El ve ayaklarınız aşırı üşüyorsa dikkat!

_Nihade_

Gafleti eyLe Heba
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
2,061
Tepkime puanı
581
Puanları
0
Yaş
40
Konum
Ankara
Dahiliye uzmanı Kenan Tetik, kış aylarında el ve ayaklarında aşırı üşüme ve zor ısınma şikayetinin kansızlık belirtisi olabileceğini söyledi.

Tetik, kırmızı kan hücreleri içinde bulunan ve oksijen taşımakla görevli hemoglobin molekülünün azalmasının kansızlık olarak nitelendirildiğini belirterek, bu moleküllerin çoğalması için demire ihtiyaç olduğunu kaydetti. Dengeli ve yetersiz beslenmenin kansızlığa yol açabileceğini dile getiren Tetik, "Aşırı üşümesi olanların mutlaka bir hekime giderek kanlarını kontrol ettirmeleri gerekir." dedi.

Vücutta farkında olunmayan iç kanamaların da kansızlığa sebep olabileceğini ifade eden Tetik, rasgele ilaç kullanmak yerine kansızlığın sebebinin araştırılarak doğru tedavi uygulanmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Tetik, "Kansızlık beslenmeden kaynaklanıyorsa demir destekli bir beslenme önerisi ile sorun aşılabilir. Kansızlığın arkasında karaciğer, böbrek ve kanser gibi ciddi rahatsızlıklar da olabilir. Doğru teşhis ve tedavi için mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır" diye konuştu.
 
Üst