Ders alinmiŞ baŞarisizlik, en bÜyÜk baŞaridir

_ikLiL_

VUSLATA HASRET.....
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
2,117
Tepkime puanı
344
Puanları
0
Yaş
31
Konum
ANKARA
Ders alinmiŞ baŞarisizlik, en bÜyÜk baŞaridir




Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan saatlerce anırır.

En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği kuyudan çıkarmaya değmeyecek diye karar verir Bütün komşularını yardıma çağırır Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar Eşek neler olduğunu fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar Sonra, herkesi şaşırtan bir şekilde sesini keser Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar Gözlerine inanamaz.

Eşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmakta Toprağı aşağıya silkeleyerek yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır.

Bir süre daha komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkın bakışları altında eşek, kuyunun kenarından dışarı bir adım atar ve koşarak uzaklaşır!

Hayat üzerinize hep toprak atacaktır; her türlü kötülüklerle beraber.. Kuyudan çıkmanın sırrı, bu kötülükleri silkeleyip bir adım yükselmektir.

Sıkıntılarımızın her biri bir adımdır. En derin kuyulardan bile yılmayarak, usanmayarak çıkabiliriz.. Silkelenin ve biraz daha yukarı çıkın..

Mutluluğun 5 basit kuralı vardır, unutmayınız!

1 Kalbinizi nefretten arındırın! – Affedin!
2 Düşüncelerinizi endişelerinizden arındırın! – Çoğu zaten asla gerçekleşmez
3 Basit yaşayın ve elinizdekilerin kıymetini bilin!
4 Daha çok verici olun!
5 Daha az beklenti içerisinde olun!
 
Üst