Emirdağ usulü dolgulu köfte

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
dolgul10.jpg


Malzemeler: ½ Kiyma, 1 soğan, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 kahve kaşığı kırmızı biber, tuz, 1 yumurta Sarısı, ince kıyılmış bir tutam maydanoz. Ic icin: 250 gram ince koyun KUYRUĞU, 1 soğan, tuz, karabiber, kirmizibiber, maydanoz kavtulup Soğumaya biakilir kıyılmış. Yapılışı: ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber, kirmizibiberi ezerek yugurulur, sonra kiymayi ilave edip, 5 dakika el ile yogururuz, ince duguru ilave ederek YOĞURMA islemini tamamlariz.yogurdumuz koftelerden Küçük parçalar alıp işaret parmagimizla iclerini oyunuz, oyarken köfte dagilmiyorsa kivami olmus demektir. oyulan kisma hazirlanan Kuyruk içini koyup agzini iyice kapatiriz. Bir, su kaynayinca hazirlanan kofteleri içine koyup 6-7 bardak su koyup tuz atıp tencereye 15-20 dakika kaynatın haslayiniz.haslanan koftelerin suyunu kevgirle suzup servis tabağına koyup servis yapın. Afiyet olsun


alinti
 

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
İlk defa rastlıyorum ve açıkçası ilgilimi çekmedi(koyun kuyruğu):)
ekleme için eyvallah...
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
onu onceden galiba eskiler yaparmis simdi kuyruk yagini yapan pek yok :)
 
Üst