Emiri: Amerika Beni İsrail'e Teslim Etme Niyetindeydi

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
resim.php

Suudi Arabistan'dayken Amerikan İstihbaratı tarafından Washignton'a kaçırılan İranlı bilim adamı Şehram Emiri, bugün sabah İran'a döndü.

İran'a dönüşü sırasında yaptığı açıklamasında Emiri, Amerika'nın kendisini İsrail'e teslim etme niyetinde olduğunu söyledi. Emiri açıklamasında ayrıca, kaçırılmasından sonra istihbaratçılar tarafından kendisine işkence edildiğini ifade etti.

Emiri, "Amerikalılar benden, İran'ın nükleer çalışmasıyla ilgili olarak bazı asılsız bilgileri ortaya atmak amacıyla beni kullanmak için Amerika'ya kendi rızamla gittiğimi söylememi istediler" diye konuştu.

Emiri, Amerikalıların 14 ay süren baskılarının neticesinde başarısız olduklarını, herhangi bir neticeye ulaşamadıklarını söyledi. Emiri, Amerika'da kalarak ülkesine karşı yürütülen psikolojik savaşa destek vermesi için kendisine 50 milyon dolar önerildiğini söyledi.

Ülkesine baskı uygulamak için kaçırıldığını ifade eden Emiri, açıklamasının devamında, bazı soruşturmalara İsrailli ajanların da katıldığını kaydetti.

Ajan İdddiası

Amerikalı yetkiller, İran'ın "ABD tarafından kaçırıldı" dediği, ABD'nin ise "Kendi rızasıyla ABD'ye geldi ve ayrıldı" dedikleri nükleer bilimci Şahram Emiri'den "yararlı bilgiler elde ettiklerini" açıklamışlardı.

Washington Post gazetesi, İran'ın Amerikan istihbarat örgütü CIA tarafından kaçırıldığını iddia ettiği, İranlı ilim adamı Şehram Emiri'ye, CIA'nın 5 milyon dolar ödediğini ileri sürdü.

isra haber
 
Üst