Dikkat! Gönüllü duman dedektifleri yakalayabilir!

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Dumansız hava sahası alanı genişliyor. Bir insanın göğüs boyu yüksekliğindeki duvar dibi bile kapalı alan sayılacak. Açıklama, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer'den geldi.


Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, 'Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun'da değişikliğe gidileceğini açıkladı. Buna göre, etrafı 1.35 metre duvar, cam ya da korkulukla kapalı olan mekanlar da 'kapalı alan' tanımına dahil edilecek. Alışveriş merkezlerinde çatısı olmayan, yan yüzeyleri açık, fakat etrafında yüksek duvarlar bulunan balkonlar da yasak kapsamına alınıyor.


AVRUPA ÖRNEK ALINACAK
Prof. Tuncer, Avrupa'da olduğu gibi sigara ile mücadelede gönüllü 'Sigara polisleri'nin' de devreye sokulacağını bildirdi. Tuncer, 'Birçok Avrupa ülkesinde sigara polisleri var. Aynen gönüllü trafik müfettişleri gibi. Fotoğrafını çekip gönderirseniz cezası kesilecek' diye konuştu.
1.35'LİK KRİTER
Kapalı alan tanımının mimarı Tuncer, 'Burada düşünülen şey nerede sigara içilirse başkasına zarar verebilir, nerede içilirse zararı azaltılabilirdir. Benim burada kişisel görüşüm şudur: Orta boy insanın boyu yüksekliğindeki bir tek duvarın olması o alanı kapalı yapar' dedi.
Alanı çevreleyen 135-150 santim yüksekliğindeki duvarın bile bulunulan yeri 'kapalı alan' yapacağını vurgulayan Tuncer, şöyle konuştu:
'Tartıştığımız şey bir katliamı sonlandırmaktır. Efendim bu da olur mu, olmaz mı konusunu tartışmanın mantığı yok. Böyle bir duvarın kenarında içilen sigara o duvarın kenarında duran başka kişiye zarar verir. Bu bilimsel olarak gösterilmiştir, demek ki bu kapalı alandır. Bir duvar olması yeterlidir bence. Ben kişisel olarak bir düzenleme öneririm, ama Sağlık Bakanlığı nasıl bir kapalı alan tarifi yapacak? Aslında bunun üzerinde bir çalışma yapılıyor. Sigara içmeyenleri mağdur etmeyecek bir kapalı alan tanımı yapılacaktır.'


DENETİMİ VALİ YAPACAK
Kapalı alanda sigara denetimlerinin belediyelerden alınıp valilik ve kaymakamlıklara verilmesi konusunda ise Tuncer şunları söyledi: 'Kapalı alanda sigara denetimlerinde kesilen cezaların yüzde 15-20'si takip edilebilir halde. Diğerleri bazı nedenlerle takip edilemiyor. Sayın Başbakanımızın bu konuya destek vermesi bizim en büyük şansımız. Bu işin valiliklere verilmesiyle denetimlerin daha net olacağını düşünüyoruz. O ilin valisinin görevi olacak, yapmazsa kanunen suç işlemiş olacak, ama belediyeler farklı kaygılarla yapamayabiliyor.'
AKŞAM
 
K

Kaçak

Guest
Ne bu yahu ...
Dayanamayacagım , kapalı mekanlarda kokain çekecegim ...
Olmadı kendimi intihar edecegim ...
 

MüGe

Ben, Keyfim ve Kâhyam
Katılım
22 Ağu 2009
Mesajlar
2,423
Tepkime puanı
583
Puanları
0
Konum
İZMİR / K.YAKA
Ohh canıma değsin iyi olmuş...Çoluk çocuğu,yaşlıyı genci düşünmeden fosur fosur sigara içermisiniz çok iyi olmuş...
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Ben de olmak istiyorum.... :O
 
K

Kaçak

Guest
Bence ısınmakta yasaklansın , herkesler kış kış soğukta otursun ...
Bacalardan çıkan duman genzimi yakıyor ...
Hem böylece doğal kürklerimiz oluşur , fenamı ...

Dumanıma el uzatanın , kulaklarından içeri dinamit sokup beynini kansız havaya ucururum ...
Heytttttt uleynnnnnn .....
 
K

Kaçak

Guest
Hımmm anlaşalım o zaman ...
Isınmak için, tütün ve tütün mamulleri kullanılsın ...
Böylece doğal yolla almış oluruz daaa ...
Yazın netcez ?
 
Üst