Engin Ardıç - Solculuğu da bu hükümet yapıyor

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ

Türban mürban bahane asıl amaç şahane!

İşte Erdoğan düşmanlığının asıl sebebi Recep Tayyip Erdoğan'a güdülen düşmanlık, "türbandan mürbandan" değil... Engin Ardıç düşmanlığın asıl sebebini yazdı.
Kulakların çınlasın İttihat ve Terakki İşte gördünüz canım: Amerika da, Avrupa da, Türkiye'de açık ya da gizli darbe istemiyor... Kılıfına uydurulsun ya da uydurulmasın... Financial Times Gazetesi, açık açık, "AKP kapatılırsa Avrupa'yı unutun" diyor...
Bürokrasi böylece aynı taşla iki kuşu vurmuş olacaktır: Hem şu son derece rahatsızlık veren Avrupa Birliği konusu bir daha açılmamak üzere kapanacak, hem de birkaç yıllığına AKP "gerçeği" ortadan kaldırılamasa bile epeyce geriletilmiş sayılacaktır.
Böylece gerek Kıbrıs sorunu, gerekse Kürt sorunu çözülmeden kalacak, bürokrasi oyuncağını yitirmemiş olacaktır.
Recep Tayyip Erdoğan'a güdülen düşmanlık, "türbandan mürbandan" değil, bu sorunları çözmek üzere olmasındandır. Türban, işin folklor kısmıdır.
Buraya kadarını, gazete okuyan lise öğrencileri bile görüyorlar.
Kimsenin bilemediği, gerek Amerika'nın, gerekse bir ölçüde Avrupa'nın başımıza asıl ondan sonra ne gibi dertler açacağı... Kıbrıs'tan çekilmediğimiz için bize "12 Eylül öncesi ortamını" ve arkasından gelen yeni düzeni hediye eden Amerika, yeni bir ara dönemde bize nasıl bir fatura çıkarır?

Avrupa hangi ekonomik mengeneyle boğazımızı sıkar? Hele hele, üç beş manyağın aklına uyup "Rusya'yla, Hindistan'la, Çin'le ittifak kurmaya" kalkacak yeni yöneticiler, sistem tarafından nasıl bir belaya uğratılırlar?
Bürokrasi, bunun altından nasıl kalkar? Yapayalnız kalmanın, Batı'ya sırtını dönmenin, Batı tarafından dışlanmanın bedeli nedir? Hele hele bu sıkıntıyı halka çektirmenin vebali ne olacaktır?
İşte asıl o zaman, yaşadığımız soğuk iç savaş, sıcak bir iç savaşa dönüşür mü?
Güneydoğu hepten mi ayaklanır?
Güneydoğu işte asıl o zaman mı elden gider?

Ve, diyelim beş yıl kadar sonra, amansız bir tepki dalgasıyla gelecek daha yeni yöneticiler (ya da zincirlerinden kurtulacak "kılıç artığı" eski yöneticiler) "daha küçük bir Türkiye'yi" daha rahatça Avrupa'ya eklemlerler mi?
Asıl gizli plan da bu mudur yoksa?
Hani "2015" demişlerdi de, o bakımdan yani...
Çünkü bunu bize daha 1990 yılında söylemişlerdi, "geri kalmış olan doğu bölgenizden kurtulun, gelişmiş olan batı kesiminizi aramıza alalım" demişlerdi!
Avrupa olsun Amerika olsun, Türkiye'nin yanlış adım atmasını,
"enayilik etmesini" mi bekliyorlar dersiniz?
Öyle ya da böyle, bürokrasi, kaş yapayım derken göz çıkarma tehlikesiyle karşı karşıya. "Devleti kurtaralım derken devleti batırmak" bizim bürokrasinin eski bir hastalığıdır! Ergenekon'un tek bir çıkar yolu var: İran'a saldırmayı kapalı kapılar ardında taahhüt etmek, ve buna Amerika'yı ikna etmek!
Amerika İran'a saldıracaksa tabii... Yoksa, Ergenekon çok yakında biter.
İran'a saldırırsak bu da Türkiye'nin sonu olur.
Öyle ya da böyle, soğuk iç savaşı kazanacak gibi görünenler aslında yenilmek üzereler.
Hani 1943 dönemecinde Almanya gibi canım!
Yahu ben de bugün size Viyana Hayvanat Bahçesi'ni anlatacaktım...

Zarar yok, konumuzdan sapmış sayılmayız.ENGİN ARDIÇ/SABAH
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Engin Ardıç - İki haftan kaldı darbeci

Basında sürekli hükümete "çakan" birtakım arkadaşlar var... Bunlar büyük ölçüde "Aydın Doğan medyası" tabir edilen yayın grubunda çalışıyorlar. "Bağımsız" geçinenler de yok değil.
Bir kısmı iyi niyetli, bir kısmı üçkâğıtçı.

Bir kısmı gerçekten de hükümetin "bütün kötülüklerin anası" olduğuna, laikliğin elden gittiğine samimi olarak inanıyor. Türkiye'nin uçurumun kenarına geldiğine, ekonomik krizin memleketi batırdığına ciddi olarak kanaat getirmiş.

İçlerinde "nisbeten" akıllılar da var ("muhalif gazetecilikte daima ekmek vardır" diyerek müşteri tutmaya çalışanlar), yolda yürürken ayağı taşa takılsa bunu hükümetten bilecek kadar ahmaklar da... Aralarından darbe çağrısını açık seçik yapacak kadar "kazmalar" bile çıkıyor kimi zaman. Fakat genellikle yürekleri temiz. Yalnızca ufukları güdük, çapları düşük.

Hatta bunların arasında "önce ırzımıza geçip sonra çarşafa sokacaklar" diye korkan şaşkın tavuklar bile var!

Çok daha "çakal" bir kısmının asıl derdi, "patronu" kurtarmak ve yeni yılda yeni bir iş aramak zorunda kalmamak, çünkü bulamayacaklarını biliyorlar. Bir kısmı gönüllü olarak savunuyor patronunu, bir kısmı verilen emirleri uyguluyor.

Bir kısmı da, artık çok ciddi şekilde şüphe uyandırmak üzere, "karanlık adam"...

Evet, karanlık adamlar...

Bunlar Ergenekon çetesine mi üyedirler?

Kontrgerillanın medya uzantısı mıdırlar?

Faşist oldukları belli de, "prensipte" mi öyledirler yoksa "eylemli" adamlar mı?

Gizli bağlantıları var mı?

"Açılımı" kendi varlığına karşı bir tehdit olarak gören PKK yeni bir saldırıya geçip gene erlerimizi şehit edince, halk da tepki gösterince, gizlice sevindiler. Ufak ufak "olağanüstü hal" lafını dillerine doladılar. İşte, bekledikleri karışıklık çıkmıştı, daha doğrusu, çıkarılıyordu. Eskiye dönülecekti, eylemler sürerse "sıkıyönetim" bile gündeme gelecekti. İpler askerin eline geçince de, eh, gerisi Allah kerimdi tabii... Üstelik, asker "gelirse" yapacağı ilk işlerden biri de Aydın Doğan'ı "rahatlatmak" değil miydi? Bir taşla kaç kuş birden vurulacaktı...

Sökmedi.

Çünkü halk "gaza gelip" işi büyütmedi, eylemler ivme kazanamadı.

İstedikleri ortam doğmadı.

Akılları sıra hükümeti "sıkıştırıp" sıkıyönetim ilan etmeye zorlayacaklardı, tutturamadılar. Burunları o kadar büyümüştü ki, küçük dağları kendilerinin yarattıklarını sanıyorlar, iki yazı yazınca birilerini "yönlendirebileceklerini" düşünüyorlardı.

Ama karşılarında bir Ecevit yoktu bu sefer...

Sonra gündem birdenbire hareketlendi, hâkim ve savcıların "özel harp dairesini arama" turları başladı.

Alay ederek yumuşatmayı denediler, bu sefer işin çok ciddi, boyutlarının büyük olduğunu hissedince sustular. Geri bastılar. Şimdi yanmaması için kazı çevirmeye çalışıyorlar.

Kendilerine bir ağabey öğüdü vermek isterim:

Adam kazıklamanın bir "önkoşulu" vardır. Karşındaki kişinin de en az senin kadar zeki olabileceğini başından varsayacaksın, yapacağın melaneti ona göre yapacaksın!

Yoksa "psikolojik savaş özel eğitiminde" size bunu anlatmadılar mı?

Hocanız kelekmiş.

Engin Ardıç
 

salimabi

Kısıtlı Erişim
Katılım
1 Kas 2011
Mesajlar
0
Tepkime puanı
1,396
Puanları
0
Engin Ardıç - Padişahlık geliyor savulun!

Engin Ardıç - Sabah
2011-11-16
Padişahlık geliyor savulun!
Muhalefet çevrelerine sorarsanız, iktidar "cumhuriyeti ortadan kaldırıp padişahlık ilan etmeye" hazırlanıyor!
Deprem bahanesiyle cumhuriyet bayramı törenleri yapılmamış ama Abdülmecid için anma töreni yapılacak...
Başbakanla "Birinci Recep" diye dalga geçtik, etkili olmadı, bir de bu yolla orduyu kışkırtmayı deneyelim arkadaşlar, gerçi orduyu kışkırtmanın modası geçti ama darbe yaptıramasak da hiç olmazsa bizim safları sıklaştırırız! (Bu bize gene de seçim kazandırmaz ama başka da ne halt edelim?)
Evet, tarihinde ilk kez TBMM bir padişah için anma töreni düzenliyor... muş.
"Görevinin esaret altında bulunan başkenti ve padişahı kurtarmak olduğunu" beyan eden ilk meclis, birinci meclis unutuluyor tabii! Öyle ya, Türkiye'de her şey 28 Ekim 1923'ü 29 Ekim 1923'e bağlayan gece başladığına göre...
Yahu kamutay ne zaman kurulmuştu? 1920'de değil mi, cumhuriyetten üç buçuk yıl önce?
Peki birinci meclis aslında "İngilizler'in basıp dağıttıkları Osmanlı Mebusan Meclisi'nin düşmandan uzakça bir yerde, Ankara'da yeniden toplanmış şekli" değil miydi muhterem arkadaşlar?
Hatta bu o kadar böyleydi ki, tutuklanmamış ve İstanbul'dan "kaçabilen" mebuslar meclise "doğrudan" katılmışlar, ayrıca bir seçim sürecinden geçmemişlerdi... "Kısmi" seçim, düşman işgali altında bulunmayan bölgelerde, ancak "eksik kalan koltukları doldurmak için" yapılmıştı!
Böyle değil miydi yahu? Bize okulda böyle öğretmiştiniz de...
Haa, demek ki TBMM "zalim Osmanlı'nın pısırık Meclis-i Mebusan'ına karşı" kurulmamış, önce okuyup öğreneceksin, ondan sonra ukalalık edeceksin.
Abdülmecid'leri de karıştırmayacaksın ayrıca. Meclisin anmak istediği zat, Birinci Abdülmecid mi, İkinci Abdülmecid mi? (Ay bundan iki tane mi var kııız?)
İkinci Abdülmecid yok. "İkinci Abdülmecid" olması gereken ama olamayan "Halife Abdülmecid Efendi" var yalnızca...
Korkma, meclis onu anmıyor, "Tanzimatçı padişahı" anıyor. Hani Tansu Çiller başbakanlığı sırasında "şanlı Tanzimat'ımız" diye bir laf etmişti de çok kızmıştınız... (Aynı hanım, kurtuluş savaşı sırasında "Ankara'nın yakılıp yıkıldığını" da ileri süren çok bilgili bir profesördü.)
Kemalistler, Tanzimat'tan niçin nefret ederler?
Kendileri daha "radikal" oldukları için, "Tanzimat" yani Osmanlı "düzenlemeleri" eksik ve yetersiz kaldığı için mi? Bana kara diyen dilber, kaşların kara değil mi, Tanzimat'ı sevmeyen dilber, senin yaptığın da düzenleme değil mi?
Ama sen padişahın "zevk ve sefaya dalmamış olanını" seversin ayrıca, örneğin Fatih'i seversin İstanbul'u aldığı için, Kanuni'yi seversin Hürrem'i götürdüğü için... Abdülmecid'i sevmezsin, saray yaptırdığı için, içki ve kadın düşkünü olduğu için...
Saray, içki ve seks konusunu pek kurcalamasan iyi edersin, sonra mahçup olmayasın!
Onun için, gel istersen "cumhuriyet yönetimi eski rejimin devlet başkanlarını anmalı mıdır" şeklinde tartışalım bu meseleyi.
Tarihinden nefret ediyorsa, anmamalıdır. Tarihiyle "barışmak" istiyorsa anabilir.
Fransa'da adım başında kral heykeli, kral caddesi, kral sokağı, kral lisesi...
Fransız cumhuriyetçileri eşektir, biz akıllıyız. Bu o kadar böyledir ki, Fransa'da iki yüz yıl içinde on dört kere rejim değişir, kimsenin aklına başkenti değiştirmek gelmez, bizimkine gelir.
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Tayyip Cumhuriyeti kuruldu bile :)

Taşeronları görünce insanın içi kan ağlıyor. Burda birisi var, tekelden geldi. işten çıkarılıyor bir ay maaş vermemek için, ertesi ay geri alınıyor. artık köleleştirme sistemi bu hale geldi. yine pendik belediyesine bağlı taşeronlarda her sene isim değiştiriyor ki, çalışanların tazminat hakkı olmasın, hiç bir güvenceye sahip olmasınlar. Bunu yapan dindar! tayyipçiler.. haydaaa!
 

salimabi

Kısıtlı Erişim
Katılım
1 Kas 2011
Mesajlar
0
Tepkime puanı
1,396
Puanları
0
daha somut belgeler lütfennnnnnnnn
 

Arayıcı

Asistan
Katılım
25 Eki 2009
Mesajlar
356
Tepkime puanı
55
Puanları
0
Ben söyleyim sen yaz.Millet sosyal yardım adı altında tembellliğe ve beleşçiliğe alıştırılmıyor mu?
Fakir fukaranın çocuğu uç karakollarda kurşunlara yoldaş olurken,Tayyip Beyin oğlu ayağında terlik,etrafında 5-6 çavuş onbaşı karuması sözüm ona eğitim yapmıyormu?Hemde en uzun kısa dönem cinsinden.
Dün bizim Tayyip iken bu gün paranın kucağına gitmiyormu? yatırımlarıyla.
Bak etrafına Tayyip Beyin lafının üstüne laf söyleyebilen var mı?
Söyle gardaş bu gidiş hayır mı şer mi?
Bak Kurana insanları yoldan çıkaran nedir?
Dün müslüman olan,bu gün geldiği yerleri beğenmeyen,yatlar ,katlar ,villalar cipler,farklı takılmalar.Dünki birlikte olduklarına bu gün havadan bakmalar neyin işaretidir?
Sor sor gazeteci sor.
 

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Tayyip Cumhuriyeti kuruldu bile :)

Taşeronları görünce insanın içi kan ağlıyor. Burda birisi var, tekelden geldi. işten çıkarılıyor bir ay maaş vermemek için, ertesi ay geri alınıyor. artık köleleştirme sistemi bu hale geldi. yine pendik belediyesine bağlı taşeronlarda her sene isim değiştiriyor ki, çalışanların tazminat hakkı olmasın, hiç bir güvenceye sahip olmasınlar. Bunu yapan dindar! tayyipçiler.. haydaaa!

Sen git Odatv'de filan yaz...
Sizi gidi ulusalcı işbirlikçisi holiganlar sizi....
Asıl taşeron sensin..
Din düşmanlarının ve darbecilerin taşeronu....
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
Bugünkü yönetim sistemi demokratourdur.halkın yönetime katılması değil/,sadece alet edilmesi...
Tayyip erdoğan daha hiç birşey yapmadı,esas yapacakları sırada bekliyor.Bu işe iyi niyetle başlamış olabilir.Ama salihlerle beraber olmadığı için HAK ve BATILI karıştırıyor.hak diye batıla hizmet ediyor..

Bugün islam coğrafyası işgallerle sarsılıyor.Sözüm ona layt müslümanlar artık sıcak savaş bitti herşey kalemle yapılıyor diyorlardı ama öyle olmadığını gördüler.nefis yaparak hala hatada ısrar ediyorlar.
Diyeceğim oki,tayyip erdoğan padişah olsaydı islam coğrafyası bu kadar daralamazdı,padişahlığın sembolü fetihdir.Bugün bırakın fetihi,kapımıza gelen işgallerle uğraşıyoruz.

Akp-sp konularında dengeli yazılar yazan talip kardeşimizin gerçek yazısı,gizli mürid,tescilli karıştırıcı ukubatın hoşuna gitmemiş.Gitmesin.İnanmadığı o zülümler birgün ukubatın kapısını çalacaktır.Çünkü zulme razı olmuştur..
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Sen git Odatv'de filan yaz...
Sizi gidi ulusalcı işbirlikçisi holiganlar sizi....
Asıl taşeron sensin..
Din düşmanlarının ve darbecilerin taşeronu....

Böylesi pis bir ağızla Allah adına yazdığını mı düşünüyorsun. Gülüyorum sana sadece ve acıyorum. Ne oldu şimdi, sen bana bu ithamları yaptın da. Çok büyk bir iftirada bulundun. Din düşmanlarının taşeronu olmak için azılı kafir olmak lazım. Sen Allah'tan korkmadan bu ithamı yapabiliyorsun. Sen ne adına yazıyorsun ve sen kim oluyorsun. Haddini bil diyeceğim ama sende had, hukuk, izan, insaf kalmamış. Tüm küçüklüğünle forumda laf yarışına girmişsin büyük ithamlarla. Altında ezilip kalırsın dikkat et. Burada hissetmesen de, gafletin perde olsa da yarın bir gün kafana bir tokmak yersin ama iş işten geçmiş olur.

Oda Tv'den senden daha çok nefret ederiz. Tayyib'i de Rab edinmedik ki her icraatına teslim olalım. Bizim ömrümüz sohbet halkalarında geçmiştir, biz Mahmud Efendi, Abdülbaki Efendi diyerek nefes alıp veriyoruz.

Sen küçük adam, dikkat et, nefsinin altında eziliyorsun!
 

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Tayyip Cumhuriyeti kuruldu bile :)

Taşeronları görünce insanın içi kan ağlıyor. Burda birisi var, tekelden geldi. işten çıkarılıyor bir ay maaş vermemek için, ertesi ay geri alınıyor. artık köleleştirme sistemi bu hale geldi. yine pendik belediyesine bağlı taşeronlarda her sene isim değiştiriyor ki, çalışanların tazminat hakkı olmasın, hiç bir güvenceye sahip olmasınlar. Bunu yapan dindar! tayyipçiler.. haydaaa!

Tayyip Cumhuriyeti nasil kurulmus? anlat bakalim! gelecek secimlerde Tayyip Mv adayi bile olmayacak.
 

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Tayyip Cumhuriyeti kuruldu bile :)

Taşeronları görünce insanın içi kan ağlıyor. Burda birisi var, tekelden geldi. işten çıkarılıyor bir ay maaş vermemek için, ertesi ay geri alınıyor. artık köleleştirme sistemi bu hale geldi. yine pendik belediyesine bağlı taşeronlarda her sene isim değiştiriyor ki, çalışanların tazminat hakkı olmasın, hiç bir güvenceye sahip olmasınlar. Bunu yapan dindar! tayyipçiler.. haydaaa!

Sen önce şu yukarıdaki leş kokan ağzını temizle öyle gel...
DHKP_C militanlarının öncülük ettiği tekel eylemcilerinin yardakçılığından da tevbe et...
Dindar Tayyipçilermiş...
Seni gidi partizanlaşmış sahte İslamcı...
 

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Bugünkü yönetim sistemi demokratourdur.halkın yönetime katılması değil/,sadece alet edilmesi...
Tayyip erdoğan daha hiç birşey yapmadı,esas yapacakları sırada bekliyor.Bu işe iyi niyetle başlamış olabilir.Ama salihlerle beraber olmadığı için HAK ve BATILI karıştırıyor.hak diye batıla hizmet ediyor..

Bugün islam coğrafyası işgallerle sarsılıyor.Sözüm ona layt müslümanlar artık sıcak savaş bitti herşey kalemle yapılıyor diyorlardı ama öyle olmadığını gördüler.nefis yaparak hala hatada ısrar ediyorlar.
Diyeceğim oki,tayyip erdoğan padişah olsaydı islam coğrafyası bu kadar daralamazdı,padişahlığın sembolü fetihdir.Bugün bırakın fetihi,kapımıza gelen işgallerle uğraşıyoruz.

Akp-sp konularında dengeli yazılar yazan talip kardeşimizin gerçek yazısı,gizli mürid,tescilli karıştırıcı ukubatın hoşuna gitmemiş.Gitmesin.İnanmadığı o zülümler birgün ukubatın kapısını çalacaktır.Çünkü zulme razı olmuştur..

Tescilli Şia,gizli İran ajanının hoşuna gitmez tabi hakikatler...
Birgün Baas zulmu kapınızı çalarsa beni hatırlarsın kardeş...
Sen önce Baas zulmune rıza göstermekten tevbe et gel...
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Tayyip Cumhuriyeti kuruldu bile :)

Taşeronları görünce insanın içi kan ağlıyor. Burda birisi var, tekelden geldi. işten çıkarılıyor bir ay maaş vermemek için, ertesi ay geri alınıyor. artık köleleştirme sistemi bu hale geldi. yine pendik belediyesine bağlı taşeronlarda her sene isim değiştiriyor ki, çalışanların tazminat hakkı olmasın, hiç bir güvenceye sahip olmasınlar. Bunu yapan dindar! tayyipçiler.. haydaaa!

CHP ağzı

Taşaronları dilden düşürmezler ama tüm belediyelerinde taşaronları kullanırlar.

SENDİKA AĞIZLARI

İşçi haklarından bahsederler şahsi hakları ise EN ÖNDE dir.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Böylesi pis bir ağızla Allah adına yazdığını mı düşünüyorsun. Gülüyorum sana sadece ve acıyorum. Ne oldu şimdi, sen bana bu ithamları yaptın da. Çok büyk bir iftirada bulundun. Din düşmanlarının taşeronu olmak için azılı kafir olmak lazım. Sen Allah'tan korkmadan bu ithamı yapabiliyorsun. Sen ne adına yazıyorsun ve sen kim oluyorsun. Haddini bil diyeceğim ama sende had, hukuk, izan, insaf kalmamış. Tüm küçüklüğünle forumda laf yarışına girmişsin büyük ithamlarla. Altında ezilip kalırsın dikkat et. Burada hissetmesen de, gafletin perde olsa da yarın bir gün kafana bir tokmak yersin ama iş işten geçmiş olur.

Oda Tv'den senden daha çok nefret ederiz. Tayyib'i de Rab edinmedik ki her icraatına teslim olalım. Bizim ömrümüz sohbet halkalarında geçmiştir, biz Mahmud Efendi, Abdülbaki Efendi diyerek nefes alıp veriyoruz.

Sen küçük adam, dikkat et, nefsinin altında eziliyorsun!

Mahmud efendi

ALLAH cc bizleri bu mübarek sevdiği kullardan eksik etmesin NİMETLENDİRSİN.
Ama

Siz Osman Efendiye bağlı değilmiydiniz ?
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
CHP ağzı

Taşaronları dilden düşürmezler ama tüm belediyelerinde taşaronları kullanırlar.

SENDİKA AĞIZLARI

İşçi haklarından bahsederler şahsi hakları ise EN ÖNDE dir.
hemen yaftalıyorsunuz.yok chp ağzı vs.ukubatın iftiralarını saymıyorum zaten.:boxing:
lütfen akıl yollu fikir temelli cevaplar yazın:D
doğruyu chpde söylese mhpde söylese,onlar söylüyor diye insanlar doğrudan kaçacak değiller.
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
CHP ağzı derken, benim taşeronlarım yok agbi. Benim de partim olsa CHP gibi taşeron çalıştırsam, sonra da burada konuşsam CHP ağzı demek hakkın olurdu.

Paritisi olmayan birisi olarak doğruya doğru demem kolaydır.

2-3 ne dediğini bilmeze cevap vermeyeceğim. İthamlarınıza buradakileri şahit kıldınız, sizin ve bizim meleklerimiz yazdı, ezeli ilmi ile zaten Allahu Teala bilirdi.

Ki ithamların bir kısmı tekfire gidiyor ki, geri dönme ihtimalinden korkmayan insanları kaale almam. Fakirin imanını bilen bilir. Hepsinden öte Allah bilir ya..
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Mahmud efendi

ALLAH cc bizleri bu mübarek sevdiği kullardan eksik etmesin NİMETLENDİRSİN.
Ama

Siz Osman Efendiye bağlı değilmiydiniz ?

Talib

Bu mesajımı GALİBA GÖRMEDİNİZ


hemen yaftalıyorsunuz.yok chp ağzı vs.ukubatın iftiralarını saymıyorum zaten.:boxing:
lütfen akıl yollu fikir temelli cevaplar yazın:D
doğruyu chpde söylese mhpde söylese,onlar söylüyor diye insanlar doğrudan kaçacak değiller.

Ben CHP lisin demiyorum ağzı ile konuşuyorsun diyorum.

DOĞRU tektir DÜNYEVİ DOĞRU da ortada AKIL ürünleri.

Bugün TÜRKİYE geçmişte DEVLET BABA dır düşüncesi ile yönetildi sosyal deyimle GİZLİ KOMİZM le hatta katmer i uygulandı

ÇİFTÇİNİN Bozuk ürünleri bile alındı OY İÇİN.

SANAYİCİNİN adi mallar ile TÜRK HALKININ kazıklanmasına GÖZ YUMULDU.

Esnaf tan oy için VERGİ ler yok denecek şekilde alındı.

OY İÇİN 30 Yaşında bayanlar 35 yaşında erkekler EMEKLİ edildi.

Devam edeyimmi ?

DENİZİN SUYU BİTTİ artık bunun farkında olmamız gerekir.

MADEM AKIL dediniz işte DÜNYANIN EKONOMİSİ İşte AB ve ABD

Madem AKIL dediniz AK Parti haricinde bir ALTERNATİF varmı ?


CHP ağzı derken, benim taşeronlarım yok agbi. Benim de partim olsa CHP gibi taşeron çalıştırsam, sonra da burada konuşsam CHP ağzı demek hakkın olurdu.

Paritisi olmayan birisi olarak doğruya doğru demem kolaydır.

2-3 ne dediğini bilmeze cevap vermeyeceğim. İthamlarınıza buradakileri şahit kıldınız, sizin ve bizim meleklerimiz yazdı, ezeli ilmi ile zaten Allahu Teala bilirdi.

Ki ithamların bir kısmı tekfire gidiyor ki, geri dönme ihtimalinden korkmayan insanları kaale almam. Fakirin imanını bilen bilir. Hepsinden öte Allah bilir ya..

Hafta da kaç saat derse giriyorsun ?

Şuan toplumda kaymak bir görevdesiniz.

DESEM

OLMAZ.

Ben esnafım

09 & 20 arası çalışıyorum

Üretiyorum kazanıyorum VERGİ veriyorum ve asla vergi kaçıramıyorum çünkü yaptığım işte KAÇIRAMAM.

İŞ YAPAMASAM PARA YOK .

İşimi yapmam gerek

SİZİN BÖYLE SORUNUNUZ VARMI ?

Kaç saat mesai yapıyorsunuz ?

DİYE SORAYIMMI ?

Mesleğiniz gereği öyle talebe yetiştirki bu tenkit ettiklerini yaşama geçirmesinler.


NOT : Forum sanal da olsa yazdıklarımın ahirette karşıma çıkacağını bilincinde olan bir insanım.
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Son dediklerinizi çok önemsemiyorum.

Nereye bağlı olduğumuzu da çokları bilir.

Eğitim ve para ilişkiniz ortada iken konuşmak abes olacak.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Ağzına sağlık Ardıç
 
Üst