Ebubekir Sifil - Cübbeli Ahmet Hoca'nın Açıklamasının İçyüzü

Yahayy

Kıdemli Üye
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
4,603
Tepkime puanı
147
Puanları
63
Konum
İstanbul
Talha Hakan Alp bile vehhabi oldu bu adamın dilinde. Ne günlere kaldık ya hu?
Adam kim var kim yok, yok olsun bir ben at oynatacğm diye neler uyduruyor, neyleri nerelere bağlıyor resmen çıban başı oldu çıktı.
Yok Sifil nurcular beni doçent yapmaz, önüme taş koyarlar diye ehli sünneti değil, doçentliği seçti.
Yok Hakan Alp vehhabiliğe saptı, istiğaseyi inkar ediyor, rabıtayı inkar ediyor, yazmış da yazmış.
Birde böyle yağmur gibi fitne ve iftira yağdırırken hakır hukur gülüp katılanlarda nasıl bir mide var anlamak çok zor.

Artık tahammüş sınırlarının çok ötesinde, çirkefliğe soyundu resmen
 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
cübbelinin kulağını çekme vakti geldi.... yok mu adamın şeyhi.... @talip @hirahos @levent48 @fakiri @ihvanistanbul "şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır" sözü cübbeli için kullanılır mı? (biz bu sözü kabul etmiyoruz, burada ironi yapıyoruz) bu adamın şeyhi yok mu? şeyh vazifesini yapamaz hale gelirse, şeyhliği düşer mi? ya da ne zaman düşer? adam başıboş, serseri mayın gibi... ibrahim hakkı hazretlerinin marifetnamesini okuduğumdan beri, küçük yüzlü insanlara gıcık oluyorum.



Ebubekir Sifil - Cübbeli Ahmet Hoca'nın Açıklamasının İçyüzü






Bismillah.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın 5 Mart 2015 tarihinde Ahmet Yesevî Derneği'nde Ebubekir Sifil hocaya yöneltmiş olduğu tenkit ve ithamlara dair Ebubekir Sifil hocanın yapmış olduğu video açıklamadır.

(Bu videoyu kolajsız izlemek için:)

Örnek kabilinden aşağıda verdiğimiz bir kısım linklerde de görüleceği gibi hocamız bid'at ehliyle mücadeleyi bırakıp faydasız işlerle uğraşmakla itham edilebilecek en son kişidir.

Kamuoyunun çok yakından bildiği bu hakikatin Cübbeli Ahmet hocanın da malumu olması gerekir.

Kamuoyu, Cübbeli Ahmet hocadan, eğer bugüne kadar farkına varmamışsa, bu linkleri inceleyerek bu gerçeğin farkına varmasını ve hayatını Sünnet-i Seniyye'yi ihya ve bid'atleri ortadan kaldırma mücadelesine adamış olan hocamızdan özür ve helallık dilemesini beklemektedir.

Video içerisinde iktibâs yaptığımız "Bu Haftanın Sohbeti" başlıklı videonun orjinali için: http://bit.ly/CAHItham

konu ile ilgili aşağıdaki videonun 01:45:30 ve 01:58:15 dakikalarıa bakılabilir.


05.03.2015 Tarihli Ahmet Yesevi Derneği Sohbeti




Beni hapislere sokan muarızlarımın bir bahaneleri de -o mahkemede ondan beraet kazandığım- "tarîkatçılık"tır. Halbuki Risale-i Nur'da daima dava edip demişim: "Zaman tarîkat zamanı değil, belki imanı kurtarmak zamanıdır. Tarîkatsız Cennet'e gidenler çoktur, imansız Cennet'e giden yoktur." diye bütün kuvvetimizle imana çalışmışız. Ben hocayım, şeyh değilim. Dünyada bir hanem yok ki, nerede tekkem olacak? Bu yirmi sene zarfında, bir tek adam yok ki; çıksın desin: "Bana tarîkat dersi vermiş." Ve mahkemeler ve zabıtalar bulmamışlar. Yalnız eskiden yazdığım tarîkatların hakikatlarını ilmen beyan edenTelvihat Risalesi var ki, bir ders-i hakikattır ve yüksek bir ders-i ilmîdir, tarîkat dersi değildir. Hürriyet-i vicdanı esas tutan Hükûmet-i Cumhuriyenin, elbette bu milletin milyarlar ecdadının ruhları bağlandığı bir hakikata ve onun yolunda dünyaya meydan okudukları ve iman-ı tahkikîyi galibane felsefeye karşı isbat eden bir eseri ve hâdimlerini himaye etmek, ehemmiyetli bir vazifesidir. Yoksa o zaîf hâdimin ellerini bağlayıp, binler düşmanlarını ona saldırtmaya, hiçbir vecihle o cumhuriyetin düsturları müsaade etmez. Cumhuriyet beni dinleyecek diye şekvamı yazdım. Evet "Hasbünallahü ve ni'melvekil" derim.
(Emirdağ - 1 - 29)


bakın üstadımız said nursinin yukarıdaki sözleri bir kısım ehli tasavvuf tarafından eleştirilirken cübbeli ahmet ne diyor.
@talip @hirahos @levent48 @fakiri @ihvanistanbul lütfen said nursiyi eleştiriken insaflı olan. elinizi vicdanınıza koyun.


cübbeli ahmet yukarıdaki videonun 01:51:45 dakikasında ; "...biz tarikat taassubu yapmıyoruz. tarikat kendi özel meselemiz. dersimiz özel, hatmi şerifimiz özel. o ayrı birşey. biz burda ehli sünnet üst kimliği ile konuşuyoruz. derdimiz şeriat. şu anda hizmet etmemiz gereken konu şeriat. şeriatsız tarikat olmaz. adamın amentüsü bozulmuş, şimdi ben nasıl tarikatı anlatacağım. adam namaz kılmıyor nasıl tarikatı anlatacağım. öyle mi... tarikattan evvel ne dersi eski melşayihımız, derlerki ki; kaza namazın var mı... "

cübbeli ahmet yukarıdaki videonun 01:53:10 dakikasında ; "...millet cenhenneme gidiyor sel gibi, kimse birşey bilmiyor.... adam amentüyü bilmiyor. zikir veriyorsun adama bilmiyor.... biz evvela millete iman anlatacağız...."
 
Üst