dünyanın kapısına dayanmış olan nükleer savaşın ne kadar farkındayız.

naib45

Paylaşımcı
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Web sitesi
www.facebook.com
sa arkadaşlar konu başlıgıyla ilgili fark ettiniz emareleri bilgileri paylaşmanızı rica ediyorum .
bu konuda şu anda dünyada yaşanmakta olan siyasi,askeri ve ekonomik emareler olduguna inanıyorum bu konuyu tartışarak basiretimizin artmasını istedigim icin böylebi konu acmak istedim.
böyle bi savaşın zamanın geldini düşündüren hikmetlerde mevcut bence.
 

alitufan2003

Profesör
Katılım
27 Ağu 2013
Mesajlar
1,370
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Konum
Yalova
CANLILARI YOKEDEN BİR SİLAH :
NÖTRON BOMBASI


1 Kasım 1952’de Güney Pasifik’deki Marshall adalarından Eniwetok üzerinde bir Amerikan hidrojen bombası testi yapılmıştır. Gözlemciler Hidrojen bombası patlamasında atom bombasına göre çok daha fazla nötron ve radyoaktivite meydana geldiğini not etmişler, bu bilgilere dayanarak Amerikan uzmanları nötron bombasını geliştirmişlerdir.

Nötron bombası ise 1/2 mil çapındaki bir alanda patlama ve sıcaklık etkisi ile herşeyi yokederken, 1.5 mil çapındaki bir alanda ise saçtığı nötron ışınları ile tüm canlıları öldürüyor...fakat binalar ve yapılar sağlam kalıyor...


Avf bin Malik -radiyallahu anh- der ki:
“Bir kere Resulullah Aleyhisselâm Mescid-i saâdete girmişti. Sonra bizim yüzümüze bakıp şöyle buyurdu:
Allah’a yemin ederim ki gelecek nesil bu Medine’yi kırk sene kadar zelil bir halde avâfiye bırakacaktır. Avâfiye nedir bilir misiniz? Bakınız ben size söyleyeyim: Kurtlar ve kuşlar!’” (Buhârî, Tecrîd-i sarîh, C. 6, sh: 235)

Ömer ÖNGÜT kuddise sırruh hazretlerinin şöyle bir beyanı vardı :
"Allah-u âlem yahudiler Mekke-i mükerreme’ye ve Medine-i münevvere’ye giremeyecek, Medine-i münevvere’ye nötron bombası atsa gerek. Amma onlar, amma Çinliler. Bütün halk ölecek. Bundan değil müslümanlar, bütün küffar halkı da rahatsız olacak. Sonra Allah-u Teâlâ onların öldürülmesini murad ettiği zaman, küffar memleketine sığınmış bir yahudiyi dahi ikrah ettikleri için haber verecekler. “Burada yahudi var gel öldür!” diye. Yalnız Amerika haber vermeyecek, çünkü Amerika onlardandır."
 

naib45

Paylaşımcı
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Web sitesi
www.facebook.com
ekonomik emareler.
dünya ekonomisini yöneten abd duvara dayandı dünya merk bank larını kontol ediyo altının dünyada gecerli para omasını gene engelleyemiyo.
dünya atın porsasını merkez bank konrol ediyo yanız iki ülke halkı bu kontrolü bozuyo.
türk ve hindistan halkı abd baskıyla altına hindistanda yüzde 10 vergi koydurdu.
dübya biyasında 800 milyar dolar dolaşıyo abd ayakta durabilmek icin her 6 ada 1 tirilyon dolarlık tahvil satmak zorunda.
cin in elindeki tahvil 4.5 tiriyon dolara cıkmış suudi,japonyoda aynı türkiyenin bile elinde 130 milyar dolarlık tahvil var.toplam dünya üzerinde 122 tirilyon dolarlıt tahvil oldugu acıklandı.
bu tahviller ne anlama geliyo dünyanın amerikaya ödedigi harac anlamına geliyo cünkü karşıgı yok abd mark bank sının kasasında bu 122 tirilyon dolara karşılık 460 milyar dolarlık altın var.
2001 11 eylül öncesi altının onsu 263 doladı daha sonra 1900 dolara kadar cıktı bütün gücüyle bastırdı anca 1100 dolarlara kadar düşüre bildi obaskı aracı olarak kullana bilicegi imkanlarıda tüketti.
dünyada bukonuda ikigörüşün var ve ekonomi bu iki görüşe göre şekilleniyo
1 nüklüer savaş cıkar abd avrupa ve israille birden kendini korur dünya yok olur bu görüşte olanlar dolara yatırım yapıyo.
2 nüklüer savaş cıkar devletler milletler yok olur kıyıda köşede kalanlar para olarak altın kulanır bunlar altına yatırın yapıyo.
işte bu yüzden dünyada herşeyi fiyatı degeri düşüyo doların ve altının fiyatı artıyo .
yarabbi sen ehli sünneti ümmeti muhafa et. amin
 

naib45

Paylaşımcı
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Web sitesi
www.facebook.com
sa arkadaşlar konuya cok ilgisiz siniz bu konuyla ilgili olarak devletimiz ne yapıyo bu yazımdada bunu yazmak istedim.
cumhur başkanlıgı sarayı neden 1000 kür odalı yapıldı düşündünüzmü hic.
anlaşılıyoki cıkacak bi nüklüer savaş sonrası devletin yonetimini sürdüre bilme amacı güdülmüş genel kurmay,bakanlıklar, başbakanlık,mit, kuvvet komutanlıkları,nüklüer patlamalardan korunmak ülkenin patlamalardan sonra kalan kısmını yönete bilmek icin sarayın bi nüklüer sıgınak olarak inşa edildigi anlaşılıyo.
hükümet bu konuyu konuşamıyo panik korkusuyla(konu konuşulursa eminim daire fiyatları yarı yarıya düşer) mualefet saraya şu kadar para harcandı şu kadar oda yapıldı diyerek siyasi rant peşinde .
iyide biz hükümette degiliz mualefette biz herzamanki gibi zarari cekicek bedeli ödücek olanlarız biz niye bukonuyu gündemde tutmuyo tartışmıyoruz .
türkiyenin cıkıcak olan nüklüer savaşın önceliklı hedefi oldunu gösteren başka gelişmelerde yaşanıyo.
mesela ermeni soykırım iddiaları iddiada bulunanlar iddiaları kobuledenler koca koca devletler yaptıklarının akıl hastanesindeki delilerin hezeyanlarından ne farkı var.
1000 sene ermenilerle beraber yaşamışız kanuninin devrinde yavuzun devrinde ermenilere soykırım yapmamış onlara daha önce ulaşamadıkları hakları vermişiz tamda 1915 te bütün dünyayla savaşırke soykırım yapmışız işte böyle bi abuksubuk iddia bu idiayı kapul edenler bilmiyomu bütün bunları biliyo tabi o kadak dengesiz olsalardı dünyayı yöneme calışmazladı.
belliki meşhur hikayedeki kurdun kuzuya suyumu bulandırdın demesine benziyo bu konu.
soykırım iddialarıyla kendi ülkelerinde komuoyu oluşturmak ilerde türkiyedeki müslüman halka uygulamayı düşün dükleri soykırımı kendi halklarının rızasıyla yapma amacındalar cünkü.
tıpkı amerikanın 11 eylülde ucaklarla eylem yapanların yapıcaklarını bildikleri halde önlerini acıp irakta afkanıstanda katlettikleri masumları kadlederke kendi halklarının bu katil yöneticilerin arkasında durmalarını saglamaları gibi zaten okadar masumun vebalini tek başına yöneticiler taşıyamazdi amerikan halkınında o vebali hesabgünü yüklenicek olusu cok hikmetli amerikan askeri olarak görev yapan munafıkların lideri fetullah hocada dahil bu vebali yüklenicek olanlara.
yıldız savaşları pureji diye bilinen regın zamanında sovyetlerin yıkılmasına neden olan füze savunma sistemleri artık dünyada yaygınlaşıyo busistemleri rusya ve cinde üratiyo artik tükiyede kendi gelicegi icin bunları ilk etapta satın almak daha sorada kendisi üretmek istedi bu işin başkada cıkış yolu tetbir alma yolu yok amerika bu sistemlerle avrupanın bazı ülkelerini ve israili koruma altına aldıgına inanıyo aynı sistemlerle türkiyeyi korumayı kabul etmiyo.
yeleştirdigi patriotlarla incilik üssünü korumanın hesabını yapıyo.
türkiyenin cinden almak istedigi sistemi senelerce engelledi allaha şükür gecen haperlerde kısaca gecti türkiye sistemi cinden almış.
tükiye bu füze savunma sistemini kendisi üretmeden bu savaştan korunması mümkün degil.
hadisi şerifte bahsedilen amik ovası savaşın yapılacagı şartlar zaten nası oluşucakki.
 

naib45

Paylaşımcı
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Web sitesi
www.facebook.com
Jintao, 6 Aralık günü ülkenin en yüksek siyasi ve askeri liderleriyle çok kritik bir toplantı yaptı. Hu Jintao, toplantıda “Deniz kuvvetleri başta olmak üzere tüm askeri kuvvetleri savaşa hazır olmaya” çağırdı. (Sergei Balmasov, Chinese Navy ready for war, Pravda, 9 Aralık 2011)
Çin Devlet Başkanı Hu Jintao, ABD’nin savaş gerilimini tırmandırdığı şartlarda, donanmanın Çin’i savunmak üzere savaşa hazır duruma gelmesini istedi. (Hu Jintao tells China navy: Prepare for warfare, BBC News, 7 Aralık 2011)
Çin’in resmi haber ajansı Xinhua, Hu Jintao’nun çağrısını “genişletilmiş savaş hazırlıkları” şeklinde yorumladı.
ABD’NİN ALTTAN TEPKİSİ
ABD, Çin’den gelen bu mesajı alttan aldı.
Pentagon sözcüsü George Little, Çin’in savaş hazırlığını “Çin de bizim gibi askeri yeteneklerini geliştirmek ve planlamak hakkına sahiptir” sözleriyle değerlendirdi.
Bir başka Pentagon sözcüsü Amiral John Kirby de, “elbet başka uluslar da deniz kuvvetlerini savaşa hazır olmaya çağırabilecektir” dedi.
ABD’nin geçen ay Avustralya’yla askeri anlaşma imzalamasından sonra konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Wen Jiabao da, bölgeye yönelik dış güç girişimine karşı orduyu uyarmıştı!
DONANMANIN ÖNEMİ
Peki, neden özellikle deniz kuvvetlerine vurgu yapılıyor?
Yanıtı Pentagon’un 2011 tarihli Çin raporundan verelim:
Çin Ordusu dünyanın en büyük kara ordusudur ancak Pekin, küresel iddialarıyla doğru orantılı olarak donanmasını da büyütüyor!
ÇİN – ABD: KAÇINILMAZ SAVAŞ
Hu Jintao’nun donanmayı savaşa hazır olmaya çağırması Amerikan medyasında geniş yer buldu.
Genel kanaat, Çin ile ABD’nin “kaçınılmaz olarak savaşacağı” şeklinde…
Bazı medya organları ise “3. dünya savaşının” ayak seslerinin geldiğini belirtiyorlar…
İRAN’IN YORUMU
Öte yandan İran’ın resmi haber ajansı olan Fars Haber Ajansı, önceki gün “Çin: İran’a saldırı olursa, doğrudan savaşa gireriz” başlıklı bir haber yayımladı.
Ajans’ın Amerikan Savunma Bakanlığı dergisinden aktardığına göre, Çin Devlet Başkanı Hu Jinatao, “Batı’nın İran’a yönelik saldırısını durdurmanın tek yolunun misilleme ve doğrudan savaşa müdahale etmek olduğunu” belirtiyormuş.
Çin Deniz Kuvvetleri’nin de alarma geçmesinin bu çerçevede olduğunu belirten dergi, Çin Devlet Başkanı Hu Jintao’nun 6 Aralık’taki üst düzey komutanlarla toplantısında, “3. dünya savaşı pahasına olsa bile İran’ı desteklemekten asla vazgeçmeyeceklerini” söylediği ifade edildi.
Geçen hafta Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov da dünyayı uyarmış ve “yerel ve bölgesel silahlı sorunların daha büyük boyutlara sıçramasını engelleyemeyeceklerini” söylemişti!

bu alıntı yazıyla hem konuyu güncellemek hemde bilgilendirme yapmak istedim..
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
Obama ABD´de oldukca böyle bir savas cikacagini sanmiyorum Ondan sonrada muhtemelen Hillary gececek basa, cumhuriyetciler basa gecmedikce böyle bir savasin cikmasi cok zor.

Rusya tarafi böyle bir savasi istiyor olabilir, en azindan cekinmiyor. Bunu krimi alarak, Ukraynayi parcalayarakta gösterdi. Arkasi saglam ne de olsa.
Allah kötü niyetlilere firsat vermesin.
 

naib45

Paylaşımcı
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Web sitesi
www.facebook.com
Obama ABD´de oldukca böyle bir savas cikacagini sanmiyorum Ondan sonrada muhtemelen Hillary gececek basa, cumhuriyetciler basa gecmedikce böyle bir savasin cikmasi cok zor.

Rusya tarafi böyle bir savasi istiyor olabilir, en azindan cekinmiyor. Bunu krimi alarak, Ukraynayi parcalayarakta gösterdi. Arkasi saglam ne de olsa.
Allah kötü niyetlilere firsat vermesin.


amin kılıcaslan kunuyu okumadan vidyoya bakarak yazmışsın gibi geldi bana konuyu okursan cokta verlmli olur yazışmamız faydalıdaolur site üyeleri icin .
zaten bu konu cok öneli olmasına ramen gereken ilgiyi görmüyo şu an
rusya böylebi savaştan korkuyo cekiyo bunun göstergeside bu ukrayna savaşıyla ilgili putin kendi meclisinden savaş ilanetme yetkisi amiştı amerikanın ciddi tehtiyle karşılaşınca aldıgı yetkiyi kendi eliyle maclise geri verdi .
ukraynayı parcalıyan amerika ukraynayı nüklüer rampa yapmak istiyo abd rusyada bundan cok rahatsız ukrayna rusyaya cokyakın moskovaya füze savunma sistemlerinin etkisini azaltıyo budurum.
ayrıca bukonuda ukraynayı amerikaya beşkeş ceken alman istigbarati oldu gecenaylada putin almanyaziyareti sırasında merkel ukraynada yaptıklarımızı amerikanın baskısıyla yaptık diyerek adeta aglıyarak putinden özür diledi rusyanın nüklüer hedefi olma korkusuyla haberlere yansıdı budurum.
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
amin kılıcaslan kunuyu okumadan vidyoya bakarak yazmışsın gibi geldi bana konuyu okursan cokta verlmli olur yazışmamız faydalıdaolur site üyeleri icin .
zaten bu konu cok öneli olmasına ramen gereken ilgiyi görmüyo şu an
rusya böylebi savaştan korkuyo cekiyo bunun göstergeside bu ukrayna savaşıyla ilgili putin kendi meclisinden savaş ilanetme yetkisi amiştı amerikanın ciddi tehtiyle karşılaşınca aldıgı yetkiyi kendi eliyle maclise geri verdi .
ukraynayı parcalıyan amerika ukraynayı nüklüer rampa yapmak istiyo abd rusyada bundan cok rahatsız ukrayna rusyaya cokyakın moskovaya füze savunma sistemlerinin etkisini azaltıyo budurum.
ayrıca bukonuda ukraynayı amerikaya beşkeş ceken alman istigbarati oldu gecenaylada putin almanyaziyareti sırasında merkel ukraynada yaptıklarımızı amerikanın baskısıyla yaptık diyerek adeta aglıyarak putinden özür diledi rusyanın nüklüer hedefi olma korkusuyla haberlere yansıdı budurum.

abd ukraynayi parcalamis degil. Olsa olsa AB denilebilir . Ancak AB Ukraynada hükümet karsiti gösterileri destekledi. Rus yanlisi iktidarin devrilmesinde büyük rol oynadi . Daha fazla bir sey yapmis degil.

Rusya da tabii buna sessiz kalmadi, önce krimi aldi, bununla yetinmedi. Dogu Ukraynada rus yanlisi unsurlari destekledi , hatta iddiaya göre özel birliklerini gönderdi.

Kanaatimce burda bas rolde Rusya var. Rusya biryerlere girip toprak aliyor, ayrilikcilari destekliyor. Tamam AB hadi ABD de diyelim, olaylarin baslamasinda rol oynadi ama asil isi zirvanadan cikaran Rusya. Parcalanmaya sebep rusyadir, rusya aslinda bunu hep yapiyor, osmanliyi balkanlardan attiran rusyadir, yine doguda Ermeni isyanini körükleyende onlar.

Putin belki bastan dedigin gibi savas acip Ukraynaya da girecekti, daha sonra yetkiyi geri vermis diyorsun, demekki adam krimda gibi ofans oynayacakti. Daha sonra amborga falan, tepkiler gelince, abd de agirligini koyunca geri adim atmis görünüyor. Ancak Rusya´nin savastan cekindigini düsünmüyorum. Arkasinda Cin gibi bir dev var.
 

naib45

Paylaşımcı
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Web sitesi
www.facebook.com
cinin abd ye ödedigi harac 4.5 tırilyon dolara cıkmış ayrıca rusyayla cin arasındada rekabetvar şu anda rusya cinin düşmanı abd nin müttefiki hindistana mik 30 ucaklarını satıyo cine vermiyo cine sen anca mik 27 alabilirsin diyo
 

naib45

Paylaşımcı
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Web sitesi
www.facebook.com
Asya-Pasifik, ABD ile Çin arasında yaşanan soğuk savaşa tanıklık ediyor. ABD, 2012’de bölgedeki askeri varlığını arttıracağını açıklamıştı. ABD, bu konudaki ilk kritik ve somut hamleyi Avustralya`ya asker göndererek yaptı.

Avustralya`ya gönderilmesi planlanan toplam 2 bin 500 kişilik askeri birliğin, 200`ü ülkeye ayak bastı. ABD Deniz Piyadeleri`nin, Avustralya`nın stratejik öneme ve konuma sahip liman kenti Darwin`e yerleştirilmesi, geçtiğimiz yılın Kasım ayında ABD Başkanı Barack Obama`nın bu ülkeyi ziyaretinde karalaştırılmıştı. Darwin`de 6 aylık periyotlarla görev alacak olan ABD Deniz Piyadeleri, Avustralya Savunma Kuvvetleri ile eğitim tatbikatlarına da katılacak.

Avustralya yönetimi gelişmeleri endişeyle izleyen büyük ticari partneri Çin`in daha fazla tepkisini çekmemek için, ABD`ye kalıcı bir üs verilmeyeceğini vurguluyor ve hatta Çin’in de bu ortak askeri tatbikatlara katılabileceğinin altını çiziyor.
ABD`nin Amacı Kalıcı Üsler EdinmekABD, Sidney Yönetimi’nin bu temkinli yaklaşımına rağmen, Bölgede kilit öneme sahip stratejik noktalarda kalıcı askeri üsler edinmek gibi örtülü bir amacı çoktan gündemine almış gibi görünüyor. Zira Darwin Limanı, ABD ordusunun, Güney Çin Denizi`ne ulaşımını sağlayan önemli bir konuma sahip. Ayrıca, Avustralya’da elde edilecek üsler Japonya ve Güney Kore`deki üslerine ulaşımı kolaylaştırırken, bölgedeki önemli ticari ve askeri geçiş noktalarını da kontrol etme imkanı sağlayacak.

Başkan Obama, ABD Ordusu’nun, Asya-Pasifik Bölgesi’nde rolünü genişleteceğini her fırsatta dile getiriyor ve bu vurgu bugünlerde çokça dillendirilen bir stratejiye dönüşmüş durumda. Ayrıca Obama, ABD’nin Pasifik`in geleceğinin şekillendirilmesinde önemli katkıları olacak bir güç olarak "Bölgede kalıcı olacağını” söylemişti. Avustralya`ya asker yerleştirilmesi de bu stratejiyle son derece uyumlu bir hamle.

Daha da önemlisi Financial Times`da yer alan bir haber ABD’nin Bölgede’ki asıl amacının kalıcı üsler edinmek olduğunu teyit eder tarzda. İddialara göre, ABD yönetimi kapalı kapılar ardında, Sidney Yönetimi’nden uçak gemileri, nükleer denizaltılar ve casusluk faaliyetlerine katılacak insansız hava araçları gibi önemli unsurlar için üs talebinde bulunuyor.
Bu Hamle Çin`e GözdağıABD`nin Pasifikteki diğer askeri üslerine ilave olarak yenilerini edinmesi, yani Pasifik’teki askeri varlığını arttırma hamlesinin hedefinde Çin’in olduğu aşikâr. Bu hamle Washington`ın bölgede büyüyen güç Çin`e karşı askeri stratejisini revize etmesi olarak yorumlanıyor. Çin, bu ve benzer hamleleri, ABD`nin Güney Kore, Japonya, Guam ve Pasifik`teki diğer askeri üsleri ile kendilerinin çevrelendiği şeklinde yorumluyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Liu Weimin, gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada, Pekin Yönetiminin, ABD’nin Doğu Asya’daki çıkarlarına saygı duyduğunu belirterek, Washington’ın da aynı şekilde davranması ve Çin’in haklarına saygı göstermesi gerektiği çağrısında bulunmuştu.

Çin`in gelecekteki devlet başkanı olması kuvvetle muhtemel Şi Cinping de ABD ziyaretinde Washington Post`ta "Pasifik Okyanusu’un iki ülkeye de yeteceği" mesajını vermişti. Şi Cinping, Washington Post`a verdiği mülakatta, Bölgede askeri varlığı artırmanın barış içinde yaşamak isteyen ülkelerin görmek istediği bir gelişme olmadığını belirtmişti.
Güney Çin Denizi`nde İnce HesaplarÇin`in ABD`nin bu açılımlarına nispeten itidalli yaklaşım göstermesi, Pekin yönetiminin Güney Çin Denizi`nde komşularıyla, kara suları sınırları ve egemenlik hakları ve kıta sahanlığı gibi konularda bir dizi sorunlar yaşıyor olmasıyla yakından ilgili bir durum. 2011 yılı Mayıs ayında Güney Çin Denizi`nde Vietnam’a ait gemilerin taciz edilmesiyle, iki ülke arasında ilişkiler bir hayli gerilmişti. Pekin ayrıca, Filipinler, Tayvan ve Brunei Sultanlığı ile de benzer konularda benzer sorunlar yaşamakta.

ABD Yönetimi ise bölgede askeri varlığını artırırken, aynı zamanda, savunma bütçesini 100 milyar doların üzerine çıkaran Çin`e mesaj vermiş oluyor. Washington’ın bu ve buna benzer hamleleri ayrıca, Bölgede Çin ile sınır sorunu yaşayan komşularını da Pekin yönetimine karşı cesaretlendiriyor.

Bu nedenle Çinli Yöneticiler, ABD`nin Asya-Pasifik`te askeri varlığını arttırma hamlesini, bölge ülkelerinin istikrar ve barış içinde bir arada yaşamasına katkı yapacak bir hamle olarak yorumlayan bir yaklaşım sergiliyor. Çin resmi haber ajansı Xinhua bu konuda, ABD`nin yeni stratejisinin istikrarı artırmayı hedeflediği takdirde memnuniyetle karşılanacağını da yazmıştı. Çin kaynaklı tüm bu çıkışlar ve analizler, Çin Yönetimi’nin, fiilen engelleyemediği bu hamleyi içselleştirecek demeçler ve yaklaşımlar olarak yorumlanıyor. Fakat Pekin, ABD`nin bu hamlelerini, Soğuk Savaş mantığının devamı olarak yorumlamaktan da çekinmiyor.

ABD aynı zamanda, Vietnam ile de askeri alanda işbirliğini artırırken, 1992`de çekilmek zorunda kaldığı Filipinlere de dönüş yapmanın hazırlıkları içinde. Bölgede Kuzey Kore’nin bölgede günden güne büyüyen tehdidi, Japonya ve Güney Kore’nin, ABD`nin her geçen gün artan askeri varlığına ev sahipliği yapma nedeni gibi görünüyor. Ayrıca Endonezya da ABD`nin bölgedeki askeri etkinliğinin ve varlığının ağırlığını artmasından duyduğu memnuniyeti açıklamıştı.
Çin`den Karşı Hamle: Hindistan’ı Çevreleme StratejisiDiğer yandan Çin Yönetimi, ABD`nin bölgede artan askeri varlığını ve etkinliğini dengelemek için bir dizi adım atıyor. Çin savunma stratejisi dönemsel olarak gemi savar füzeler ve ağır bombardıman uçaklarına yoğunlaşmış durumda. Ayrıca Çin Yönetimi, önemli deniz yolu geçitlerinde ve boğazlarda deniz unsurlarını püskürtmeyi hedefleyen bir deniz savunma stratejisine de odaklanmış durumda.

Ayrıca Çin, bölgedeki en önemli ABD müttefiki konumundaki Hindistan`a karşı bir çevreleme stratejisi geliştiriyor. Hindistan’ı çevreleyen adaları inci dizisi gibi gösteren bu izolasyon stratejisinin adı "İnci Dizisi".
Washıngton Deniz Gücü Mevcudunu ArtırıyorWashington Yönetimi, savunma bütçesinde 485 milyar dolarlık bir kısıntıya gideceğini açıklamasına rağmen Asya-Pasifik Hamlesi için kesenin ağzı hala açık durumda. ABD Bölgede kullanılmak üzere, küçük ve hızlı savaş gemilerinin ve nükleer saldırı denizaltılarının yapımını artıracağını duyurdu.

ABD Ordusu`nun Irak`tan çekilmesi ve Afganistan`dan da çekilme planları yapması, Washington Yönetiminin Asya-Pasifik`e yoğunlaşabilmek ve bölgedeki askeri varlığını arttırabilmek anlamında elini güçlendiriyor. Pekin Yönetimi’ne göre Kuzey Kore`nin nükleer faaliyetleri, ABD`nin bölgedeki askeri varlığını artırmasına ve müttefiklerini silahlandırmasına meşruiyet, dahası gerekçe kazandıran bir olgu olarak duruyor.

Bu nedenle Çin, bölgedeki sorunları çözmek için aktif rol almaya çalışırken ve bir yandan da bölgede askeri ve stratejik üstünlük sağlamak için bir dizi adımlar atıyor.

Dünya Kamuoyu, başat aktörleri İran, ABD ve İsrail olan Ortadoğu’daki Nükleer Krize ve Bölgesel Savaş senaryolarına odaklanmışken, dünyanın bir diğer potansiyel kriz bölgesindeki bu tehlikeli tırmanışı kaygılı gözlerle izliyor.
 

naib45

Paylaşımcı
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Web sitesi
www.facebook.com
Bize bir şey olmaz... :)


evet aynen dedigin gibi milletin zihniyeti 99 depreminden öncede debremden haberimiz yoktu debremden sonra hepimiz debrem uzmanı kesildik debremden sonrs pikolejisi bozulanlar kafayı yiyenlerden bol miktarda etrafta vardı hala binanın enüt katı haricinde yaşayamıyanları tanıyorun .
şimdide bakıyom inşaat şirketleri uyduruk sıgınaklı kallavi yüzme havuzlu siteler yapıyo millet sıgına girip canınnı kurtarmanın tetbiri yerine icine girenlerin icine işedigi havuzda yüzme derdine düşmüş.
allah cc basiretimizi atırsın .
 

garip70

Ordinaryus
Katılım
30 Kas 2009
Mesajlar
2,779
Tepkime puanı
309
Puanları
0
evet aynen dedigin gibi milletin zihniyeti 99 depreminden öncede debremden haberimiz yoktu debremden sonra hepimiz debrem uzmanı kesildik debremden sonrs pikolejisi bozulanlar kafayı yiyenlerden bol miktarda etrafta vardı hala binanın enüt katı haricinde yaşayamıyanları tanıyorun .
şimdide bakıyom inşaat şirketleri uyduruk sıgınaklı kallavi yüzme havuzlu siteler yapıyo millet sıgına girip canınnı kurtarmanın tetbiri yerine icine girenlerin icine işedigi havuzda yüzme derdine düşmüş.
allah cc basiretimizi atırsın .


:) Haklısın...

Ama yine de bize bir şey olmaz. Hani Orhan Veli'de diyor ya:
Başın mı ağrıyor ,üç çeyreğe bir aspirin.
Dişin mi ağrıyor ,çek kurtul.
Verem misin? Onunda bir çaresi var : Ölür gidersin... :)
//ORHAN VELİ//

Allah'a verilecek bir canımız var... Seve seve...
Ölüm mü geliyor? Onu da gülerek karşılarız...

--------------

Sözlerinize gelince kardeşim... Haklı olabilirsiniz. Gerçekten ciddi konular. Mümkün olabilir mi derseniz, olabilir derim. Ne yapabiliriz derseniz, valla o konu beni aşar. Çünkü devletimiz daha bilim adamlarımızı bile koruyamıyor. Aselsan'daki önemli buluşlar yapan mühendislerimiz birer birer intihar ediyorlar! Hepsi mi intihar eder bunların ya hu... Ha biz de yedik!
Daha bilim adamlarımızı bile koruyamazken, sonumuz ne olur? Mucizeye kalır.

Benim inancım şudur: ''Herkes bir plan yapar. Ama Allah'ın da bir planı vardır. Allahu Teala plan yapanların planlarını başlarına geçiriverir. Bizim görevimiz ise oturup ah vah ile ağlamak değildir. Varsa bir görev, üstümüze düşen neyse yaparız. Kaçmak bizim işimiz değildir. Ha ne olur? Yolunda ölürüz...''
 

naib45

Paylaşımcı
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Web sitesi
www.facebook.com
:) Haklısın...

Ama yine de bize bir şey olmaz. Hani Orhan Veli'de diyor ya:
Başın mı ağrıyor ,üç çeyreğe bir aspirin.
Dişin mi ağrıyor ,çek kurtul.
Verem misin? Onunda bir çaresi var : Ölür gidersin... :)
//ORHAN VELİ//

Allah'a verilecek bir canımız var... Seve seve...
Ölüm mü geliyor? Onu da gülerek karşılarız...

--------------

Sözlerinize gelince kardeşim... Haklı olabilirsiniz. Gerçekten ciddi konular. Mümkün olabilir mi derseniz, olabilir derim. Ne yapabiliriz derseniz, valla o konu beni aşar. Çünkü devletimiz daha bilim adamlarımızı bile koruyamıyor. Aselsan'daki önemli buluşlar yapan mühendislerimiz birer birer intihar ediyorlar! Hepsi mi intihar eder bunların ya hu... Ha biz de yedik!
Daha bilim adamlarımızı bile koruyamazken, sonumuz ne olur? Mucizeye kalır.

Benim inancım şudur: ''Herkes bir plan yapar. Ama Allah'ın da bir planı vardır. Allahu Teala plan yapanların planlarını başlarına geçiriverir. Bizim görevimiz ise oturup ah vah ile ağlamak değildir. Varsa bir görev, üstümüze düşen neyse yaparız. Kaçmak bizim işimiz değildir. Ha ne olur? Yolunda ölürüz...''


sorumlulumuz gücümüz nispetinde görevleriz yapabilicemiz baya bişeyler var olduna inanıyom o yüzden burda bu konuyu actım
müslüman hakkı acıga cıkaran acan demektir ,eşhedü en kelimeyi şahadetin başi şahitim ben demektir.
bizim yaptıklarımızda yapacaklarımızda bucercevede olmak zorunda.
bukonuda yapabilicemizde insanların bukonun farkında olmasını saglamak icin gündemegetirmek kardeşlerimizin butehlikenin farkında olmasını yardımcı olmak.
devlet panik korkusuyla bu konuyu yokmuş gibi davranıyo yukarda yazımdavar kendisi bu tehlikenin gerektirdigi şekilde cumhurbaşkanlıgı sarayını yapıyo ama vadandaşlarını bilgilendirmiyo.
nefaydamız olabilir mesala kendine av almaya hazırlanan bi kardeşimiz bu tehlikeyi dikkate alırda yüzme havuzu olan site yerine işe yarıyan sıgınagı olan siteden alır evini bizde böyle hayra vesile olmuş oluruz.
dünyanın insanların bu konudaki akibeti zaten taktir edilmiş yazılmış hadisi şeriflerle bildirilmiş bu başlamış ve yaşanmakta olan sürec yecüc mecücün görevini tamamladıgı noktaya kadar gidicek anlaşılan.
yecüc mecüc görevini yaparke turu sinada isa aleyselama tabi olmuşların icinde bizim neslimizden biri olucakmı acaba biz neslimiz icin bunu başarabilicezmi acaba.
 

garip70

Ordinaryus
Katılım
30 Kas 2009
Mesajlar
2,779
Tepkime puanı
309
Puanları
0
Yecüc ile Mecücü bilmem ama Deccal'in ordusunun Çin ordusu veya Budistlerden oluşan bir ordu olma ihtimali üzerinde duruyorum.

Çünkü Budist rahiplerde de nefs terbiyesi var. Nefsin terbiyesi ile insanın doğaüstü güçlere kavuşacağı muhakkak. Tibette Rahiplerin ilginç bir yarışma yaptıklarını duydum:
Himalayalarda, eksi 40'lardan fazla soğuklarda kar üzerinde çıplak vücutları üzerine ıslak havlu alıyorlarmış. Sonra da vücut ısılarını yükselterek, sabaha kadar kim daha fazla havlu kurutursa yarışmasına giriyorlarmış. En fazla havlu kurutan yarışmayı kazanıyormuş.
Şimdi buradaki sadece bir örnek. Tabi ki bunlarda görülenlere istidraç diyeceğim ama ortada bir gerçek var. Doğaüstü güçler konusunda eğitiliyorlar. Zaten Uzakdoğu sporlarının felsefesi içinde de Budizm yatıyor. Mehdi zamanında kılıçların konuşulacağı da düşünülürse, Deccal'in ordusu eğitimine devam ediyor. Neyse benimki sadece bir tez...
 

naib45

Paylaşımcı
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
169
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Web sitesi
www.facebook.com
Yecüc ile Mecücü bilmem ama Deccal'in ordusunun Çin ordusu veya Budistlerden oluşan bir ordu olma ihtimali üzerinde duruyorum.

Çünkü Budist rahiplerde de nefs terbiyesi var. Nefsin terbiyesi ile insanın doğaüstü güçlere kavuşacağı muhakkak. Tibette Rahiplerin ilginç bir yarışma yaptıklarını duydum:
Himalayalarda, eksi 40'lardan fazla soğuklarda kar üzerinde çıplak vücutları üzerine ıslak havlu alıyorlarmış. Sonra da vücut ısılarını yükselterek, sabaha kadar kim daha fazla havlu kurutursa yarışmasına giriyorlarmış. En fazla havlu kurutan yarışmayı kazanıyormuş.
Şimdi buradaki sadece bir örnek. Tabi ki bunlarda görülenlere istidraç diyeceğim ama ortada bir gerçek var. Doğaüstü güçler konusunda eğitiliyorlar. Zaten Uzakdoğu sporlarının felsefesi içinde de Budizm yatıyor. Mehdi zamanında kılıçların konuşulacağı da düşünülürse, Deccal'in ordusu eğitimine devam ediyor. Neyse benimki sadece bir tez...



hadisi şeriflerde bildirildine göre önce imam mehti gelir zulümle dolan dünyayı adeletle doldurur müslümanlar kıymetini bilip şükrünü yerine getirmedigi icin allah cc teccali gönderir elenen vetemiz olarak mehti ra yanında kalan müslümanların duasıyla allah cc isa aleyselamı gönderir allah cc teccal ve ordusunu yok eder müslümanlar isa aleyselamında kıymetini bilemez allah cc yecüc mecücü gönderir mülümanlar birdaha elenir isa aleyselamın yakınında kıymetini bilen mülümanlar haric dünyada kimse kalmaz allah cc dünyada yalnızca imanından emin olunan az bi topluluk bırakmış olur mesepler birleşir isa aleyselamın kurdugu tek mesep olur tarikatlar birieşir isa aleyselamın kurdugu tek tarikat olur dünyada.
budislerin yani bütün kıtabı olmıyan gavurların istitracları teccalin istitraclarından farklı teccalin ordusuna katılırlarmı bilmiyorum ama siyonis yavudiler hz mehti tarafından yok edildiktensonra dünyada ortodoks yahudiler kalıcak onlardan iran isfahandan 70bin yahudi teccalin odusuna katılacagı hadisi şerifte bildiriliyo.
bizim konumuzla ilgili olarak daha cok hadisi şerifte azim savaş olarak bildirilen amik ovası savaşı nın yapılacagı şartların nasıl oluşacagını anlamaya calışıyom cümkü o savaşta dünyanın bütün gavur orduları toplanacak amik ovasına hz mehtide medineden ordusuyla yola cıkarak gelicek hatay amik ovasına .
işte bu şart ların oluşması icin bura bugünkü anlamda tc diye bi devletin olmaması lazıki bunlar olsun buda ancak türkiyenin öncelikli hedef oldugu bi nüklüer savaş sonrası oluşa biliceni tahmin ediyorum

https://www.youtube.com/watch?v=BA8_PlQrl-s
buraya cübbali hocanın konuyla alkalı sohpetini ekliyorum daha eski tarihli sohpetini bulabilirsen daha ayrıntılı anlatıyo konuları.


https://www.youtube.com/watch?v=RjDIAH_XbvA
buda teccalle alakalı sohpeti.
 

garip70

Ordinaryus
Katılım
30 Kas 2009
Mesajlar
2,779
Tepkime puanı
309
Puanları
0
hadisi şeriflerde bildirildine göre önce imam mehti gelir zulümle dolan dünyayı adeletle doldurur müslümanlar kıymetini bilip şükrünü yerine getirmedigi icin allah cc teccali gönderir elenen vetemiz olarak mehti ra yanında kalan müslümanların duasıyla allah cc isa aleyselamı gönderir allah cc teccal ve ordusunu yok eder müslümanlar isa aleyselamında kıymetini bilemez allah cc yecüc mecücü gönderir mülümanlar birdaha elenir isa aleyselamın yakınında kıymetini bilen mülümanlar haric dünyada kimse kalmaz allah cc dünyada yalnızca imanından emin olunan az bi topluluk bırakmış olur mesepler birleşir isa aleyselamın kurdugu tek mesep olur tarikatlar birieşir isa aleyselamın kurdugu tek tarikat olur dünyada.
budislerin yani bütün kıtabı olmıyan gavurların istitracları teccalin istitraclarından farklı teccalin ordusuna katılırlarmı bilmiyorum ama siyonis yavudiler hz mehti tarafından yok edildiktensonra dünyada ortodoks yahudiler kalıcak onlardan iran isfahandan 70bin yahudi teccalin odusuna katılacagı hadisi şerifte bildiriliyo.
bizim konumuzla ilgili olarak daha cok hadisi şerifte azim savaş olarak bildirilen amik ovası savaşı nın yapılacagı şartların nasıl oluşacagını anlamaya calışıyom cümkü o savaşta dünyanın bütün gavur orduları toplanacak amik ovasına hz mehtide medineden ordusuyla yola cıkarak gelicek hatay amik ovasına .
işte bu şart ların oluşması icin bura bugünkü anlamda tc diye bi devletin olmaması lazıki bunlar olsun buda ancak türkiyenin öncelikli hedef oldugu bi nüklüer savaş sonrası oluşa biliceni tahmin ediyorum

https://www.youtube.com/watch?v=BA8_PlQrl-s
buraya cübbali hocanın konuyla alkalı sohpetini ekliyorum daha eski tarihli sohpetini bulabilirsen daha ayrıntılı anlatıyo konuları.


https://www.youtube.com/watch?v=RjDIAH_XbvA
buda teccalle alakalı sohpeti.

Eyvallah... Kafamı karıştıran nokta şu oldu:

''iran isfahandan 70bin yahudi teccalin odusuna ...''

Eğer doğruysa İsrail, taaaa oralara kadar girecek. Zaten İsrail ile sınır olmamız yakın gibi görünüyor. Çünkü karşılarında durabilecek tek güç olan Müslümanlar birbirlerine düşmüş durumda.
Suriye ve Irak'ta Kürt devleti kurmak için IŞİD bağlantılı çalışıyorlar. Ama Kürtlere o toprakları bırakmazlar. Yarın o bölgeler birer Filistin ve Gazze olursa hiç şaşmam. Keşke Kürt kardeşlerimiz bunu görebilseler. Taksim'i Kabe olarak gören bir zihniyetin, Müslümanların iyiliğini düşüneceğini hiç sanmıyorum. ABD'de olsun, Avrupa'da olsun, bütün Yahudi lobileri İsrail için çalışıyor. Türkiye'yi karıştırmak için bütün çabalarıyla çalışıyorlar. İçeriden ise onların ekmeklerine yağ sürenler var. Ya görmüyorlar, ya hırsları gözlerini kör etmiş ya da bilinçli yapıyorlar. Bilmiyorum. Ama yakın gelecek pek ümit vaat etmiyor gibi... Allah sonumuzu hayır etsin...
 

Son.Fedai

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2007
Mesajlar
6,367
Tepkime puanı
136
Puanları
63
Yaş
54
Konum
Gaziantep
Web sitesi
www.elibolyazilim.com
''iran isfahandan 70bin yahudi teccalin odusuna ...''

Eğer doğruysa İsrail, taaaa oralara kadar girecek. Zaten İsrail ile sınır olmamız yakın gibi görünüyor. Çünkü karşılarında durabilecek tek güç olan Müslümanlar birbirlerine düşmüş durumda.
İsrail oraya kadar giremeyecek

Yanlış anlamışsınız

1. Deccal Ispahan (isfahan) Yahudilerinden çıkacaktır. Onunla beraber başlarında sarıklı yetmiş bin (Müslüman görünümlü) Yahudi vardır. (Mevsuatu’s Sunne, El-kütüb’s-Sitte ve Şüruhuha 22, Müsnedu, Ahmed B. Hanbel 3-4, Tunus: Daru Sahnun, 1992. c.22. sf.224)

2. İsfahan Yahudilerinden taylasanlı yetmiş bin kişi deccalın ardından gider. (Sahih-i Müslim, c.8, sf.500)

3. Ümmetimden başları sarıklı 70 bin kişi deccal’a tabii olacaktır. (Ebu Bekir Abdürrazzak b. Hemmam, Abdürrazzak es San’ani , El Musannef, XI, sf.393)

TAYLASAN NEDİR?
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in hadislerinde ifade edilen Taylasan, başa sarılan sarığın omuzlar üzerine salıverilen kısmıdır. Ünlü İslam âlimi Süyûtî Hazretleri, yuvarlak taylasan Yahudi kıyafeti olsa bile sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in daha farklı tipte taylasan giydiğini ifade etmiştir. Görüşünü ispat etmek için de El-Ehâdîsü’l-Hisân Fî Fazli’t-Taylasan adlı bir risale yazmıştır.
https://www.islambirligi.org.tr/dergi/oku/70000+taylasanli+imam+deccale+tabi+olur_69.html
Yani iran halkından müslüman kılıklı 70.000 taylasanlı (sarıklı) kimse deccale tabi olacak
 

elbiss

Ordinaryus
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
2,514
Tepkime puanı
43
Puanları
0
Konum
Türkiye
Ne kadar tuhaf demi insanın insana verdiği eziyet ve zulüm...

Aslında düşünüldüğünde insanın yaşaması hayatını sürdürebilmesi adına dünyada çok şey var...aslında insanlar isterlerse dünyada tek bir para birimi kullanabilirler aralarındaki ayrışmazlıkları hatta ayrılıkları giderebilirler değil mi?..

Peki neden insan istemiyor?..
Söyleyeyim ben size var olanla yetinemiyoruz çok fazla açız daha fazlasını istiyoruz daha fazlasını alsakta yetmiyor...

Gerçekte olan nedir acaba diye düşünsek?..
Gelip gözlerimizi açtığımız şu dünyada insanlık olabilmenin özünün kavramını yitirdik insanlar olarak artık düşünmeden üretiyor ve düşünmeden tüketiyoruz...

gerçekte kapımızda ebedi güzellikleri göremeyecek kadar gözlerimizi kapatıyoruz...

dünyada seçtiğiniz ve seçeceğiniz liderler siz insanların yaşamlarını özgürlüklerini ve kaderlerini belirliyor olması ne kadar üzücü oysaki siz tüm insanlık BARIŞ ı okadar çok sevenlersiniz ama sizi paçanızdan ÖYLE bir tutuyorlar ki yarın size istemediğiniz bir durum olması için tek bir ALGI yetiyor...

Dünyada var olan devletlerin ayrı ayrı hayat ve yaşam sürdürüp nefes alabilmesi çok güzel...Çünkü ALLAH bizi dünyada koloniler halinde olup birbirimizi tanıyabilmemizi alışveriş yapabilmemizi istemişti yapılabiliyor mu bilemem...

Dünyada savaş hep var aslında çok uzaklara gitmenize gerek yok...

Gün içerisinde hergün birbirinizi ezmeyi birbirinizi yalanla iftirayla ezip geçmeyi çalışıyorsunuz hakkıyla çalışanın emekçinin yanında değilde güç benim söz benim diyerek fakir yoksul garibanın üzerinden çörek otları kazanıyor ve bir güzel afiyetle yiyorsunuz yanlış anlamayın ama biz insanlar aramızda adaleti sağlayamıyor ve idam ettiremiyorsak bu dünyada herşey olur...

Türkiye de ihtiyaç olan nedir biliyormusunuz?..
Sığınakların olmayışı yada yetersiz olması yarın bir gün nükleer felakette çok sivil yaşamını kaybeder çünkü nükleer duruma karşı hiç bir şekilde ne sığınak nede yeterli donanım var...madem konuyu açıp bahsetmişsiniz belki sıgınaklarınızı çoğaltır ve donanımlı hale getirirsiniz aksi halde savaşta direnecek gücünüz olabilir mi bilemem....bu donanım eksikliğiniz savunma hattınızdan tutunda askeriyenin kullanacağı techizatlar anlamında da oldukça kendini gösteriyor...

Ahir zaman dilimlerinde bahsi geçen bir savaşın olacağı bahsedilir ama bunun adı nükleer savaş değil Kule Savaşı dır...

Böyle.
 
Üst