Destek devam ediyor!

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
DESTEK DEVAM EDİYOR!
21718.jpg

Filistin'e Hint-Asya konvoyu
İstiklal Savaşı’nda kendileri sömürge iken bize el uzattılar şimdi sel felaketi yaşadıkları halde Filistin’e yardım ediyorlar..

25 Kasım 2010 Perşembe 15:15
21719.jpg
Hint-Alt kıtası Müslümanların hafızamızda ayrı bir yeri vardır. İstiklal Harbi gibi aslında fiili cepheler olarak çok da büyük olmayan bir savaşa ta uzaklardan çil çil altın yollayan Asya Müslümanları hep hayırla yâd edilir. Harp ölçek olarak o kadar büyük olmasa da Anadolu halkı o derece zayıf düşmüş ve köşeye sıkışmıştır ki bu hayat memat anında nerden yardım gelirse çok önemlidir.
Mazlumdan mazluma destek
Hint kıtası Müslümanlarının yardımını daha da manidar kılan bir gerçek de vardır: Tüm kıtaları o zaman zaten İngiliz sömürgesi altındadır. Sömürge altında bulunan bir topluluktan bahsediyoruz; kendisi rahat kendisi serbest kendisi zengin bir halktan değil. Fakat Müslüman komşusuna canı gönülden yardım edecek bir halk.
Gazeteci Kenize Murat’ın “Saraydan Sürgüne” romanında da, Hint Müslümanlarının ve sömürge karşıtlarının zihninde İstiklal Harbi’nin -olduğundan da fazla- bir hayranlıkla yâd edildiği satır aralarında geçer.
21720.jpg
Dün Anadolu bugün ise Filistin için seferber oldular
İşte bugünlerde gelen konvoy haberi 100 sene önceki desteği hatırlatıyor. Hindistan Yeni Delhi’den yola çıkacak yardım konvoyu Yeni Delhi-Pakistan-İran- Türkiye- Suriye-Ürdün-Lübnan yolunu kat edecek ve derlendikten sonra en son tekrar deniz yoluyla Gazze’nin kapısına dayanacak.
17 Asya ülkesinden 500 kadar gönüllünün katılması beklenen konvoyda ağırlıklı olarak katılımcılar Hint kıtasından olacak.
Takvim olarak öngörülen: 1-26 Aralık dönemi. Güzergâhlar Yeni Delhi-Lahor-Karaçi-Zaheden-Tebriz-İskenderun-Şam-Amman-Beyrut gibi İslam milletlerinin gözbebeği şehirler.
21721.jpg
Bu yolculuğa destek veren 51 organizasyon var. Şimdiye değin kara ve deniz konvoyu olarak toplam 8 konvoy Avrupa’dan yola çıkıp Türkiye’den geçiyordu. Bu seferki Asya’dan gelecek. Yukarıdaki fotoğraflarda görünen Avrupa/Amerika kıtası uyruklu Müslümanların ve konvoycuların yerini daha çok Asya kıtası uyruklular alacak.


Yasin Şafak
 
Üst