Domates Soslu Süs Biberi Turşusu

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Malzemeler


  • 3 tane taze kırmızı domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 2 kilo minik süs biberleri

Hazırlanışı

Önce süs biberlerimizin sap kısımlarından temizleyelim ve üzerini geçecek kadar suya bırakalım ki dirilsinler. Bu arada domateslerimizi yıkayalım sarımsaklarımızı soyalım ve bir tencereye sıvı yağımızı bırakalım. Üzerine rondodan çekilmiş taze domateslerimizi bırakalım ve bir yemek kaşığı kadar tuzu da bırakıp bir güzel kavuralım. Kavrulunca altını kapatalım. Üzerine sarımsaklarımızı da rondodan geçirip ekleyelim sirkemizi bırakalım. Tekrar tuzunu kontrol edelim ve ekleyelim, bir kenara alıp bekletelim. Hazırladığımız süs biberlerimizi kavanozumuza bırakalım üzerlerine hazırladığımız domates sosusmuzu boşaltıp kavanozumuzun içindeki havayı almak için bir karıştırıcıyla karıştıralım ve soğumaya bırakalım. İyice soğuyunca ağzını sıkıca kapatıp kavanozumuzun dışını yıkayalım. Tertemiz bir şekilde bir kenara alıp iyice soğuyunca varsa yeriniz buzdolabınızda muhafaza etmeye çalışın. Afiyet olsun
domates-soslu-sus-biberi-tursusu-foto-1.jpg


domates-soslu-sus-biberi-tursusu-foto-2.jpg


http://www.nefisyemektarifleri.com/domates-soslu-sus-biberi-tursusu/
 
Üst