Efendİmİzİn DÜnyaya TeŞrİflerİ (1)

  • Konbuyu başlatan ada
  • Başlangıç tarihi
A

ada

Guest
Alem öylesine kararmış ve etrafı zulmet o şekilde kaplamıştı ki,insanlar herşeyin yaratıcısı olanAllahü tealaya iman ve ibadet etmeyi bırakmışlardı.Şaşkınlıklarından kainatta cereyan eden hadiselere ve Cenab-ı hakkın yarattığı eşyaya,bilhassa elleriyle yonttıkları taştan ve tahtadan putlara"ilah" diye tapınıyorlardı.

Alem mahzun,varlıklar mahzun,gönüller mahzundu ve yüzler gülmeyi unutmuştu.Allahü Tealanın,diğer mahluklardan üstün olarak yarattığı insanların,cehennemden kurtulmalarına sebep olacak bir kahraman lazımdı.Nitekim doğmasına çok az bir zaman kalmıştı.Alem Adem alehisselamdan bugüne kadar,temiz alınlardan temiz alınlara geçerek gelen nurun sahibini karşılamak için hazırlanıyordu.
İnsanlara ve cinne ebedi saadeti gösterecek eşsiz insan geliyordu!...Şefkat ve merhamet menbaı,Rabbinin ahlakı ile ahlaklanmış yüksek insan geliyordu!...
Makam-ı Mahmud sahibi,şefaatçilerin baştacı geliyordu!...Kainatın hocası,varlıkların özü,insanların efendisi geliyordu!mahşer gününün imdada yetişicisi,Peygamberlerin Sultanı geliyordu!

Yedi kat yer,yedi kat gök,kısaca alem büyük bir hürmet ve sevinç içindeSeyyidül-mürselin,Hatemmü'l-Enbiya, Habib-i Huda olan efendisini beklemekte idi.Bütün mahlukathal lisanı ile:"Hoşgeldin Ya Rasulallah!"demek için hazırlanmıştı.
*Devamı daha sonra inşAllah*
 

serdAR-

Üye
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
86
Tepkime puanı
0
Puanları
0
5 ay gecmis hala devami gelecek :) fazla bekletme pasam bizi
 

gül

Doçent
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,142
Tepkime puanı
0
Puanları
0
allah razı olsun devamını bekliyoruz inşallah
 
Üst