genel başkan olması için herhangi bir hukuki engel bulunmadığını belirterek, "Kendini görmek isteyen, öneren birçok arkadaşımız var. Ama şu ana kadar herhangi bir netleşme olmadı" dedi.

Kamalak, Kongre Organizasyon Başkanı Atik Akdağ ile birlikte SP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Kongrenin önünde fiili bir engel de kalmadığını belirten Kamalak, "Gönüldaşlarımız Ankara'ya doğru hareket ettiler" dedi. Yarın yapılacak kongrenin Milli Görüş ve Türkiye için son derece önemli olduğunu söyleyen Kamalak, "Milli Görüş'ün ne kadar önemli olduğunu birçok insan hala fark etmiş değil. Ancak Milli Görüş'ten bugüne kadar dört başbakan, iki de cumhurbaşkanı çıkmıştır" dedi. Kamalak, Türkiye'nin politikasını SP'nin belirlediğini ileri sürerek, "SP, Türk siyasetinin mihenk taşıdır. Diğer partiler, SP'ye bakarak istikametlerini belirliyorlar" diye konuştu.
Kongre Organizasyon Başkanı Ağdağ ise, yarınki kongre için Türkiye'nin dört bir yanından 654 adet otobüsün Ankara'ya hareket ettiğini bildirerek, "Bu, Ankara hariç 30 bin katılıma tekabül ediyor" dedi. "Yarın özel bir kongre icra edeceğiz" diyen Ağdağ, "Yarın kongre, özel sürprizler, coşkusu, yoğun katılımı ile Milli Görüş'ün 41. yıldönümünde en büyük ve en görkemli kongresi olacak" diye konuştu.
"ERBAKAN İÇİN HUKUKİ ENGEL YOK"
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kamalak, bir soru üzerine, Necmettin Erbakan'ın genel başkan olabilmesi için herhangi bir hukuki engel bulunmadığını söyledi. Genel başkanlık için bir isim belirlemediklerini ifade eden Kamalak, "SP bünyesinde tahminin üzerinde yetişmiş insan var. Birçok insanın ismi ön plana çıkmış durumda. İsim seçmek kolay olmuyor. Bugün akşam konu netleşir" şeklinde konuştu.
Kamalak, 'Necmettin Erbakan, genel başkanlık için aday olacak mı?' sorusuna, "Kendini görmek isteyen, öneren birçok arkadaşımız var. Ama şu ana kadar herhangi bir netleşme olmadı" karşılığını verdi.
Bir gazetecinin, 'SP'den istifa eden il ve ilçe başkanlarının net sayısı ne?' sorusu üzerine Kamalak, buna ilişkin bir isim listesi talep ettiklerini ancak bunun kendilerine ulaşmadığını söyledi. Kamalak, yanındakilerin uyarısı üzerine iki il başkanının istifasının kendilerine ulaştığını ifade etti.
Tımeturk
 
Üst