Eliaçık : Peygamber Karikatürlerinin Kaynağı Hadisler !!!!

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Eliaçık, Peygamberimize yönelik karikatürlerin asıl kaynağının, yalan yanlış ifadelerin yer aldığı hadis kitapları olduğunu söyledi.

İlahiyatçı İhsan Eliaçık, Batı'da yayınlanan Peygamberimize ait karikatürlerin kaynağının yalan yanlış bilgilere dayandığını söyledi. Hadis kitaplarında olmadık yanlışları örnekleriyle anlatan Eliaçık, Müslümanlar'ın öncelikle kendi dinlerine ilişkin kendi kaynağıyla yüzleşmeleri gerektiğini söyledi.

İhsan Eliaçık, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Müslümanlar'ın kendi dinlerine karşı şok eleştirilere hazır olması gerektiğini söyleyen Eliaçık, bunun Kur'an-ı Kerim'de de bulunduğunu anlattı. Kur'an-ı Kerim'de "dinle alay edilmesi halinde, söz değiştirince oradan ayrılın" ifadesinin yer aldığını söyleyen Eliaçık, Peygamberimizle ilgili olarak Batı'da yer alan karikatürlerin asıl kaynağının hadisler olduğunu ileri sürdü. İşte Eliaçık'ın canlı yayındaki o sözleri;

"Cumhuriyet gazetesi Peygamber'e hakaret etmek için, aşağılamak için, İslam'ı yerlerde süründürmemek için o karikatürleri basmak istemiyor bence. Niyeti o değil. Müslümanlar'ın inançlarına, itikatlarına şok eleştirilere hazırlıklı olmaları gerekiyor bence. Bunu karşılayacak genişliğe sahip olmaları gerekir.

"KUR'AN-I KERİM ÖLDÜRÜN DEMİYOR"

Kur'an-ı Kerim'in emri böyle. Kur'an diyor ki sizin dininize yönelik bir eleştiri olduğu zaman, söz değiştirene kadar oradan uzaklaşın diyor. Bir ceza verin demiyor, hele hele öldürün hiç demiyor. Pekala ne diyor? Dinleyeceğiz, ne diyor acaba? Adam neden rahatsız. O Peygamber'e hakaretse, "Peygamber 30 erkek gücündeydi", "İdrarını bir kadına içirdi ve kadın şifa buldu" diyen, hadis kitaplarında geçenler Peygamber'e hakaret olmuyor mu? Bunları hocalar çıkıyor, televizyonlardan anlatıyor. Bir karış sakalıyla anlatıyor. Onları neden protesto etmiyorsunuz? Onlara karşı niye bir çift söz söylemiyorsunuz?

"O KARİKATÜRLERİN KAYNAĞI..."

Batı'daki Peygamber karikatürleri, Batı'daki Peygamber eleştirilerin kaynağı bizdeki hadis kitaplarıdır. Adam Danimarka'da bir karikatür cizdi. Karikatürde Peygamber çadırda oturuyor ve önüne gelen kadınla yatıyor sabaha kadar. Sen hadis kitabında diyorsun ki 30 erkek gücünde ve hanımlarını sabaha kadar sırayla geziyor diye. Neden kızıyorsun bu senin kaynağında var. Sen kaynağınla yüzleşmemişsin. Sen bu kaynakla dünyanın karşısına çıkamassın. Sen bu sorgulanmamış din anlayışınla Avrupa'nın karşısına çıkamassın. Dünyaya İslam'ı anlatamayız. Bunları önce temizlememiz lazım. Benim bildiği insan güzeli, erdemli, mükemmel bir insan olan Peygaberimi neden eleştiriyor diye bakıyorum. Eşiyorum, eşiyorum bakıyorum yalan yanlış rivayetlere bakılmış. Peygamber böyle anlatılıyor.

TARTIŞILABİLİR AMA ŞARTI VAR

Bu tür eleştirileri ben faydalı buluyorum. Siyasetçiler faydalı bulmayabilir. Benim mantığım siyasetçilerden farklı işliyor. Ben dini alanın, tartışılmaz olmaktan çıkarılmasını istiyorum. Bir ülkede kutsalla perdelenmiş, tartışılmaz hale getirilen alan tartışılabilirse o ülkede herşey tartışılabilir hale gelir. İktidar da tartışılabilir, görüşlerde fikirlerde tartışılabilir."

http://www.internethaber.com/eliaciktan-o-karikaturler-icin-sasirtan-sozler-756971h.htm

 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
dün az da olsa programi izleme imkanim oldu.
Eliacik , hakaret etmeyi özgürlük diye namse ediyor. Acaba birileri cikip ona hakaret etse bunuda özgürlük olarak mi algilayacak?
 

lafons7275

Kıdemli Üye
Katılım
19 Şub 2013
Mesajlar
21,533
Tepkime puanı
342
Puanları
0
Konum
İzmir
Şimdi bizim bazı insanımızda şöyle yanlış bir algı var. Bunlar zannediyor ki biz İslam'ı biraz sağından solundan tırpanlama yapıp gevurun önüne koyarsak o vakit gevurlar müslüman olur ya da en azından İslama düşman olmazlar.

Halbuki ayet açık, sen onların dinine girmedikçe (istediğin kadar İslamı lightlaştır) onlar senden razı olmazlar.
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
İsme takilmadan M.İslamoglu'nun "3 Muhammed; iki tasavvur bir gercek" kitabini okumanizi tavsiye ederim.
 
Üst