Edep Edebiyat Dergisi

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Korunağınızı Koruyun Hırsızlardan



Edep1.jpg




Edep’le yükselen ses: “İnsan kardeşlerim, korunağınızı koruyun hırsızlardan!”
Çağımız düşünür, şair ve yazarlarından Arif Ay önderliğinde okuyucusuyla buluşmaya devam eden Edep dergisi, 11. sayısı olan Ocak–2011 sayısıyla elimize ulaştı. Toplamda 8 sayfadan oluşan dergi, rengi ve tasarımıyla adeta dünün aşkı ile bugünün direncini bir araya getiriyor.
Her sayısında aşkla, azimle kendisini yenileyen ve yüreklerde gizli kalmış olup da bir türlü söylenemeyeni edebiyat ikliminde, edep dairesinde çekinmeden söyleyen dergi, bu özelliğiyle Türk edebiyatı yayımında büyük bir boşluğu doldurmakta. Bu sebepten olsa gerek, aldığımız bilgilere göre bu sayıdan itibaren bizzat Kültür Bakanlığı’nın dergiye olan ilgi, alaka ve talebi de artmış durumda. Umarız bu ilgi ve alaka yalnızca bakanlık bünyesinde kalmaz ve bütün bir ülkeye yansıması artarak devam eder.
Bu sayıda ilk sayfada yer alan Musa Deniz’in “Köşe” başlıklı yazısı, Sezai Karakoç’un “Köşe” şiirini referans alarak kaleme alınmış. Yazı içerisinde yer alan diriliş ruhu ise, Nuri Pakdil’in “Oda Söylevi” ile birleşince, aydınlık yarınların işaret fişeği olmuş adeta: “İnsan kardeşlerim, korunağınızı koruyun hırsızlardan!”
İkinci sayfada yer alan Mehmet Selim Özban imzalı “İlyas’ın Sonu” başlıklı hikâye, gerek kurgu gerekse dil açısından okuyucuyu olay akışına öylesine kaptırıyor ki, koşturma içerisinde farkına varamadan bitiyor sayfa. Farklı bir üslup, muhakkak okunmalı.
Yine bu sayının yeniliklerinden biri olan ve Arif Ay’dan öğrendiğimize göre bundan sonra da devam edecek olan bir köşe çıkıyor karşımıza 4. sayfada: Gün Dökümleri Üstadın bir ay içerisindeki konferanslarından, notlarından alıntıları bulacağımız bu bölümde özellikle Stefan Zweig’in “Dostlarla Mektuplaşmalar”ına ithafen kaleme alınmış olan ve günümüzün mektup anlayışını şair duyarlılığında dillendirdiği “Mektup”, maziye alıp götürüyor bizleri.
Çağdaş Afrika şiirinin güzelliklerini yaşadığımız sayfa ise Edep’in 5. sayfası. Okuyucuya farklı toplumların duyarlılıklarını tattıran bu bölüm epey ilgi görmüş olacak ki her yeni sayıda Çağdaş Afrika Şiiri’nden farklı şairlerin şiirlerini okumaya devam ediyoruz.
Bu başlıklar dışında, Cevher Yatağan imzalı “Manzaralar: Âdem…” ve Arif Ay’ın “Şiir Ardında” koşturduğu denemeler ile Halis Emre’nin “Dumanı Üstünde” kitapları okuyucuyla buluşturduğu kitap tanıtımı dergiye ayrı bir renk katıyor. “Kerbelâ Anısına” kaleme alınmış Zeynep Okur imzalı, Fuzuli’den alıntı üç mektup ve Yunus Emre imzalı “Şehitlerin Ser-çeşmesi” şiiri, Edep’in İslam Dünyası duyarlılığını bir kez daha ortaya koymakta.
Gelelim şiirlere: Bu sayıda da şiirsel anlamda dergi içerisinde yine birbirinden farklı seslere yer verilmiş. Arif Ay’ın “Kesitler”, Mediha İstanbullu’nun “Deniz Mızıkacıları”, Rasim Demirtaş’ın “Fotoğraf”, “Su Bayrakları”, “Yasin” ve Cömert” isimli şiirleri, Cevat Akkanat’ın “Bekleyen Rüya”sı, Cihannur Selenga’nın “Yol Durağı”, Mehmet Selim Özban’ın “Kırmızı”sı ve Murat Soyak’ın “Şiir Şehir”i, Edep’in Ocak-2011 sayısının şiir hazinesi.
Edep’e emek veren; başta üstat Arif Ay olmak üzere derginin bütün yazarlarına bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Yazan yazmış efendim; şimdi okuma zamanı…
Fatih Budak
Edep.jpg
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Edep’in 12. sayısı çıktı. Derginin bu sayısında yazılarıyla Arif Ay, Emrah Tunç, Özden Apaydın, Halis Emre, M.Selim Özban; öyküsüyle Kamil Yeşil; şiirleriyle Adem Turan, Vehbi Başer, Atıf Bedir, Rasim Demirtaş, Nurettin Durman,Cihannur Selenga; Gazze yolculuğuyla ilgili bir söyleşisi ve bir şiiriyle Fatih Budak yer almaktadır.


Edep-Dergisi.jpg
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Dumanı Üstünde


edep-mart.jpg


Edep’in Mart sayısı çıktı.

Bu sayıda Ziya Işıklı’nın “Destanlardan Günümüze” başlıklı yazısı destanların önemini hatırlatıyor bize.
Arif Ay’ın “Gün Dökümleri” ilginç değini ve okuma notlarıyla bu sayıda da yerini almış.
Elif İnceli’nin “Düşünen Kalem Nuri Pakdil” yazısı bizi Maraş Sempozyumuna götürüyor.
Halis Emre “Dumanı Üstünde”siyle yeni çıkan kitaplar üzerine kısa değerlendirmeler yapıyor.
Mehmet Selim Özban’ın öyküsü kurgusuyla, diliyleöykücülüğümüzde yeni bir damar oluşturuyor.
Mevlüt Ceylan’ın çevirisiyle Çağdaş Afrika şiirinde Gana’nın sesiyle buluşuyoruz.
Ayrıca Arif Ay, Cevat Akkanat, Mediha İstanbullu, Nurettin Durman, Atıf Bedir, Rasim Demirtaş şiirleriyle; Zeynep Okur “Altı Çizili Satırlar”ıyla buluşturuyor bizi.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
25551.jpg


AFRİKADAN BİR SES!

25550.jpg

Edep'teki Kudüs şiiri beni çarptı!
Edep dergisi, Mevlüt Ceylan’ın Çağdaş Afrika Şiirinden yaptığı çevirileri yayımlıyor. Nisan 2011 sayısında yer alan, Şabir Banubhay’ın “Kudüs” şiiri de bunlardan biri.

Çeviri meselesi meşakkatli bir şey, hem bizzat eylem hali hem de kalitesi bakımından. İyi çevirmen sayısı azdır Türkçede, şiir sözkonusu olunca bu sayı daha da azalır. Çeviri konusunda yetkin bir isim olan Mevlüt Ceylan 1979’dan bu yana İngiltere’de yaşıyor. Çıkardığı Core dergisi aracılığıyla Cahit Zarifoğlu’nun, Asaf Halet Çelebi’nin, Nuri Pakdil’in, Erdem Bayazıt’ın ve Arif Ay’ın şiirlerini İngilizcede söyleyen ve iki Türk şiiri antolojisi hazırlayan Ceylan; Mahmud Derviş, Faiz Ahmed Faiz, İmam Humeyni, Kobi Nazrul Islam, James Joyce ve Imamu Amiri Baraka’nın eserleriniyse Türkçeye çevirdi.

Arif Ay Mevlüt Ceylan’ın çevirdiği şiirlerde, şiirin esas dilindeki anlamının yanı sıra, pek az çevirmenin yapabildiği, kendi üslubunu katma maharetine de dikkat ettim daima. Öyle ki bu maharet şiirin her şeyi olabiliyor bir yerde. Bunun en bariz örneklerini Nuri Pakdil’in iki ciltlik Arap Şiiri Güldestesi’nde görürüz, oradaki şiirlerin hepsi Pakdil tarafından yeniden söylenmiştir.

Kudüs kurtulacak
Ceylan’ın Türkçeye çevirdiği şiirleri son aylarda Edep dergisinden takip ediyoruz. Edep’in neredeyse her sayısında bir sayfasını Mevlüt Ceylan’ın Çağdaş Afrika Şiiri’nden yaptığı çeviriler kaplıyor. Derginin Nisan 2011 tarihli 14. sayısında da Afrikalı şairler Şabir Banubhay ve Don Mattera (Muhammed Ömer Ruddin)’nın şiirlerinden seçilip çevrilmiş dokuz kısa şiir var. Bu şiirler arasında ilk dikkatimi çeken şiirde kalakaldım, Şabir Banubhay’ın “Kudüs” şiirinde. Şiirin adı asırlık bir merakla çekti kendine elbette ama dizelerinde bulduğum, bu yıllanmış merakın hakkını verir büyüklükteydi, hepimiz adına. Ayağa kalkarak okudum şiiri dergiden okumanızı içtenlikle tavsiye ederim.



M. Fatih Kutan barış ve esenlik gününü şiirle selamladı
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
edep-mayis.jpg
İlkyaz Coşkusu



Edep’in Mayıs sayısı çıktı.
Bu sayıya Arif Ay, “Nuri Pakdil’in Dili ve Anlatımı” başlıklı yazısıyla birlikte “Gün Dökümleri” ve “Resimaltı” yazısıyla katıldı.
Ali Cenk, “İlkyaz Coşkusu” denemesiyle, Özden Apaydın “Beni Yaz” adlı öyküsüyle, Ferhan Akgün “Piyale Önsözü / Şiir Hakkında Bazı Mülahazalar” başlıklı araştırmasıyla, Selçuk Azmanoğlu “Sükut adlı öyküsüyle yer aldı.
Bu sayının şairleri Cevat Akkanat, Rasim Demirtaş, Cihannur Selenga, Nurettin Durman, Adem Turan.
Halis Emre “Dumanı Üstünde”de altı yeni kitabı tanıtıyor. Zeynep Okur “Altı Çizili Satırlar”da Sezai Karakoç’tan bir metni paylaşıyor.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
edep-haziran.jpg


İnsan Seni Savunuyorum Sana Karşı



Edep’in Haziran sayısı çıktı.
Derginin bu sayıdaki şairleri: Atıf Bedir, Nurettin Durman, Cihannur Selenga, Çağatay Telli, Mehmet Aycı, Rasim Demirtaş.
Bu sayıya yazılarıyla katılanlar: Şaban Abak, Arif Ay, Kamil Yeşil, Zeynep Aktan.
Bu sayının öykücüleri: Mehmet Selim Özban, Selçuk Azmanoğlu.
Kitap tanıtımını Halis Emre, Resimaltı yazısını Arif Ay yazdı.
Altı Çizili Satırlar’da Zeynep Okur “Necip Fazıl Kısakürek’le Bir Konuşma / Konuşan: Nuri Pakdil” başlığıyla yer aldı.

http://dergilik.com/edebiyat-dergileri/edep/
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
edep-temmuz.jpg


Şam Baharı


Edep’in Temmuz sayısı çıktı.

Bu sayıda yer alan yazar ve şairler: Ali Cenk, Arif Ay, Ali Görkem Userin, Çağatay Telli, Rasim Demirtaş, Kamil Yeşil, Cihannur Selena, Murat Soyak, Zeynep Aktan, Nurettin Durman, Halis Emre, Özden Apaydın.
Yazı Başlıkları: Öfkenin Baharı, Bir Yazarın Otelleri, Nuri Pakdil’in Dili ve Anlatımı, Divan Şiirinin Kaynağına Dair, Gün Dökümleri, Nuri Pakdil’in Umut Oyunu Üzerine, Dumanı Üstünde, Erdal Çakır’ın Şiirinin Miracı, Seyr ü Sefer, Resimaltı Derinlik.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
edep-agustos.jpg

Saatin Üzerindeki Karanlık



· Edep’in Ağustos sayısı büyük bir coşkuyla çıktı.
· Derginin bu ayki şairleri Mehmet Ragıp Karcı, Mehmet Aycı, Cihannur Selenga, Rasim Demirtaş, Çağatay Telli, Adem Turan, Cevat Akkanat
· Ali Cenk, “Açlık” başlıklı yazısıyla Afrika’daki trajediyi dile getiriyor.
· Arif Ay, “Nuri Pakdil’in Dili ve Anlatımı” başlıklı çalışmasını bu sayıda da sürdürüyor. Yazar, “Gün Dökümleri”yle yine gündemdeki konulara değiniyor.
· İlyas Serim, ilk kez dergide yer alan bir yazar. “Gidişat” başlıklı yazısıyla çağımızda insanlığın durumuna dikkatleri çekiyor.
· Zeynep Aktan Nuri Pakdil’in “Umut” oyununu irdelemeyi bu sayıda da sürdürüyor.
· Kitaplık bölümünde Elif İnceli Ord. Prof Dr. Aydın Sayılı’nın “Ortaçağ İslam Dünyasında Yüksek Öğretim, Medrese” kitabını tanıtıyor.
· “Dumanı Üstünde” de Halis Emre yeni çıkan kitaplara değiniyor.
· “Altı Çizili Satırlar” da Zeynep Okur Alaeddin Özdenören’den bir alıntıya yer veriyor.
· Murat Soyak “Kuşlara Gidelim” başlığıyla “resim altı” nı yazmış.
· Çevirisini Mevlüt Ceylan’ın yaptığı Ortadoğu şiiri de derginin sayfaları arasında yer alıyor.
 

MECZUP

Profesör
Katılım
5 Ağu 2010
Mesajlar
887
Tepkime puanı
178
Puanları
0
Konum
Bî mekân..
Kasr-ı Arifanın Ağustos ayında ;

En güzel dualar, namazlar, iftar ve sahur dualarıyla okurseverleriyle sizlerle...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
edep-eylul.jpg

Eylülün Halleri



Edep’in Eylül sayısı büyük kitapçılarda.
Edep’in bu sayısında “Hüzün Sarmalı” başlıklı denemesiyle Ziya Işıklı, öyküsüyle Özden Apaydın, şiirleriyle Nurettin Durman, Adem Turan, Muhammet Mücahit Yılmaz, İbrahim Eryiğit, Çağatay Telli, Mustafa Ökkeş Evren, Mustafa Oğuz, Hasan Hüzün, Abdurrahman Adıyan…
“Gün Dökümleri”… ve “Nuri Pakdil’in Dili ve Anlatımı” yazılarıyla Arif Ay, kitap tanıtımıyla Hayrettin Durmuş, “Dumanı Üstünde”siyle Halis Emre…
“Altı Çizili Satırlar”ıyla Zeynep Okur, “Fotoğraf Altı Yazısıyla A.A., fotoğrafıyla Derya Sezen yer almaktadır.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
'EDEP' edebiyat dergisinin 21.sayısı çıktı




Kasım 2011


Edep'in Kasım sayısında Musa Deniz "Vav Yorumları" ile çıkıyor okurun karşısına. Yazar, Kaddafi'nin öldürülüşünden "Şiir Öldü" ye Van depremine ilişkin yorumlar getiriyor.

Ali Cenk "Tehlike" başlıklı yazısıyla Başbakan'ın laiklik önerisini eleştiriyor.

Arif Ay "Nuri Pakdil'in Dili ve Anlatımı" başlıklı çalışması ve Gün Dökümleri ile yer alıyor.

Fotoğraf altı yazılarıyla A.A. radyoyla nasıl tanıştığını anlatıyor.

Halis Emre "Dumanı Üstünde"de yeni kitapları tanıtıyor.



Bu sayının şairleri Mehmet Aycı, Şaban Abak, Cihannur Selenga, M. Ökkeş Evren, Nurettin Durman, Adem Turan, Mediha İstanbullu.

Öyküleriyle Özden Apaydın, Hatice Akkanat yer alıyor.


İrtibat:
[email protected]
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
'EDEP' edebiyat dergisinin 24. sayısı





Şubat 2012

Edep'in Şubat sayısı çıktı. Bu sayıda Asım Öz'ün Arif Ay ile şiir ve siyaset üzerine yaptığı söyleşi yer alıyor.

Şiirleriyle Adem Turan, Cihat Buçak, Abdurrahman Adıyan, Mehmet Aycı, Mustafa Ruhi Şirin, Çağatay Telli, Murat Soyak, Mediha İstanbullu; Öyküsüyle Zeynep Satı Yalçın yer alıyor.

"Nuri Pakdil'in Metinlerinde Sosyal Adalet" başlıklı yazısında Arif Ay Nuri Pakdil'in metinlerini irdelemeye "Gün Dökümleri" başlıklı yazısıyla da gündeme dair notlar düşmeye devam ediyor.

"Dumanı Üstünde" başlığıyla Halis Emre yeni çıkan kitapları tanıtıyor.


"Altı Çizili Satırlar"da Zeynep Okur William Chittick'den ilgi çekici bölümler sunuyor.

Ayrıca derginin Selçuk Azmanoğlu'nun hazırladığı iki yıllık dizini de derginin sayfaları arasında.


İrtibat:

[email protected]
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
edep26.jpg


KÖRPECİK BİR BULUT SANA

Gördüğü her kediye selam veren bir adam
Geçerse aramızdan, dünya yaşanılası
Sasısı yalnızlığın uçar dudaklarından
Kavuşursa bir anlık kalbin iki yakası


Bu kadar basit değil elbet günlerin dili
Telaşla akadursun sokaklar yakarışsız
Sokaklarda zamanın çekili perdeleri
Güneşin rengi ıssız, suyun şarkısı ıssız

Ne çok maske değişir söze sığınmak için
Her şair biraz kirli, biraz yaralı bilge
Çoğaldıkça sızılar söze de sığmaz için
Bir serçe, bir kızılcık, bir bulut bilgeliğe…

Edep Dergisi, Sayı 26, Yıl Nisan 2012
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
'EDEP' edebiyat dergisi




Edep'in Temmuz sayısı çıktı.


Bu sayıda "Ben Çağdaş Bir Zülfikarım Şam'da" şiiriyle Çağatay Telli, "Buhara'dan Gelen Adam" şiiriyle Selçuk Azmanoğlu, Erdal Çakır "Beklemek", Adem Turan "İki Borges", Mustafa Özçelik "Uykusunda Bir Çocuk", Mehmet Yıldırım "Sırra Kadem", Mehmet Aycı "Gece Bir Gökyüzünde", Arif Ay "Anasır-ı Erbaa" şiirleriyle; Şerife Durna, Telman Bayramoğlu öyküleriyle, Mehmet Yavuz Ay "Kudüs ü Şerif Notları" başlıklı gezi yazısıyla, Cevat Akkanat "Kınından Fırlayan Kör Bıçak" başlıklı Şiir Defteri yıllığı eleştirisiyle, Arif Ay "Gün Dökümleri"yle, Şaban Abak Nasrettin Hoca'nın "Tersine Çevrilmiş Kuyu" fıkrasının yorumuyla, M. Fatih Kutan "Şayet" başlıklı notlarıyla yer aldılar. Ayrıca "Resim Altı Yazılar", "Güldeste", "Hatırat" Edep'in bu sayısının sürprizleri.


İrtibat:
[email protected]
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Ağustos’ta Edep okunur


edep.jpg



Yayın hayatının üçüncü yılında Edep dergisi 30. sayısıyla ağustos ayında buluştu okuyucusuyla.



Yayın hayatının üçüncü yılında Edep dergisi 30. sayısıyla ağustos ayında buluştu okuyucusuyla.
Musa Deniz’in Hüzünlü Orucum başlıklı yazı başta Arakan olmak üzere Müslüman coğrafyasındaki dökülen kanı sorguluyor.
Mustafa Özçelik cami ve mescitlerin insan ve toplum hayatındaki yerini irdeliyor "Camiler ve Mescitler" başlıklı yazısıyla.
Mehmet Yavuz Ay "Kudüs-ü Şerif Notları"nın ikinci bölümünde Mescid-i Aksa ve miraca zaman yolculuğuna çıkarıyor. Yazısını Özcan Ünlü, Kemal Sayar ve Mahmut Deviş'ten aldığı şiirlerle zenginleştiriyor.
Arif Ay "Gün Dökümleri”nde gündeme ilişkin notlarda Atasoy Müftüoğlu'ndan Abdurrahim Karakoç'a uzanan köprü kurarken şiirimin Şehirleri'nden Srebrenicaya uzanan hatıralara değiniyor.
Hayrettin Durmuş Ramazan'ın muhabbetiyle yüreklere dokunuyor "Rahmet İklimi, Azık Mevsimi" başlıklı yazısıyla.
Zeynep Sati Yalçın "Simli Karanfiller", Özden Apaydın "Aşk ve Ankara", Telman Bayramoğlu "Dans Eden Çeşme" isimli öyküleriyle farklı bakış açıları sergiliyorlar.
Zeynep Okur'un "Altı Çizili Satırlar"ı, “Güldeste”, “Hatırat”, “Rivayet Ola ki” bölümleri okuyucusunu bekliyor.
Çağatay Telli, Rasim Demirtaş, Erdal Çakır, Hatice Akkanat, Ali Haydar Haksal, Mustafa Ökkeş Evren, Yasin Mortaş, Mehmet Aycı, Adem Turan, Şakir Kurtulmuş; derginin şiir ikliminde duygu yağmuru yaşatan şairleri…

Sergül Vural haber verdi
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
‘Edep’ edebiyat dergisi



edep1-217x300.jpg


Edep’in Eylül sayısı çıktı. Arif Ay “Yaz Sonu” şiiriyle merhaba diyor okurlarına. Adem Turan “Borges’in Bastonu” şiiriyle Borges şiirlerine devam ediyor. Mustafa Özçelik “Ya Hu” şiiriyle bir iç yolculuğa çıkıyor. “Cinayetler Şehri”yle Nurettin Durman “Çocuklara Şiir”iyle M. Mücahit Yılmaz, “Enlem” şiiriyle Mehmet Aycı, “Aşk Tilaveti” şiiriyle Yasin Mortaş, “Evlerin Yalnızlığı”nda Mustafa Demircioğlu, “Eller” şiiriyle Rasim Demirtaş “Bütünün Damlaları”yla Mehmet Yıldırım ve “Denetimli Bir Gül Tutup Bıraksam da” başlıklı şiiriyle Çağatay Telli Edep’in şiir dünyasını zenginleştirdiler.



Musa Deniz “Necasetten Taharet” başlıklı denemesiyle ırkçılık üzerinde duruyor.


Kamil Yeşil ” Mevlevi Dili, Medeniyet Dili” başlıklı yazısıyla dilin insanın ruhunu şekillendiren yönüyle tasavvuftaki işlevi üzerinde duruyor.


“Toprağın Bağrında Açılan Kapı” başlıklı denemesiyel Hayrettin Durmuş ölüm olgusunu dile getiriyor.


Arif Ay “Gün Dökümleri”nde bu sayıda iki dergiye yer veriyor: Avrasya Etütleri Dergisi ve Mahalle Mektebi.


Bu sayının öykücüleri: geçen sayıdan devam eden “Simli Karanfiller” öyküsüyle Zeynep Sati Yalçın, “Kurtuluş Parkında” başlıklı öyküsüyle Selçuk Azmanoğlu, “Edebi Gece” başlıklı öyküsüyle Özden Apaydın.


Dergiye yeni katılan bir isim Yusuf Hüsnü Tahran’dan sesleniyor “Defter-i Tehran” başlıklı günlüğüyle.


Ayrıca “Güldeste”, “Rivayet Ola ki” ve “Hatırat” başlıklarıyla okurun belleği tazeleniyor.


Edep’in Eylül sayısı dopdolu. İyi okumalar…



İrtibat:
[email protected]

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
'EDEP' edebiyat dergisi 32.sayısında...




'EDEP' edebiyat dergisi

Ekim 2012, Sayı:32



Edep'in Ekim sayısı çıktı.

Ali Cenk, "Gaz Almak Gaz Vermek" başlıklı yazısında argonun siyasetteki yerine vurgu yapıyor.


Fatih Kutan "Şayet" başlıklı gündeme dair notlarına devam ediyor. Arif Ay "Gün Dökümleri"nde Cemal Şakar'ın, Ebubekir Kurban'ın kitaplarına değinirken, gündeme ilişkin konulara dair notlar düşüyor. Hayrettin Durmuş taşın metafizik yorumunu dile getiriyor. "Fotograf Altı Yazılar"da Fazıl Hüsnü Trafosu başlıklı ilginç bir yazıya yer verilmiş.



Bu sayının öyküleri: Şerife Durna'nın "Yalnış Cezbe", Eyüp Önder'in "Lirik Çıngılar", Osman Akyol'un "Yaşlı Adam ve Karısı".


Bu sayının şairleri: Çağatay Telli, Mehmet Aycı, Rasim Demirtaş, Şakir Kurtulmuş, Mustafa Ökkeş Evren, Mehmet Yıldırım, Mustafa Oğuz, Yasin Mortaş ve Adem Turan.


Zeynep Okur "Altı Çizili Satırlar'ında Gülşen-i Raz'dan "vahdet"e dair bilinç açıcı satırlara yer vermiş.


Derginin "Güldeste" ve "Rivayet Ola Ki" başlıklı köşelerinde etkileyici dizeler ve ilginç notlar yer alıyor.


İrtibat:
[email protected]
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Edep'in Kasım sayısı çıktı.

Bu sayıda şiirleriyle Mustafa Oğuz, Nurettin Durman, Şaban Abak, Şakir Kurtulmuş, Mehmet Aycı, Çağatay Telli, Mustafa Özçelik, Yasin Mortaş, Javin Erin, Adem Turan, Habibeh Niksiratı yer alıyor.
Bu sayının öyküleri Özden Apaydın'ın "Mercimek Tarlası", Osman Akyol'un "Yaşlı Adam ve Karısı".

... Musa Deniz "Sezai Karakoç" başlıklı yazısını bundan sonraki sayılarda da sürdürecek.

Arif Ay'ın "Gün Dökümleri" "Söyleşi", "Ayrılık Çeşmesi", "Şiirin Atlıları", "Nuri Pakdil Gençlik Merkezi" ve "Nar Ağacı" alt başlıklarından oluşuyor.

Yusuf Hüsnü "Defter-i Tehran" adıyla başlattığı günlüklerine bu sayıda da sürdürüyor.

Zeynep Okur "Altı Çizili Satırlar"da Rasim Özdenören'den "Hakikat Nerede Yetişir"i alıntılamış.

Hayrettin Durmuş "Gönül Atım Dolu Dizgin" başlıklı denemesiyle yer alıyor.

Edep'e gelen kitapları Elif İnceli tanıtıyor.

"Güldeste", "Hatırat", "Rivayet Ola Ki" köşelerinde yine ilgi çekici bilgiler ve dizeler yer alıyor.

Mehmet Fatih Kutan "Şayet V" i bir Arguvan türküsünden alıntıyla tamamlıyor.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
EP edebiyat dergisinin 34.sayısı çıktı



Aralık 2012, Sayı:34




Bu sayıda Mehmet Eliusta “Nuri Pakdil Sözlüğü” ile yer alıyor. Bu yazı önümüzdeki sayıda devam edecek.
Arif Ay Mustafa Özçelik’in şiirini anlattığı “Şiirin Nar Hali” yle, Musa Deniz “Sezai Karakoç’un Şiiri”yle, Mustafa Özçelik “Bir Gülü Anmak” başlıklı şehirleri anlattığı denemesiyle derginin sayfalarında.
Bu sayının şairleri: Selçuk Azmanoğlu, Cevat Akkanat, Şaban Abak, Yasin Mortaş, Rasim Demirtaş, Murat Soyak, Mehmet Aycı, Mehmet Baş, Mücahit Ocakden, Şakir Kurtulmuş, Çağatay Telli.
Bu sayının öyküsü: “Eylül’de” başlığıyla Özden Apaydın’dan.
Arif Ay’ın “Gün Dökümleri”şu ara başlıklardan oluşuyor: “Tahran Yolculuğu, Gazze, Üç Kitap, Ahmet Zarifoğlu, Uzun Hikaye”.
“Güldeste”de Yunus Emre’den bir dörtlük, Ulvi’den bir beyit, Osman Sarı’dan bir dize…
İrtibat:
[email protected]
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
'Edep' dergisinde Necip Fazıl







Mayıs 2013 Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının otuzuncu yılı. Bu vesileyle Edep, Mayıs sayısını Üstad Necip Fazıl’a ithaf etti.
Derginin ilk sayfasında Arif Ay’ın “Üstad” şiiri, Arif Ay’ın Necip Fazıl’ı anlatan “Portre”si ve Ali Cenk’in “Necip Fazıl’ı Anlamak” başlıklı yazısı yer alıyor.
Eyüp Önder’in “Lirik Çıngılar”ı, Musa Deniz’in “Mehmet Akif İnan ve Şiiri”, Arif Ay’ın “Gün Dökümleri”, Elif İnceli’nin “Edep’e Gelenler”i, Ziya Işıklı’nın “Yürümek” başlıklı yazısıyla birlikte Zeynep Okur’un “Altı Çizili Satırlar”ı, “Güldeste” “Hatırat” ve “Dizelik” derginin içeriğini oluşturuyor.
 
Üst