Dinleyin bu 'kırgın ikindiyi'!

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
SADECE 4.5 DAKİKANI VER!
21370.jpg

Dinleyin bu 'kırgın ikindiyi'!
İranlı bir yönetmen 4 buçuk dakikalık bir videoda neler anlatıyor neler? Yaratılış, tecelliyat, Tebriz, Herat, Şiraz, tevella..

12 Kasım 2010 Cuma 08:52
Kalbe yol bulan bir müzik
21371.jpg
İranlı bir yönetmen 4 buçuk dakikalık bir videoda neler anlatıyor neler? Yaratılış, tecelliyat, Tebriz, Herat, Şiraz, tevella... Elbette kalbe yol bulan bir müzikle birlikte.
İran’dan bir hazine daha... Muhteşem bir görsel ve işitsel şölen... Müziği Keivan Saket’e ait. Müziği görsel şölenle daha da derinleştiren isim ise M. Moein.
'Gizli Hazine'nin tecellisi
Varlığın başlangıcına simgesel bir girizgâh yapılıyor evvela. En mükemmel form olan daire dönüp duruyor. Toprağın yoğrulma anı… Ve işte yaşam başlıyor. O çok uzun macera. O sır hep orta yerde. Hiç bir şey yok O’nun dışında. Böyle bir şeyin düşünülmesi bile imkânsız. Bütün çiçeklenmeler O’ndan, O’nun varlığından. Gizli hazinenin tecellisi her şey.
21372.jpg
On iki İmam'a selam!
Bağdat, Herat, Tebriz, Şiraz ekollerinin şemsesi. Bin bir renkle beliriyor kesintisiz. Hayatın bütün renkleri gibi... ‘Her an bir şe’ndedir O.’ ayetinin nefis bir yorumu da diyebiliriz buna. Ya da ortada İmam Ali (k.v.), etrafında tertemiz bir adanmışlıkla raks eden On bir İmam.
Şemsedeki sanat anlayışı
21373.jpg
Medeniyetimizin önemli sanatlarından biri olan tezhibin bir formunu, yaratılışa ve tarihe simgesel dekor kılan yönetmen, adeta gösterge ile gösterileni mezcederek ayrılığı-gayrılığı ortadan kaldırıyor. Üstelik İlahî olanın bilinemezliği ve ulaşılamazlığı zedelenmeden yapılıyor bu.
Dinleyin bu 'kırgın ikindiyi'!
Tarihin, toprağın, yolun, insanın hikâyesinin kısa bir özeti olarak dinleyin ve seyredin bu videoyu. Suretin sirete açılan bir kapı olduğu yeniden kavranıyor. Göz ruhun emrine giriyor. Kulak kalbe ulaştırıyor müziği. Bu evrensel raksa katılsın diye. Tevella ile Ehl-i Beyt’e ve On iki İmam’a selam dursun diye.
Kalb… Yani insanın derunu… Tüm saptırıcılardan uzak durmadıkça o sırra yol bulamaz. Oysa Batın’ın zuhur edişidir bütün varlıklar. Yaratılışın derin hüznü, O’nu idrak etmenin neşesiyle birleşerek söylüyor bu şarkıyı. Dinleyin bu ‘kırgın ikindiyi’!
Video klibi izlemek için tıklayın.
 

SeNoL

MUEYABYA
Katılım
16 Kas 2006
Mesajlar
4,867
Tepkime puanı
224
Puanları
0
Yaş
42
Konum
Kocaeli
[video=dailymotion;xflv3j]http://www.dailymotion.com/video/xflv3j_persian-dance-yran-dansy_music[/video]

Videoyu direk buradan da izleyebilirsiniz.


 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
per perisan etti beni bu dans ve müzik :)))

tesekkürler cok hos
 
Üst