Erbakan: Abdullah'ı BM'ye Tayyip'i AB'ye başkan yapalım

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Erbakan: Abdullah'ı BM'ye Tayyip'i AB'ye başkan yapalım

Milli GÖrüş lideri Necmettin Erbakan eski talebelerinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Birleşmiş Milletler'e başkan yapmak istiyor.
301220101049457679710_2.jpg

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] TRT Anadolu Televizyonu'na konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Neclettin Erbakan, daha önce yaptığı, "Tayyip ve Abdullah bizim evlatlarımız, onları hayırlı işlerde kullanacağız" sözlerine açıklık getirdi.

İŞ YAPACAKLARI SAHALAR VAR

Erbakan, Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ifade ederek, "Bunlar bizim evlatlarımız. Bunların iş yapacakları sahalar var. O sahalarda kendilerinden istifade edeceğiz. Abdullah'ı da çok severim, Tayyip'i de çok severim. Kendilerinin yapacakları çok faydalı hizmetler de vardır" dedi.

ABDULLAH'I BM'YE BAŞKAN YAPALIM

Eski talebelerinin yapacakları hayırlı hizmetler olduğunu söyleyen Erbakan, Abdullah Gül için ilginç bir öneride bulundu. Erbakan, "Mesela Abdullah'ı Birleşmiş Milleler'e başkan yapalım. Ama Türkiye'nin dış politikasını Milli Görüş'e göre takdim edip yürütelim" şeklinde konuştu.

TAYYİP'E AB BAŞKANLIĞI

Erbakan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ise alacağı çok görevler olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Başbakan'ın alacağı çok görevler var. Onu da Avrupa Birliği başkanı yapalım."

8 sutun
[/FONT]
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
ERBAKAN Hoca sormazlarmı TÜM TALEBELERİN mi KÖTÜ ?

ERBAKAN ın her zaman yaptığı beyanlardan bir tanesi biraz evvel haber vaktim den alındı.

Erbakan Hoca sormazlarmı TÜM TALEBELERİN KÖTÜMÜ HİÇ İYİ TALEBE YETİŞTİRMEDİNMİ ?

Erdoğan & Gül & Arınç ve KURTULMUŞ Toplumca tanınan talebelerin.

BUNCA SENE TALEBE YETİŞTİRMEDİY sen birde kendine sor bakalım Hocam ACABA Yanlış bendemi diye




Erbakan'dan çarpıcı açıklamalar!
Milli Görüş Lideri Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Birleşmiş Milletler'in (BM), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da AB'nin başına getirmeyi önerdi.



HABERVAKTİM.COM

TRT Anadolu'da “Anadolu Soruyor” programına konuk olan ve yerel medya yöneticilerinin sorularını cevaplayan Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü BM Genel Sekreterliği'ne önerdi.

Programda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'la ilişkilerinin nasıl olduğu yönündeki bir soruya da cevap veren Erbakan, Gül ve Erdoğan için; "Bunlar benim evlatlarım. Kendilerini her zaman severim ve sevgim bakidir. Onların da beni aynı şekilde sevdiğinden eminim. Bunlar hiçbir zaman bilerek Türkiye'ye kötülük yapmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'la beşeri münasebetlerinin her zaman sürdüğünü belirten Erbakan, ikisinin de iyi niyetli olduğunu fakat farkında olmadan Siyonizm tarafından kullanıldıklarını iddia etti. "Bunlar işe başlarken sekiz sene önce nasihat ettim fakat dinlemediler. Türkiye'yi borç batağına batırdılar" ifadesini kullandı.

Gül ve Erdoğan'ın görevleri bittikten sonra da Milli Görüş iktidarında onları değerlendirmeye devam edeceklerini belirten Erbakan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a ilginç roller biçti. SP Lideri sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bunları değiştirmek gerekiyor. Değiştirip ne yapacağız? Bunlar bizim evlatlarımız. İşe yarayacakları sahalar var, o sahalarda istifade edeceğiz. Abdullah'ı da çok severim, Tayyip'i de. Kendilerinin yapacağı çok faydalı hizmetler vardır. Mesela Abdullah'ı Birleşmiş Milletler'in başına getirelim, genel sekreter yapalım. Tayyip de Avrupa Birliği'nin başına geçsin. Türkiye'nin politikalarını Milli Görüş'e göre tanzim edip yürütelim".
 

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Erbakanin sözünü dinleyenler

Erbakanin talebesidir.

Kadir Misiroglunun dedigi

Bir eskiya Erbakanin sözünü dinledigi icin

erbakanin sözünü dinlemeyen alimden

üstündür.

 

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Erbakan: Abdullah'ı BM'ye Tayyip'i AB'ye başkan yapalım

Erbakan nasil yapacakmis ??

Erbakan ol deyince hemen oluyormusmu??


 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Erbakan, çağımızın Abdülhamid’idir
Türkiye halkı, tarihten günümüze her daim yanı başımızda oldu. Türkiye’deki tüm İslami hareketler bizim için çok kıymetlidir. Özellikle Üstad Erbakan, bizim için çok önemlidir. O, siyonizmi ümmet’e anlatan çağımızın Abdulhamit’idir. Muhterem bir insandır. Filistin davasına en çok o sahip çıktı. Dünya Müslümanları, Siyonizm’i ondan öğrendi. Türkiye halkı da gösterdikleri tavırlarla, gönderdikleri yardımlarla ve büyük gösterilerle her zaman bizim yanımızda oldu. Allah sizden razı olsun. Siz, Osmanlı’nın torunlarısınız ve ona yakışanı yapıyorsunuz.

Hamas Lideri Halid Meşal
Gördüğünüz gibi bütün dünya müslümanlarına düşmanımız kim onu öğretti. Bundan büyük hizmet olurmu hiç agbiiiiiiii!!!
Halen nedir sorunun nedir bu Erbakan ismine takıntın?

Maksut ibrahim sanada Allah akıl fikir versin hidayet versin. Nedir bu Erbakan düşmanlığın?
Hemen hemen her konuda Erbakana çatıyorsun.
İşiniz gücünüz sabah akşam Erbakanı nasıl kötüleriz olmuş.
Sizin bu art niyetlerinizden usandık artık yahu.
Forumda taassup yaparak daima münakaşaları tetikliyorsunuz.
Agbi geçen profilini inceledim onlarca Erbakan isminde konu açmışsın. Birde Erbakanla sorunum yok diyorsun ama üç konundan biri Erbakanı kötüleme maksadlı...Ne bu iş..Sonra bana iftira atıyorsunuz diyorsun... ne iftirası mübarek yapıyorsun işte! O konuları inceledim hep kötüleme maksadlı yazıyorsun hangisinde Erbakanı sevdin göremedim belki vardır birkaç tane diyim kapıyı tamamen kapatmayım bari. Allah sana iki cihanda saadet versin.amin
Nedir derdiniz nedir bu taassup hastalığınız?
Bu kadar aşırıcı olmayın ya Erbakan müslüman adam müslüman adama bu kadar düşmanlık nefsi iştir kötü iştir yakışıksız iştir.
Sizin düşmanınız siyonizm adres belli ama hergün Erbakan takıntılı konularla Erbakanı kötülemeye uğraşıyorsunuz!

Yönetiminde bu belli isimlere tahammüllerine anlam veremiyorum demek ki kendileride rahatsız değiller bu taassuptan ki böyle konulara musammaha gösterebiliyorlar. Ama bu forumda Tayyip Erdoğan'ın siyonistlerle olan fotoğralarını konulara koyduğumuzda yöneticiler tarafından silindiğini gördük. Fakat bu Erbakanı kötüleme amaçlı açılan konuların forumda kabul görmesi ve bunun taassup üzerinde olmasına musammaha gösterilmesi elbette samimiyetleri zedeliyor. Hem yöneticiler yeri gelince bizler tarafsız davranıyoruz derler hemde siyasi birçok konuda taraflı yorumlar yaparlar. Bu eleştirilerimide yapıyorum ki hatalarımızı gözden geçirelim.

Erbakanı eleştirmeyin diye birşey de demedik ha şimdi çarpıtanlar olabilir diye diyorum eleştirin tabiki ama usule göre eleştirin elinizde tutarlı materyaller olsun, öyle atmasyon sırf çamur at izi kalsın tarzından değil edeple usule göre herkes birbirini eleştirebilir. Buna itirazımız yok. Ama maksut gibi üyelerin aşırı yorumları ve agbi gibi üyelerin çarpık görüşlü yorumları ile forumdaki kalite hiçbirzaman seviyeyi yakalayamaz ve münakaşa ortamları asla bitmez. Daima gürültülü forum olur. Seviyeli tartışmak için herkesin önce saygılı olması gerekiyor. Delile ve belgeye itibar edilmesi gerekiyor. Hakaret ve aşağılama gibi kötü davranışlardan sakınılması gerekiyor. Bunlar kültür haline getirilmezse bu forum böyle kalitesiz konularla kirletilmeye devam eder.

Biz ihvanforumun kaliteli ve seviyeli bir ortam olmasını temenni ettiğimizden dolayı bu noktalara işaret ediyoruz.
Yoksa işimiz olmaz dı bunları hatırlatmazdık.

Şahsen agbi ve maksut gibi üyelerin hergün adet haline gelenek görenek haline getirdiği Erbakan hocayı kötüleme amaçlı konulara cevap vermekten bıktık.

Allah için bu taassuptan bu arkadaşları birileri sakındırsın. Taassup kötü bir hastalıktır. İnsanların kul hakkına girmesine vesile olduğu gibi itikadlarınında bozulmasına vesile olur. Bundan büyük tehlike yok. Aşırıcılık beladır.
Bu aşırılıklarla dolu konuların artık seviyeye çekilmesi ölçüye getirilmesi gerekiyor.
Erbakanı sevmeyebilirsiniz ama bu demek değil ki sürekli kendisini kötüleme maksadlı paylaşımlarda bulunulsun. Eğer hatası varsa etik ve ahlaki değerler ölçüsünde sağlam kaynaklı bilgilerle eleştirebilirsin. Bunda hiçbir beis yok. Sonuçta Erbakan hocada insandır hata edebilir. Ama maksat hata yokken bile hata varmışcasına hergün fabrika gibi seri üretim tarzında konu açmalar elbette samimiyetsiz bir izlenim veriyor. Bundan rahatsızız. Maksadı samimi olmayan hiçbirşeyi kabul etmiyoruz. Samimiyet varsa tutarlı ve saygılı olarak eleştirilmesine itirazımız yok. Ama bazı üyeler aşırı çıkışları ile saygı sınırlarını aşıyorlar. Benim bir tane Sn.Tayyip Erdoğan'ı aşağıladığımı veye hakaret ettiğimi gösteren bir cümlemi gösteremezsiniz. Çünkü bizim kişilerle işimiz yok bizim işimiz kişilerin mes'ul olduğu idarelerdeki yanlış icraatlarına yönelik eleştirilerdir. Bizim konumumuz şuanda hükümetimizin doğrularına referandumda olduğu gibi EVET diyebilmek ve hatalarınada HATALIDIR diyebilmektir. Bizler taassup üzere olsaydık referandumda da HAYIR derdik ama EVET dedik çünkü doğruları kabul etmemiz memleketimizin selametinedir.

Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamazsak birbirimizi seveceğiz.
İhvanforum İslami nitelikli bir forum olduğu için bu konuda tebliğimi yapmış oldum. Bende dahil olmak üzere herkes bu konuda kendisini bir zahmet gözden geçirsin.
fi emanillah
 

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Ercan tekin Erbakan ile benim arama girme.

Erbakan Allah degil Peygamber degil

Elestirilmeyen insan degil.

Erbakan bizi tanimadigi halde Cehennem ile

tehtit ediyor.
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Ercan tekin Erbakan ile benim arama girme.

Erbakan Allah degil Peygamber degil

Elestirilmeyen insan degil.

Erbakan bizi tanimadigi halde Cehennem ile

tehtit ediyor.

Demek o konuda yanlış anlaman mevcut o halde sana bu bilgiyi veriyorum:

Hocanın, cehennem ifadesi nasıl çarpıtılıyor..

Bir söz nasıl çarpıtılır?

Erbakan’ın “Cehenneme bilet kesmek” sözü haber sitelerinde anlatılmak istenenin çok uzağında lanse edildi. Peki, bu sözün aslı astarı neydi?...

‘Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yaptığı açıklamalar nasıl çarpıtılıyor?’ dersinin bir örneği yine ülke gündemine oturdu. Erbakan’ın söylediklerini anlamayan veya anlayıp da çarpıtmaya çalışan zihniyet bir kez daha hortladı. ‘İmam Hatipler arka bahçemizdir’ ve ‘Rektörler başörtülülere selam duracak’ sözlerini Erbakan’a yamayanlar 22 Temmuz Genel Seçimleri öncesi Erbakan’ın bir sözünü çarpıtarak halkı nasıl yanılttıklarını ve yönlendirdiklerini gözler önüne serdiler.

Erbakan’ın Flash TV’de yayınlanan ‘Seçim Kulübü’ programının kayıtlarını deşifre edenler Hoca’nın kullandığı, ‘AKP’ye oy vermek, cehenneme bilet almak demektir’ sözünü akıl almadık bir şekilde çarpıttılar.


ESAM’ın İstanbul Gösteri Merkezi’nde düzenlediği konferansta da bu sözü kullanan Erbakan, bu sözü söylediğinde sinevizyonda da bir grafik yer alıyordu. Buna göre AKP’ye verilen her oy IMF politikalarını onaylamak olacağından ‘CEHENNEME BİLET’ olarak ifade ediliyordu. Ancak her zamanki gibi medya Hoca’nın bu ‘BENZETMESİ’ni görmedi ve sanki Hoca gerçek Cehennem’den bahsediyormuş gibi lanse edildi.

Velhasıl hoca hakkında gerek siyonizmin gerekse bu deccali sistemin özellikle medya vasıtası ile Müslüman kitleye kabul ettirdiği binbirtürlü iftira karalama kampanyası vardır biz ana hatları ile bir kaçına değinmiş insallah olduk.
 

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
http://halkinsecimi.blogcu.com/erbakan-in-konusmalarini-ben-yapsaydim-ipe-cekilirdim/2013243Tarih:20/7/2007


Erbakan'ın konuşmalarını ben yapsaydım ipe çekilirdim
TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın konuşmalarını ve içeriğini son derece yanlış bulduğunu belirterek, ''Laik çevrelerden birinin bu konuşmayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu gördünüz mü? Bunu ben yapsaydım ipe çekilirdim'' dedi.
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'daki ulusal ve yerel medya temsilcilerinin katılımıyla belediyeye ait Akpınar Mesire Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Necmettin Erbakan'ın Muş'ta ''Bunlara oy vermek sizi cehenneme götürür, bunlar ateşte yanacaklar'' dediğini belirtti.

Erbakan'ın son konuşmalarını ve içeriğini fevkalade yanlış bulduğunu, bu sözlerin AK Parti açısından doğru olmadığını bildiren Arınç, şöyle devam etti:

''Kendisine saygı duyarız, deneyimli bir siyasetçidir. Yıllarca kendisiyle birlikte siyaset yaptık, daha sonra ayrıldık ve AK Parti'yi kurduk. Siyasette yolumuzu ayırmamızın en önemli sebeplerinden birisi de, bu düşüncelerdir. Bu düşüncelerle Türkiye'de siyaset yapılamayacağını, yapılırsa da faydalı olmayacağını bilerek AK Parti'yi kurduk. Şahsına saygımızı her zaman muhafaza ettik ama son konuşmaları, geçmişte tanıdığımız Erbakan'ın çok daha fazla bu konularda yanlış yaptığını gösteriyor. Üzülüyorum. Bu konuşmalar haksızdır. Buna hiçbir zaman müstahak olmadık.''

Erbakan'ın 15 gündür bu konuşmaları yaptığını ancak laik, cumhuriyetçi, mitinglerde konuşan çevrelerin, ''Laiklik elden gidiyor, Sayın Erbakan bu nasıl konuşma?'' diye açıklamada bulunmadığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
'
'Bunlardan birinin bir suç duyurusunda bulunduğunu gördünüz mü? Bunu ben yapsaydım ipe çekilirdim. Anında baro başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz anlı şanlı, hepsi sıraya girer, emekli subaylar başta olmak üzere Yargıtay Başsavcısının önünde dilekçe kuyruğu yaparlardı 'Bu laikliğe aykırı konuşuyor' diye. Ama şimdi konuşan ben değilim, konuşan bir başkası ve o konuşmadan 'AK Parti'ye darbe vurulur' diye ellerini ovuşturanlar var.''
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
ERCAN TEKİN

Konu değişiyor.

ERBAKAN KAÇ SENEDİR SİYASETTE.

Bunca sene hiçmi öğrenmek için yanına ALLAH ı cc bilen Peygamber sav sevgisi ile tutuşan Vatan a ve İslam a hizmet için VARIM DİYEN GELMEDİ ?

Peki daha önce DIŞLADIĞI bu kişiler i neden çok tuttu onları onere etti mevki verdi O ZAMAN ERBAKAN insanları tanımyormu ?

Ben size ERBAKAN a çok yakın olmuş ama parti içinde sivrilmeye başlayıp DIŞLANAN çok kişi gösterebiliri Onlarca hemde.

Ercan TEKİN Konumuz bu

Başka konulara girmeyelim.

Lütfen konuyu dağıtmayalım.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
"konu" görmedim ki düşünce yazayım:) tipik agbi nickli üyenin saldırıları, boş konuşmalar, boş başlıklar.

Konumu görmedin.

HAKLISINIZ

KAPASİTENİZ bu.

Bakmak ve Görmek ( Nurullah ATAÇ ın deneme yazısı dı galiba )

Haklısınız KAPASİTENİZİ zorlamayayım sizde zorlamayın vahim sonuçlar olabilir.


Size yardımcı olayım TAKVİYE olsun.

Bir öğretmen cvar YILLARDIR öğretmenlik yapar TALEBELERİM der ama hepte sonra TALEBELERİNİ suçlar.

ŞİMDİ anladınızmı ?

Yine anlamadı iseniz malesef daha fazla elimden gelmiyor.
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
tüh gene anlamadım, demek öğretmen var yıllardır öğretmenlik yapan talebelerim der ve talebelerini suçlar ha vah vah allah allah nerde o öğretmen? ve o öğretmen talebeleri haylaz ise, talebeleri aksi ise, talebeleri talebe gibi davranmıyorsa o öğretmen bu talebeleri için çok iyi çocuklar mı demeli? öğretmene saldırmadan önce o talebelerin yanlışları var mı diye hiç bakmayı düşünmez misin? tüh anlamadım yaaaaaa:)

Unutma Deniz Gezmişin de öğretmeni vardı, Kemal Kılıçdaroğlunun da öğretmeni vardı, bu ülkedeki bir çok hırsızın, arsızın, katilin, tecavüzcünün vs. hepsinin öğretmenleri var, öğretmenleri bu kişiler için kötü deyince sen bunları mı suçlarsın yoksa öğretmeni mi?

bu konu bi tane yetmez git bir kaç tane daha aç:)
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
tüh gene anlamadım, demek öğretmen var yıllardır öğretmenlik yapan talebelerim der ve talebelerini suçlar ha vah vah allah allah nerde o öğretmen? ve o öğretmen talebeleri haylaz ise, talebeleri aksi ise, talebeleri talebe gibi davranmıyorsa o öğretmen bu talebeleri için çok iyi çocuklar mı demeli? öğretmene saldırmadan önce o talebelerin yanlışları var mı diye hiç bakmayı düşünmez misin? tüh anlamadım yaaaaaa:)

Unutma Deniz Gezmişin de öğretmeni vardı, Kemal Kılıçdaroğlunun da öğretmeni vardı, bu ülkedeki bir çok hırsızın, arsızın, katilin, tecavüzcünün vs. hepsinin öğretmenleri var, öğretmenleri bu kişiler için kötü deyince sen bunları mı suçlarsın yoksa öğretmeni mi?

bu konu bi tane yetmez git bir kaç tane daha aç:)

Konumuz Deniz GEZMİŞ değil

Kılıçdaroğlu da değil.

Konumuz ERBAKAN.

Bana ERBAKAN ın bugüne kadar İŞTE TALEBEM benden sonra Bayrağı alacak taşıyacaş dediği kişiyi duydunumu ?
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
işine gelmeyince konu deniz gezmiş değilmiş:)

Deniz gezmişin öğretmeni suçlasana? ne duruyorsun? hırsızların, tecavüzcülerin öğretmenlerini suçlasana!

Erbakan hoca düşmanlığı seni kör etmiş, kulaklarını da sağır etmiş:)
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
işine gelmeyince konu deniz gezmiş değilmiş:)

Deniz gezmişin öğretmeni suçlasana? ne duruyorsun? hırsızların, tecavüzcülerin öğretmenlerini suçlasana!

Erbakan hoca düşmanlığı seni kör etmiş, kulaklarını da sağır etmiş:)

Gerçekten artık aklınızın yerini NEFSİNİZ almış.

Kız lar okumalımı okumamalımı konularında yazdım görmemiş olabilirsiniz.

ERBAKAN a aslında sizi ve sizin gibiler düşman Çünkü gerçek Erbakan düşmanları konularına girmiyorsunuz.

Ayrıca ben sizin gibi MİLLİ GÖRÜŞÇÜ görmedim.

Bu Forumlarda AVATAR ismi kişiyi anlatır bence İSLAM VAR OLDUKÇA ve DÜŞMANI olan BİR MİLLETİN dilini kendi avatar ismi olarak kullanan BİR NİLLİ GÖRÜŞ çü sizi gördüm.
 
Üst