El Cezire, Hizbullah Adına Çalışmakla Suçlanıyor

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,062
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
resim.php


İsrailliler, el Cezire televizyonuna, Hizbullah'a destek verdiği gerekçesiyle dava açtılar.

Temmuz savaşı sırasında yaralanan 91 İsrail, Amerika ve Kanadalı, Hizbullah’a yardım ettiği iddiasıyla el Cezire televizyonu hakkında 1.2 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

İsrailliler el Cezire televizyonu muhabirlerinin evlerinin görüntülerini çekerek Hizbullah’a gönderdiğini, içeriden yardım almaksızın Hizbullah’ın hedeflerine bu derece isabet etmesinin imkansız olduğunu iddia ediyorlar.

Savaş sırasında evine füze isabet eden ve saldırıda yaralanan Haim Kaplan adlı İsrailli “Teröristlere destek verenler bunun bedelini ödemelidirler. Destek verme niyetinde olanlar da bunu iki kez düşünmelidirler” dedi.

el Cezire televizyonundan henüz bir yanıt gelmezken İsraillilerin bu girişiminin Temmuz savaşının yıldönümüne dek getirilmesi dikkat çekti. AFP’nin haberine göre işgal altındaki Filistin topraklarında yayın yapan el Cezire ekibi, yayın yasağını ihlal etmesinden ötürü şimdiye kadar bir çok kez tutuklandı.

33 gün süren savaş sırasında Hizbullah, 4 binden fazla füze kullanmıştı. Savaş sırasında İsrail’den 159 kişi ölürken Lübnan’dan ise 2000 kişi yaşamını yitirmişti.

isra haber
 
Üst