En son seçim anketi

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz

Son Seçim Anket Sonuçları Ak Parti'de Oy Oranı ne olacak (Metropoll ORC SONAR Gezici) 2015 Seçim Anketleri yapılmaya başladı, son anketler ne diyor? işte genel erken seçimlere yönelik 2015 Seçim Sonuçları, 2015 Seçim Anketi Ve 2015 Seçim Sonuçları.. Bugün seçim olsa kim kazanır anket sonuçları çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı Erken Genel Seçim Anketleri yapılmaya başlandı, ilk anket ORC'den geldi, henüz konda ve sonar gibi büyük araştırma şirketlerinden bir haber çıkmadı!


2015 Seçim Anketi çalışması devam ediyor işte genel erken seçimlere yönelik 2015 Seçim Sonuçları, 2015 Seçim Anketi Ve 2015 Seçim Sonuçları.. Bugün seçim olsa kim kazanır anket sonuçları çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı Erken Genel Seçim Anketleri yapılmaya başlandı, ilk anket ORC'den geldi, henüz konda ve sonar gibi büyük araştırma şirketlerinden bir haber çıkmadı! Bugün seçim olsa kim kazanır - 2007 yılılında yapıaln referandumla birlikte milletvekili genel seçimleri dört yılda bir yapılmaya başlanmıştır. Türkiye'de seçimler nisbi temsil sistemi ile yapılmaktadır, 550 milletvekili seçmek için yapılan seçimde siyasi partiler oyların en az %10'unu almalı, seçim bölgelerinde verilen oyların karmaşık bir formülle hesaplanan bir yüzdesinide elde etmelidirler. Erken Genel Seçim Anket Sonuçları 2015 ORC ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ORC yaptığı araştırmada Ak Partin'nin oylarını artırdığı gözden kaçmadı, olası bir erken seçimde Ak Parti tek başına iktidar olabilir. 8 Haziran sabahı koalisyon ve iç siyasi çekişmelere uyanan Türkiye, hiç alışık olmadığı belki de unuttuğu bir tablo ile karşılaşmak üzere! Çevremizde yaşanan savaşlara direnen ve müdahil olmayan Türkiye siyasi çekişmelerle oyalanmaya mı çalışılıyor? Bu sorunun cevabı EVET, Türkiye yapılan Oy vergitsinler söylemleri ile bir bataklığa sürüklemeye çalışılmaktadır. Tamam bazıları bazılarını sevmeye bilir, gitmelerini isteyebilir, belki bu söylemlerinde haklıda olabilirler ancak mesela burada koltuk meselesi değil, mesele çevremizdeki ateş çemberinden geçebilmektir. ÜST AKIL BELİRSİZLİK İSTİYOR Bazı çevreler tarafından Ak Parti olası bir erken seçim daha çok kan kaybedeceği ve şimdiki oy oranlarını alamayacağı söylentileri yayılmaya çalışılıyor. Ancak tabloya baktığımızda, AK Parti erken seçimlerde oylarını arttıracak denilebilir. Aynı zamanda kolalisyonla bir yerlere varılamayacağını gören vatandaşın Ak Parti ile tekrar tek partili bir sisteme dönmesini istyeceği ve buda Ak Partiyi tek başına bir iktidar yapacağı gerçeği ortaya çıkabilir! Yeniulke.net Olası bir erken seçimde AK Parti oy kaybetmenin aksine giderek kaybettiği oyları geri alabilir. AK PARTİ ANKETİ SONUÇLARI AK Parti yaptırdığı ankette şok sonuçlarla karşılaştı. Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz'e Ak Patyi dieynlerin oranı yüzde 46'yı buldu. Seçmen AK Parti'nin samimi bir şekilde koalisyon kurmak için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini gördü, Ancak muhalefetin işi yokuşa sürmesi ve erken seçimi zorunlu hale gelmesi AK Partin'nin elini güçlendirecek!

VATANDAŞ PİŞMAN MI? Yapılan son anket vatandaşların bir bölümünün kullandıkları oydan pişman olduklarını ortaya çıkardı, Bugün seçim olsa kim kazanır ve Bugün seçim olsa AK Parti'ye oy vereceğini söyleyen seçmenin oranı yüzde 46'yi buldu. AK Parti'nin erken seçim stratejisinin ana ayakları şunlar olacak: AK Parti, her alanda söylemini yenileyecek! "Ekonomi ve demokratikleşme" ağırlıklı seçim kampanyasında halka umut verecek vaat ve projelere yer verilecek Önemli gelişmeler karşısında nasıl tavır takınılacağı ve yapılacak açıklamaların çerçevesi komisyonda belirlenecek. AK Parti'nin üstünde durduğu ikinci düzenleme ise sandık başkanlarının seçim kurulları tarafından devlet memurları arasından yapılması! (Mahalle esnafının sandık başkanı olması çok saçma) AK Parti, tüm illeri masaya yatırıp neden oy kaybettiğinin değerlendirmesini yaptı.. Sonar Anket Sonuçları: AK PARTİ YÜKSELDİ DİĞER PARTİLER OY KAYBEDECEK! Araştırma şirketi SONAR'ın son yaptığı anket halkın hükümetsiz kalmaktan memnun olmadığını ortaya koydu, belirsizlikten sıkılan ve Ak Parti iktidarında oy kullananların tekrar Ak Parti'ye döneceği anket sonuçları ile ortaya kondu! 24 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında Türkiye geneli toplam 26 ilde 3.500 katılımcı ile yapılan birebir görüşmede kişilere "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu soruldu, alınan yanıtlar şirket tarafından anlaşılır hale getirildi, İşte sonuçar; AK Parti yüzde 42,9 CHP yüzde 25,2 MHP yüzde 17 HDP yüzde 10,3 AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLABİLİR SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı sonuçları değerlendirdi yaptığı açıklamada AK Parti'nin 7 Haziran genel seçimlerinde %40,8 oy oranı ile 258 milletvekilliği kazandı ve hükümet kuramadığını belirtti, Sonar başkanı yaptıkları araştırmasında ise, AKP’nin, %42’nin üzerinde oy oranına sahip olduğunu gördüklerini belirtti, bu durumda ise Ak Parti'nin yeniden tek parti olarak meclisteki yerini alacağını bunu ise 276 milletvekiline ulaşarak yapacağını belirtti. 7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI 7 Haziran 2015 AK Parti yüzde 40,8 CHP yüzde 24,9 MHP yüzde 16,3 HDP yüzde 13,1
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
son_secim_anketi_yuzde_20_dolayinda_kararsiz_kitle_var_hdp_baraji_geciyor_h45492_0e2f7.jpg

AKP'nin 7 Haziran sonrası yaptırdığı en kapsamlı anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre, AKP oylarını yüzde 40,6'dan yüzde 43,8'e yükseltti. Ankette AKP'nin zor olsa da kılpayı tek başına iktidar olacağı belirtiliyor. Ankete göre HDP ve MHP'de de düşüş var... AKP'nin yaptığı anket oranlarının ANDY-AR anketine yakın olması dikkat çekti.
 

CENGİZHAN

Yasaklı
Katılım
15 Ara 2011
Mesajlar
4,261
Tepkime puanı
86
Puanları
0
Konum
Ankara
son_secim_anketi_yuzde_20_dolayinda_kararsiz_kitle_var_hdp_baraji_geciyor_h45492_0e2f7.jpg



AKP'nin 7 Haziran sonrası yaptırdığı en kapsamlı anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre, AKP oylarını yüzde 40,6'dan yüzde 43,8'e yükseltti. Ankette AKP'nin zor olsa da kılpayı tek başına iktidar olacağı belirtiliyor. Ankete göre HDP ve MHP'de de düşüş var... AKP'nin yaptığı anket oranlarının ANDY-AR anketine yakın olması dikkat çekti.




Demek ki AKP nin çözüm sürecini bitirip terörü tekrar başlatması ve bir ayda 42 şehit vermemiz AKP nin oylarını yükseltmiş, tek başına iktidar bile olabilirmişşşşş.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Bugün seçim olsa ne olur? Son anket sonucu

VARYANS Araştırma Direktörü Recep Sazkaya, erken seçim kararı sonrası ilk araştırma sonuçlarını Haber7.com ile paylaştı.


parti_liderlerinin_oy_kullanacagi_okullar_1433652124_4444.jpg


Ferhat Esnek'in röportajı

7 Haziran’da ortaya çıkan tablo sonunda hiçbir parti tek başına iktidar olma oranına ulaşamadı. Sonuç olarak Türkiye 1 Kasım’da yeniden seçime gidecek.

Peki 1 Kasım öncesi durum ne? Seçmen ne düşünüyor? AK Parti yeniden tek başına iktidar olacak oy oranına ulaşabilecek mi?

1 KASIM’DA SANDIKTAN TEK BAŞINA İKTİDAR ÇIKABİLİR

Kamuoyu araştırmalarında gerçeğe en yakın sonuçlara ulaşan araştırma şirketlerindenVARYANS Araştırma’nın direktörü Recep Sazkaya, önümüzdeki ilk seçimde AK Parti’nin tek başına iktidar olmaya çok yakın olduğunu söyledi.
Ancak Sazkaya’ya göre AK Parti’nin bazı düzenlemeleri hayata geçirmesi gerekiyor.
AK PARTİ KAYBETTİĞİ OYLARI NASIL GERİ KAZANIR?
7 Haziran seçimlerinde yaklaşık yüzde 9 oranında oy kaybeden AK Parti’nin en çok da özellikle Kürt politikasındaki izlediği yolun oy kabına neden olduğunun altını çizen Sazkaya, 2 aylık sürede seçime kadar partinin etkili bir dil kullanması gerektiğini söyledi.
Sazkaya ‘Hükümet bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da bölge halkının günlük hayatını kolaylaştırıcı, özgürlük alanı noktasında çalışmaları iyi yapıp, teröre karşı bölge insanıyla birlikte mücadele yöntemlerini genişletmeli. Yine hem bölge hem de Türkiye genelinde insanının temsil tabanına uygun aday profilleri de kaybettiği oyları geri alabilmesinde önemli rol oynayacaktır. Bunun dışında partinin tepe yöneticileri, oy vermeyen vatandaşları kucaklayıcı bir dil kullanmaya özen göstermeli. Suriyeli göçmenler konusunda da etkili yol izlenirse bazı illerde kıl payı kaçırılan vekillikleri de geri getirebilir’ dedi..

BU PAZAR SEÇİM OLSA NASIL BİR TABLO ORTAYA ÇIKAR?

Türkiye genelinde 15 bin kişiyle yapılan araştırma sonuçlarına göre iki partide yükseliş iki partide ise düşüş görünüyor.
VARYANS Araştırma’nın sonucuna göre AK Parti yüzde 44’lük bir orana ulaşarak yeniden tek başına iktidar oluyor.


şte araştırma sonuçlarına göre partilerin aldıkları oy oranı;
h1BOA_1441186970_03.jpg
AK Parti; Yüzde 43,9 (+)
CHP: Yüzde 26,2 (+)
MHP: Yüzde 14,1 (-)
HDP: Yüzde 12,3 (-)


Sonuçlara göre 7 Haziran seçimlerine kıyasla AK Parti'nin oylarında yüzde 3'e yakın bir yükseliş gözlenirken CHP'nin oyu da yüzde 26,2'ye çıktı.

MHP ve HDP ise düşüş yaşandı. MHP yüzde 16'dan yüzde 14'lere, HDP de yüzde 13,1'den yüzde 12'lere gerilemiş durumda..

SEÇMEN DE KOALİSYON İSTEMİYOR
Yeniden sandığa gidecek olan seçmenin, bir koalisyon kurulamamasından dolayı partisini cezalandırmayacağını söyleyen Recep Sazkaya ‘ Seçmenin yüzde 60’a yakın kısmı tek başına bir partinin iktidar olmasını istiyor. Bu sebepten dolayı 7 Haziran’da ortaya çıkan tablo nedeniyle partisine kızıp başka bir partiye oy vermez’ dedi.
‘AK Parti’yi yeniden iktidara taşıyacak olan oyların nerelerden geleceği’ sorusuna Sazkaya ‘7 Haziran’da çok sayıda oy geçersiz sayıldı. Bu oyların büyük kısmı AK Parti’ye verilmiş oylar. Bunun dışında gönlü AK Parti’den yana olan ancak, gerek emekli, gerekse taşeron olarak çalışan vatandaş bir uyarı olarak oyunu AK Parti’ye vermedi. Ancak görüldü ki ortaya çıkan durum ekonomik kaygılar ortaya çıkardı. Araştırmalarımıza göre bu seçmenlerin tekrar AK Parti’ye döneceği eğilimi var. Zaten bu seçmenlerin tekrar partilerine dönmeleri demek AK Parti’yi iktidar yapacak olan 276 vekili sayısına ulaşması demek’ dedi.


MHP’YE OY VEREN AMA KIZGIN OLANLAR VAR
7 Haziran seçim sonuçlarının belli olması sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin uzlaşmaz bir tutum içine girmesinin de MHP oylarının bir kısmının tekrar AK Parti’ye döneceğini söyleyen Recep Sazkaya ‘İki partinin seçmen profili birbirine çok yakın. Zaten araştırmamız da gösterdi ki AK Parti tabanı MHP’yi, MHP tabanı da AK Parti’yi koalisyon ortağı olarak görmek istiyor' derken, ancak Bahçeli’nin uzlaşma için tüm kapıları kapatması seçmende bir rahatsızlık oluşturduğu ve bunun da bir oy kaybına yol açacağı beklentisi olduğunu söyledi.


BÜYÜKŞEHİRLERDE HDP’DEN AK PARTİ’YE OY GEÇİŞLERİ GÖZLENİYOR

AK Parti’nin bazı büyükşehirlerde yaşadığı oy kayıplarının kısmen de olsa telafisi olacağını söyleyen Sazkaya ‘Kırsal kadar olmazsa da İstanbul başta olmak bazı büyükşehirler de yaşayan Kürt kökenli işadamı ve iş yeri sahibi seçmen, istikrarın bozulmasını istememesinden dolayı bir miktar da olsa tekrar AK Parti’ye yöneleceğini bekliyoruz’ dedi.
SAADET PARTİS İTİFAKI AK PARTİ’YE OY KAZANDIRIR MI?
AK Parti’ye yakın bazı gazetecilerin gündeme getirdiği hatta görüşmelerin yapıldığı bile söylenen AK Parti-Saadet Partisi ittifakı için de konuşan Sazkaya ‘AK Parti zaten kurulduğunda Saadet tabanının büyük bölümünü bünyesine katmış bir parti. Geri kalan kısım zaten AK Parti karşıtı bir tutumda. Bu kalan kısmın olası bir ittifakta AK Parti’ye oy vereceğini düşünmüyorum. Son seçimde Büyük Birlik ittifakıyla yüzde 2 oy almışlardı. Bunun bir kısmı BBP’nin. Diğer kısımda kalan Saadetlilerin en fazla yüzde 0,3-5 arası bir oy getireceğini düşünüyorum’ dedi.
SEÇİM BARAJININ ARTIK ANLAMI KALMADI
Halkın yarıdan fazlasının yüzde 10’luk seçim barajının kalkmasından yana olduğunu da söyleyen Recep Sazkaya ‘HDP’nin yüzde 13 aldığı bir seçim sonrası artık baraj kavramının anlamının yitirmiştir. Belki seçim barajı olmazsa HDP yüzde 13 değil belki de yüzde 7-8 alacaktı' derken bir anlamda seçim barajı mevcut iktidarın zararına olduğunu söyledi.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
HDP yüzde 20 olduk diyor, CHP 30 olduk diyor. CHP HDP koalisyonu için harıl harıl çalışan FETÖ VE DOĞAN medyası amacına ulaşacak mı göreceğiz.
 

Ahi Evran

Profesör
Katılım
18 Haz 2007
Mesajlar
1,695
Tepkime puanı
14
Puanları
38
Yaş
45
Akp %40, chp %25, mhp %18, hdp %13 :)
 
Üst