• Reklamsız versiyon için ÜYE OL

Elmalı Dilim Kurabiye

Verda

Gales
Yönetici
Yardımcı Admin
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Beğeniler
988
Puanları
113
#1
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3. 5 su bardağı un
Elmalı harç için:

  • 3 adet büyük boy kırmızı elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Üstü için:

  • Bol pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
İlk olarak elmalı harcımızı hazırlayalım ki hamuru yoğurana kadar elmaların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafı ile rendeliyoruz tavaya koyup üstüne de şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz altını kapatmaya yakin ceviz ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz ocağımızın altını söndürelim. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve şekeri birbirine iyice yedirene kadar yoğuralım. Ardından suyu ve yağı ekleyip karıştırılarak en son vanilya ve kabartma tozunu koyup unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim un miktarını genede kontrollü ilave edelim bir anda boşaltmayalım hepsini. Un az gelirse ekleyebilirsiniz. Ardından 2 ye bölelim hamurumuzu 5 dakika dinlendirdikten sonra temiz bir zemine un serpip merdane yardımı ipe açalım ne fazla ince nede fazla kalın olsun 2 cm kalınlığında olsun. Dikdörtgen açmaya özen gösterelim. Eğer hamur açma işleminde acemi iseniz hamurun üzerine strec film serip merdaneyle öyle açabilirsiniz. Açtığımız hamurun uç kısmına soğumuş olan elmalı harçtan yerleştirip rulo şeklinde saralım ardından 2 parmak genişliğinde bıçak yardımı ile keselim yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer hamurumuza da aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz benim pişirme suresi 32 dakika sürdü sizinki farklılık gösterebilir. İyice pembeleşene kadar pişsin kurabiyeler kuruyana kadar. Ardından fırından alıp ılıyınca üstüne bol pudra şekeri serpiyoruz. Kurabiyelerimiz hazır afiyet şeker olsun.



http://www.nefisyemektarifleri.com/elmali-dilim-kurabiye/

 
Üst