Eğitime kar engeli

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
DENİZLİ'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
Denizli'de yoğun kar yağışı dolayısıyla merkez ilçeye bağlı bazı köylerde ve ilçelerde okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Denizli merkeze bağlı Cankurtaran, Güzelpınar, Akdere, Gözler ve Uzunpınar belde ve köyleri ile Akköy ilçesinde okulların kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi. Çardak ve bozkurt ilçelerine çevreden taşımalı olarak gelen öğrenciler için de eğitime yarın 1 gün süre ile ara verildiği kaydedildi.
Daha önce Denizli'nin Çal, Baklan, Güney ve Serinhisar ilçelerinde okulların yarın eğitime ara vermesi kararlaştırılmıştı. Akköy de dahil beş ilçede tüm ilk ve ortaöğretim okulları bir gün eğitime ara verirken, merkezdeki beş belde ve köy ile diğer iki ilçeye taşımalı gelen öğrenciler salı günü ders başı yapacak.
KASTAMONU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ
Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ilçedeki tüm okullar ile kent merkezinde taşımalı sistemle eğitim veren ilköğretim okullarında bir gün eğitime ara verildi.
Kastamonu Valiliği Kriz Masasından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 314 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı, Şenpazar, Doğanyurt, İhsangazi, İnebolu, Araç, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçe merkezleri dahil toplam 448 köye, enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar sonucu elektrik verilemediği duyuruldu.
Açıklamada, Kastamonu merkezde taşımalı sistemle eğitim veren ilköğretim okulları ile Şenpazar, Çatalzeytin, Bozkurt, Abana, İnebolu, Doğanyurt, İhsangazi ve Araç ilçelerindeki tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.
KONYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya'nın Beyşehir, Derebucak ve Bozkır ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.
Derebucak, Bozkır ve Beyşehir ilçe merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.
Beyşehir Kaymakam Vekili ve Derebucak Kaymakamı İsmail Baş, yaptığı açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiğini bildirdi.
Kar yağışı nedeniyle köy yollarının büyük bölümünün ulaşıma kapandığını ifade eden Baş, ''Köy yollarımızın ilçe merkezlerimizle bağlantısının yeniden sağlanabilmesi için yürütülen çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor'' dedi.
Bu arada kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Bozkır ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.
Yetkililer, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamalarını ve araçlarında çekme halatı bulundurmalarını istediler.
Öte yandan Hadim ilçesinde de dün gece başlayan ve halen devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Hadim'e bağlı köy ve beldelerde ulaşım güçlükle sağlanırken, karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmaları sürüyor.
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
KARAMAN'IN ERMENEK, SARIVELİLER VE BAŞYAYLA İLÇELERİNDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
Kar yağışı nedeniyle Karaman'ın Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Edinilen bilgiye göre, Karaman'da bu sabah başlayan ve etkili olmaya devam eden kar yağışı nedeniyle Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerindeki ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Öte yandan etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Karaman'ı Mersin'e bağlayan Sertavul Geçidi'nde ulaşımın durduğu bildirildi.
Kar kalınlığı 15 santimetreye çıkan yörede, Karayollarına bağlı 3 ekip, yol açma çalışmasını sürdürüyor. Polis ekipleri de, karayolunun ulaşıma kapanması nedeniyle araçların bu güzergahtan geçişine izin vermiyor.
SAMSUN'DA KAR YAĞIŞI NEDENİYLE İLKÖĞRETİM OKULLARI VE LİSELERDE EĞİTİME 1 İLE 3 GÜN SÜREYLE ARA VERİLDİ
Samsun'un bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde bir ile 3 gün süreyle eğitim öğretime ara verildi.
Edinilen bilgiye, bölgede devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu mevcut durumu değerlendirdi.
Kurul, Havza ve Vezirköprü'de birer gün, Kavak ve Asarcık'ta 2'şer gün, Ladik ilçesinde ise 3 gün süreyle ilköğretim ve orta öğretim okullarında eğitim öğretime ara verilmesini kararlaştırdı.
Bu arada 299'a ulaşan kapalı köy yolunun açılması için yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.
MERSİN GÜLNAR'DA TAŞIMALI EĞİTİM VEREN OKULLAR TATİL

Mersin'in Gülnar ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Taşımalı eğitim yapılmayan yerlerde ise eğitimin devam ettiği belirtildi.

Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, ilçede taşımalı sistemle eğitim veren okulların, kar yağışı nedeniyle risk oluşturacağı için bir gün tatil edildiğini belirtti.

Tüm okullarda tatilin söz konusu olmadığına dikkat çeken Burgut, "Resmi bir tatil yok. Yayla köylerinde taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerimiz var. İlçe merkezinde şu anda kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetre. Bu, yayla köylerimizde 30 santime kadar ulaşıyor. Taşımalı sistemle gelen öğrencilerimize yemek şirketi yemek götüremeyeceği, taşıma risk oluşturacağı için ilçe kaymakamımızla böyle bir karar aldık." diye konuştu.

Burgut, tatilin Gezende, Alanboğaz, İshaklar ile Gülnar gibi merkezlere taşınan okulları kapsadığını, taşımalı eğitim olmayan yerlerde tatilin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
BALIKESİR'İN KEPSUT İLÇESİNE KAR TATİLİ
Kar yağışı ve rüzgar nedeniyle direklerin devrilmesi sonucu dünden bu yana elektrik alamayan Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı köyleri ile Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.
Alınan bilgiye göre, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve rüzgar nedeniyle Kepsut merkez ile bağlı yerleşim birimlerine elektrik taşıyan büyük direkler devrildi.
Direklerin devrilmesi sonucu ilçe merkezi ile bağlı köylerine dünden bu yana elektrik verilemiyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aydoğdu, halen elektrik verilemeyen köylerde yarın eğitime bir gün ara verdiklerini, ancak ilçe merkezinde eğitim yapılacağını bildirdi.

BURSA BÜYÜKORHAN'DA 2 GÜN TATİL
Büyükorhan’da ise devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime Pazartesi ve Salı günü ara verildiği bildirildi.

ESKİŞEHİR TEPEBAŞI'NDA TAŞIMALI EĞİTİM VEREN OKULLAR TATİL EDİLDİ
Eskişehir'in Merkez Tepebaşı ilçesine bağlı okullarda taşımalı sistemle eğitim gören veya kendi imkanları ile ilçeye bağlı köylerden okula gelen öğrenciler Pazartesi günü izinli sayılacak.
Merkez Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçedeki okullarda taşımalı sistemle eğitim gören veya kendi imkanları ile ilçeye bağlı köylerden okula gelen öğrenciler yarın (Pazartesi günü) itibariyle bir gün izinli sayılacak.
İlçe Milli Eğitim yetkilileri, özellikle ilçeye bağlı Bozdağ bölgesindeki yolların aşırı kar ve tipi nedeniyle sık sık kapandığını ve buradaki köylerden ilçedeki okullara gelen öğrencilerin sıkıntı yaşayabileceğini belirtti. Yetkililer, valiliğin bilgisi dahilinde buralardan gelen öğrencilerin mağdur olmaması için böyle bir karar alındığını bildirdi.
AA

AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
seni bilmem ama bizim hiç şansımız yok
kar bir metre olsa da devam
 
K

Kaçak

Guest
umutsuz olmamak lazım ...
bakarsın sabaha tümden tatil olabilir hayat ..
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
hayatın tümden tatil olmasının alametleri tamam mı diyorsun:)
 
K

Kaçak

Guest
Sağlam delilleri olanlara sormak lazım aslında...
Biliciler ve dahi kurtarıcılar var aramızda ....
Hayatın tamamen tatil olmasını beklememek lazım ...
Farzetki yarın tatil oldu , ne yazardın buraya ...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
yarın tatil olsaydı
bilgisayarların fişini çekin
kemerleri bağlayın der
herkese iyi yolculuklar dilerdim
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
demedim mi ibrahim pardon kaçak yarın tatil olmaz diye
öğrencilerin yarısı gelemedi ama öbür yarısı tatil olmaması için iyi bir neden
 
K

Kaçak

Guest
Demek hala çalışkan pardon inek kültürü var bu memlekette ...
Gözlerim yaşardı ...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
mesele memleket meselesi değil bizde gidenler değil kalanlar sorun
yani hepimiz birimiz birimiz hepimiz olayları
ya hep ya hiç
iş istemez ama aş ister bebeler:p
 
K

Kaçak

Guest
Bugunde kuru fasulye vardır yahuuu ...
SOgukta iyi gider , soğanlı acılı ...
Canım çekti şimdik ...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
akşam yemeğini tutturdun
yav Kaçak erdi diyorumda kimse inanmıyor
malzeme şehir dışından geliyor ve yollar kapalı hayırlısı bakalım
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Bir zamanlar bir karikatür görmüştüm gazetede Boylarını aşan karda okula giden iki öğrenci sanırım kars dolayları biri diğerine - "okullar kardan dolayı bir hafta tatil olacakmış" diyor diğeri de cevap veriyor -" salak, o İstanbul da olur "

Keşke karikatürü bulup ekleyebilseydim, traji komik yani :)
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
doğru biz Anadolu insanıyız kar,yağmur vız gelir tırıs gider
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Niğde İl Sağlık Kurulu, kar yağışı nedeniyle Niğde merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerle Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verilmesini kararlaştırdı.
İl Sağlık Kurulunun kararı, Niğde Belediyesi tarafından anonsla duyuruldu.
Mersin'in Gülnar ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle yayla köylerinden yapılan taşımalı eğitime bir gün ara verildi.
Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, iki gündür süren kar yağışı nedeniyle yayla köylerine ulaşımda yaşanan sıkıntı ve riski dikkate alarak, Kaymakam Ömer Faruk Çelik ile yaptıkları durum değerlendirmesinde, buralardaki taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin bir gün okula getirilmemesine karar verildiğini bildirdi.
Burgut, ilçedeki diğer okullarda eğitimin devam ettiğini ifade etti.
AA
 
Üst