TikKy
Üye
Domuz Şayet Haramsa Hz Nuh A.S. Neden Gemiye Aldı ? Yoksa Almadı mı? Allah ilerde Haram Kılacağını Bilmiyor muydu? Fikriniz Nedir? (Uzun Veya Alıntılı Yazılar Makbuldür ! Okuma Kısmını Bana Bırakın)
Aslan Eti Yememizde Haram. İlla Yenilecek Hayvanları Mı Almalıydı Mübarek
![]()
Olaya Bakışları Bu :
Domuzla İlgili Bir Başka Sorun; Hud 40'da ''Tufan Olacak, Her Canlıdan Bir Çift Gemiye Binsin'' Deniliyor.
''Domuz, Eşinle Beraber Sen Kenarda Bekle'' Denmiyor.!
Bakara 173'te De Domuz, Ölü Hayvan Etiyle, Kanla Bir Tutuluyor.
Madem Bu Kadar Pis Bir Hayvansa, Gemiye Niye Alındı Bu?!
Ayetler Üzerinden Saldırıyorlar. Taktik Değiştirdiler![]()
Olaya Bakışları Bu :
Domuzla İlgili Bir Başka Sorun; Hud 40'da ''Tufan Olacak, Her Canlıdan Bir Çift Gemiye Binsin'' Deniliyor.
''Domuz, Eşinle Beraber Sen Kenarda Bekle'' Denmiyor.!
Bakara 173'te De Domuz, Ölü Hayvan Etiyle, Kanla Bir Tutuluyor.
Madem Bu Kadar Pis Bir Hayvansa, Gemiye Niye Alındı Bu?!
Ayetler Üzerinden Saldırıyorlar. Taktik Değiştirdiler![]()
"Haram kılınmak" İmtihan olunmak demektir.Lanetlenmek söz konusu değildir
İşte Sizde İnsan Silüetinde Bir Varlıksınız!
Sizinde Bir Yaradılış Amacınız Var Muhakkak.
Sizi Tanımam, Erkek Misin, Bayan Mısın, İki Kollu Musun, Altı Kollu Musun Bilmem...
Senin Şu Konudaki Yorumlarına Bakınca Nasıl Olmamam Gerektiğini Görebiliyorum Mesala, Bunun İçin Teşekkürler
Bildiğin Bir Şey Varsa Söylersin, Değilse Ben Biliyorum Havasında Ukalalık Sana Bişey Kazandırmaz, Karşındakilerden De Kaybettirmez
Sen Bilmiş, Onlar Bilmemiş Olurlar...
İşte Sende Yazdığın Bu Yorumlarla Karşındaki Kişilere Nasıl Olmamaları Gerektiğini Öğretmiş Oldun, İyilik Ettin Yani Farkında Mısın?
Sen Ne Amaçla Yaratıldın İse; Muhakkak Ki Domuzun Da Bir Amacı Var Yaratılmak İçin...
Bunu Bilen İnsanlar Vardır, Bilmeyen İnsanlar Vardır...
Bu Kısım Senin İçin Değil... (Sadece Senin İçin Değil)... Nasiplenebilirsin De....
Geçenlerde Bir Arkadaşım İle Sohbet Ediyoruz.
Ordan, Şurdan, Burdan...
- Dedim Ki Ben, Her Yaratılan Bir Canlının Muhakkak Ki Bir Görevi Var...
Allah'ı Zül Celal Yaratmış, Bu Domuzun Hikmeti Ne Olaki...
O Arkadaşım Okumuş Mu, Bir Yerden İzlemiş Mi Artık Bilgi Sahibi Olmuş Hatırlayamadım Onu Şu An...
-Domuzlar Ağaç Diplerindeki Böcekleri (Ekseriyeten) Yiyerek Hayatlarını Sürdürüyor Muş Dedi...
- Ve Bu Domuzlar, Ağaç Diplerindeki Böcekleri (Otları) Yemeye Çalışırken, Doğadaki O Ağaçların Diplerine Çapa Yapıyormuş...
- Ağaçların Toprak Ve Su Konusunda Diplerine (Köklerine) Besin Ulaşmasını Domuzların Bu Hareketleri Sebep Oluyor Muş...
Hikmete Bak Yaa... Bir Yaşıma Daha Girdim....
Ağaçlar Olmasa Oksijen Olmayacak, Oksijen Olmazsa İnsan...
Rabbim Bu Lanetli Hayvana Öyle Bir Görev Vermiş Ki, İnsana Hizmet Ettiriyor...
İşte Kardeş, Senin De Az Evvel İnsana Hizmet Ettiğin Gibi, O Lanet Hayvanda İnsanlığa Hizmet Ediyormuş....
Ne Tuhaf...
Din Vaaz Ederken Kınananın Yaptığını Yapmamak Lazımdır
“Allah Size Ancak Ölüyü (Leşi), Kanı, Domuz Etini Ve Allah’tan Başkası Adına Kesileni Haram Kıldı” (El-Bakara 2/173; En-Nahl 16/115; Ayrıca Bk. El-Mâide 5/3; El-En‘Âm 6/145).
"Haram Kılınmak" İmtihan Olunmak Demektir.Lanetlenmek Söz Konusu Değildir
En'âm Sûresi (146)
وَعَلَى الَّذٖينَ هَادُوا حَرَّمْنَا كُلَّ ذٖي ظُفُرٍۚ وَمِنَ الْبَقَرِ وَالْغَنَمِ حَرَّمْنَا عَلَيْهِمْ شُحُومَهُمَٓا اِلَّا مَا حَمَلَتْ ظُهُورُهُمَٓا اَوِ الْحَوَايَٓا اَوْ مَا اخْتَلَطَ بِعَظْمٍؕ ذٰلِكَ جَزَيْنَاهُمْ بِبَغْيِهِمْ وَاِنَّا لَصَادِقُونَ ﴿١٤٦﴾
Meal
Yahudilere Mahsus Olmak Üzere Bütün Tırnaklı Hayvanları Haram Kıldık. Sırtlarında Yahut Bağırsaklarında Taşıdıkları Ya Da Kemiğe Karışan Yağlar Hariç Olmak Üzere, Sığır Ve Koyunun İse İç Yağlarını Onlara Haram Kıldık. Taşkınlıkları Yüzünden Onları Böyle Cezalandırdık. Biz Elbette Doğru Sözlüyüz. (146)
Bazı Şeriatlarda Bu Da Olmuştur.
Ala Külli Hal Biz Domuzu Yemeyin Dendiği İçin Yemiyoruz.Eğer Bir Şeriat Daha Gelecek Olasaydı Bu Yasağı Kaldırabilirdide
Allahu Alem...
Üstadım Amaç Nedir?
Domuz Eti Bizim İçin Haram, Diğer Hayvanlar İçin Değil. Onlar Onu Yerler, Bizim İçin Haram Olan Kan İçerler, Yine Bize Haram Olan Pislikte Yerler Vs. İnsan İçin Necis Kılınan Herşey Dünyadaki Tüm Varlıklar İçin Necis Değildir.
“ İşte Sizde İnsan Silüetinde Bir Varlıksınız! Sizinde Bir Yaradılış Amacınız Var Muhakkak. Sizi Tanımam, Erkek Misin, Bayan Mısın, İki Kollu Musun, Altı Kollu Musun Bilmem... “
Senin Şu Konudaki Yorumlarına Bakınca Nasıl Olmamam Gerektiğini Görebiliyorum Mesala, Bunun İçin Teşekkürler”
“ Bildiğin Bir Şey Varsa Söylersin, Değilse Ben Biliyorum Havasında Ukalalık Sana Bişey Kazandırmaz, Karşındakilerden De Kaybettirmez Sen Bilmiş, Onlar Bilmemiş Olurlar...”
Domuz Şayet Haramsa Hz Nuh A.S. Neden Gemiye Aldı ? Yoksa Almadı mı? Allah ilerde Haram Kılacağını Bilmiyor muydu? Fikriniz Nedir? (Uzun Veya Alıntılı Yazılar Makbuldür ! Okuma Kısmını Bana Bırakın)
Güzel .. Başka Yok mu ? Millet Hadi ... Bakın Bu Sorularla Milletin İmanını Çalmaya Çalışıyorlar.. Ben Buna Cevap Yazdım. Merak Ettim Sadece Sanal Alemde İhvan Forum Haricinde İslami Forum Yok Gibi Bişi. Şimdi Böyle Bir Forumdan Daha Fazla Cevap Çıkması Lazım. Bu Arada "ENES" İslami Forum Ordan Ayrılmadan Evvel Kere(M)i Uyarmıştık Vbullet Koy Bu Nasıl Script Diye En Sonunda Değiştirmiş.Kopya Çekmiş Bizden
Evet Haram Olan Hayvanların Sayısı Domuz'dan Daha Fazla !... Doğru Bu Ama Yeterli Bir Cevap değil. Biz Bize İdare Eder Belki Tutar Ama Ama Saksıyı Çalıştırın Biraz. İstirham Ediyorum..
Yazdım Sildim .. Yazdım Sonra Gene Sildim. Esasen Uygun Olan Cevap Belki De Şudur : “Cevabü'l-Ahmak Es-Sükut / Cevabü'l-Ahmak Es-Sükût” .. Lakin ; Bir Müslüman Olarak Bizim Düşmanımız Ve Dahi Tüm İnsanlığın Ve Sizin De Düşmanınız Olan " Cehalet, Cehaletten Doğan İhtilaf Ve Zaruret Tembelliğidir.. Bu Üç Düşmana Karşı Marifet, İttifak, Sanat Ve Uhuvet İle Cihad-I Fikri Edeceğiz!...
Bu Kısım “Bizzat” Ve “Sadece” Senin İçin!...
Hal Böyle Olunca İnan Bende Seni Tanımıyorum Amma Ala Külli Hal 4 Ayaklı Mısın ? Uzun Kulaklı Mısın? Kuyruklu Musun Bilmem Ama
…. Ama ; Bildiğim “Müslüman Ayna Gibidir Ama Ona Bakan Onda Kendini Görür” Hadis-İ Şerifine Göre Kendini Bana Tanıttığın İçin Ben Teşekkür Ederim … Her Zaman Beklerimmm , Gelişine Göre Edeple Gelene Lütıfla Davranılır. Ata Ot İte Et Verilir..
Aynen Öyle de: “Bildiğin Bir Şey Varsa Söylersin, Değilse Ben Biliyorum Havasında Ukalalık” Edip, Deyip Benim Kalbi mi Yardın Sen Neyi Ne Niyetle Söylediğimi Yorumluyorsun ? Hususen Bu Forumun Kurulmasına Acizane Vesile Olan Birisi Olarak , Bahusus Burayı Ve Buradaki Eskilerin beni Tanımasından gelen Ahmedi Mahmudu Muhammedden Gelen Muhabbet Münasebeti İle Rahat Rahat Konuşan Birisi Olarak Burada da Benim Niyetimi Okuduğuna Göre Münafıkları Dahi Cebrailin Haber Verdiği Bir Peygamberi Haşa Aşmışsın Kalbimi Okumuşsun Ama B u İşi Yapmadan Evvel Şu :
Demişim,
Hem Mesela : Verilen Bu Cevaba Bu Fakir :
Demiş Ve Niyetimi Şu Cümle İle : “Bakın Bu Sorularla Milletin İmanını Çalmaya Çalışıyorlar.. Ben Buna Cevap Yazdım. Merak Ettim Sadece Sanal Alemde İhvan Forum Haricinde İslami Forum Yok Gibi Bişi. Şimdi Böyle Bir Forumdan Daha Fazla Cevap Çıkması Lazım” Diyerek Teşvik , “Evet Haram Olan Hayvanların Sayısı Domuz'dan Daha Fazla !... Doğru Bu Ama Yeterli Bir Cevap değil.” Diyerek Üstad Bediüzzamanın Helmin Mezit “Daha Yok mu? Daha Olmayacak mı?” Diyerek TatminKarsızlık Göstermek Sureti İle Başka Cevap Olup Olmadığını Sormuşum.
Sen Hangi Makamla Hangi İlimle Hangi Zannınla Benim Buradaki Niyetimin : “ Bildiğin Bir Şey Varsa Söylersin, Değilse Ben Biliyorum Havasında Ukalalık” Etmek İçin Söylediğimi İddia Edebiliyorsun. Ben Şahsım Adına Allah’ımın Üzerine Yemin Ederim ki Asla Ve Kati Suretle Böyle Bir Amaca Matuf Bir Yaklaşımım Olmadığı Gibi Niyetimin Ne Olduğunu Usül-i Kemal Ve Usül-ü Edeple Soran Kardeşimize Aynı Şekilde İç Yangınımın Bir Kıvılcımını Paylaşmak Münasebeti İle Anlattım.
Peki Sen “Ey Ahlaksız” ! Peki Sen de Benim Gibi “Alemlerin Rabbinin Üzerine “ Yemin Edebilir Ve Benim Burada Olmamın “Ben Biliyorum Havasında Ukalalık” İçin Yazdığımı Söyleye Bilir misin ? Sen Kimsin ki Benim Kalbimi Yarıp Niyetimi Görüp de Ona Göre “Ukalalık” Amacı İle yazdığımı İddia Ediyorsun ? O Zaman Benim Bunu “Ukalalık” İçin Yazdığımı İspat Et , Şayet Edemezsen Allah’ın Meleklerin ve Lanet Edicilerin Laneti ......... SUKUT LAZIM ! ! Sen İftiracı Bir “Şerefsizsin”
İhtar : (Nasıl ki Bir Borudan 23 Saat 45 Dakika Boyunca Süt Aksa Ama Her Saatin Sadece 1 Dakikası Sidik Ve Lağım Aksa O Süt İçilmez Aynen Bunun Gibide Bir Müslüman Allah Muhammed Diyen Bir Ağızdan Kati Suretle Küfür Sadır Olmaması Hem İmanının Hem Kemalatının Hem de İslam’ı Tebliğ Eden Hemde Pek Çok “Hemdelerin” Bir Gereğidir ki Ben “Küfür” Etmedim !... Sadece, Şarf Cümlesi Kurdum!” Ya Herkesin Ortasında Burada Bunu İspat Edersin Yada İftiracı Bir Ş e r e f s i z s i n !.. Üstadın Dediği Gibi : Ben Bir Kıyafet Diktim Ya Üzerine Giymek Giymemek Senin Elinde !..Hadi şimdi Git Kalbimde Yazanın “Ukalalık” Olduğunun Mübde-i Olarak Kanıt Ve İspatını Hemen Getir !..
Bu Kısımdan Sonrası Sana Bakmıyor Umum Ehl-i İslam’a Ehl-i İhvana Bakmaktadır :
Muhterem Sayfa Sakinleri Benim Adım Ebu Bekir. İslambol’da Bağdat caddesinde Maltepede Sahilinde Oturuyorum. Bu Forumu Biz ki Daha Evveliyatında da “İslami Forum”Daki Geyik A.Ş Diye Kurduğumuz Gençler Olarak Takıldığımız Ortamın Bu Foruma Yansıması Şeklinde ki Tezahürü Olarak Kurduk” Ben O Zamanlar 20’Li Yaşlarda İdim. Bu Konuyu Muhtelif Zamanlarda Merak edenler İhvan-forum Forum anılarınız :) Bu Linke Tıklamak Sureti İle Malumat Elde Edebilirler.
Şuan 41 Yaşındayım Ama 20 Yaşındaki Gibi İslam Aşkı İle İlk Günkü Gibi Muhabbet Doluyum. Burada Bir Kere Daha Geyik A.Ş Sakinlerine Muhabbetlerimi İletirim. Seviliyorsunuz …
Benim Genç Olduğum Dönemlerde Gençler Ateizm’miş Veya Deizm’miş Gibi Bir Takım Fikirlere Sahip Olan Çok Kişi Yoktu. Ama Şimdi Bu İnanılmaz Çoğalmış. Bunun Nedeni Abartısız Söylüyorum Bu Ateistlerin Deistlerin Sayfalarından Tam 25 Senedir Belki 25 ‘Ten Fazla Banlanıp Başta Bahusus Dinime Kitabıma Ve Peygamberime , Hususen Aileme Sevdiklerime Ve Anama Bacıma Tonlarca Küfür Yemiş Ama Tebliğ Yapmayı Anlatmayı Asla Bırakmamış Birisi Olarak Hem Sanal Alemde (150 Bin Kişilik Face , 13 Bin Kişilik Twitter İntagramı Osu Busu İle) Hem de Real Yaşamda Bu Mücadelemi Sürdürüp En Azından Onların Sayfalarında Kİ ( Ben Bu Yazıyı Yazdığım da Bizim Forumumuzda (Gamsız Nickli Birisi Ve Ben 2 Kişi İken Onların Forumlarında İse Abartısız 50 Kişi Varsa ) Bu Mücadeleyi Onların Sayfalarında Sürdürmeli Ya da Mücadeleyi Kendi Forumlarımıza Taşıyıp En Azından Araştıranlar İçin Onların Sordukları Soruları Burada Sorup Burada Cevaplarını Vermek Sureti İle :
Hem Uhuvet Hem Muhammedi Muhabbetten Hasıl Olan Muhabbetle Hep Birlikte Verirsek O Zaman Bir Değil Bir Çok Bakış Açısı İle Hem Suallerine Bir Cevap Ve İlzam Etmiş, Hem Bu Meselelere Takılan Ve Günlük Hayatta Kendilerinin de Karşılaştığı Bu Sorulara Karşı Müslüman Kardeşlerimizin de Kalplerine Bir Merhem Ve Nusret, Hem de Bakıyorum Forumlarımızda Ekser “Sünni Şia” Ak Parti Chp Başlıkları Veya Kavgalar Daha Çok İlgi Çekiyorken Biz Bu Çekişmelerle Akıp Giderken İnsanların İmanı Gidiyor.. Bunu En Azından Kendi İç Meselemiz Gibi Görüp “Gizli” Forum Başlıklarında da Devam Edilmesi Ama Asıl En Büyük Düşmanımız Olan Kafirlik Ve Şeytan Ve Nefsimizle Mücadelede Bir Olmamız Gerektiğini Düşündüğüm İçin Yeniden Aktif Olmak Niyetindeyim. Yaşamış Olduğum Mahallemizin Ortamı Belli Gençtim Ve Şimdikileri de Görüyorum Ve Buna Bir Müslüman Olarak Kayıtsız Kalamazdım. Çünkü HEM BU SAYFANIN BİR ÜYESİ HEM KAİH LİSESİ MEZUNU BENİMDE ÇOCUKLUK ARKADAŞIM BEN SOLCU KAMALİST BİR AİLEDEN ÇIKIP MÜCADELE EDİYORKEN O “ELİNDE RAKI ŞAMPANYA” BARDAKLARI İLE HER GÜN BİR ALEMDE DOLANIYORSA BEN BUNA KAYITSIZ KALAMAZDIM… BİR DOSTUMU KAYBETTİM VE BU KİŞİYİ BURADA Kİ ESKİLER BİLİR. İKİNCİSİ OLMAMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM
Enese Ulaşamadım ki Bana Yetki Ver Ben Geldim Deyip Ateizmle Mücadele veya Ateistlerin Suallerine Cevaplar Gibi Hem Tatlı Hem Kulağa Hoş Gelecek Hem de İlgi Uyandıracak Bir Konu Kısmında (İsmini Hep Birlikte de Seçebiliriz) Çatır Çatır Cevaplamak Asli Niyetimdir…
Ama Bunu Yaparken Niyet Okuyanlarla İşim Olmaz !...
Bakın Bu Kafirlerin Küfürlerine Maruz Kalsam Elhamdulillah Derim! Efendimizin Bir Sünnetini Daha Allah bana Yaşattı Der Omuzumda Ahirette Bir Rütbe Olarak Görür Gurur Duyardım ! Ama Bir Müslüman mı Bilmem Etmem Ama Adını Ara Ara Duyup Gördüğüm Birisi Çıkıp Bana Değil Hakaret “GÜL” Atsa Sokratesin Dediği Gibi Canım Daha Çok Yanar. 41 Senedir Ehli Sünnet Dışı Müslümanlar Belki İstisnadır Ama Asla Din Kardeşimle Hele Hele Sanal Alemde Kavga Etmedim Etmeyeceğimde !... Çünkü Bana Bir Kazanç getirmez.
Artık Bir Oğlum Var. Adam 5 Yaşında Lafım Geçmiyor ? Biz de Öyle İdik Başkalarının Sözü Daha İyi Geliyor Nedense Bilmem. İşte Bu Yüzden Kimi Müslüman Anne Babalar Var Çocukları kayıp Gidiyor. Kamalist Sistemde Dinin “KÜLTÜRÜNÜ” Ahlakın “BİLGİSİNİ” Verdikleri Ve Ne Din Ne Ahlak Öğretmedikleri İçin de Çoğu Aile Çocuklarının Suallerine Cevap Veremiye Biliyor. Benim Evladımın da Bir Gün başına Gelmemesi İçin (4 Yaşında Bana Allah Neden 1 Tane Diye Sorunca Ampül Yandı)Ben Başkalarının Evlatları İçin Mücadele Edersem Başkaları da Benim Evlatlarım İçin İnşaAllah eder Mantığım. ETMESE BİLE
İNTERNET BURADA
SAYFA BURADA
AÇ OKU DERİM..
Saygılar….
Not: Ya Hep Birlikte Yada Tek. Ama Ben Bu Mücadelemi Verecem İnşaAllah
Ben katılmıyorum bu ithama. Söylemi samimi geliyor bana. Bu benzer sorularla kafa bulandirmaya çalışan siteler var. İki tanesine üye olmuştum bir zamanlar. Cevaplarimizi yayinlamadiklari resmen üzerimize cullandiklari çok olmuştur.