Davutoğlu'ndan Esnafa Müjde!

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Başbakan Davutoğlu, kaybolmakta olan mesleklerin kendileri için büyük bir emanet olduğunu belirterek müjdeyi verdi: "Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde çalışanlara faizsiz kredi vereceğiz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da "TESKOMB Yeni Türkiye Buluşması" programında yaptığı konuşmada, esnafa hitaben "Siz bu toplumun orta direğisiniz, siz çok geniş kitlelerle toplumun huzurunu ve bekasını temsil ediyorsunuz. Helal rızık kavramını hayatınızda daim kılarak herkese yaşayan bir ders veriyorsunuz. Sizlerin her zaman yanınızda olacağız. Hiç merak etmeyin, bir daha bu ülke esnafı yazar kasa fırlattığı 2001-2002 şartlarına dönmeyecek." şeklinde konuştu.

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi verileceğini belirten Davutoğlu, "Bu meslekleri yaşatmak bizim için bir görevse, sadece görev değil, emanetse, kültürel mirassa kredide faiz düşünülebilir mi? Bu mesleklerde çalışana faizsiz kredi verilecek..

Biz, ustalık mertebesine gelmiş kardeşlerimize özel bir imkan tanıyalım dedik. 3 yıl ustalık belgesi olup yeni işyeri açmış olan kardeşlerimize faizsiz kredi vereceğiz. Yola çıkana yolun hayırlı olsun demek gerek. Ona bereket olsun, hayrolsun, yolun ve helal rızkın bereketli olsun diyebilmek için faizsiz kredi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu: "Bu sene 600 milyona çıkardığımız Halk Bankası kredilerinin faizlerini karşılama miktarını, 'Yüz milyon artıralım' denildi, ben bununla da yetinmedim, 150 milyon artırıyoruz." dedi.

http://www.haber10.com/haber/578536/#.VLZ217ccRPM
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Ya kim ne yapsin simdi kaybolmaya yuz tutmus meslekleri. Arz talep meselesi efendim, demek ki talep olmamis. Bankalara mecbur ettiginiz esnaf borc bataginda, asil buna bir cozum uretin.

Lay lay lom... isiniz gucun vitrin.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Ya kim ne yapsin simdi kaybolmaya yuz tutmus meslekleri. Arz talep meselesi efendim, demek ki talep olmamis. Bankalara mecbur ettiginiz esnaf borc bataginda, asil buna bir cozum uretin.

Lay lay lom... isiniz gucun vitrin.

Dur daha bitmedi

BAŞBAKAN'DAN MÜJDE 4

Birinci müjdemizi açıklıyorum.

Halkbank Genel Müdürü'ne kredilerin açılması talimatını verdim. Krediler açılıyor. Buraya gelirken müjde unsurlarında değişiklikler de yaptık. Halkbankası kredileri subvansiye ediliyordu. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faizsiz kredi vereceğiz.Bu meslekleri yaşatmak görevse, emanetse o mesleklerin kaybolmaması kültürel mirassa bu işlerde çalışanlara faizsiz kredi verilecek.

Sırada ikinci müjdemiz var.

Çıraklıktan, ustalığa ulaşmışlar... Ahi kuşağını bağlayana da faizsiz kredi vereceğiz. Ona bereket olsun, rızkın helal olsun diye faizsiz kredi vereceğiz. Siz helal rızkımızın da bekçisisiniz. Allah varlığınızı eksik etmesin.

Üçüncü müjdemizi açıklıyorum.

Bu sene 600 milyona çıkardığımız faiz karşılama miktarını "100 artıralım, 700'e çıkaralım" dendi. 150 milyon artış yapıyoruz. Helal hoş olsun. 4 milyara yakın kredi kullanılabilir. Hayırlı olsun.

Dördüncü müjdemiz...

Bir an önce Gümrük ve Ticaret Bakanı zikretti. Perakende ticarette ne tedbir alınması gerekiyorsa aldık. Sizi gittikçe büyüyen yapılar karşısında kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Bu çerçevede AVM açılması kriterlerini değiştirdik. Her AVM'de esnaf ve sanatkalara yüzde 5 yer ayrılması zorunluluğu getirdik. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere de yer ayırılacak. Kira da diğerler gibi olmayacak. Rayiç bedelin dörtte biri olacak kira. Rekabet şartlarına düzenleme getireceğiz.

http://www.sondevir.com/manset/267282/basbakandan-esnafa-4-mujde-birden.html
 
Üst