Ekmek makinesinde et yemeği

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55

















1/2 kg. kadar kuşbaşı dana eti, 2 adet iri doğranmış kuru soğan, 2 diş sarmısak, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ, sevdiğiniz baharatlar, 1 yemek kaşığı salça. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp ekmek makinesinin haznesine koyuyoruz. Ben tuz ilave etmedim, onun yerine 1 tatlı kaşığı knorr sebzeli çeşni koydum. Onun yeterince tuzu oluyor zaten ve lezzet katıyor. Ayrıca size salça koymanızı önerdim, çünkü ben domates koydum, domatesin de saldığı suyla yemek biraz sulu oldu. Salça koyarsanız etin saldığı su yeterli olacaktır sanırım.



Malzemeyi makineye yerleştirdikten sonra üzerini önce yağlı kağıt, sonra aliminyum folyo ile iyice kapatıyoruz. Makinemizin 1 saatlik fırın programını çalıştırıyoruz. Yemeğinizi servis etmeden 40-45 dakika önce pişecek şekilde ayarlayın. Program bittikten sonra o kadar süre ağzını açmadan bekletin. Sıcaklığını muhafaza ediyor ve iyice lokum gibi olması sağlanıyor. Daha sonra servis tabağına alıp yanın da yapacağınız pilav ve salatalarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.​
 
K

Kaçak

Guest
Karıştırıcıyı çalıştırıyormuyuz ?
Yoksa karıştırmadanmı pişiriyoruz ..
Yoksa Fırın programında zaten karıştırmıyormu ?
KArışırsa adı Ekmek makinasında karışık et yemegimi oluyor ?
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
millet neden böyle değişik şeyler yapmak ister?
 
Üst