Dua ayetleri

EbRu

Paylaşımcı
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
336
Tepkime puanı
3
Puanları
0
"Rabbimiz biz kendimize zulm ettik,eğer bizi bağıslamaz ve bize acımazsan muhakkak ziyana uğrayanlardan oluruz"(araf-23)
"Ey Rabbimiz bize verdiğin hidayettenSen mülkü dilediğine verirsin dilediğinden mülkü çeker alırsın dilediğini aziz edersin dilediğini zelil edersin.Hayır senin elindedir.Şüphesiz sen herşeye hakkıyla gücü yetensin.(Ali- imran-26)
"Onlar da şöyle dediler;biz yanlız a tevekkül ettik.Ey Rabbimiz!bizi zalimler topluluğunun şiddet ve baskısına maruz bırakma."(yunus-85)
"Hani o gençler mağaraya sığınmışlardı da;Ey Rabbimiz!bize katından bir rahmet ver ve içinde bulunduğumuz şu durumda bize kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır demişlerdi.(kehf-10)
"Onlardan sonra gelenler ise şöyle derler;Ey rabbimiz!Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla.Kalplerimizde iman edenlere karşı hiç bir kin tutturma.Ey Rabbimiz!Şüphesiz sen çok esirgeyicisin,çok merhametlisin.(Haşr-10)
Musa dedi ki;"Rabbim gönlüme ferahlık ver işimi bana kolaylaştır,dilimdeki tutukluğu çöz ki sözümü anlasınlar(taha 25)
"Arşı taşıyanlar ve onun çevresinde bulunanlar(melekler) Rablerine hamd ederek tesbih ederler.Ona inanırlar ve inananlar için söyle diyerek bağışlanma dilerler;Ey Rabbimiz senin rahmetin ve ilmin herşeyi kuşatmıştır.o halde sana tevbe eden ve senin yoluna uyanları bağışla.onları cehennem azabından koru.(mü'min-7)
"Ey Rabbimiz şeytanların vesveselerinden sana sığınırım.Ey Rabbimiz onların benim yanımda bulunmalarından sana sığınırım."(mü'minun 97)
"De ki;Ey göklerin ve yerin yaratıcısı olan ve görüleni de görülmeyeni de bilen 'ım.Kullarının ayrılığa düştükleri şeyler hakkında hükmü Sen vereceksin."(zümer-46)
"Ey Rabbimiz!Bizi inkar edenleri zulmüne uğratma.Bizi bağışla.Ey Rabbimiz!Şüphesiz Sen mutlak güç sahibisin.Hüküm ve hikmet sahibisin."(mümtehine-5)
"Ey RAbbimiz Senin indirdiğine iman ettik ve Peygambere tabi olduk.Artık bizi şahidlerle beraber yaz."(Al-i imran-53)
 

Hanne

Doçent
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
1,366
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Amiiin Amiiin ...

Allah razı olsun kardeşim...:)
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Kur'an da DUA ayetleri

Kuran’da dua ayetleri

1/6,7- Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

10/84- Mûsâ, “Ey kavmim! Eğer siz gerçekten Allah’a iman etmişseniz, eğer O’na teslim olmuş kimseler iseniz, artık sadece O’na tevekkül edin” dedi.

10/85- Onlar da şöyle dediler: “Biz yalnız Allah’a tevekkül ettik. Ey Rabbimiz, bizi zalimler topluluğunun baskı ve şiddetine maruz bırakma!”

10/88- Mûsâ şöyle dedi: “Ey Rabbimiz! Gerçekten sen Firavun’a ve onun ileri gelenlerine dünya hayatında nice zinet ve mallar verdin. Ey Rabbimiz, yolundan saptırsınlar diye mi? Ey Rabbimiz, sen onların mallarını silip süpür ve kalplerine darlık ver, çünkü onlar elem dolu azabı görünceye kadar iman etmezler.”

10/89- Allah da, “Her ikinizin de duası kabul edildi. Öyleyse dürüst olmakta devam edin ve sakın bilmeyenlerin yolunda gitmeyin” dedi.

11/45- Nûh Rabbine seslenip şöyle dedi: “Rabbim! Şüphesiz oğlum da âilemdendir. Senin va’din elbette gerçektir. Sen de hükmedenlerin en iyi hükmedenisin.”

11/46- Allah, “Ey Nûh! O asla senin âilenden değildir. Onun yaptığı, iyi olmayan bir iştir. O halde hakkında hiçbir bilgin olmayan şeyi benden isteme. Ben sana cahillerden olmamanı öğütlerim” dedi.

11/47- Nûh, “Rabbim! Şüphesiz ben senden hakkında bilgim olmayan şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer beni bağışlamaz ve bana acımazsan, şüphesiz ziyana uğrayanlardan olurum” dedi.

12/101- “Rabbim! Gerçekten bana mülk verdin ve bana sözlerin yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada ve ahirette sen benim velimsin. Benim canımı müslüman olarak al ve beni iyilere kat.”

12/32- Bunun üzerine kadın onlara dedi ki: “İşte bu, beni hakkında kınadığınız kimsedir. Andolsun, ben ondan murad almak istedim. Fakat o iffetinden dolayı bundan kaçındı. Andolsun, eğer emrettiğimi yapmazsa mutlaka zindana atılacak ve zillete uğrayanlardan olacak.”

12/33- Yûsuf, “Ey Rabbim! Zindan bana, bunların beni dâvet ettiği şeyden daha sevimlidir. Onların tuzaklarını benden uzaklaştırmazsan onlara meyleder ve cahillerden olurum” dedi.

12/34- Rabbi onun duasını kabul etti ve kadınların tuzaklarını ondan uzaklaştırdı. Şüphesiz ki o, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.


 
Üst