alanyali07
Kıdemli Üye
- Katılım
- 11 May 2008
- Mesajlar
- 6,968
- Tepkime puanı
- 845
- Puanları
- 0
yoğurtta hiçbir katkı maddesi kullanılmaz. daha doğrusu kullanılamaz. yasak.Yoğurt mayasında, ekşiliginde problem yok
Katilasmasini sağlamak için ne katkı kullanılıyor bunu bilelim
fermente süt ürünleri tebliğine bakabilirsin.
ayrıca sen evde kendin yoğurt yapıp pakete koyup satsan bile ona ev yoğurdu diye etiket koyamazsın..
"Yoğurt ve ayran etiketinde, doğal ibaresi hariç “köy yoğurdu/ayranı”, “ev tipi yoğurt/ayran”, “geleneksel yoğurt/ayran”, “çiftlik yoğurdu/ayranı”, “% 100” gibi ibarelere yer verilmez."
yani bir yoğurdun pakete girmesi onu ev yoğurdu özelliğinden direkt elemez.
yoğurdun mayası ve fermantasyon sıcaklık dereceleri yoğurdu farklı kılar.
5 evde yoğurt yapılsa yoğurtlar birbirini tutmaz. çünkü hem mayaların içeriği farklıdır hem uygulama şartları vs..
yoğurda katılığı veren çok unsur vardır. hepsi farklı ele alınır. yüzde yüz doğal bir yoğurt da kaskatı olabilir. yüzde yüz doğal bir yoğurt da cıvık olabilir.
eğerki hileli yoğurtlardan bahsediyorsan bu hile evde de yapılabilir. evde yaptığın yoğurda biraz nişasta karıştırırsan al sana kaskatı yoğurt olur.
bu hileleri bulup çıkarmak da bakanlığın görevi zaten.