Dondurmalı İrmik Helvası

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,116
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
MALZEMELER

500 gr. irmik (1 pk.)
250 gr. tereyağı
40 gr. dolma fıstığı (1 pk.)
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Sade dondurma (içine koymak için)


TARİFİ

-Süt, su ve şekeri geniş bir kaseye koyup şeker eriyene kadar karıştırın. (Şerbeti yapmak için kaynatmanıza gerek yok.)

-Tavaya tereyağını alın fıstıkarı ekleyip fıstıkların rengi biraz koyulaşana kadar kavurun. Fıstıklar biraz pembeleşince irmiği de ekleyerek irmiğin rengi dönene ve etrafa güzel kokular yayılana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

-Güzelce kavrulduktan sonra kenarda hazır olarak bekleyen şerbeti kavrulan irmiklere yavaş yavaş karıştırarak dökün. Dikkat edin elinize ve üzerinize sıçramasın.

-Daha sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın. 5-10 dakika demlenen helvanın kapağını açıp ılıması için bekleyin. Helva sıcak olmasın dondurmayı gereğinden fazla eriteceği için istediğniz sonucu alamazsınız.

-Küçük çorba kasesinin içine streç filimle kaplayın ve ortası boş kalacak şekilde helvayı yerleştirin. Orta kısmına dondurma koyup üzerine biraz daha helva koyup kapatın. Daha sonra kaseyi servis tabağına ters çevirin.

-Üzerini fındık, fıstık, ceviz, hindistan cevizi gibi dilediğiniz bir çeşitle süsleyin. Bu şekilde tek porsiyonluk dondurmalı irmik helvalarını bekletmeden servis yapın. İçi soğuk dışı ılık bu helva etkili bir sunum olacaktır.


Afiyet Olsun

a117de48.jpg
 
Üst