Dev örümcekler(dikkat !!!)

aHuZaR

Can kayıp can firarda
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
6,438
Tepkime puanı
23
Puanları
0
Konum
Gönülistan
load58850.jpg




Örümcekler, Amerikan askerlerine savaş açtı

Fellucer17;de ABD askerlerine musallat olan dev örümcekler, direnişçilerin moral kaynağı oldu. Direnişçiler örümceklerin fotoğraflarını dağıtarak Kurr17;an-ı Kerimr17;deki Ankebut suresinin 68 ve 69. ayetlerine atıf yapıyor.

Irakr17;ta, ABD işgali sonrasında başlayan çatışmalarda zor günler yaşamaya başlayan direnişçi Iraklılar, ABD askerlerine musallat olan dev örümcekler sayesinde moral bulmaya başladı. ABD askerleri tarafından yakalandıktan sonra fotoğrafı çekilen dev örümcek, Iraklı direnişçilere moral kaynağı oldu. Bir internet sitesinde yayınlandıktan sonra çıktısı alınarak Iraklılara dağıtılan ankebut fotoğrafı, ABD askerlerinin direnişçilerin Irakr17;taki coğrafi yapı ve onun unsurlarıyla da mücadele etmek zorunda kaldıkları tezini doğruluyor.



ABD askerleri tarafından yakalanan dev örümceğin, özellikle yoğun çatışmaların yaşandığı Fellucer17;de görüldüğü ifade ediliyor. Zehirli oldukları ve ABD askerlerine saldırdıkları söylenen dev örümcemlerin fotoğrafına, üzerine eklenen ayetle daha güçlü bir etki kazandırılıyor. Iraklıların elinde dolaşan fotoğrafta, yakından çekilmiş bir ankebutun üniformalı ABD askerlerinin elindeki görüntüsü yer alıyor. Direnişçiler, söz konusu fotoğrafla r16;mücadelemizde yanlız değilizr17; mesajı veriyor.



r16;Cihad edenlere elbette yollarımızı göstereceğizr17;



Olay, Kuran-ı Kerimr17;deki Ankabut süresinin 68 ve 69. ayetlerinin anlamıyla ilişkilendiriliyor. Bu ayetlerde: r0;Allahr17;a yalan iftira eden ve kendine gelen hakkı yalanlayandan daha zalim kim var? Kafirler için Cehennemr17;de kalacak yer mi yok? Uğrumuzda cihad edenlere elbette yollarımızı göstereceğiz. Allah, ihsan yapanlarla beraberdirr1; deniliyor.



Ankebut suresi Mekke döneminin son zamanlarında nazil oldu. Kafirlerin kendilerini en güçlü gördükleri günlerde, küfre dayalı saltanatları, örümceğin ağına benzetilmiş. Sinekleri tutsa bile, şahinlere tuzak olamayacağına işaret edilmiş. Geçmişten Firavunr17;un saltanatı, Karunr17;un serveti, Hamanr17;ın şeytani ilminin küfrün yıkılmasına engel olamadığı anlatılmış. Kafirlerin işkencesinden korkmamayı, rızık endişesiyle birilerine boyun eğmemeyi, namazla kötülüklerin engellenebileceğini öğretmektedir. (Kurr17;an-ı Kerim ve Trükçe Meali. Mahmut Toptaş)




BAĞDAT

yeni şafak
2004 haberinden
 

aHuZaR

Can kayıp can firarda
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
6,438
Tepkime puanı
23
Puanları
0
Konum
Gönülistan
Isgalcilerin gözlerini görmez eden mucizeler, araçlarini devre disi birakan kum firtinalari, ansizin artip da saldirilarini engelleyen sicakliktan sonra, simdi de Felluce'deki dev Irak örümcegi ABD'lilerin basina dert oldu. Söylendigine göre bu tür örümcekler daha önce Irak'ta bilinmiyordu. Bu dev örümcek sadece isirmiyor, ayrica içeriye zamanla insanin etini yiyen bir zehir enjekte edip depoluyor.


load76070.jpg

load76073.jpg

load76076.jpg

load76077.jpg
 

nur_visal

Paylaşımcı
Katılım
4 Eki 2006
Mesajlar
394
Tepkime puanı
0
Puanları
0
iyi olmuş amerikalılara onlar onca insanın canını yakıyor dünyada dünyada bir örümcek onların canını yakmış çokmu?? Öbür dünyada asıl görecek onlar.. İyi olmuş inşallah daha beteri gelir başlarına..

Hakettiklerini bulacaklar inşallah...
 
Üst