redyellow
Kıdemli Üye
- Web sitesi
- redyellow.besaba.com
Malum son günlerde ilköğretime başörtüyle girmek istiyor!!! bu provakatör!!! niye şimdi!!! zamanlamaya dikkat!!! gibi şeyler söyleniyor bu diyarbakırlı ece nur ve ailesi için.
Bunları görünce şöyle bir araştırma yapmak istedim.
Yaptığım araştırma ve hafızam beni yanıltmadı.
Buyrun:
Ece Nur'un Babas: 12 Yandaki Kzma 200 Soruturma Atlar
Ne deniyor: GEÇEN SENE.
Yİne buyrun:
Haksöz Haber [ Ece Nur, Yeniden ve Resmen Sürgün Edildi! ]
Haberin tarihine dikkat: 11.12.2009!
Gördüğünüz gibi bu insan yeni bir şey yapmış değil, 2009 dan beri uğrşaşıyor.
Onun için bu insana provakatör derken dikkat edin, vebal var çünkü.
Asıl provakatörler bu insan sanki yeni bir şey yapıyormuş gibi davranan yetkililerdir, hüseyin çeliktir, suat kılıçdır ve medyadır.
Müslümanlar bu oyuna gelmeyin, bu insanlara iftira atmayın, yok zamanlama, yok niye şimdi yok bunlar hizbullahçı vs.vs. diyenler vebale giriyorlar.
Siz bunların oyununa gelmeyin.
Bunları görünce şöyle bir araştırma yapmak istedim.
Yaptığım araştırma ve hafızam beni yanıltmadı.
Buyrun:
Ece Nur'un Babası: 12 Yaşındaki Kızıma 200 Soruşturma Açtılar
Diyarbakır'da İlköğretime Başörtüsüyle Gittiği İçin Bir Yıl Önce Başka Bir Okula Gönderilen Ece Nur Özel'in Babası Murat Özel, Kızı Hakkında 200 Soruşturma Açıldığını Söyledi. Baba Özel, "Kızım Ece Hakkında 200'e Yakın Tutanak Tutuldu. 12 Yaşındaki Bir Kız Hakkında Tutulan Bu Tutanakların Tamamı Resmi Kayıtlara Girdi." Dedi.
Diyarbakır'da ilköğretime başörtüsüyle gittiği için bir yıl önce başka bir okula gönderilen Ece Nur Özel'in babası Murat Özel, kızı hakkında 200 soruşturma açıldığını söyledi. Baba Özel, "Kızım Ece hakkında 200'e yakın tutanak tutuldu. 12 yaşındaki bir kız hakkında tutulan bu tutanakların tamamı resmi kayıtlara girdi." dedi.
Kızının geçen yıl kendi iradesiyle örtünme kararı aldığını ve başörtüsü taktığını anlatan Baba Murat Özel, "Bu baskıları devletin üst düzey kurumlarına iletmemize rağmen hakları olmayanlar, baskılarını sürdürdü. Kızıma yapılan psikolojik baskı sonucu kızım başka bir okula sürgün edildi. Sürgün olarak gittiği Nafiz Kayalı YİBO'da böyle bir baskı söz konusu olmadı. Buradaki öğretmenler böyle bir şey yapmadı. Hamravat İlköğretim Okulu'na devam etti. Baskı Hamravat İlköğretim Okulu'nda doruğa çıktı. Ben bu baskının, kanunsuz ve hukuksuzluğu yapan memur ve öğretmenler hakkında sayın Başbakanımızın bilgisinin olmasını ve kendisine ulaştırılmasını istiyorum." diye konuştu.
ECE NUR ÖĞRETMENLERİ GÖRÜNCE TİTRİYORDU
Bu konuda her kesimden yardım istediğini belirten Özel, Başbakan Erdoğan'ın bu hukuksuzluğa 'dur' demesi gerektiğini kaydetti. Kendilerine yapılan bu baskıların ortaya çıkarılmasını ve bu hukuksuzluğu yapanlar hakkında işlem yapılmasını isteyen baba Özel, "Kızım şu an 7. sınıfta derslerine devam ediyor. Dersleri şimdi iyi oldu, geçen yıl kötüydü. Sbs'ye girdi. Sbs'yi iptal ettirmedik. Onlar ediyordu, ben polis çağırdım. Gelin ben yasayı çiğniyorum bana ceza kesin dedim. Polis başörtüsü yasağı olmadığını söyledi. "O zaman yasaklayanlar hakkında ceza kesin' dedim. Onlar hakkında da kesemediler. Milletvekili araya girerek sorunu çözdü." şeklinde konuştu.
Kızının örtünmesinin tamamen kendi kararı olduğunu anlatan baba Özel şunları söyledi: "Geçen sene öğretmenleri öcü gibiydi. Kızım öğretmenleri gördüğü zaman elleri titriyordu. Şu ana kadar bu sorunu çözmeyen, kızıma baskı kuranlar hakkında işlem yapılmasını istiyorum. Sorunun da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a iletilmesini istiyorum.
Ece Nur'un Babas: 12 Yandaki Kzma 200 Soruturma Atlar
Ne deniyor: GEÇEN SENE.
Yİne buyrun:
Ece Nur, Yeniden ve Resmen Sürgün Edildi!
![]()
Hamravat İlköğretim Okulunda önce sürgün edilen, sonra kaydı yenilenen ve ardından tekrar sürgün edilen 6. sınıf öğrencisi Ece'nin yeni sürgün kararı, STK temsilcileri ve basının önünde ailesine teslim edildi.
Ece Nur Özel, 12 yaşında başörtüsü direnişçisi… Diyarbakır merkez Hamravat İlköğretim Okulu'nda başörtüsü taktığı gerekçesiyle önce sınıf arkadaşlarının gözleri önünde sınıftan çıkarıldı. Neye uğradığını anlayamayan Ece'ye ikinci şok, ikna odalarına alınmak oldu. Yasakçılara taviz vermeyen küçük Ece'ye tutanak imzalatılmak istendi. Bu da olmayınca "zorunlu eğitim ilkesi" ihlal edilerek sürgün edildi. Karara itiraz edilince okul yönetimi Ece Nur'un kaydını yine yenilemek zorunda kaldı. Ece'nin kararlı direnişi karşısında uğradığı ağır yenilgiyi hazmedemeyen okul yönetimi, küçük kızla savaşı sürdürerek, Ece'yi tekrar sürgün etti.
Hamravat İlköğretim Okulunun ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği sonucu küçük Ece, alıştığı okul arkadaşlarından koparılıp, oturduğu evin 3 km uzağında bulunan Vali Nafız Kaya İlköğretim Bölge Okuluna sürgün edildi.
Ece ve Arkadaşları Gözyaşlarına Boğuldu
Islah Haber'de yer alan habere göre okul yönetimi Ece'nin sürgün kararını babası Murat Özel'e teslim etti. Sürgün kararını alan acılı baba, Ece Nur'un annesi, Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz, Mazlumder genel merkez yönetim kurulu üyesi Av. Nesip Yıldırım ile birlikte Ece'yi alarak, sürgün edildiği Vali Nafız Kaya İlköğretim Bölge Okulu'na kaydını yaptırdı.
Minik Ece, okuldan ayrıldığı sırada, okulda duygusal anlar yaşandı. Okul arkadaşları, okulun penceresine çıkarak Ece'nin ardından ağladılar. Okulundan ve arkadaşlarından koparılan Ece'nin de ağladığı görüldü. Dakikalarca çok sevdiği arkadaşlarına el sallayan küçük Ece, okuluna, arkadaşlarına geri dönmek istediğini gözyaşları arasında mırıldandı.
11.12.2009
Haksöz Haber [ Ece Nur, Yeniden ve Resmen Sürgün Edildi! ]
Haberin tarihine dikkat: 11.12.2009!
Gördüğünüz gibi bu insan yeni bir şey yapmış değil, 2009 dan beri uğrşaşıyor.
Onun için bu insana provakatör derken dikkat edin, vebal var çünkü.
Asıl provakatörler bu insan sanki yeni bir şey yapıyormuş gibi davranan yetkililerdir, hüseyin çeliktir, suat kılıçdır ve medyadır.
Müslümanlar bu oyuna gelmeyin, bu insanlara iftira atmayın, yok zamanlama, yok niye şimdi yok bunlar hizbullahçı vs.vs. diyenler vebale giriyorlar.
Siz bunların oyununa gelmeyin.