Diyanet, Yılbaşı’nı ‘gayriahlaki’ ve ‘gayrimeşru’ ilan etti!

DADAS

Yeni
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
1,651
Tepkime puanı
76
Puanları
0
Diyanet, 85 bin camiye gönderdiği son hutbesinde yılbaşı kutlamalarını “dini ahlaki değerlerin unutulduğu gayrimeşru tutumlar” olarak nitelendirdi.



İstanbul Müftülüğü, internet sitesinde düzenli olarak yayımladığı hutbelerin sonuncusunda yılbaşı kutlamalarını “dini ve ahlaki değerlerin unutulduğu gayrimeşru tutumlar” olarak nitelendirdi. Cumhuriyet’in haberine göre, dünyayı bir eğlence gezegeninden ibaret görmenin insani ve vicdani olmadığı söylenen hutbenin Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandığı ve ülke genelindeki 85 bin camiye gönderildiği öğrenildi.

İstanbul Müftülüğü’nün sitesindeki hutbede, her yılın başlangıcının geçmiş hataların gözden geçirilip kararlar alınması için bir fırsat olduğu, ancak bu muhasebe saatinin, yani yılbaşı kutlamalarının yanlışlarla israf edildiği belirtildi. Hutbede şu ifadeler yer aldı:

Dini ve ahlaki değerler unutularak ya da dikkate alınmayarak gayri meşru tutum ve davranışlarla, eğlence aldatmasıyla nefesler, hayatlar, yarınlar hiçe sayılarak heba edilmektedir. Bu ne acı bir tablodur. Dünyanın farklı coğrafyalarında nice zulümlere maruz kalan insanların feryatlarını, gözyaşlarını dikkate almadan dünyayı bir eğlence gezegeninden ibaret görmek ne kadar hazin, ne kadar insani ve vicdanidir?



http://www.sendika.org/2014/12/diyanet-yilbasini-gayriahlaki-ve-gayrimesru-ilan-etti/
 

Mugalata

Kıdemli Üye
Katılım
10 Mar 2014
Mesajlar
4,252
Tepkime puanı
146
Puanları
0
Konum
izmir
diyanet önce kendi meşruiyetini sağlamlaştırsın, sonra yılbaşına gelsin. milletin paralarıyla kendisine bilmem kaç yüz bin euroluk makam aracı al, sonra da yılbaşına hutbe ver!

milletin parasıyla varlığını sürdür, sonra sadece belli bir dinin, belli bir mezhebine hizmet et!

yılbaşı kutlamalarının özellikle belli bir tarzını eleştirmek ayrı, "gayrı meşru" diye hüküm kesmek ayrı. eleştiri doğaldır ve tartışılır. ama "gayrı meşru" deyip toptan reddetmek haksız bir tavır.
 

DADAS

Yeni
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
1,651
Tepkime puanı
76
Puanları
0
Noldu zoruna gitti hristiyan dostlarına gayrımeşru dediği için.
 
Üst