Emine Erdoğan'a Avrupa'dan Ödül

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Emine Erdoğan, Brüksel'de Cans Montana Forumu'nun barış, özgürlük ve demokrasinin önemli aktörlerine verdiği Prix de La Fondation ödülünü aldı. Doğum gününe denk gelen törende Erdoğan'a ünlü mücevher tasarımcısı Arthus Bertrand'ın hazırladığı madalya da verildi

untitled58121c8dc9c91c80a29dby.jpg


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan kadının itibarının güçlendirilmesine katkılarından dolayı Avrupa'dan ödül aldı. Erdoğan, Crans Montana Forumu tarafından verilen ödülü dün Brüksel'de düzenlenen törenle aldı. İsviçre merkezli Crans Montana Forumu, Emine Erdoğan'ı "barış, özgürlük ve demokrasinin önemli aktörlerine" verilen 'Prix de la Fondation ödülüne layık görüldü. Erdoğan'a ödülünü UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova verdi. Aynı ödül 2009'da Başbakan Erdoğan'a da verilmişti. ABD Başkanı Barack Obama da bu ödülü alan isimler arasında.

Forumun onur konukları arasında yeralan Emine Erdoğan'a ayrıca dünyaca ünlü mücevher tasarımcısı Arthus Bertrand'ın hazırladığı bir madalya da takdim edildi.

TÜRKİYE ÖRNEK KONUMDA

Emine Erdoğan forumda ve ödül töreninde yaptığı konuşmalarda Türk kadının son yıllarda siyaset, eğitim, toplumsal ve ekonomik alanlarda gösterdiği gelişmeye dikkat çekti. Erdoğan, "Türkiye'nin yaşadığı deneyim ve bugün ulaştığı modern standartlar, takdir edersiniz ki, Türkiye'yi, merkezinde bulunduğu coğrafyada örnek bir konuma yükseltiyor" diye konuştu. Emine Erdoğan Türkiye'nin içinden geçtiği değişim sürecinin, sadece ulusal boyutta kalmadığını, bölgesel ve küresel bir etki oluşturduğunu özellikle vurguladı.

ORTADOĞULU ANNELERE

Erdoğan Ortadoğu'da son dönemde yaşanan gelişmelere de değinerek, "Kahire ve Tunus'taki kadının demokrasi mücadelesi, aynı zamanda bir adalet mücadelesidir. Gazze'deki kadının mücadelesi, özgürlük mücadelesi olduğu kadar, bir evlat, mücadelesi, bir ekmek, bir varolma mücadelesidir." değerlendirmesinde bulundu. Emine Erdoğan bu u mücadelede, çifte standardı, ayrımcılığı, "özel şartları" ve "özel coğrafyayı" kesinlikle reddedilmesi gerektiğini bildirdi.

Ödül töreni sonrasında Hotel le Plaza'da sanatçı Ömer Faruk Bilek'in katılımı ile ebru ve hat sanatı sunumunun yapıldığı bir resepsiyon verildi. Brüksel'de bazı görüşmeler de yapan Emine Erdoğan, Sağlık ve Tüketici Politikası'ndan Sorumlu Komisyon üyesi John Dalli ve UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'yla bir araya geldi.

Tayyip Bey'den sürpriz bekliyorum

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dün 56. yaş gününü gazetecilerin pastalı sürprizi ile kutladı. Erdoğan, salona pasta ile giren gazetecileri karşısında görünce "Çok mutlu ettiniz beni, çok teşekkür ederim" dedi. Gazetecilerin dileğini sorması üzerine Emine Erdoğan, "Yeni bir dünya diliyorum. Hem Türkiye hem de komşularımız için barış dolu bir dünya diliyorum. Tek dileğim bu" ifadesini kullandı. Emine Erdoğan, eşi Başbakan Erdoğan ile gece Ankara'da bir araya geleceğini ve doğum gününü birlikte kutlayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Sabah erkenden evden çıktım. Tayyip Bey'le doğum günümü kutlama şansımız olmadı. Ben buradan geç saatte döneceğim. Gece evde buluşacağız. Kendisinden sürpriz bir kutlama bekliyorum açıkçası" dedi.


Kaynak
 

Mahpeyker

Kıdemli Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
4,456
Tepkime puanı
742
Puanları
0
woooowwwwww ne büyük bir başarı
ayakta alkışlamak lazım emine erdoğanı

şakşakşakşakşakşakşak

Emine Şenlikoğlu'da kim olurmuş erdoğanın yanında ?

peh Şenlikoğlu hayatını başörtünün özgürlüğüne adamış bir hanımefendi
kim oluyor muş ki o ? kurandan ,dininden vaz geçmez o ?

emine erdoğan ,o bambaşka , o demokratik bir matmeuselle , bir madame o
o almayacakta kim alacak mış avrupadan ödülü ?

...............
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Emine Şenlikoğlu? Vay inanılmaz bir alaka... :D
 

Mahpeyker

Kıdemli Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
4,456
Tepkime puanı
742
Puanları
0
anlayana sivrisinek saz
anlamayana davul zurna az ...
 
Üst