Dayak değil kolbastı :)

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
Dayak değil kolbastı - Taraf - Istanbul -


YENİ ZELANDA’DA yaşayan Karadenizli Alaattin Can, eşini dövdüğü şikâyetiyle çıktığı duruşmada, kolbastı oynadıklarını savundu



Haka dansını bize tanıtan Yeni Zelandalılara biz de bir çeşit horoz dövüşünü andıran kolbastıyı tanıttık. Hem de bir dayak olayıyla. Karadeniz yöresinde bilinen ve son yıllarda moda olan hareketli oyun kolbastı, Yeni Zelanda’da mahkemede görülen bir dayak olayının savunma konusu oldu.
Alaattin Can Yeni Zelanda'da Hawera kasabasında kebapçı dükkanı dükkânı işletiyordu. Dükkânın otoparkında kazançlı geçen bir günün sonrasında karısıyla kolbastı oynamaya başladı. (Biz burada Alaattin'in yalancısıyız. O öyle dedi.) Ama elin Yeni Zelandalısı nereden bilsin bizim kolbastıyı. Hemen Alaattin'i şikâyet ettiler polise. Karısını tekme tokat dövüyor diye. Şikâyet üzerine polis tarafından gözaltına alınan kebapçı çıkarıldığı mahkemede hâkime kolbastılı bir savunma yaptı ki o kadar olur.
Hâkimin karşısına kolbastı oyununun DVD'si ile çıkan kebapçı Alattin, avukatı aracılığı ile yaptığı savunmada karısını dövmediğini iddia ederek, "O gün dükkanda çok kârlı bir öğlen geçirdik. Ben de bunu karım ve iki çocuğumla birlikte kolbastı oynayarak kutladım. Mutfakta başlayan performans hep birlikte sokağa taştı. Hareketli figürler olan oyunda tekme ve tokat görüntüsü oluştu. Bizi görenler oyunu bilmediği için karımı dövdüğümü sanıp şikâyet etti. Bu, bir dövüş değil bizim kültürümüz olan bir dans" diye kendini savundu. Kocasından dayak yediği iddia edilen Esma Can da eşinin verdiği ifadeyi doğrulayarak dayak yemediğini kolbastı oynadıklarını söyledi. Mahkemeye heyeti bu savunmadan sonra kendilerine delil olarak verilen kolbastı oyununun oynandığı DVD'yi incelemek için duruşmayı 17 Ağustos'a erteledi. 10 yıldır Yeni Zelanda'da yaşayan ve geçen yıl eşi ve çocuklarını yanına aldıran Alaattin Can'ın duruşmada yaptığı savunma ülkede günün konusu haline geldi. Bundan sonra bir bakarsınız ilginç figürleriyle ülkemizde de sempatiyle karşılanan Yeni Zelanda yerlilerinin oynadığı Haka dansının yerini kolbastı alır.
 

Nihle

Profesör
Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
1,981
Tepkime puanı
468
Puanları
0
Ay çok güldüm bu habere ya :D

Kolbastı bir dayak türü müdür?

Neam ya üstazi :p
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Mahkeme heyeti kolbastı kaseti istesin Türkiyeden, orada bir tokat sahnesi var belki inandırıcı olabilir.
 
Üst