Ebu Hafs'ın yerine Komutan Mühenned

kul emir

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
2,862
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Konum
yalnızlık ülkesinden
Geçtiğimiz günlerde işgalci ruslarla girdiği bir çatışmada şehid olan Ebu Hafs'ın yerine, Komutan Mühenned'in mücahidlerin yeni emiri olarak atandığı açıklandı.



Ruslarla girdiği bir çatışmada şehid olduğu iddia edilen ve ilk etapta şehadeti hakkında çelişkili haberler gelen Ebu Hafs'ın şehid olup olmadığı tartışmaları sürerken, bu gün Çeçenistan'dan gelen bir haber Ebu Hafs'ın şehadeti hakkındaki soru işaretlerini tamamen ortadan kaldırdı.

Çeçen mücahidler adına bir açıklama yapan ve Ebu Hafs'ın yerine geçtiği bildirilen mücahidlerin yeni emiri Mühenned, ilk mesajında "işgal bitene kadar direnişe devam" dedi.

Komutan Mühenned, Ebu Hafs'ın şehadeti üzerine İslam ümmetine taziyelerini bildirerek komutan Ebu Hafs'ın şehadetiyle ilgili ayrı bir mesaj yayınladı.

Komutan Mühenned: "Her şehid gibi, büyük komutanın şehadetide mücahidleri güçlendirmiştir. Çeçenistan'daki tüm mücahidlerin Rabb'imizden tek istekleri ya şehadet ya zaferdir" dedi.

Tüm mücahidler adına İslam Ümmeti' ne seslenen Mühenned "Çeçenistan cihadının işgalci rusları tamamen yok edinceye kadar ve "Lailehe illah Muhammedun Rasullalah" ilahi kelimetullahı bu topraklarda en yüce yere eriştirene kadar devam edeceğini bildiriyoruz. Rabbimizden isteğimiz şudurki, bize ilahi kelimetullah için işgalci ruslara karşı zafer nasip etsin." açıklamasını yaptı.

Mühenned ayrıca Ebu Hafs'ın ailesinide tebrik ederek "Kıyamet günü Allah'ı izniyle büyük bir şefaatçiniz olacaktır" dedi.

Mücahidler arasında ilmi konularda ki birikimiyle ve takvasıyla bilinen komutan Mühenned uzun yıllardır Çeçenistan'da bulunuyor. Mücahidlerin ve Çeçen halkının ilmi otorite olarak gördüğü böylesine mümtaz bir şahsiyetin Mücahidlerin başına getirilmesi bütün müslümanları sevindirirken, işgalcileri ise bir hayli korkutacağa benziyor.
 
Üst