Emel ve Ecel

Katılım
10 Kas 2006
Mesajlar
52
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ravi
:
Enes
Hadis
:
Resulullah (sav) yere bir çizgi çizdi ve: "Bu insanı temsil eder" buyurdu. Sonra bunun yanına ikinci bir çizgi daha çizerek: "Bu da ecelini temsil eder" buyurdu. Ondan daha uzağa bir çizgi daha çizdikten sonra "Bu da emeldir" dedi ve ilave etti: "İşte insan daha böyle iken (yani emeline kavuşmadan) ona daha yakın olan (eceli) ansızın geliverir."

Ravi
:
Büreyde
Hadis
:
Resulullah (sav) elindeki iki çakıl(dan birini yakına, diğerini uzağa) atarak: "Şu ve şu neye delalet ediyor biliyor musunuz?" dedi. Cemaat: "Allah ve Resulü daha iyi bilir" dediler. Buyurdu ki: "Şu (uzağa düşen) emeldir, bu (yakına düşen) de eceldir. (Kişi emeline ulaşmak için gayret ederken ulaşmadan oluverir)".
 

Ehl-i Beyt

Üye
Katılım
30 Eki 2006
Mesajlar
158
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Antalya
Ecel kapımızı çalmadan Allah(c.c.) için ne yapabilirsek kardır. Allah(c.c.) rahmetinden ve merhametinden bizleri uzak tutmasın İnşallah Amin.
 

berraksu

Aşafatlı
Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
3,652
Tepkime puanı
85
Puanları
0
Yaş
36
Rabbim, emelimize kosarken ecelimizi unutturmasin :good[1]:
 

adonya

Üye
Katılım
14 Kas 2006
Mesajlar
148
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
emel ve amel

ecel baş ucumuzda dolaşırken yapılan onca amaçsız işler ne de gülünç değilmi? yani %100 ölüm ihtimali üzerine yaşarken ve ölümü öldüremediğimiz halde nedir bu geniş dairedeki işlerin bizi bu kadar meşgul etmesi değil mi? evet insan tüm gayretiyle küçük dairesi olan şahsi hayatını meyvedar yapmakla meşgul olmalı değil mi? unutmamalı ki emeli uzun olanın ameli zayıf olur. dua ile.
 
Üst