Dünyayı Hz Ali Aşk ı Güzelleştirecek

  • Konbuyu başlatan SaLtan
  • Başlangıç tarihi
S

SaLtan

Guest
Hayır sever işadamı daha önce de derlediği Hz. Ali vecizelerinini içeren binlerce kitabı, "insanlar Hz. Ali'yi tanısın, onun sözleriyle kalbini arıtsın, bana da bir hayır duası ederse kârım olur" düşücesiyle ücretsiz olarak dağıtmış.

"Dünyayı Hz. Ali aşkı güzelleştirecek" diyen işadamı Ali Polat 1944 yılında Tebriz'de doğmuş, Erzurum'da büyümüş, Azerbaycanlı Vahapzadeler ailesinden alçakgönüllü ve yumuşak huylu bir insan.
Hz. Ali'ye gönül veren birinden beklecek tüm alçakgönüllüğü, güler yüzlülüğü ve cömertliği sergiliyor olması onun bu işi nasıl bir ihlasla yaptığının en somut göstergesi. Yaptığı yardımları kol kanat gerdiği, okutup yetiştirdiği çocuklardan söz edilmesi bile onu üzüyor. Hayırların gizli kalması gerektiğine inandığı için bu yönünün dillendirilmesinden bile hâyâ ediyor. Hemen sözü değiştirip başka konulara geçiveriyor.

Babasının, Hz. Ali'ye olan sevgi ve bağlılığından etkilenerek, çocukların adlarının başına bile Ali ve onun oğullarının adlarını koymayı ihmal etmemiş. babasını ruhunu şad edebilmek için de benzeri çalışmalar kaleme almış. Hayatını son dönemlerde daha öok okumaya ve araştırmaya adayan Ali Polat'ın ilk eseri "Üç Bin Yıllık Birikim" adlı Hz. Ali vecizeleri derlemesi olmuş. 2001 yılında kaleme aldığı bu eseri Hz. Ali'den 1555 hikmetli söz seçtiği, "Ya Ali" adlı ikinci eseri takip etmiş. Her iki eseri de Türkçe, Azerbaycan Türkçesi ve hatta Farsça olarak basılmış ve ücretsiz olarak dağıtılmış.
Bunlarla yetinmeyen Ali Polat, Gönülden Gönüle, Hz. Ali'nin yaşamı ve hikmetli sözleri adlı sesli bir eser de vücuda getirmiş. Prof. Cavanşir Guliyev'in müziğinin fon olarak kullandığı eserde Hz. Ali'nin seçilmiş hikmetli sözlerinin seslendirenn kişi ise ünlü haber sunucusu Mesut Mertcan olmuş. Kasetin yapımcılığını üstlenen firma Şölen Kaset...

Bu eser [email protected] adresine e-mail atan veya 0 212 235 12 07 numaraya faks çekip adres bildiren herkese ücretsiz gönderiliyor.
Karşılığında beklenen tek şey ise bir teşekkürden ibaret.

Hz. Ali Sevgisini sınırlamak ve tanımlamak hayırsever ve Hz. Ali hayranı işadamı Ali Polat'ı rahatsız ediyor. "Onu tanıyanlar nasıl severlerse sevsinler ne kadar feyz alabilirse alsınlar" diyen işadamına göre Şahı Merdan Ali'nin sözleri hayata geçirildiği takdirde dünya cennet olacak ve Hz. Ali'yi muhabbet duyanlar arttıkça dünyadaki çirkinlikler azalacak..

CD'de yer alan Hz. Ali'nin hikmetli sözlerinden örnekler:

Suçsuz kişiden daha cesur kimse yoktur. Suçlular korkak olur.

Adalet dünyayı düzene koyar. Bereketler adaletle çoğalır.

Gücü ve yönetimi her zaman elinde bulundurmak istiyorsan adaletli davran.

Cennet emelle değil, amelle elde edilir.

Allah'a umut bağlarsanız arzunuza ulaşırsınız, başkasına umut bağlarsanız ümitsiz kalırsınız

Kıskançlık hayatı insana zindan eder. KIskanç insan işle dost olumaz. Kıskanç üzüntülü insandır.

Kin bir kalp hastalığır. Kini içinden söküp atan kişinin kalbi rahatlar..


Kibir öldürcü zehir gibi kalplere egemen olur

Cezaya inanan sadece iyilik yapar. Ancak iyilik yapanlar iyi karşılık görürler

Gerçeğin acılığına tahammül et, gerçek dışı şeylerin tatlığına sakın aldanma.

Allah'a en yakın olanlar kendi aleyhine de olsa gerçeği söyleyenler ve hoşlarına gitmese bile onunla amel edenlerdir. Gerçekle amel eden kazanır.

Bilim maldan daha hayırlıdır. Bilim seni korur, malı ile sen korursun.

İnsanların yöneticileri bilginler olmalıdır.

Öğrenmek için sor. Bilmediklerini bilenlerden öğren, bildiklerini başkalarına öğret.

her canlının bir derdiş vardır. Bazı derlerin sonu deran, bazı dermanların sonu derttir.

Dünya bir rüyadır, ona aldanmamak gerekir.

Kabalıklarından dolayı alçalan nice makam sahibi insanlar vardır.

Allah bazı insaları dünyevi nimetlerle imtihan eder.

Allah'ın yücelttiği kişiyi kimse alçaltamaz.

Dünya aldatmalarıyla süslendi, süslemeleriyle aldattı.

Alınan her nefes ölüme doğru atılan bir adımdır

Zulme uğramak istemiyorsan sen de zulmetme.
(Haber7)
 

Bedrin_Aslanı

Profesör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
1,792
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Dünyayı Hz. Muhammed S.A.V Efendimizin aşkı ile onun bize gösterdiklerini uyguladığımız ölçüde güzelleşecek. Hz. Ali , Efendimiz S.A.V en çok seven kişilerden biriydi. Bazı insanların durumunu gördükçe eminim çok üzülüyordur.
 
M

Murat Sâki

Guest
Limriemvrm' Alıntı:
Dünyayı Hz. Muhammed S.A.V Efendimizin aşkı ile onun bize gösterdiklerini uyguladığımız ölçüde güzelleşecek. Hz. Ali , Efendimiz S.A.V en çok seven kişilerden biriydi. Bazı insanların durumunu gördükçe eminim çok üzülüyordur.

bilmukabele; muhakkak
 
Üst