Diyanet İşleri Başkanlığı da yapan Süleyman Ateş, namaz konusunda çok ilginç yorumlar

seyyah_1

Asistan
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
714
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Diyanet İşleri Başkanlığı da yapan Süleyman Ateş, namaz konusunda çok ilginç yorumlar

Diyanet İşleri Başkanlığı da yapan Süleyman Ateş, namaz konusunda çok ilginç yorumlar yaptı. İşte Zekeriya Beyaz'ın tahtını sallayacak liberallikte yorumlar...
(Süleyman Ateş/Vatan)

Kasten kılınmamış namazların kazası olmaz

SORU: Evli bayanım. Birkaç yıl önce namaza başladım. Ondan önce kılmadığım namazları kaza etmem gerekiyor mu? Âdetliyken ibadet yapılır mı? (Simla Erarslan)

CEVAP: Sorduğunuz sorunun cevabını birkaç kez yazdım, demek okuyamamışsınız. Konuyu bir kez daha özetle anlatayım. Kasten kılınmamış olan namazların kazası yoktur. Siz namaza yeni başladığınıza göre bundan sonra ihmal etmeyin, namazınızı kılın. Nasıl yeni Müslüman olan kimseden eski namazlarını kaza etmesi istenmezse, kasten namaz kılmayıp sonradan namaza başlayan kimseden de eski namazlarını kaza etmesi istenmez.

Namaz bir ruh temizleme işidir. Geçen geçmiştir. 30 sene yıkanmayan kimse, yıkanmaya başlarsa eski yıkanmamalarını kaza mı edecek? Hayır, bundan sonra muntazam yıkanmasına devam edecektir. Kesin kes söylüyorum. Peygamberimiz zamanında geçmiş namazların kazası diye bir uygulama olmadı. Ama gün içinde herhangi bir namazı kılamadıysanız, onun vakti geçti ise ikinci vakitte, önce kılmadığınız namazı sonra da vaktin namazını kılacaksınız. Yani namazları birleştireceksiniz.

Diğer sorunuza gelince, Kur’ân’da âdetli kadına, sadece cinsel ilişkide bulunmaması emredilir. Aslında bu yasak kadının kendisine değil, kocasınadır. Kadına eziyet olduğu için erkeklerden bu halde kadından uzak durmaları emredilmiştir. Âdetli kadın, her namaz vakti için abdest alıp namazını kılar. O özürlü olduğu için özürlülerin durumlarına uyar. Özürlü kimse, her vakit için bir abdest alır. Abdesti o vakit çıkıncaya dek geçerlidir. Âdetli kadın hasta hükmündedir. İsterse orucunu tutar ki bu daha makbuldür. İsterse yer, sonradan yediği günler sayısınca oruç tutar.

Vitir namazı sünnettir
SORU: Vitir namazını, yatsıyla birlikte 13 rekât olarak kılıyorum. Bu doğru mu? Yoksa vitir namazını ayrı mı kılmalıyım?

CEVAP: Vitir, tek anlamına gelir. Tek rekâtlı kılınan bu namaz, yatsının ardından kılınır. İster evde, ister camide nerede olursa olsun yatsının ardından kılınacak sünnet ve tek rekâtlı bir namazdır. Yatsıdan sonra şafak atıncaya dek kılınabilir
 

zebih

Kıdemli Üye
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
4,033
Tepkime puanı
100
Puanları
63
Konum
kayseri
estagfirullah efendim, orada bazi yorumlar bulundugu icin tekerrur edilmesin istemistik.

selametle
 
Üst