Diyanet, "Taşıyıcı Anneliğe" Cevaz Vermedi

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait, 'Fetva mercii' olarak işlev gören, 'Dini Soruları Cevaplandırma Platformu'na, 'Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak caiz midir?' sorusu yöneltildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, bu konuda 5 Ocak 2012 tarihinde kadın veya erkekteki bir kusur nedeniyle, 'Tabii ilişkiyle gebeliğin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı' durumlarla ilgili karar verdiğini hatırlattı.

"TÜP BEBEĞE BAŞVURMAKTA BİR SAKINCA YOKTUR"

Bu kararda, "Döllendirilecek yumurta ve sperm, her ikisinin de nikahlı eşlere ait olması, yani bunlardan herhangi biri yabancıya ait olmaması; Döllenmiş olan yumurta, başka bir kadının rahminde değil de yumurtanın sahibi olan eşin rahminde gelişmesi; Bu işlemin, gerek anne, babanın; gerek doğacak çocuğun maddi, ruhi ve akli sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağı tıbben sabit olmak şartıyla tüp bebek yöntemine başvurmakta bir sakınca yoktur" denildiği belirtildi.

"NİKAH YOKSA ZİNA UNSURLARI TAŞIR"

Bu konuda verilen fetvanın sonunda, şu ifadeler yer aldı: "Fiilen nikahlı olmayan kişiler arasında başlayıp sonuçlanmayan tüp bebek uygulaması, insanlık duygularını rencide etmesi ve zina unsurlarını taşıması sebebiyle caiz değildir."
 
Katılım
14 May 2008
Mesajlar
2,994
Tepkime puanı
93
Puanları
0
Taşıyıcı annelik
Sual: Taşıyıcı annelik caiz olur mu?
CEVAP
Hayır, caiz olmaz. S. Ebediyye kitabında deniyor ki: Erkeğin menisini, bir tüp veya başka şey içinde, yabancı bir kadının rahmine koyup, çocuk hâsıl olmasına sebep olmak haramdır. Çocuk, veled-i zina olur.
 
Üst