**Dünya Hayatı**

Katılım
21 Eki 2006
Mesajlar
100
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Konum
istanbul
Web sitesi
trytuba19.spaces.live.com
Bir zaman adamın biri hamama gitmişti. Hamamda göbek taşının üzerine uzanıp terlemesini bekliyordu. Biraz sonra aynen kendisine benzeyen bir adam girdi hamama... Adamın yanında tellaklar, etrafında hizmeçiler. Adamı hamamın en temiz ve lüks kısımlarından birine aldılar. Göbek taşının üzerinde yatan adam, gelen kişinin kendisine bu kadar benzemesine hayret etmişti, kim imiş bu diye bir bakmak istedi. Adamın odasını açıp baktı ki, adam ölmüş. Fırsat bu fırsattır. Nasıl olsa bu adam bana tamamen benziyor, alıp bunu göbek taşına yatırayım ben de bunun yayerinde kalırım, biraz sonra gelen hizmetçiler beni o adam zannederler diyerek adamı düşündüğü gibi kendi yerine koyup , kendisi de onun yerine geçti.

Biraz sonra hakikaten beklediği gibi tellaklar gelip terleyip terlemediğini sordular ve kendisini iyi bir yıkadılar. Adamın işi yolunda idi. Biraz sonra zengin olacak, belki de milyonluk olup çıkacaktı. Keyfine göre yıkandıktan sonra hamamdan giyinme odasına aldılar. Üstünü başını kuruladılar. Hizmeçiler etrafında dört dönüyorlardı. Elbisesini giydi, dışarda kendisini bekleyen arabasına bindi ve gayet muhteşem konağına vardı. O zengin adama çok benzediği için kimse şüphelenmiyordu bile... İçeri girdi. Etrafında hizmetçiler, cariyeler, ne emredersiniz efendim, diye emrini bekliyorlar, bir taraftan da yeni banka hesaplarını, alacaklılardan alınan tahsilatıhaber veriyorlardı. Adam birden bire milyoner olup çıkmıştı.
Fakat kendisi hiç açık vermeden : "Şunu şöyle yapın, bunu böyle yapın!" gibi etrafa emirler veriyor. Zenginliğin tadını çıkarıyordu. Birden suratına şak diye nir tokat yedi. Gözünü açtı ki, hamamda göbek taşının üzerinde yatmakta , temizlikçiler gelmiş hamamı temizlemekle meşguller ve kendisine : Kalk be adam sabahtan beri yatıyorsun! Yeter artık yattığın, temizlen de çık diyorlardı.
Adamcağız anladı rüya gördüğünü, "eyvaah" dedi ama elden ne gelirdi ki? ..

dünya hayatı da böyle bir rüyadan ibarettir. Bir gün yattığın uykudan uyanırsın ama, neye yarar ki...
 

nevrah

Profesör
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
907
Tepkime puanı
3
Puanları
0


dünya hayatı da böyle bir rüyadan ibarettir. Bir gün yattığın uykudan uyanırsın ama, neye yarar ki...



...................
Her mevsimiyle insanı ayrı ayrı saran,
Bunca güzelli
ği nasıl koyup gideceğiz.
Yaman çalacak o çalmayası saat yaman,
Geçmi
ş
ola bir kez yumuldu mu gözlerimiz.

Cahit Sıtkı Tarancı
 
Üst