Dünyanın en korkulan internet sitesi

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
http://www.itibarhaber.com/index.ph...internet-sitesi&catid=99:teknoloji&Itemid=470





Dünyanın en çok tartışılan ve korkulan sitelerinden biri olan Wikileaks, son olarak da ABD ordusunun Afganistan'daki gizli istihbarat yazışmalarını yayınlayarak gündeme geldi.

Her gün ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği sitenin de kuruluş amacı ve yaptığı iş tam anlamıyla bu: Gizli kalmış belgeleri, dökümanları, görüntüleri kamuoyuna sızdırmak. Avustralyalı eski gazeteci ve hacker Julian Assange ile arkadaşları tarafından 2006'da kurulan Wikileaks, bugüne kadar ABD askeri helikopterlerinin Bağdat'ta masum sivilleri öldürmesinden, Çin'deki Budist rahip katliamına, ya da İzlanda'daki bankacılık yolsuzluklarından, İngiltere'deki ırkçı BNP partisi üye listelerine, Guantanamo'daki işkencelere kadar birçok skandalın kanıtlarını yayınladı.

Peki bu site nasıl çalışıyor? Sitenin bir ofisi yok ancak İsveç üzerinden işliyor. İsveç'de gazetecilerin kaynaklarını tamamen gizleme hakkı var. Siteye gelen bir belge önce o konuda uzman 5 kişi tarafından inceleniyor. Doğruluğu ve gerçekliği kanıtlanınca belge Belçika'ya şifreleri olarak gönderiliyor ve Belçika'daki server'a konularak internete servis ediliyor. Bu ülkede bilgi işlem çalışanları da kaynaklarını gizleme hakkına sahip. Site için çoğu gönüllü 800 kişi çalışıyor. Site yıllık 200 bin euro masraflarını da bağışlarla karşılıyor.

Kaynak : İtibar Haber
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
yav iyi güzel de be cahit hocam, bu mübareklerin ilgi alanına Türkiye girmiyor mu acaba?
cumhuriyetin kuruluşundan hemen önce ve sonrasına ait, gerçek diye yutturulan nice dolmaların hakikatini, aslını faslını gün yüzüne çıkaracak böyle çok "tehlikeli" adamlara bizim de çok ihtiyacımız var ya, anlaşılan onların ilgi alanına pek giremiyoruz!
 

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
Kıymetli Ağabey bana göre Türkiye'de son yüzyılda olup bitenleri çözmek dünyayı çözmek gibidir.. Dünyada tüm planlar şuan Türkiye ve etrafındaki coğrafya üzerine kuruluyor.. Çatışmalar , savaşlar , kavgalar da aksini iddia edenler olsa da din temeline dayanmaktadır.. Allahu a'lem dünyanın sonunu getirecek olan savaşlar da bu coğrafya üzerinde cereyan edecektir ki yaşanmakta olan hadiseler zaten bunun birer isbatı hükmündedir.. Rabbim o günleri görürsek iman ile ölmeyi nasib eylesin cümlemize..
 

Gülzar-ı İrfan

..............
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
6,736
Tepkime puanı
436
Puanları
0
O tür haberciliğin âlâsı Türkiye'de var!

Bayıldılar! Çok sevdiler! Hem takdir ettiler, hem imrendiler. Boy boy haberlerini yayınladılar, öyküsünü anlattılar, yorumlar yaptılar...
Julian Assange'den söz ediyorum.
Hani ABD ordusunun Afganistan'da yediği naneleri, bölgedeki skandalları ve yargısız infazları anlatan resmi ve gizli belgeleri Wikileaks adlı internet sitesinde yayınlayan gazeteci...
Amerikan devletinden sızdırılan 90 bin sayfayı sitesinde yayımlayan Assange Beye bizim medyacılar hayran kaldı.
Tamam ama burada bir tuhaflık yok mu?
Wikileaks'te yapılanın tıpkısının aynısını Taraf gazetesi yapmıyor mu?
Orada nasıl devlet içindeki köstebekler, belgeleri Assange ve arkadaşlarına veriyorsa...
Bizde de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içindeki köstebekler, belgeleri Ahmet Altan ve arkadaşlarına (özellikle Mehmet Baransu'ya) veriyor.
Taraf gazetesi belge üstüne belge yayınlayarak ordunun cilasını tarumar etti. Kurumun içindeki Ergenekon yapılanması ortaya çıktı.
Yalanlar, ihmaller, hatta (hiç sevmem bu kelimeyi ama) "hainlikler" bir bir ortaya döküldü.
Taraf söz konusu olduğunda ise Assange'yi göklere çıkaran medyacıların kimyası değişiyor:
Hemen "görmezden gelme", "karalama", "sulandırma", "bulandırma" moduna geçiyorlar.
Çünkü gönülleri "gazetecilik" yapmak istese de, "ideolojileri" ve patronlarının "askerciliği" onları baskılıyor.
Wikileaks için, "Gazeteciliği değiştiren site" diyenler, Taraf'ın Türkiye'yi değiştirdiğinin farkında değil.
Uyanmaları 5-10 yıl sürer.



EMRE AKÖZ


ALLAHA EMANET OLUN
 
Üst