Dolar 6 TL'yi Aştı - 10.08.2018 itibariyle 6,11

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
Konu öyle bir yerdeki, bir yerde hakpereste hak veriyorum. Evet ülkemize dış kaynaklı bir müdahale var. Bunda hakperestle hem fikirim. Bu dırumda bize düşen ülkenin devletin yanında durmak. Hepimiz bu gemideyiz. Abd ve avrupaya mecbur değiliz, gerekirse çin rusya iran bunlarla ittifaktan gocunmamalıyız. Hatta gerekirse israille bile ittifak yapabilmeliyiz. Buna karşı çıkanlarda değil suç, esasında akpde. Çünkü ak parti iktidarı dış politikayı oy uğruna seçim uğruna hamaset uğruna o kadar çok iç politikaya alet ettiki, toplum hamaset dolu oldu. Oysa dış politikanın dinamikleri çok farklı, dış politikayı iç siyasete kurban vermemeliydi.

Ama bir çok yerdede ihvanistanbul abiye hak veriyorum. Geçmiş ecevitle kıyas konusunda ihvanabi haklı. Devlette israf konusunda çok haklı. Ben ekonomiden anlamam bunu daha öncede demiştim.dolayısıyla anlamadığım bir konuda ahkâm kesmem. Lakin tek bildiğm gördüğüm israf gırla. Kurumlar hizmetiçi eğitim konferans çalıştay vs 5 yıldızlı otelde yapanlar var. Yazık değil mi devletin parasına. Bence gözlemlediğim bu çalıştaylar eğitimler çok gereksiz. İlla çok gerekliyse herkese kendi ilinde yapılmalı. İş sağlığı güvenliği çıktı, herkes ödenek talep ediyor. Kurumların iş sağlığı sorumluları o kadar tedbircilerki onu değiştir bunu yaptır vs neredeyse kurumlara gelmeyin riskli diyecekler. Herkes yarış içinde ödenek istiyor. Hiçbir işe yaramayan tübitak 4006projeleri yapılıp her okula 5bin tl veriliyor. Türkiye geneli dünya para. Diyeceksinizki başka israfların yanında hiçbirşey bunlar. Öyle ama yinede biz o kadar zengin değiliz bilader. Zengin rolü yapmaya gerek yok. Yazık günah. İl müdürleri bakanlıkların gözüne girmek için saçma sapan projeler geliştiriyorlar bunlar hep para. Habire makam odaları yenileniyor. Tenkis denen saçma sapan birşey için aman tenkis olmasın diye gelen ödenekler harcanmaya bitirilmeye çalışılıyor. Çiçek çelenk masrafının bile önüne geçilse kâr kardır diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

ihvanistanbul

AkhenAton
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
7,654
Tepkime puanı
2,337
Puanları
113
Konum
istanbul
sevgili gamsız, doların 7 tl olacağını söylediğimizde ne trumpla problemimiz vardı ne papaz sorunumuz. Yazılar ortada hatta o zamanlarda aynı şeylerin benzerlerini arkadaşlarımız söyleyip üstüne üstlük bizimle dalga geçiyorlardı.

Sorun papaz problemi değil, sorun yönetim anlayışı problemi. Papaz aba altından sopa gösterme şekli. Sen ipini zamanında verdin artık öyle kafana göre oynayamazsın diyorlar. Dış güçler uğraşıyor inkar edilemez bir gerçek ama inkar edilemeyecek bir başka gerçekse onlara bu cesareti ve bu kadar ip oynatma gücünü veren ak parti iktidarıdır.
Dolar dolsa ne olur dolmasa ne olur kimin lafı? Aha göreceğiz yakında ne olacağını... 40 yıllık karı kocalar kavga ediyormuş biz abdyle tartışsak neolur ciddiyetindeki adam ekonominin başında...
Sorun Tayyip erdoğanın gitmesiyle yada kalmasıyla alakalı değil. İncede gelse, karamollaoğluda gelse, kabrinden kalkıp m. kemalde gelse bu dolar artacak çünkü sistem kurulmuş çark işliyor. Çarka çomak sokacak kadar para, üretim,rezerv yada ihraç kalemimiz yok. Artık içeride de kendi kendimize yetebilen bir ülke değiliz. Yapılacak şey bugüne takılmaktan ziyade yarını kurtarmak çünkü her gelen gün bir öncekini aratıyor.

Yapılacak şey senin benim yapabileceğim şey olmaktan çıktı artık. Bu saatten sonra borçlanmadan, iflas etmeden, mevcudu kaybetmeden ve kimseden çalıp çırpmadan evine geçen yıl götürdüğün kadar ekmek götürebiliyorsan senden iyisi yok.

Çok sürmez bedeli ödenip imf'yle de anlaşılacak. ve bunun bedelini sosyal yardım alanlar/enflasyon farkı alanlar/yeşil kartlılar..vs ödeyecek... Çünkü devleti yöneten asilzade bürokrat ve siyasilerimiz alışık değil tutumlu olmaya. İlla halk olacak.onlar yine odalarını yenileyecek yine en lüks makam araçlarına binecek, yine döke saça yiyecekler ama köydeki dedeniz eskisi kadar para alamayacak. Aşağı mahalleye gelen kömür gelmeyecek, gelse bile artık en düşük kalitesi gelecek. Yeşil kartlar iptal edilecek, eğitim bile özelleşirse şaşmayın!

Sabah uyandım 5,80 dükkana yola çıktım 5,95, dükkanı açtım bi acı kahve yaptım 6,11, ulan ne oluyor diye bakayım dedim 6,40 şimdi 5,98 bu kadar büyük bir boşluk bu kadar büyük bir ip oynatma alanı olabilir mi ekonomide? Bir gün önce 5,41den piyasa kapansın ertesi gün piyasa açılmadan 6,40'ı görsün. 1..000.000 doları olan birisi şu an bedavadan (99 kuruş x 1.000.000 dolar = ) 990.000 tl sahibi oldu. Kimin parasıydı o para? Senin benim. Hemde al satla bir kaç saat içerisinde böyle bir kayıp...

Anlamıyorsunuz kardeşim günden güne tl eriyor anlamıyorsunuz. Yahu 20.000 Tl bağlayıp yıl içerisinde 18.000 Tl kar ettiğim işin malı gitti, aynı malı şu an 36.000 TLye üretebiliyorum ki o da geçen haftaydı artık yerine de koyamam. ben üretmesem kârdaydım böyle olur mu? Üretmiyorum ve üretmeyeceğim. Önümü görmediğim yolda yürüyemem. Ben küçük ama çoook küçük esnafım. Büyük esnafların halini siz düşünün.

Ne yazık ki fırtına başladı başlayacak. Çok ağaç devrilecek, çok kişi işsiz kalacak. Allah memleketimizi muhafaza etsin.
 

ihvanistanbul

AkhenAton
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
7,654
Tepkime puanı
2,337
Puanları
113
Konum
istanbul
Birim hesabına giren sen ,hesap kitap yapan ben , o da güzel:)
Dostum kafkas; son 16 yılda Ülke kendine ait olmayan parayı harcadı. Bir günde 1 liraya yakın oynayn döviz kuru var üstelik serbest piyasada dalgalı kurla. Buna değilde ecevit ve öncesine takılıyorsun. Bu ülkeyi m.kemalden daha fazla yöneten bir iktidarımız var farkında mısınız?
bugün herşeyi dış güçler yapıyor ve bu tüm arkadaşlar nezdinde kabul görüyorda niye geçmiş için bunu kabul etmiyorsunuz? iki yüzlü müsünüz siz?
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Dostum kafkas; son 16 yılda Ülke kendine ait olmayan parayı harcadı. Bir günde 1 liraya yakın oynayn döviz kuru var üstelik serbest piyasada dalgalı kurla. Buna değilde ecevit ve öncesine takılıyorsun. Bu ülkeyi m.kemalden daha fazla yöneten bir iktidarımız var farkında mısınız?
bugün herşeyi dış güçler yapıyor ve bu tüm arkadaşlar nezdinde kabul görüyorda niye geçmiş için bunu kabul etmiyorsunuz? iki yüzlü müsünüz siz?
Geçmişte yok diyen kim!Kardeşim ülkeyi Atatürk ten fazla yönet yönetme,vaka ortada!Abdülhamit 33 yıl ülkeyi yönetti.Ekonomi şaha mı kalktı!Askeri güç tavan mı yaptı!Sonuç ne oldu!Paranın gücü o zamanda aynı şimdi de aynı değişen bir şey yok!Yukarıda birim hesabı yapıyordun ,enflasyon faiz bozdu seni!Ters orantıyı görüyorsun değil mi?16 yılda kendine ait olmayan parayı harcadın diyorsun!Önceki 12 yılda kendine ait olan para mı vardı ortada!Dolar 1 günde 1 lira oynuyor,neden faiz repo,geceliklerde % binler yok ortada!Ecevit diyorsun arkasına milli duruş ekliyorsun.Yukarıda yazdık işte daha ne ekleyelim.O zaman dış güçler yok diyen kim!Ortaya bir laf atıyorsun dayanağı yok.Ne söyledik de böyle bir manada anlam yüklüyorsun.Sen kaç yüzlüsün!Önceki 12 yıl adamlar aynı ,partiler aynı .Kendi aralarında partner değiştirerek koalisyon hükümetleri kuruluyordu.Medya patronu başbakanı ev kıyafeti ile karşılıyordu.Çok daha basit etki ediyor ve netice alıyorlardı.Daha kırılgan iktidarlar var dı ortada gözükmüyor mu. 16 yılda örmeye kalkılmayan çorap kalmadı.Daha güçlü geliyorlar ve daha da güçlü gelecekler.Yamulduğun yerde kaset tekrar başa saracak.DARBELERDE OLDUĞU GİBİ....Ritim düşürecekler .Her şey sütten çıkmış ak kaşık da demiyoruz .Etimiz budumuz belli ,mukavemet ettiğimiz sürece tepki yiyeceğimiz aşikar.Bizden daha kuvvetli oldukları ortada ,sen bir şey üretmeye kalkıyorsun ekonomik köşe başları tutulmuş!Adam dünyaya posta koyuyor dolar gene tüm para birimlerine karşı artıyor.Yahu Abd herkes ile papaz ,kendi ekonomini nasıl ayakta tutacak diye kafa ütüleyen yok,herkes sürü psikolojisi kapılmış gidiyor.
 

Darul_Beka

Profesör
Katılım
17 Kas 2013
Mesajlar
2,214
Tepkime puanı
174
Puanları
63
En karanlik donemmis. Yapma yaw. 1 yila kalmaz o donemi mumla aramada yat kalk dua et.
Musluman hassasiyeti diyorsun verdigim orneklere tek sozun yok? Ula tayyip erdogan islam yalan dese cikip dinini inkar edecek adamsiniz kalkmis islam davasi diyorsunuz. Ecevit iraka girilmesine musaade etmedi. Bilin bakalim tezkere gecsin diye kim en cok ugrasti?
Milyarlarca dolar peskes cekildi de zarrafin onune yatarim diyen bakanin yaptigi neydi? Koluna 750.000 dolarlik saati rusvet diye alan aram kimin partisindendi? Bi orospunun bi siyasinin parasini onceden vereceksin diyen bir adi kopegi korumak icin abdye nota veren ama askerlerinin basina cuval gecirirlmesine sessiz kalan kimdi?
Clkya halkini kar garantili satan kim? İnsanin biraz utanmasi olur. Bu milletin a koyacagiz diyen adam kimin en has adami? Siz ya bu milletten degilsiniz ya da neyse ya... nato kafa nato mermer
Allah sevdiğin ile yani başörtüsüne karşı çıkan ecevitle haşsretsin seni
söyleyecek söz yok
sizin gibiler yüzünden o felaketler başımıza geliyor
 

ihvanistanbul

AkhenAton
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
7,654
Tepkime puanı
2,337
Puanları
113
Konum
istanbul
Allah sevdiğin ile yani başörtüsüne karşı çıkan ecevitle haşsretsin seni
söyleyecek söz yok
sizin gibiler yüzünden o felaketler başımıza geliyor
la havle... sevdiğimi kim söyledi?
sen amerikan askerleri için dua edeni seviyorsun o zaman ıraklılara tecavüz eden amerikan askerlerini seveni seven, tecavüzcü katil amerikalılarıda seviyor mu diyeceğiz? Gerçekten zeka yaşının 10 dan düşük olduğunu düşünüyorum. Lütfen.

Benim yüzümden geliyormuş başımıza. Yapma yaw? Ben mi dedim elde avuçta ne varsa satın, yola köprüye betona gömün diye* Ben mi dedim amerikaya verin ipleri diye? bir kez, sadece bir kez olsun utanın da deyin ki yanlış yaptık. Allahtan kork be aymaz adam Allahtan kork.
 

Aleviyyun

İhvan Forum Üye
Katılım
17 Tem 2018
Mesajlar
276
Tepkime puanı
39
Puanları
0
"Yastık altındaki dolar" ile olacak şey değil. O ancak günü kurtarır.

Septisemili hastaya Paracetamol vermek gibi...

ABD üslerini kapatıp diplomatik ilişkileri minimuma indireceksin, ABD mallarına gümrük koyacaksın, Rusya, İran, Irak ve Suriye ile tam ve koşulsuz ittifak kuracaksın.

Yoksa millet kefen parasından bile oluverir.
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
Maalesef bir aileyi doyuramadık, tüm mevzuu bu. Birinin inadına gitti ülke. Daha da iflah olmaz.

Hayır yanlış tespit. Yandaşlar işe aşa para kazanmaya doymadı. Düşün bir sürü gazete var 2-3 tanesi hariç kaç tanesi okunuyor satılıyor? Bir o kadar televizyon. Kaçı izleniyor? Bir sürü danışman var milletvekili danışmanından tutta bakana kadar. Eski sistemde bakanlıklarda bütün işi müsteşar ve yardımcıları götürüyorken bakan yardımcısı kadrosuna ne gerek vardı? Şu anki bakan yardımcılığı kadrosu değil kastım eskisi. Bütün bakan yardımcıları eski milletvekiliydi. İsraf israf israf. Talib 2 tane şube müdürü kadrosu olmasına rağmen adamlar olmayan kadroya yandaş kardeş tatmin olsun diye 3. şube müdürü olarak görevlendirdiler, bak olmayan kadroya diyorum. Daha ötesi varmı. Yandaşlar doymadı doymuyor malesef.
 
Son düzenleme:

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0
Albayrak yeni programı açıklarken merkez bankasina karışılmayacağını ve bağımsız bırakılmasının öneminden bahsetti.
Acaba bunu duyan birilerinin aklina gectigimiz donemlerde erdoğanın merkez bankasına direktifler verdiği ve bunun tamamen yanlış oldugu aklına geldi mi diye düşündüm.
Erdogan malesef yine kandırılmış merkez bankasına ayar vermeye çalışırken.
Ya erdoğan hakli ya albayrak..
Bakalım kimde patlayacak balon..
 

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0
Hayır yanlış tespit. Yandaşlar işe aşa para kazanmaya doymadı. Düşün bir sürü gazete var 2-3 tanesi hariç kaç tanesi okunuyor satılıyor? Bir o kadar televizyon. Kaçı izleniyor? Bir sürü danışman var milletvekili danışmanından tutta bakana kadar. Eski sistemde bakanlıklarda bütün işi müsteşar ve yardımcıları götürüyorken bakan yardımcısı kadrosuna ne gerek vardı? Şu anki bakan yardımcılığı kadrosu değil kastım eskisi. Bütün bakan yardımcıları eski milletvekiliydi. İsraf israf israf. Talib 2 tane şube müdürü kadrosu olmasına rağmen adamlar olmayan kadroya yandaş kardeş tatmin olsun diye şube müdürü olarak görevlendirdiler, bak olmayan kadroya diyorum. Daha ötesi varmı. Yandaşlar doymadı doymuyor malesef.
Hangi birini söyleyelim?
Say say bitmezki. Gostermelik yapılan tayinlerle haybeye ödenen harcırahları biliyoruz.
Gorevlendirilen mufettislerin sirf tatil yapmak amacıyla villa kiralayıp tüm masrafi devlete yıktıklarını biliyoruz.
Neler neler..
Bunlar devede kulak kalıyor tabi..
Bir yilda 3 kez degistirilen kaldirim ve yollar var.. yandaşlara para lazım..
Dolar artınca sevinenler deniyorya işte uzaklarda aramamalı..
Akpli kılıfiyla rant saglamaktan keyif duyan kişiler dolar artinca zil takip oynadiklarini tahmin etmek zor değil.
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
Hangi birini söyleyelim?
Say say bitmezki. Gostermelik yapılan tayinlerle haybeye ödenen harcırahları biliyoruz.
Gorevlendirilen mufettislerin sirf tatil yapmak amacıyla villa kiralayıp tüm masrafi devlete yıktıklarını biliyoruz.
Neler neler..
Bunlar devede kulak kalıyor tabi..
Bir yilda 3 kez degistirilen kaldirim ve yollar var.. yandaşlara para lazım..
Dolar artınca sevinenler deniyorya işte uzaklarda aramamalı..
Akpli kılıfiyla rant saglamaktan keyif duyan kişiler dolar artinca zil takip oynadiklarini tahmin etmek zor değil.

Devketteki israfı ve yandaşlara yapılan kıyakları saymaya üşeniyorum. Yukarıdaki yazımı yazdıktan sonra internette gezinirken gördüm ki hala bakan yardımcılıkları eski milletvekillerinin gönlü hoş olsun diye galiba onlara tahsis edilmeye devam ediyor. Neyseki bu sefer eski sistemdeki gibi oturmayacaklar, çalışacaklar. Zira müsteşarlar yok artık. Türkiyede yandaşı koruyup kollama doyurma kazandırma alışkanlığı olduğu müddetçe, israfın ekonominin üstesinden gelinmez.
 
Üst