Dünyada Gelmiş Geçmiş En Büyük Hükümdar Hangisidir ?

Oğuz-Kağan

Aktifleşmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
112
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Konum
Zonguldak
Sayın arkadaşlarım Dünyada Yeyüzüne gelmiş geçmiş en büyük HÜKÜMDAR Hangisidir?
Hepsinin yaşadığı dönemler farklıdır ama sizden ricam tarafsız ve objektif olarak görüşünüzü belirtiniz lütfen.

BU 6 BÜYÜK HÜKÜMDAR'DAN HANGİSİ DAHA EN BÜYÜKTÜR?

images

1...Makedonyalı BÜYÜK İSKENDER Mİ

images

2... İtalyalı SEZAR MI?

images

3... Moğol CENGİZ HAN MI ?

images


4... Özbek TİMURLENK Mİ ?

images

5... Türk FATİH SULTAN MEHMET Mİ ?

images

6... Kürt SELAHATTİN EYYUBİ Mİ ?
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Tartışmasız Büyük İskender.

Kuran'da adı geçen Zülkarneyn aleyhisselam tartışmasız Büyük İskender'dir. Alimlerin bir kısmı o değil dese de değil diyenlerin delilleri çok saçma.

Bak güzel kardeşim. İki çeşit alim vardır.

1) Eşyayı gözlemleyerek çıkarımlar yapan alim.
2) Şeriate takılı kalıp oradan sonuca varmaya çalışan alim.

Bunlardan birincisi kitaptan okumayı öğrendikten sonra kainatı okumaya başlar. İkincisi elifbe de takılı kalır ve başını kitaptan kaldırmaz. Oysa aynı kitap ona 'kaldır başını da yarattıklarıma bir bak' der ama yapamaz. Çünki korkaktır. Öğrendiği elifbe ile hava atar durur ve bununla yetinir. Çünki kainatı okurken kekelemekten korkar. Alışmıştır çocuk gibi piyasada gezerek 'elif be' der durur. Yerinde sayar.

Zülkarneyn= Çift boynuzlu

Bütük İskender'i anlatan tarihi yazıtlarda der ki; Tanrı İskender'e iki boynuz verdi. Dünyaya hükmetme tılsımını bu boynuzlara verdi.

Bu tılsım konusunu başka bir örnekle açalım. Bu gibi başka bir tarihi şahsiyet daha var o da Şem'un aleyhisselam'dır. Kıssasında der ki; Tanrı Şem'una güç verdi ve bu gücü saç örgüsüne bağladı. Tıpkı aslanların gücünü yelesine bağladığı gibi. Ne zaman ki bir tuzakla saçları kesildi, o zaman bu gücünü yitirdi. Tanrı ona bu gücü verirken bu sırrı kimseye anlatma demişt. O da anlatmıyacağım diye söz vermişti. Sonra aşık olduğu bir kadına anlattı. Bu kadın uyurken Şem'un'un saç örgülerini kesti.

Şem'un bilindiği üzre ben-i israil kabilesinde 1000 yıl aralıksız kenanilere karşı cihad etmiş bir tipolojidir. Kuran'da bu kişiden dolaylı yoldan bahsedilir.

Allah eski kavimlerde bir takım tılsımlı güçleri, eşyalara verirdi. Buna sekine deniyor. Bakara sûresinde bu sekineden bahsedilir. Muhammed ümmetinde ise bir değişiklik oldu ve sekine kalplere verildi. Yani Allah son peygamberle birlikte eşyaya bağlı gücü kaldırdı. Öyle bir şey kalmadı artık. Aramaya da gerek yok.

Gelelim geri Büyük İskender'e. Çift boynuzlu demiştik. Gerçekten de İskender bütün sikkelerde başında çift boynuzlu olarak resmedilmiştir. Büyük İskender'e ait birkaç Sikke resmi ekliyorum;

alexander-the-great-patricia-howitt.jpg


13544-004-9AF1CD3D.jpg


Aspendos_Year_11.jpg


alexander-the-great.jpg


Alex_stater.jpg


Dikkat ettiyseniz bazı sikkelerde avuç içine konan bir kuş var. Mehti'nin alametleri hakkında bazı hadis rivayetleri der ki; o havada ki kuşu çağıracak, kuş avucuna konacak. İlginç, bu kuş meselesine dalmak gerek ama şimdikik nefesim buna tam yetmiyor.

Alexander%2Bthe%2BGreat.jpg


Bu sikkelerin hepisi İskender'in kendi bastırdığı sikkelerdir ve kendi dönemine aittir. Arap yarımadası ve Bilad-i Şam'da Büyük İskender denilince bu sikkelerde ki tasvir akla gelir idi. O dönem halk arasında ÇİFT BOYNUZLU HÜKÜMDAR denilince akla gelen şahıs Büyük İskender'dir.

Büyük İskender gerçekten de Avrupa'dan Hindistan'a kadar orduları ile o dönem bilinen dünyayı fethetmiştir.

Büyük İskender'i ilginç yapan en önemli yönü nedir biliyor musunuz? Bütün dünyayı fethetme iddiasıyla ortaya çıkan İLK HÜKÜMDAR olmasıdır. Yani bu adamdan önce böyle bir iddiayla çıkan hiç kimse olmamış. Hepisi yerel yönetim mahiyetindedir. Sonra gelen bütün hükümdarlar Büyük İskender'in yaptığı hamlenin taklitçileridir. Yolu açan Büyük İskender. Onun için Kuran'da zikredilme şerefine nail olan gene O..

Büyük İskender kuru toprak hakimiyeti peşinde gitmedi. Gittiği her yerde okullar, kütüphaneler açtı. Yani hikmet peşinde koştu. Onu Aristoteles yetiştirdi. Bugün ki İskenderiyye, Mısırda ki iskenderiyye gibi birkaç kadim şehri o kurdu ve buraları bilim merkezi, hikmet yuvası yaptı. Çok filozoflar yetişti bu şehirlerde.

İskender'in çıkış noktası dünyayı anlamaktır. Nedensellik peşinde at koşturmuştur. Güneş nereden doğuyor? Nerede batıyor? Ab-ı Hayat suyu nerededir? Gibi sualler hep nedensellik temelli suallerdir. Bilim adına, hikmet adına, bilmek adına at koşturan bir komutandır. İşte böyle bir vasıf Kuran'da övgüye mazhar oluyor. İskender'de ne faşizim vardır, ne de ırkçılık. Tamamen anlamaktır gayesi.

Allah Kuran'da bu tipoloji üzerinde bize bir metod öğretiyor aslında. Biz bu metodu anlamadığımız için battık. Bizde bir tek Fatih'te vardır bu ruh. Gerisi fasa fiso. İşin ilginç tarafı Batı Dünyası İskenderi geçte olsa anlamıştır. Bilhassa İngiltere. Son 300 yıldır çıktıkları yerlerde keşifler yapmışlar ve dünyanın sınırlarını İskender gibi zorlamışlardır. Bu tavırları ile her yerde sanki Ab-ı Hayat suyunu aramışlardır. İşte İskender'i büyük yapan ve ZÜLKARNEYN yapan tavır budur. Batı dünyasını asrımızın hakim medeniyeti kılan sır gene bu noktadadır. Her şey anlamak peşinde koşmak zorunda. Koşan anlar, oturan yerinde sayar.

Gel gelelim Büyük İskender Zülkarnen değildir diyen alimlerin delillerine. Diyorlar ki; ''Büyük İskender şarap içen, zina yapan, hatta lutilik yapan bir karakterdir.'' Az daha zorlasanız: ''başında sarık yok, sakalı yok'' diyecekler. Bunu derken Kuran şeriatine göre 2500 yıl önce yaşamış bir adam hakkında hüküm çıkartıyorlar. Böyle saçmalık mı olur. O halde bu metoda göre en büyük zinâkar Adem ve Havva'nın çocukları olması gerekir. Zira öz kardeşleri ile evlenmiş çocuklar yapmışlardır. Ulen aptal herif, şeriatle tarih mi okunur dangalak. Şeriatperestliğin bizi getirdiği noktaları görüyor musunuz? Onun için din(şeriat) ve bilim birbirinden ayrıdır ve kendi sahalarında kalmak zorundadır. Dinden ilham alırsın, yani kainatı okumanın ahlak kurallarını, ip uçlarını alırsın. Lakin tersini yapamazsın.. Mesela dinden aldığın ahlakla, insanlar üzerinde deney yapmazsın. Fakat yer çekimi formülünü Kuran'da arayıp bulacağım diye vakit harcanmaz. Ya da Kuran'da bu förmül yok diye de inkar edemezsin. Mesela haşa Kuran'ı attığın zaman yere düşüyor. Demek ki kendisi dahi bu formülün içindedir. A dost başını kaldır da nüshanın dışına bir bak. Önünde koskoca bir kainat fetheldimeyi bekler durur.

Nedensellik çok önemlidir. Bu terk edildiği anda iflas ve çürüme başlar. İmam-ı Gazali'yi çok sever sayarım ama ümmete attığı ''nedensellik'' kazığı yüzünden hala kı..mızı doğrultamıyoruz. Diyor ki; ''akıl Allah'ı bulmak için vardır. Bulduktan sonra artık kullanmaya lüzum yoktur''. Müthiş bir kazıktır bu. Böyle bir şey olabilir mi ya hu?

Hey yavrum hey, her gelen bir kazık çakmış gitmiş bu ümmete.
 

df

Üye
Katılım
8 Şub 2014
Mesajlar
58
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Buradaki Büyüklük ne ile ölçüldüğünü bilmiyorum.
Şuana kadar Dünya da gelmiş geçmiş en büyük toprak sahibi kesinlikle ingilizlerin olmuştur.

Ve bundan sonrada askeri ve gene Toprak vve dünya ya hakim olma konumunda elbette Moğollardır.
Hatta Moğollar polonya ya bile dayandığı söylenir derken genelde Zulüm ile ile olabiliyor derken.
Pek yakında Ruslarıda unutmamak gereklidir.

Elbette Roma da çok büyüktü.
Askeri ve toprak konumunda Moğollar 1 numarada. Bu listeye göre.

Ben konuda bilhassa Toprak bakımından baktım.
Büyüklük derken hangi açıdan bakacağımı bilmiyorum.

http://de.wikipedia.org/wiki/Weltreich
 

Oğuz-Kağan

Aktifleşmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
112
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Konum
Zonguldak
Sayın DostunDostu kardeş görüşünüze saygı duyarak teşekkür ederim.
Dünyada Doğu diyor ki En Büyük Hükümdar Cengiz Han (Genghis Khan) dır.
Batı ise diyor ki En Büyük Hükümdar Büyük İskender (Alexander) dir. Yani Dünyada
sadece Cengiz Han ve Büyük İskender çekişiyor. Diğerlerini kimse kaale almıyor.
 

Havas

Kısıtlı Erişim
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
4,432
Tepkime puanı
71
Puanları
0
iskenderi filimde gördüm .Ata binerken kilodu görünüyordu bacakları çıplaktı.böyle bir adamın zülkarneyn olması mumkun değil.
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Davut peygamber..
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
sıralamayı veriyorum.
1-büyük iskender
2-fatih
3-sezar

konuyu açan arkadaşım eğer bu hükümdarları sen kendin seçtiysen bravo.doğru tespit etmişsin. lakin listede timurun,selahaddin eyyübinin pek yeri yok.yani diğerleriyle kıyaslanamazlar.o kadar büyük hükümdarlar değiller.
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
iskenderi filimde gördüm .Ata binerken kilodu görünüyordu bacakları çıplaktı.böyle bir adamın zülkarneyn olması mumkun değil.

sen şuan hz.muhammed gelse,onada sen hz.muhammed olamazsın değilsin der,bildiğin sebepleri sayarsın.
 

dostluk

Kıdemli Üye
Katılım
18 Haz 2007
Mesajlar
5,663
Tepkime puanı
304
Puanları
0
Yaş
50
Konum
istanbul
''Büyük İskenderin 6 yılda yaptığı Hint seferini Türk hükümdar Timur sadece 1 yılda yapmıştır''






BİR HÜKÜMDAR EMiR Timur
prof.dr.ekrem.bugra.ekinci@2x.jpg

Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
[email protected]



Uzun zaman aradan sonra geçenlerde Özbekistan’da idim. Yakınlarda istiklâlini elde eden Özbekistan, Timur Han’ı en büyük millî kahraman kabul etmiş. Adına caddeler, meydanlar, mektepler açmış. Büyük heykellerini dikmiş. Onun yaptırdığı eserleri hummalı biçimde tamir ediyor. Garplılar da kendisine alâka duyuyor; hakkında kitaplar, romanlar yazılıyor; ülkesi ecnebi turistlerle dolup taşıyor.

KABRİMİ KİM AÇARSA!..
Emir Timur aslen Moğoldur. Moğollar, Cengiz’den üç kuşak sonra Müslümanlaşmış ve komşusu olan Türklerle karışmıştı. Timur’un ana dili Türkçe idi. 1336 senesinde bugün Özbekistan’daki Şehrisebz’de doğdu. Şehrisebz yeşil şehir demektir. Çağatay Devleti’nin Taşkent hâkimi olan babası Turagay, meşhur Nakşî şeyhi Emir Külâl’i severdi. Emir Külâl, Timur’a talebesinden Şemseddin Külâl’i hoca tayin etti. Semerkand’daki muhteşem türbesinde başucunda yanından hiç ayırmadığı hocası Mir Bereke; hemen önünde de Emir Külâl’in oğlu Ömer yatmaktadır.
Gençliğinde bir çatışma sırasında attan düşerek sağ ayağı sakat kalmış; sağ elinin iki küçük parmağı kopmuştu. Bundan dolayı bilhassa muhalifleri Timur-Lenk (Aksak Timur) der. Nitekim 1941 senesinde Sovyetlerce kabri açıldığında 1.70 boyunda, sağ ayağı aksak bir cesed bulunmuştur. Kabrin kapağında “Mezarımı açan benden daha korkutucu bir düşmanla karşılaşacak” yazdığı söylenir. Kazının ertesi günü Hitler, Rusya’ya saldırmıştır.

BÜYÜK TÜRK HAKANLIĞI
Emir Timur 34 yaşında Belh hâkimi oldu. Cengiz Han soyundan bir hanımla evlendiği için Gürgân (han damadı) diye tanındı. Evlilik itibarını arttırdı. Kendisini Cengiz Han’ın vârisi gördüğü için Türkistan’ın tamamına hâkim olarak Büyük Türk Hakanlığı tahtına oturdu. Bununla beraber Cengiz’in insafsızca yakıp yıktığı Müslüman Türk beldelerini ihyâ etti. Başta desteklediği Altınordu hânı Toktamış kendisine hıyânet edince üzerine yürüyüp devletini yıktı ki tarihçilere göre Emir Timur’un en büyük hatasıdır. Bu sayede Ruslar bu topraklara yayılarak büyük bir devlet kurabilmiştir.
Emir Timur sonra Anadolu’ya yürüdü. Önünden kaçan iki hükümdar, Yıldırım Sultan Bayezid’e sığınıp padişahı Emir Timur’a karşı kışkırttı. Eski Anadolu beyleri de Emir Timur’a gidip onu padişaha karşı tahrik ettiler. Padişah, Bizans, Trabzon, Altınordu, Mısır ve Hindistan devletlerinin tâbi olduğu Emir Timur’u hafife aldı. Elçilerini soğuk karşıladı. Halbuki Timur sadece Anadolu’nun bağlılığını elde edip gidecekti. Ulemâ ve vezirler padişahı sulha teşvik etti. Ancak Avrupa’yı dize getirmiş Sultan Bayezid, alttan alacak adam değildi.
Emir Timur’un 6000 km yol yürümüş 300 bin kişilik ordusunda her türlü adam vardı. Zaptı güç olan askerin harb sırasında yaptığı zulümleri Emir Timur’a yüklemek yersizdir. Ankara yakınlarında tarihin en büyük meydan muharebelerinden biri yaşandı. Osmanlı askerleri bir misli çokluktaki ordu ve filler karşısında dayanamadı, ama yok olmadı. Niğbolu gâlibinin bu mağlûbiyeti, Avrupa hükümdarlarını dehşete düşürdü. Elçi ve hediyeler gönderip Emir Timur’a dostluk bildirdiler. Memlûk Sultanı, meşhur tarihçi kadı İbni Haldun’u Emir Timur’a gönderip Mısır’a girmemesi için iknâ etti.
Padişah iki oğlu ile beraber esir düştü. Emir Timur padişah ve ailesine hürmet etti. Kızlarını oğullarına aldı. Gittiği yere beraber götürdü. Şerefine düşkün padişaha bu ağır geldi. Kendisi için kapalı bir araba rica etti. Kabul olundu. Sonraki bazı tarihçiler bu sebeple Timur’un padişahı kafes içine koyup gezdirdiğini söylemiştir ki doğru değildir. Astım hastası padişah Akşehir’de kederinden vefat etti. Emir Timur’un “Yazık oldu! Büyük bir mücâhidi kaybettik” dediği rivayet olunur.
Şehzâde Süleyman, İsa ve Mehmed askerleri ile esaretten kurtulmuşlardı. Mehmed Çelebi babasını kurtarmaya teşebbüs ettiyse de muvaffak olamadı. Bursa düştü. Devlet hazinesi düşman eline geçti. Bir asırlık devlet arşivi yakıldı. Emir Timur Anadolu’da kalmadı. İzmir’i Rodos şövalyelerinden alıp geriye döndü. Osmanlıların Timur-oğulları’na tâbiyeti 1447’ye kadar devam etti. Bu zaferin Emir Timur’a ne kazandırdığı meçhuldür. Ama Anadolu birliği büyük yara aldı. Bununla beraber sonra gelen Osmanlı padişahları az zamanda felâketin yaralarını sardı. 50 yıl sonra İstanbul’u fethederek bir imparatorluk kurdu.

ÇİN’İ FETHETSEYDİ...
Emir Timur 1405’te Çin üzerine sefere çıktığı sırada vefat etti. Anadolu yerine Çin’e yürüseydi tarihin akışı değişirdi. Bu, Çin’in Müslümanlığı demekti. Vefatından sonra halefleri ihtişamını sürdüremediyse de, soyundan Uluğbey, Hüseyin Baykara, Bâbür gibi büyük hükümdarlar yetişti. Bâbür Hindistan’ın tamamını fethederek burada 1858’e dek yaşayacak Gürgâniye Devleti’ni kurdu.
Emir Timur hatâ ve sevapları ile büyük bir hükümdardı. Pâyitahtı olan Semerkand dünyanın en parlak şehri idi. Şimdi bile bu ihtişamın izlerini görmek mümkündür. Kanunlar hazırlattı. Kendi tarihini yazdı. En büyük hizmeti, oğlu Mîrânşah vasıtasıyla, Hurûfî tarikatı reisi Fadlullah’ı ortadan kaldırtmasıdır. Bunun bazı müridleri Anadolu’ya kaçarak bir Bektaşî tekkesine sığındı. Bugün bile Emir Timur aleyhtarlığının bir ucundan bunlar tutar. Osmanlı tarihçileri de Sultan Bayezid ile mücadelesi sebebiyle kendisini haksız yere kötüler. Emir Timur’un iki sergerdeyi takip etme uğruna Anadolu’yu ezmesi yersizse, Sultan Bayezid’in de böyle bir cihangirin gücünü idrak edemeyip karşı çıkması yanlıştı. Kendisine sığınanları geri vermese bile sınır dışı edebilir; böylece büyük felâket önlenebilirdi. Tarihçilere göre maalesef Sultan Bayezid’in politik dehası, askerlikteki kadar değildi. Ne var ki altı asır öncesi için bugün ahkâm kesmek de zordur.


28.7.2010
 

CENGİZHAN

Yasaklı
Katılım
15 Ara 2011
Mesajlar
4,261
Tepkime puanı
86
Puanları
0
Konum
Ankara


Tüm dünya tarihçileri yeryüzünde kurulmuş en büyük imparatorluğun CENGİZ HAN tarafından kurulan imparatorluk olduğunu bildiriler....

Tüm dünya tarihçileri TÜM ÇİNİ istila ve fethedebilmiş tek imparatorun CENGİZ HAN olduğunu bildirirler.....
 

dostluk

Kıdemli Üye
Katılım
18 Haz 2007
Mesajlar
5,663
Tepkime puanı
304
Puanları
0
Yaş
50
Konum
istanbul
Ben Tanrı tarafından gönderilmiş bir cezayım, eğer sen çok büyük günahlar işlemiş olmasaydın, Tanrı beni sana ceza olarak göndermezdi” (CENGİZ HAN)




Bir çivi bir nalı, bir nal bir tırnağı, bir tırnak bir ayağı, bir ayak bir atı, bir at bir kumandanı, bir kumandan bir vatanı mahvedebilir…

CENGİZ HAN
 

Havas

Kısıtlı Erişim
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
4,432
Tepkime puanı
71
Puanları
0
cengizhan en buyuk talancıdır..hiç bir medeniyyet ortaya koyamamıştır...

bugun ,roma ,bağdat ,istanbul , kahire hala daha ayakta ve canlı iken ,cengizhanın başkentinin esamesi duyulmaz.ölümüylede hemen çöküşe geçmiştir.
zaten diğer kulturlere yenik düşüp silinmişlerdir...
 

Havas

Kısıtlı Erişim
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
4,432
Tepkime puanı
71
Puanları
0
resulullah 23 senelik nubuvvet hayatında sadece 53 gun bizzat cihadda geçmiş..

girdiği savaşlarda öldürdüğü insan sayısı 250 cıvarındadır..

onun yayılışı öye bir olduki....! 30 senede tüm dünyaya açılmış tutunmuş ve hala daha devam etmekte!!
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
sıralamayı veriyorum.
1-büyük iskender
2-fatih
3-sezar

konuyu açan arkadaşım eğer bu hükümdarları sen kendin seçtiysen bravo.doğru tespit etmişsin. lakin listede timurun,selahaddin eyyübinin pek yeri yok.yani diğerleriyle kıyaslanamazlar.o kadar büyük hükümdarlar değiller.
Sıralama güzel lakin Sezar'dan önce bir Marcus Aurelius vardır. Roma İmparatorluğunun Fatih Sultan Mehmed'idir. Sezar Kanuni Sultan Süleyman gibidir. En tepede ki İmparatorluğun sahte kahramanı. Asıl Roma kahramanı Marc Aurel.

Roma, nizamda ilk.. Ellerinde mızrakları, kalkanlarıyla bir vahit kitle halinde saldırışa geçen orduları korkunçtur. Romalının kafasında teferruat diye bir şey yoktur. Her ince nokta bütüne hakimdir. Mesela Marcus Aurelius Büyük Roma İmparatoru bir gün senatoda ''...bu bahsettiğin şey teferruattır...'' diyen senatöre şu cevabı vermiştir; Çizmemde bir çivi eksik olsa Roma medeniyet bütünü yerinde değil demektir. Bu söz Sorbon Üniversitesi'nde bir uçtan bir uca yazılıdr. Bugün avrupa düsturunun üçte biri bu esasa dayalıdır. Biz islami nizama malikken kuvvetliydik. Aşkımızla beraber nizamımızı da kaybettik ve şarklılaştık. İslamiyet, şarklılık değildir. Şarklılık, sahte İran tesiri ve Bizans tesirinden doğan nemelazımcılıktır. Nizam en büyük şey. Nitekim Hz. Ali şöyle buyuruyor; Parça, bütünün habercisidir. Nokta feda edilemez..
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
dostundostu seni tanıdığımıza memnun olduk kardeş.epey ufkumuzu genişlettik,sayende bilmediğimiz pek çok konuya vakıf olmaya başladık.teşekkür ederiz.saol.
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,185
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
en buyuk hukumdarlar; isa, musa ve muhammed (hepsine selam) dir. getirdikleri hukumlerle hala dunya devletlerine ve halklarina hukmediyorlar.
 

bi husben

Kıdemli Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
5,664
Tepkime puanı
322
Puanları
83
Buyukluk neye kime gore değişir

iskender zulkarneyn değildir

savaş komutani olarak en buyuk en keskin zekaya sahip kişi halid bin velittir

az kuvvetlerle kendilerinden kat be kat buyuk ordulari yenilgiye uğratmiştir

peygamberimiz ona hakli olarak allahin kilici seyfullah lakabini vermiştir ve bu lakabin hakkini vermiştir
 
Üst