Dini Duygular Ve Hac

Masmavi_

Paylaşımcı
Katılım
14 Ara 2006
Mesajlar
199
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Dini duygu yaratılıştan gelen bir ihtiyaçtır. Her ne kadar günümüzde dünya gündemi fitneler ile çalkalansa da insanların güven duyacağı her şeyini tevdi edebileceği dayanak noktası Allah inancı devamlı bir ihtiyaçtır.
Çokları vicdan ile hesaplaşma korkusundan bu ihtiyacı görmezlikten gelip, geçici dostluklar, bağımlılıklar, eğlence, alkol, uyuşturucu gibi şeyler ile avunsalar da bu hakikat değişmez. Nitekim yaşadığımız çağın stres asrı olmasının arkasında yatan sebep dini hakikatlerden uzaklaşmak olarak ifade edilebilir. Bu acı hakikati ilahi Rehberimiz “Her kim benim zikrimden (Kur'ân'dan) yüz çevirirse, (bilsin ki) ona dar bir geçim vardır ve onu kıyamet günü kör olarak haşrederiz” (Taha, 20/124) ayetiyle beyan etmektedir.
Hac ve İslam Kardeşliği Heyecanı
Bu günlerde hac ibadeti; Müslümanları heyecanlandırmaktadır. Kâbe etrafındaki tavaf tevhidin simgelerindendir. Beyaz kefen rengi ihramlar ile Arafat’taki vakfe “Ölmeden önce ölünüz” kelamının tecellisi gibidir.
İslâm özü itibariyle birlik, beraberlik, muhabbet ve kardeşlik dinidir. Mal, makam ve ırk farkı gözetilmeksizin, yapılacak olan tavaf ve ibadetler, İslam dünyasının kaynaşmasına vesile olması temennisiyle…
 
Üst