Doğum Günü Ölüm Günü

med-cezir

Profesör
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
1,692
Tepkime puanı
33
Puanları
0
Yaş
116
Konum
Hiçbir Yerde...
Bilim adamlarının araştırmasına göre; erkeklerin yüzde 44'ü, kadınların ise yüzde 36'sı doğum günlerini takip eden periyotta hayatını kaybediyor. Koyulan hedeflere ulaşamama kaygısından kaynaklanan stres nedeniyle, doğum günlerinin ölüm oranlarını artırdığı ileri sürülüyor. Kemerovo Tıp Akademisi'ne bağlı Rus bilim adamları, deneysel çalışmalarından hareketle, doğum günü öncesi ve sonrasında kritik günler geçirildiğini ortaya koyuyor.

Hesaplaşma iddiası
Binlerce gönüllü üzerinde yapılan araştırma hakkında Rossiiskaya gazetesine konuşan Dr. Nina Barbarash, "Yaş günü yaklaşanlar arasında hem nefes alma zorluğu çekenlerin hem de kalp krizine bağlı ölümlerin sayısında artış gözlemleniyor" diyor.

Doğum günlerinin çalışma verimliliğini de etkilediği söyleyen Barbarash, bir yıl daha yaşlanmanın neden olduğu iç hesaplaşma nedeniyle sağlık ve yeni yaş arasında güçlü bir bağ olduğunu belirtiyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Gerontolohy Araştırma Enstitüsü ise, erkeklerin ortalama yüzde 44, kadınların ise yüzde 36'sının doğum gününden bir ay önce yaşamlarını kaybettiğini iddia ediyor.

Sağ kurtulan yaşadı
Bu tarihler arasında kalp ameliyatı yapılmaması gerektiğini vurgulayan doktorlar, doğum günü partilerinde alkol tüketiminde aşırıya kaçılmaması yönünde telkinde bulunuyor. Fakat 'hayatta kalanları,' keyifli bir dönem bekliyor. Kadınlarda doğum günlerinden üç ay, erkekler ise dört ve altı ay sonra dikkat çekici gelişmeler oluyor. Örneğin bu süre boyunca yaratıcı yönü artan erkekler, sorunları çözmede daha başarılı bir performans sergiliyor.
 
Üst