Diyanet: Kadınlar da camide namaz kılmalı

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45

Kars İl Müftülüğü'nün Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlediği konferansa katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Karapınar, kadınların da camilerde namaz kılması gerektiğini söyledi.


Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu'ndaki konferansa; Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, Müftü yardımcısı Ahmet Tokgöz, Kafkas Üniversitesi Rektör Adayı İsmail Kaya, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü İlyas Gümüş, "Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) başlattığı mescit inşası 'La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah' denildiği her yerde vardır. Nerede Müslüman varsa orada mescitler inşa edilmiştir. Camiler inancımızın sembolüdür. Toplu ibadetler Allah katında daha da değer bulacaktır. Müslümanlar ise toplumun varlığının şahadetidir. Sosyal hayattaki yeri son derece önemlidir." dedi.
Kars Müezzinler Korosu'nun tasavvuf dinletisinin ardından kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Karapınar, haftanın önemiyle ilgili bir konferans verdi. Her şeyin öneminin ona olan ihtiyaçla doğru orantılı olduğunu söyleyen Karapınar, "Cenab-ı Hak, insanı yaratan ve neye ihtiyacı olduğunu bilendir. Onun için de oksijeni, suyu, bitkileri, yiyecekleri, canlıları ve havayı da yaratmıştır. Çünkü insanın bunlara ihtiyacı var. İnsanlar inanmaya, bağlanmaya, sevmeye de muhtaçlar. İnanç ve bağlılık duygusunun sonunda da din vardır. İnsanlar tarih boyunca mutlaka bir dini kabul etmişlerdir. Bu da Hz. Adem Peygamber ile başlamıştır. Yine insanlar tanrısız da duramamışlardır. Mutlaka güçlü olduğuna inandıkları varlığa inanmışlardır. Din insanda fıtri ve gerekli bir şeydir. İnsan her yerde vardır, kanun her yerde yoktur. Bu mekanlarda fazileti sağlayan da dindir. Dinin bir kendisine yönelik bir de dışa dönük yönü vardır." diye konuştu.
Dünyadaki suç oranlarının en düşük olduğu ülkelerin İslam ülkeleri olduğunu ifade eden Karapınar, bundaki etkeni imana bağlayarak, imanın insanların birbirine gösterdikleri sevgi ve saygıyı anlamlı kıldığını vurguladı.
Karapınar, Dinin insan hayatındaki öneminin boyutunu gözler önüne serdikten sonra din görevlisi ve mabetlerin öneminin de göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti. "Bütün dinlerde bir ibadethane vardır." diyen Karapınar, şöyle konuştu: "İslamın ibadethaneleri de camilerdir. Rivayetlere göre Kabe'yi Hz. Adem yapmıştır. Hz. İbrahim temeller üzerine Kabe'yi kurmuştur. Hz. Muhammed döneminde de ve sonrasında da Kabe'de tamiratlar yapılmıştır. İlk insanla birlikte din, peygamber, cami ve kitap vardır. İnsanın inanmaya, din adamına ve ibadethaneye ihtiyacı vardır. Bugün dünyada milyonlarca cami var. En çok cami Osmanlı döneminde yapılmıştır. Bir kurum ne kadar önemli ise görevlisi de o kadar önemlidir. Peygamberimizde din görevlisiydi."
Karapınar, cami imarının her dönem devam ettiğini fakat içinde cemaati olmasıyla bu imarların değer kazanacağını anlatarak, "Caminin işlevi cemaatin içini doldurmasıyla olur. İbadet insanın yaratılış amacıdır. En temel ibadet de namazdır. Namazın camide kılınmasının fazileti daha fazladır. Cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan 27 kat daha faziletlidir. Cemaat mi olunuyor kalabalık mı olunuyor buna bakmak gerek. Ruhi birlikteliğe cemaat denir. Birbirlerini seven, hakkını gözeten olmalı cemaat. Maalesef bizim cemaat böyle değil. Camiler Allah'ın sevimli mekanlarıdır. Eğitim kurumlarıdır. Cuma günleri her hafta Müslümanların bir araya gelip ders dinlediği yerdir. Camiler yaygın eğitim olarak faaliyet göstermelidir." şeklinde konuştu.
Kadınlarında camilere gitmeleri gerektiğini vurgulayan Karapınar, "Hanımlar cuma namazlarına bile gitmelidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed döneminde hanımlar bayram namazlarına bile gidiyordular. Sabah namazlarına da gittikleri rivayet edilir." dedi.

CHA
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Diyanet bunlarla uğraşmadan önce kendine bir çeki düzen verse daha doğru adım olurdu ...
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
gitmek isteyen gider....
 
Katılım
20 Eki 2009
Mesajlar
241
Tepkime puanı
24
Puanları
0
rivayet edilir de hani kaynağı, hadisi, ravisi? Böyle rivayet edilir, şöyle denir diye diye iyice zıvanadan çıktı bu diyanet işleri. Ne olacak, başı açık namaz kılınır, abdestsiz Kuran'a dokunulur, diyenle tavuktan kurban olur diyenlerin ilahiyatta dekanı olduğu yerde ne beklersin ki zaten. Cumada erkeklere camide yer kalmıyor, kadınlar nerede kılacak, Cuma erkeklere farz kadınlara değil, Bayram namazı da erkeklere vacip. Camilerin yetmeyip milletin caddelere taştığı yerde denecek laf mı bu. Bir de kadınlar erkeklerle yan yana iç içe namaz kılabilir de deyin kilise biçimi olsun bitsin. Zaten cami içlerini kiliseye çevirdiler. Taburesini kapan imam arkasına yayılıyor. Eline bir de çayını kahveni al da tam olsun. Ne saçmalık, ne cahillik.
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Peygamberimiz zamanında oluyorsa ve teşvik ediliyorlarsa elbette kadınlar da gitsin..
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Bir hadis-i şerifte ; "Kadınların namazlarının en faziletlisi
virguli.gif
evlerinin içinde kıldıkları namazlardır."
buyrulmuştur.


Böyle bir hadis-i şerife herhalde Diyanetin kütüphanelerinde hiç rastlanmıyor !
 

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
"Bu hadis sağlam mı? Zayıf mı?
Kaynağı,menbağı,pınarı ne?"

Günümüzde şüphecilikle yaklaşma ve hadisleri ayıklama moda olduğundan , soruları sorma gereği duydum...

:)
 
Üst